U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 31 stycznia 2009 - 17:06
Trasa koncertowa U2 to poprzeczka kilkakrotnie wyższa, zdecydownie większe przedsięwzięcie do zorganizowania.
Strach sie bac czy i w tym aspekcie nie bedziemy miec niespodzianek od u2 managementu
Dowiemy sie o koncercie na dwa tygodnie przed i wszyscy beda sie zabijac o bilety hahaha
http://www.u2.szczecin.pl
Napisano 31 stycznia 2009 - 17:15
Możliwy wygląd sceny (za www.hipersonica.com)
Ale nie powinno się to wiele różnić od tego co będzie. Telebimy muszą być nad ich głowami przy takim układzie sceny i na pewno wysoko tak, żeby fan na najwyższym punkcie stadionu coś widział.
Nie wiem tylko czy te 4 patyczki są w stanie udźwignąć tą konstrukcję :] A wejście przez tłum jak za czasów Pop Mart
Napisano 31 stycznia 2009 - 19:36
ew. wyobrazcie sobie ze u2 przylatuja helikopterem i schodza po drabinkach, to bylby szal
Napisano 31 stycznia 2009 - 21:26
Dlaczego tak twierdzisz bo co scena większa czy co bo nie rozumiem.
Myślę, że koledze chodziło głównie o wymogi, jakie muszą spełniać areny koncertowe. Widocznie Depeche Mode nie mają wielkich wymagań, skoro w Polsce zadowala ich Stadion Gwardii. U2 potrzebują obiektów o najwyższym standardzie, stąd wynikają pewnie problemy organizacyjne - co najlepiej jest widoczne na przykładzie naszego kraju.
Napisano 31 stycznia 2009 - 21:29
U2 robi o wiele bardziej złożoną operację, więcej przygotowań, więcej sprzętu, więcej ekipy a przede wszystkim jest to show dla sporo większej publiczności, co również wymaga odpowiednich obiektów, a DM gra praktycznie w większej ilości krajów za to na mniejszych stadionach/skwerach, powiedzmy sobie szczerze że 90% plenerowych koncertów z TTA obejrzało ~30 000 ludzi. (i nie twierdzę, że to źle, podoba mi się, że DM na TTA odwiedziło aż tyle europejskich krajów... ale całokształt organizacyjny to jak napisał conr4d to zupełnie inna liga niż U2)Dlaczego tak twierdzisz bo co scena większa czy co bo nie rozumiem.
Napisano 31 stycznia 2009 - 21:52
Stadion gwardii ich "zadowala" bo legia jest w remoncie.Na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory.Wg. mnie w przypadku U2 jest więcej zamieszania medialnego.Myślę, że koledze chodziło głównie o wymogi, jakie muszą spełniać areny koncertowe. Widocznie Depeche Mode nie mają wielkich wymagań, skoro w Polsce zadowala ich Stadion Gwardii. U2 potrzebują obiektów o najwyższym standardzie, stąd wynikają pewnie problemy organizacyjne - co najlepiej jest widoczne na przykładzie naszego kraju.
Napisano 31 stycznia 2009 - 22:20
Na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory.
A mógłbyś podać jakiś przykład - kiedy to Depeche Mode ostatnio zapełniło na zachodzie stadion zbliżony pojemnością do Śląskiego? Żeby było łatwiej - nie oczekuję że wskażesz mi miasto w którym zapełnili taki stadion w dwa kolejne wieczory Od razy dodam - Meksyk to dla mnie nie jest "zachód".
Napisano 31 stycznia 2009 - 22:23
A mógłbyś podać jakiś przykład - kiedy to Depeche Mode ostatnio zapełniło na zachodzie stadion zbliżony pojemnością do Śląskiego? Żeby było łatwiej - nie oczekuję że wskażesz mi miasto w którym zapełnili taki stadion w dwa kolejne wieczory Od razy dodam - Meksyk to dla mnie nie jest "zachód".
Foro Sol w Mexico City (tam gdzie U2 kręciło Popmartowe DVD), 2x 52 000, całe jedno miasto na długą TTA.
Napisano 31 stycznia 2009 - 22:26
Napisano 01 lutego 2009 - 11:47
No choćby 20-21-01-2006r trasa TTA Dusseldorf LTU Arena 2 wieczory po 50tyś twarzy.
Dobra, nie będę się już czepiał, że 50 tys. to nie 80 tys. Uznaję, że udało Ci się wykonać zadanie. Mimo wszystko stwierdzenie "na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory" jest "lekko" naciągane. Na próźno szukać, oprócz wspomnianego Meksyku, innych przykładów "zapełniania" przez DM wielkich stadionów.
Absolutnie nie zmierzam tutaj do podważenia klasy DM. Muzyka zespołu i jej charakter średnio mi nawet pasuje do grania na wielkich stadionach. Nie zgodę się jednak na stwierdzenia mijające się z prawdą, które zmaierzają do tego że zapełnienie przez U2 80 tys. stadionu to żadne osiągnięcie
Napisano 01 lutego 2009 - 14:02
Właśnie o to mi chodziło, dziękuje za wyjaśnienie moich myśliU2 robi o wiele bardziej złożoną operację, więcej przygotowań, więcej sprzętu, więcej ekipy a przede wszystkim jest to show dla sporo większej publiczności, co również wymaga odpowiednich obiektów, a DM gra praktycznie w większej ilości krajów za to na mniejszych stadionach/skwerach, powiedzmy sobie szczerze że 90% plenerowych koncertów z TTA obejrzało ~30 000 ludzi. (i nie twierdzę, że to źle, podoba mi się, że DM na TTA odwiedziło aż tyle europejskich krajów... ale całokształt organizacyjny to jak napisał conr4d to zupełnie inna liga niż U2)
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych