Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#181 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:35

Tak, a przed Paryżem trzy razy w Rotterdamie? Ja w to nie wierze, obym się mylił.

#182 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:37

był też chyba potrójny Dublin ale to już inna sprawa
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#183 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:41

Mac nie ma żadnej pewności że ta lista ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Akurat Twoje argumenty nie podważają jednak jej wiarygodności ;)
Dołączona grafika

#184 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:41

A ja nie wierzę w 2 koncerty w Polsce i nie robię sobie nadziei. Cała ta lista koncertów jest mocno podejrzana. Nie uwierzę w jeden koncert W Dublinie wobec 3 we Francji - chyba U2 nie jest takie nielojalne. ;)

#185 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:45

Nie uwierzę w jeden koncert W Dublinie wobec 3 we Francji - chyba U2 nie jest takie nielojalne. ;)

Ale już przecież pisałem, że to może być lista niekompletna. Może to są zakontraktowane koncerty na dzień dzisiejszy. ;) Dla mnie najbardziej podważają wiarygodność tego terminarza po 2 koncerty w Wiedniu i Zurychu. Może jednak taka duża liczba koncertów w każdym mieście wynika z tego, że zespół będzie chciał zrekomensować sobie mniejsze wpływy z trasy w USA (w związku ze słabym kursem dolara)? :)
Dołączona grafika

#186 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 20:01

Podczas ETour planowany był tylko jeden koncert w Irlandii ( drugi show w Slane Castle dołożono dopiero później ), przy trzech koncertach w Arnhem..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#187 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 20:22

Już abstrahując od samej listy, czemu wszyscy trzymają się tego, że będzie u nas kręcone DVD? Ok, lubią nas, publiczność naprawdę udana, 2 koncerty dzień po dniu... Ale na tej rzekomej trasie w ponad połowie miejsc grają więcej niż raz. Radziłbym zachować dystans.

#188 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 20:24

wishful thinking;)
nie trzymają, spekulują i mają nadzieję.

#189 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 20:39

Na 95 % DVD z nowej trasy będzie nakręcone w Europie. Z dwóch poprzednich mamy bowiem Boston i Chicago. Z Europy jest nieplanowany Slane i tylko część Mediolanu. Z Ameryki Południowej pochodzi U2 3D. Przy miejscu kręcenia DVD duże znaczenie będzie miała sama publiczność, a ściślej - to czy jest ona atrakycjna "medialnie". Co do oceny polskich fanów możemy być spokojni. DVD z takich krajów jak Wielka Brytania, Niemcy, Austria, Szwajcaria, Belgia, państwa skandyndawskie, ze względu na specyfikę tamtejszej publiczności w mojej ocenie nie wchodzi w grę. DVD z Irlandii już mamy (dodatkowo gdyby potwierdziła się lokalizacja koncertów w Slane to już byłaby pewność że to nie będzie irlandzkie DVD), podobnie z Włoch (okrojone bo okrojone, ale zawsze). Potencjalnymi rywalami Polski mogą być więc tylko Holandia, Hiszpania i Portugalia, przy czym żywiołowość Hiszpanów i Portugalczyków to duży potencjał. Na naszą niekorzyść działa niewielka atrakycjność wizualna Stadionu Śląskiego. Zamiłowanie do perfekcji U2 jest powszechnie znane. Czy możemy porównywać widok Śląskiego z panoramą San Siro? Pod względem atrakcyjności obiektów Holandia, Hiszpania i Portugalia biją nas na głowę.

Reasumując stawiam na to, że kamery pojawią się na 100 % na dwóch europejskich obiektach. Zabiorą je na pewno do Chorzowa i być może jak znowu uda się stworzyć coś niezwykłego DVD z tego wydarzenia zostanie wydane. :P
Dołączona grafika

#190 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 18:54

Czy możemy porównywać widok Śląskiego z panoramą San Siro? Pod względem atrakcyjności obiektów Holandia, Hiszpania i Portugalia biją nas na głowę.

A kiedy kończą renowację Śląskiego ? :D
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#191 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 18:55

3089 anno domini

#192 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:01

Do przyszłego roku raczej nie zdążą ;)

Odnośnie spekulacji dotyczących DVD - jeśli U2 zawita do Rotterdamu to również Holandię powinniśmy mieć z głowy (ten obiekt znamy już z PopMartu). Zapomiałem o Francji, ale przecież niedawno zosta wydany joshuowy koncert z Paryża :P
Dołączona grafika

#193 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:02

No to wszyscy się zdziwimy i powtórzą jakiś kraj.
Realne? A nie? ;)

#194 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:09

tak samo realne jak to że rano wstanie słońce
a jak nie to trudno :D

co do widoków to czy stadion w Sydney był jakoś piękny ??
nie sądzę a i tak pewnie przez większość czasu już będzie ciemno :P
Posted Image

#195 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:19

Potencjalnymi rywalami Polski mogą być więc tylko Holandia, Hiszpania i Portugalia, przy czym żywiołowość Hiszpanów i Portugalczyków to duży potencjał. Na naszą niekorzyść działa niewielka atrakycjność wizualna Stadionu Śląskiego. Zamiłowanie do perfekcji U2 jest powszechnie znane. Czy możemy porównywać widok Śląskiego z panoramą San Siro? Pod względem atrakcyjności obiektów Holandia, Hiszpania i Portugalia biją nas na głowę.

Zapomniałeś że jeszcze są Czechy ;) w sumie niewiadoma bo grali tam tylko raz, ale też Słowianie, mogą być niezłą publiką :)
A z tą Szwajcarią to uważaj, Bon Jovi nagrało DVD Crush Tour właśnie w Zurichu. Letzigrund jeszcze przed renowacją, nie prezentował się zbyt ciekawie, publika raczej pozytywnie chociaż na pewno może być lepiej. KLIK!
Ogólnie bym się zastanawiał czy rzeczywiście u nas będą kręcić :)

#196 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:22

Zapomniałeś że jeszcze są Czechy ;)

Ale najprawdopodobniej będzie tam tylko jeden koncert, więc odpadają ;)

A z tą Szwajcarią to uważaj, Bon Jovi nagrało DVD Crush Tour właśnie w Zurichu.

Nie psuj mi mojej wizji! :P A zresztą gdzieś tam wyzej napisałem, że na 100 % będą kręcić na 2 obiektach :) Ponadto Szwajacarzy jakoś specjalnie nie zapisali się w historii jutowych koncertów ^_^
Dołączona grafika

#197 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:25

A zresztą gdzieś tam wyzej napisałem, że na 100 % będą kręcić na 2 obiektach :)

Tak mi się przypomniało, że na VT kamery zabrali też do Amsterdamu i nic z tego nie ma.

#198 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:30

Czechy odpadają także ze względu na publikę
zrozumiałbym Węgry
podobny temperament do ludzi południa jak My
Czesi są za drętwi :P
ja przychylam się do wizji Mariusza
Posted Image

#199 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:31

Tak mi się przypomniało, że na VT kamery zabrali też do Amsterdamu i nic z tego nie ma.

Kręcili też coś w Dublinie.

Amsterdam był pewnie rezerwowy. Nie zdecydowali się na wydanie całego Mediolanu, później narodziła się koncepcja U2 3D, więc Amsterdam poszedł w odstawkę. A tak na margniesie - brak pełnego DVD ze stadionowej części Vertigo Tour to coś czego nie mogę odżałować. Nawet jak pojawi się U2 3D na DVD to również będzie tylko fragment, dodatkowo dosyć specyficzny zlepek.
Dołączona grafika

#200 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:46

Nawet jak pojawi się U2 3D na DVD to również będzie tylko fragment, dodatkowo dosyć specyficzny zlepek.

Nie no to by było przegięcie ! Przecież składenka z 10 koncertów na dvd to byłby beznadziejny pomysł. Na pewno takie coś się nie ukarze bo U2 3D przeznaczony wyłącznie dla kin.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych