Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1301 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 04 marca 2009 - 21:22

Nie byłem. Też mam obawy, ale nie panikujmy, nie ma sensu się zamartwiać o takie rzeczy.

#1302 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:28

Ja będe pewnie akurat w pracy i troche przypałowo siedzieć na necie i robić prywatne zakupy, przelewy itp Mam nadzieje, ze jakos damy rade

Sprzedaż pewnie ruszy o godz. 00:00

chyba, że masz na nocki do pracy.... ;)

#1303 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:42

Sprzedaż pewnie ruszy o godz. 00:00
chyba, że masz na nocki do pracy.... ;)

Nie nie mam ale chyba się muszę wybrać do roboty na nockę bo na tym moim "łączu" to se moge bilety kupować ...

#1304 merckx

merckx

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 22:20

Czuje sie razniej jako wielki fan, ktory czeka na swoj 1 koncert na Polskiej ziemii :)
Damy rade... niemozliwe zeby ponad 50 000 ticketow zeszlo w 1 noc.
Ale emocje opadna dopiero jak bede mial w rece ten wymarzony, bezcenny kawalek papieru :D

#1305 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 00:48

Ale emocje opadna dopiero jak bede mial w rece ten wymarzony, bezcenny kawalek papieru :D

Mam takie nieśmiałe przekonanie, że emocje dopiero wtedy dadzą o sobie znać ;)

#1306 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 07:56

CYTAT(depe @ 4-3-2009, 08:45 PM)
Max dobrze napisał.
Ja byłem w 2005 w Empiku w Warszawie jakieś 5-10 min po otworzeniu, w kolejce przede mną stały 2 osoby, za mną ustawiły się może ze 3, żadnego tłumu, ścisku czy paniki. Wszystko ładnie i grzecznie, każdy kupił co i ile chciał, choć pani sprzedająca coś tam marudziła jak koleś poprosił o 10 tiketów. Ale i tak sprzedała.

Ja miałem niemal identyczną przygodę. Byłem zszokowany łatwością zakupu, gdyż psychicznie (być może bezpodstawnie) przygotowany byłem na godziny stania w kolejce. Szkoda, że nie powtórzą takiego modelu dystrybucji.

Ja swój zakup w 2005 wspominam troszę gorzej. Poszedłem do Campusa na SGH jeszcze przed otwarciem, przede mną w kolejce były ze 4 osoby. Po otwarciu punktu ruszyliśmy do kasy, a pani mówi, że system szwankuje i nie może nam biletów sprzedać. Siedziałem tam przez 4 godziny pilnując miejsca i moich potencjalnych biletów. Panie przez ten czas próbowały walczyć ze sprzętem i systemem, niestety bez efektów(my w tym momencie dokonywaliśmy spontanicznej blokady punktu). Skończyło się na tym, że biletu nie kupiłem. Na szczęście panie były o tyle miłe, że zamówiły bilety w ponoć jedynym czynnym punkcie w Iławie. Następnego dnia mogłem odebrać bilet - przyjechał do mnie specjalnie z Iławy :)
W tym miejscu chciałem pozdrowić obsługę punktu Campusa na SGH ;)

A co do początku nerwów dopiero po zakupie biletów to jest to prawda. Jak już trzymasz go w garści to zaczynasz się zastanawiać czy wszystko z nim jest OK. Czy ta kropka tu być powinna czy też nie, bo np kolega nie ma. Czy bilet jest dobrze wydrukowany i czy mnie wpuszczą. Potem zaczynasz obmyślać cały plan gry. Gdzie, kiedy, z kim i dlaczego. Którym wejściem wejdziesz, czy uda się dostać w dobre miejsca itd...

Swoją drogą ciekawi mnie jak będzie rozwiązany system wejścia na sektory, żeby trafić pod samą sceną.

#1307 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 10:26

Mi ciężko uwierzyć, żeby z Chorzowa U2 chciało robić DVD. Głównie z powodu miejsca, stadion w Chorzowie jest dość słabo reprezentacyjny, że tak powiem ;). W porównaniu z np. Mediolanem gdzie kręcili ostatnie europejskie DVD. Ale obym się mylił :)
Bardziej prawdopodobne wydaje mi się DVD wydane chociażby z Gdańska, ze Stocznii. Ale inna sprawa że tam koncertu raczej nie będzie :(

ooo bardzo dobry pomysł;d dvd ze stoczni gdańskiej. Podobna mnie się bardzo
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#1308 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 11:37

Innymi słowy - drugi Chorzów MOŻE być jedynie na prawach EWENTUALNEJ dostawki ?? To oznacza, że jak na razie nie ma mowy o żadnych " dwóch Chorzowach ", a wszystkie powtarzane tutaj zapewnienia nadają się wyłącznie do śmietnika, i rację mieli ci, którzy zżymali się na rozpowszechnianie niepotwierdzonych plotek.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1309 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 11:51

Tylko przecież przez te wszystkie ploty przeciekały zawsze dwie daty. Tak sobie myślę czy jeśli z góry w poniedziałek, w kalendarzu pojawią się dwie daty to jest to ewentualny znak (znaczek), że być może dostaniemy DVD.

Z tego co pamiętam Folks może zaskoczy nas jutro jakimiś dobrymi informacjami.

#1310 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 11:55

Ja może nie śledziłem uważnie, ale nie przypominam sobie, by w podanej przed VT rozpisce figurował np. jeden Mediolan, a dopiero potem został " dostawiony " drugi, dam sobie głowę uciąć że od początku były trzy Amsterdamy ( pamiętam to doskonale, bo była o tym dyskusja w Liście Przebojów Trójki, której słucham niezwykle rzadko - ta pani z Holandii, która zawsze dzwoniła do Niedźwiedzia, chwaliła się właśnie tymi trzema koncertami, i że tylko ojczyznę spotkała porównywalna łaska itd. ). Nie podoba mi się co piszecie. Zresztą weźmy też pod uwagę sam kontekst obecnego koncertu w Chorzowie. Przecież show będzie się odbywał na zasadzie wyjątkowego wyjątku. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, by właściciele stadionu zgodzili się w tak trudnej ( obiektywnie ) sytuacji na takie umizgi: " może zagramy, może nie zagramy ". Chcą grać dwa, to niech grają dwa, chcą grać jeden, to niech grają jeden, chcą nie grać w ogóle, to niech nie grają w ogóle, ale niech nie p***** głupot.

Tak czy siak zresztą nie widzę szans na to, by drugi koncert się nie odbył, bowiem z całą pewnością nie będzie problemów z wyprzedaniem pierwszego.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1311 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:18

Tak czy siak zresztą nie widzę szans na to, by drugi koncert się nie odbył, bowiem z całą pewnością nie będzie problemów z wyprzedaniem pierwszego.

Tym bardziej, że nie będzie Austrii na trasie a i może Pragi...

#1312 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:20

Chyba Ty napisałeś kiedyś, że w Chorzowie było 10 tys. gości z zagranicy. Teraz pewnie będzie jeszcze więcej.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1313 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:27

Tym bardziej, że nie będzie Austrii na trasie a i może Pragi...

Skąd informacje, że nie będzie Austrii ani Czech? Czytam ten wątek praktycznie od początku i nie znalazłem potwierdzenia takiej informacji.

Mam nadzieję, że folks rzuci jutro trochę światła na sprawę

#1314 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:32

Dokopałem się do newsa z u2tour.de z zarysem Vertigo Tour po Europie, który wypłynął z Universal Germany. News z 23.01.05. Czyli jednak faktycznie dodawano potem kolejne koncerty.

Juni: 10.6. Brüssel - King Baudouin Stadium | 12.6. Gelsenkirchen - Schalke Arena | 14.6. Manchester - City of Manchester Stadium | 18.6. London -Twickenham Stadium | 21.6. Glasgow - Hampden Park | 24.6. Dublin - Croke Park | 29.6. Cardiff - Millenium Stadium

Juli: 2.7. Wien - Ernst Happel Stadion | 5.7. Katowice - Slaski Stadium | 7.7. Berlin - Olympia Stadion | 9.7. Paris - Stade de France | 11.7. Zürich - Letzigrund Stadion | 13.7. Amsterdam - Arena | 19.7. Milan - San Siro | 23.7. Rome - Olympic Stadium | 27.7. Oslo - Vallehovin Stadium | 29.7. Gothenburg - Ullevi Stadium | 31.7. Copenhagen - Parken

August: 3.8. München - Olympia Stadion | 5.8. Nizza - Parc des Sports Charles Ehrmann | 7.8. Barcelona - Camp Nou | 9.8. San Sebastian - Anoeta Stadium | 11.8. Madrid - Estadio Vicente Calderon | 14.8. Lissabon - Alvalade

#1315 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:34

Ernst Hapel wynajety na miesiac przez Swiadkow Jehowy bylo o tym sporo atu2 etc.
Praga chyba tez chwilowo nie ma odp. miejsca

2005 - na pewno nie oglosili 3 amsterdamow i dublinow... ani paryza itd. maja ja zaplanowane (Alina Dragan mogla to wiedziec) ale oglaszali dopiero jak sie sie sprzedaly 1..2...

#1316 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:35

Skąd informacje, że nie będzie Austrii ani Czech? Czytam ten wątek praktycznie od początku i nie znalazłem potwierdzenia takiej informacji.

Mam nadzieję, że folks rzuci jutro trochę światła na sprawę

W Austrii nie mają obiektu dostępnego. Ich największy stadion zarezerwowany jest na jakiś zlot tzw. kociarzy (świadkowie Jehowy).
Z Pragą to coś Depe wspominał tutaj :P

EDIT: Zbych już wszystko wyjaśnił.

Użytkownik Max edytował ten post 05 marca 2009 - 12:36

#1317 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:41

który wypłynął z Universal Germany.

Ale my tu nie mówimy o wypłynięciach ( sam McGuinness mówił, że do ostatniego dnia mogą być zmiany ), tylko o oficjalnym ogłoszeniu.

Alina Dragan na pewno nie wiedziała niczego specjalnego, bo pamiętam, że nie byłem zaskoczony.

Co do posiadania zaplanowanego - proszę bardzo, wtedy wszystko ok, zwykły zabieg marketingowy, pisaliśmy już o tym. Nie mówimy wszystkiego od razu, tylko jak juz sprzedaliśmy pierwszy show, to odwalamy wielki happening, że skoro tak ładnie kupowaliście, to z wielkiej łaski i miłości do pienię.. ekhm, do naszych kochanych klientów załatwiliśmy kolejny koncert, juhuuuu, kupujcie teraz ! Ale to jednak co innego, niż planowanie warunkowe.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1318 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 05 marca 2009 - 12:43

Innymi słowy - drugi Chorzów MOŻE być jedynie na prawach EWENTUALNEJ dostawki ?? To oznacza, że jak na razie nie ma mowy o żadnych " dwóch Chorzowach ", a wszystkie powtarzane tutaj zapewnienia nadają się wyłącznie do śmietnika, i rację mieli ci, którzy zżymali się na rozpowszechnianie niepotwierdzonych plotek.

Przecież cały ten wątek od momentu jego założenia do momentu ogłoszenia oficjalnych dat opiera się na spekulacjach, domysłach, dywagacjach i plotkach.

O! I tego się trzymajmy!
Też bym chciał żeby od razu ogłosili, że zagrają w Chorzowie x2 ale takie akcje są możliwe na sprawdzonym terenie typu Dublin, Amsterdam czy Paris, bo wiadomo, że tam 2 showy sprzedadzą się bez problemu.

#1319 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:47

Przecież cały ten wątek od momentu jego założenia do momentu ogłoszenia oficjalnych dat opiera się na spekulacjach, domysłach, dywagacjach i plotkach.

Tak, ale jak ktos o tym przypominał, to było zdenerwowanie, że nie wierzy " sprawdzonym źródłom ". A teraz wychodzi na to, że słusznie nie wierzył. K***, od początku wiedziałem, że z cieszeniem się trzeba czekać do momentu, aż się będzie miało bilety w łapie.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1320 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 05 marca 2009 - 12:52

Aha! Jaśku, koncerty były dokładane na 100%.
Paris, Am-am, Dublin, Manchester..
A już chyba każdy pamięta (z tych co byli w 2001 fanami) dokładki na Ele Tour. Chociażby Slane.

K***, od początku wiedziałem, że z cieszeniem się trzeba czekać do momentu, aż się będzie miało bilety w łapie.

Zdecydowanie tak.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych