Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#161 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 20:21

hehe, ceasar łyknales to info jak pelikan :P

#162 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 Postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 20:22

Nic, tylko oszczędzać urlop na przyszły sezon ;)
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

#163 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 20:27

albo to jest fake, albo jakaś niedokończona ta lista... Tylko jeden koncert w Dublinie? i tylko jeden w UK? 4 dni przerwy między dwoma kolejnymi koncertami w Mediolanie (31-07 i 3-08)? aż 10 dni przerwy między koncertami w Pradze i Sztokholmie i nic w tym czasie?
albo to jest podpucha tak jak z tym Rotterdamem kilka dni temu, albo coś w tym naprawdę jest i dojdą tutaj kolejne terminy. A na razie nie wierzę i czekam na oficjalne info :P

edit: Soderstadion na którym mieliby by grać w Sztokholmie to 16000 miejsc, jakiś taki mały w porownaniu z innymi miastami. Zwłaszcza, że w Szwecji są stadiony większe (choćby narodowa Rasunda czy Gotenburg). Coś mi się to podejrzane wydaje :P ta trasa jakaś nierealna, dziwna pod względem logistycznym. Ciekawe ile ktoś z worldticketshop nad tym siedział :)

#164 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 20:47

hehe, ceasar łyknales to info jak pelikan :P

i tak będzie trzeba zacząć zbierać kasę na bilety :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#165 cezar

cezar

Użytkownik

• Members
  • 695 Postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:17

Trzymajcie kciuki aby tym razem ten przeciek był prawdą.

26 sierpnia 2009r. U2 ma wystąpić w Chorzowie!

A najlepsze jest to, że dzień później ma wystąpić po raz kolejny! :P :P :P W dodatku miałyby to być ostatnie koncerty europejskiej części trasy! ;)

http://www.worldtick...erts/u2_tickets

Poszedłeś na całość Mariusz! :)
Pozdrawiam

#166 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:51

Chyba zbyt piękne by było prawdziwe, ale cieszy fakt, że nawet w takich sytuacjach Polska jest uwzględniona dwukrotnie!

#167 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 12:04

Moim zdaniem,po raz kolejny podniecanie się jakimiś plotami,nie ma najmniejszego sensu. Już ostatnia informacja z rzekomymi koncertami w Rotterdamie została całkowicie zdementowana przez manamagent U2. Wyjdzie płyta,będą promo show'y i wtedy dopiero będzie można mówić o trasie koncertowej :). Oczywiście w to nie wierze,ale żeby jeszcze tak nie było,że w panice będziemy wykupywać bilety do Berlina,czy Pragi :P
Dołączona grafika

#168 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 14:39

albo to jest fake, albo jakaś niedokończona ta lista... Tylko jeden koncert w Dublinie? i tylko jeden w UK? 4 dni przerwy między dwoma kolejnymi koncertami w Mediolanie (31-07 i 3-08)? aż 10 dni przerwy między koncertami w Pradze i Sztokholmie i nic w tym czasie?

Te luki w terminarzu można potraktować jako coś przemawiającego za wiarygodnością tego terminarza. No bo co to był za problem "załatać" te dziury? Jeśli tyle się namęczyli aby to sprytnie wymyślić to na pewno takich detali by nie pominięli. Może więc te "dziury" wynikają z tego, że w chwili obecnie nie wszystkie koncerty są jeszcze zakontraktowane? Gdyby dodać to tego dodatkowe koncerty w Irlandii, Wielkiej Bytanii, Włoszech, Niemczech to wszystko wyglądałoby tak jak to powinno wyglądać.

edit: Soderstadion na którym mieliby by grać w Sztokholmie to 16000 miejsc, jakiś taki mały w porownaniu z innymi miastami. Zwłaszcza, że w Szwecji są stadiony większe (choćby narodowa Rasunda czy Gotenburg). Coś mi się to podejrzane wydaje :P

Może to zabieg marketingowy? W Sztokholmie są 2 koncerty. To że jako lokalizację wskazuje się Soderstadion może też wskazywać na wiarygodność listy. No bo przecież loaklizacja koncertu na tak małym obiekcie od razu zwraca uwagę. Może podczas Vertigo Tour frekwencja nie była jednak 100 %? Teraz przy 2 koncertach zepewnione jest zapełnienie stadionów na 2 koncertach a wpływy będą zbliżone.

ta trasa jakaś nierealna, dziwna pod względem logistycznym. Ciekawe ile ktoś z worldticketshop nad tym siedział :)

Najbardziej dają mi do myślenia właśnie te 2 koncerty w Chorzowie. Przecież chyba nikt poza Polską nie śledzi tego co Bono mówi nieoficjalnie do polskich fanów (kiedyś powiedział podobno że chcą na kolejnej trasie wystąpić u nas 2 razy). Worldtickets na jakieś wielkie wpływu z tej "przedsprzedaży" też nie może u nas liczyć (kosmiczne ceny). Po Chorzowie 2005 znacznie wzrosły szanse na nakręcenie DVD z trasy właśnie u nas. A do tego wiadomo potrzebne jest co najmniej dwukrotny występ w tym samym miejscu (taka praktyka jest widoczna przy poprzednich DVD). Jeśli więc miałoby być u nas nagrane DVD to również ulokowanie występów w naszym kraju na końcu terminarza jest uzasadnione. Wiadomo przecież, że w USA koncerty będą raczej halowe. Zespół będzie musiał trochę "przećwiczyć" występy na stadionach.
Dołączona grafika

#169 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 14:43

ej ja bym sie ta strona nic nie przejmował. przypomne ze ten serwis oferował bilety na nastepujace "koncerty":

1.u2 w londynie w lipcu br.
2.radiohead w berlinie za 299(!!!) euro. dziwnym trafem zniknely kiedy na tickets.de pojawila sie nowa pula biletów
3.sigur ros 20-08-2008 w...tamtarararam, tak właśnie, W WIEDNIU!!!!

#170 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 14:44

Najbardziej dają mi do myślenia właśnie te 2 koncerty w Chorzowie. Przecież chyba nikt poza Polską nie śledzi tego co Bono mówi nieoficjalnie do polskich fanów (kiedyś powiedział podobno że chcą na kolejnej trasie wystąpić u nas 2 razy). Worldtickets na jakieś wielkie wpływu z tej "przedsprzedaży" też nie może u nas liczyć (kosmiczne ceny). Po Chorzowie 2005 znacznie wzrosły szanse na nakręcenie DVD z trasy właśnie u nas. A do tego wiadomo potrzebne jest co najmniej dwukrotny występ w tym samym miejscu (taka praktyka jest widoczna przy poprzednich DVD). Jeśli więc miałoby być u nas nagrane DVD to również ulokowanie występów w naszym kraju na końcu terminarza jest uzasadnione. Wiadomo przecież, że w USA koncerty będą raczej halowe. Zespół będzie musiał trochę "przećwiczyć" występy na stadionach.

O to samo właśnie mi chodziło, dlatego to rzeczywiście jest zastanawiające i może dać do myślenia, nawet jeśli nie jest to oficjalny terminarz.

#171 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 14:54

A w ogóle - DVD u nas:
-fajnie, bo wiadomo, najlepsza pamiątka
-nie fajnie, bo dwa razy identyczny (lub niemal identyczny) set pewnie.

#172 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:03

ej ja bym sie ta strona nic nie przejmował. przypomne ze ten serwis oferował bilety na nastepujace "koncerty":

To, że strona służy do naciągania i jej wiarygodność jest wątpliwa nie zmienia tego, że do wyłudzania kasy pewnie korzystają z jakiś tam przecieków o możliwych miejscach koncertów. Skoro zajmują się "sprzedażą biletów" to moga mieć jakieś wtyki w agencjach koncertowych, u zarządców stadionów itp. Gdy swoją "ofertę" uwiarygodnią to jest większa szansa naciągnięcia kogoś. Jak już wyżej pisałem kwestia Chorzowa powinna dawać do myślenia. Już samo to że koncert ma się odbyć w Chorzowie a nie Katowicach już zwiększa wiarygodność tych informacji :P Z tego co pamiętam pierwsze "półoficjalne" informacje o koncercie w Chorzowie na Vertigo Tour pojawiły się na początku grudnia. Teraz występ w Chorzowie był pewniejszy niż podczas Vertigo Tour, dodatkowo zamiar dwukrotnego występu powinien spowodować dużo wcześniejszą rezerwację obiektu.

Oczywiście należy do tych spekulacji podchodzić z dystansem. Jak dla mnie 2 koncerty w Chorzowie nie są jednak czymś nierealnym.

A w ogóle - DVD u nas:
-fajnie, bo wiadomo, najlepsza pamiątka
-nie fajnie, bo dwa razy identyczny (lub niemal identyczny) set pewnie.

Znając podejście U2 do stadionowego koncertowania na wielkie zmiany w setliście i tak nie można liczyć. Na jakiś bonus można jednak liczyć. Fakt, że w Mediolanie seltista różniła się tylko w snippetach.
Dołączona grafika

#173 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:12

Tyle tylko, że wiarygodność tej listy jak dla mnie całkowicie przekreśla koncert pt. Slane Castle. Z tego co się orientuję, zasady obowiązujące na tym obiekcie są bardzo proste - zespół jako Main Act może wystąpić tam tylko raz. U2 już w ramach wyjątku zagrało dwa razy, i to w jednym roku. Jakoś nie wydaje mi się, żeby specjalnie dla nich ktoś miał robić po raz kolejny wyjątek. Byłoby miło, ale nie uwierzę dopóki oficjalnie nie zobaczę, jak na razie ten koncert jest dla mnie koronnym dowodem na nieprawdziwość przynajmniej części listy.

Już samo to że koncert ma się odbyć w Chorzowie a nie Katowicach już zwiększa wiarygodność tych informacji

Co do tego pełna zgoda, w przypadku polskich koncertów zawsze sadzą jakieś buraki, a tutaj perfekcyjnie ;)

Niemniej jednak, gdyby przynajmniej Chorzów z tego wszystkiego się potwierdził, byłbym w 888 niebie. Nie dość, że dwa koncerty, nie dość że możliwość DVD (chociaż tutaj radziłbym dystans) to do tego zakończenie europejskiej części trasy.

Edit:
A, no i jeszcze w Londynie niby w Hyde Parku? Nie wydaje mi się żeby ominęli Wembley.

#174 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:13

Tyle tylko, że wiarygodność tej listy jak dla mnie całkowicie przekreśla koncert pt. Slane Castle. Z tego co się orientuję, zasady obowiązujące na tym obiekcie są bardzo proste - zespół jako Main Act może wystąpić tam tylko raz. U2 już w ramach wyjątku zagrało dwa razy, i to w jednym roku. Jakoś nie wydaje mi się, żeby specjalnie dla nich ktoś miał robić po raz kolejny wyjątek.

http://www.u2-site.c...,w,slane,w,2009

;)

Edit:
A, no i jeszcze w Londynie niby w Hyde Parku? Nie wydaje mi się żeby ominęli Wembley.

Mogą przecież tam pojawić się w innym terminie. Jedno nie wyklucza drugiego :D
Dołączona grafika

#175 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:17

Ok, to trochę zmienia postać rzeczy, zapomniałem o tym całkowicie :D

Chociaż nadal wolałbym zobaczyć wypowiedź samego Herny'ego, jako że skłonności do nadinterpretacji przy uniesieniu nie są nam obce, a tak jak mówiłem, jestem prawie pewny, że panuje tam zasada 'once in a lifetime' ;)

#176 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:35

Ale...zobaczyć siebie na koncertowym DVD U2 - bezcenne :D

#177 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 18:04

mówiłem że zaczyna śmierdzieć dvd :P
a na tej stronie nie realne są tylko ceny
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#178 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:29

Z tej strony wynika, ze U2 zagra w Paryżu trzy razy... wierzy ktos w to? Dla mnie wiarygodnośc tej listy jest bardzo mała.

#179 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:32

Jak w Amsterdamie mogli trzy razy, to i w Paryżu mogą.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#180 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:34

Z tej strony wynika, ze U2 zagra w Paryżu trzy razy... wierzy ktos w to? Dla mnie wiarygodnośc tej listy jest bardzo mała.

Na Vertigo Tour zagrali 2 razy więc to chyba nie jest tak duży problem. Szczególnie że wtedy był jeszcze koncert w Nicei. W małej Holandii zagrali 3 razy - w Amsterdamie ;)
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych