U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 08 sierpnia 2009 - 13:50
A w czym tak bardzo różniło się nasze "Stand By Me" od mediolańskiego, że nie potraktowano go jako oddzielnego utworu? Tzn. ja jestem za uznaniem tego typu kawałków za snippety (bo bez "I Still..." ta piosenka w tej wersji nie istnieje), ale trzeba być konsekwentnym. Aha, no i "Happy Birthday" - czy to też nie jest przesada, żeby uznać to za utwór "zagrany" przez zespół? A żeby nie było, że tylko marudzę - wielkie dzięki dla tego, kto poświęca swój czas i siły na prowadzenie tych statystyk. Mała rzecz, a cieszy.
Napisano 08 sierpnia 2009 - 13:59
A w czym tak bardzo różniło się nasze "Stand By Me" od mediolańskiego, że nie potraktowano go jako oddzielnego utworu? Tzn. ja jestem za uznaniem tego typu kawałków za snippety (bo bez "I Still..." ta piosenka w tej wersji nie istnieje), ale trzeba być konsekwentnym. Aha, no i "Happy Birthday" - czy to też nie jest przesada, żeby uznać to za utwór "zagrany" przez zespół? A żeby nie było, że tylko marudzę - wielkie dzięki dla tego, kto poświęca swój czas i siły na prowadzenie tych statystyk. Mała rzecz, a cieszy.
Mediolańskie Stand By Me było zagrane full band, i miało ponad 2 minuty, a to chorzowskie nie
A tak naprawdę, to opieram się na setlistach U2gigs. W Mediolanie Stand By Me zostało zaliczone jako oddzielny utwór, w Chorzowie tylko jako snippet
ciuch ciuch!
Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:05
Mediolańskie Stand By Me było zagrane full band
Dokładnie o to chodzi.
Aha, no i "Happy Birthday" - czy to też nie jest przesada, żeby uznać to za utwór "zagrany" przez zespół?
Nie, bo nie był to snippet niczego.
Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:20
Mediolańskie Stand By Me było zagrane full band, i miało ponad 2 minuty, a to chorzowskie nie
OK, zgoda, bootlegu z Mediolanu słuchałem tylko raz, i może źle zapamiętałem.
Nie, bo nie był to snippet niczego.
No tak, ale w ogóle jest problem w zaklasyfikowaniu tego w jakiś sposób. Było "Happy Birthday" - fakt, nie był to snippet - też fakt. Ale to nie jest piosenka ani U2, ani żadnego innego zespołu. Warto oczywiście zaznaczyć, że było coś takiego zaśpiewane, ale jak przychodzi do robienia statystyk i liczy się to jak normalny utwór, to wygląda to co najmniej dziwnie. Nie jest to dla mnie oczywiście jakiś wielki problem, tego typu statsy mają wartość raczej informacyjną niż kronikarską i to, czy były 23 piosenki, czy 24 nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia.
Napisano 10 sierpnia 2009 - 14:28
Napisano 10 sierpnia 2009 - 14:48
Rozwalił mnie ten chłodny podpis pod fotką z Nicei- Bono całujący basistę U2, Adama Clayton’a. Ot tak, Bono sobie całujacy xD
Napisano 10 sierpnia 2009 - 22:21
ciuch ciuch!
Napisano 11 sierpnia 2009 - 08:49
Napisano 12 sierpnia 2009 - 13:21
ciuch ciuch!
#2873 Guest_depe_*
Napisano 12 sierpnia 2009 - 13:55
Trzeba wejść na:
http://u2tour.de/tour/statistic.php
i z 'Konzert Auswahl' zaznaczyć z rozwijanych menu daty wszystkich swoich koncertów U2.
Klikamy na 'Statistik berechnen' i otrzymujemy dokładne statystyki dotyczące piosenek, aren, krajów, albumów itp. z własnych koncertów.
(dzięki Zbychu za tip )
Napisano 12 sierpnia 2009 - 14:14
bardzo fajna opcja do pobawienia się 30 songów całkiem przyzwoity wynik, żeby tyle było w secie jednego koncertu
hm ciekawe jak się tam można dopisać do listy tych którzy byli na koncercie
Tym bardziej Prosiaczka tam nie było
Napisano 12 sierpnia 2009 - 15:25
Fajna rzecz dla tych wszystkich, którzy byli na więcej niż jednym koncercie U2.
Trzeba wejść na:
i z 'Konzert Auswahl' zaznaczyć z rozwijanych menu daty wszystkich swoich koncertów U2.
Klikamy na 'Statistik berechnen' i otrzymujemy dokładne statystyki dotyczące piosenek, aren, krajów, albumów itp. z własnych koncertów.
(dzięki Zbychu za tip )
Fajny bajer. Tak wyglądają moje statystyki:) http://www.u2tour.de...c.php?id=rzyraa
Napisano 12 sierpnia 2009 - 17:56
Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:00
Fajna rzecz dla tych wszystkich, którzy byli na więcej niż jednym koncercie U2.
Trzeba wejść na:
(dzięki Zbychu za tip )
Fajno, na tej trasie 31 kawałków i brakuje mi tylko Bad I Until. Czy na Londynie uda się usłyszeć?
Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:50
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych