Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1281 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 18:12

No tak, ale wątpię żeby ogłosili listę miast z napisem dajmy na to:

1 sierpnia Chorzow a niżej:
2 sierpnia Chorzow (ewentualnie)

Nigdy tak nie robili z tego co mi wiadomo.

#1282 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 18:18

W 2005r. ogłosili, o czym wspomniał już Depe, 2 terminy koncertów w Dublinie. Gdy bilety się rozeszły ogłoszony został 3 termin, czym niby sprostano oczekiwaniom a tak naprawdę zrealizowano wcześniejsze plany.

Ja też stawiam, że na początku czeka nas informacja o 1 koncercie w Chorzowie. W przypadku słabej sprzedaży biletów nigdy oficjalnie nie dowiemy się, że był planowany 2 koncert. Gdyby ogłosili od razu 2 koncerty a mieliby zagrać przy niskiej frekwencji, albo odwołać później jeden koncert to byłaby marektingowa, propagandowa i finasowa klapa.
Dołączona grafika

#1283 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 18:22

4. Ogrągła scena daje możliwość oglądania koncertu z każdej strony jak równierz zwiększa pojemność Stadionu, co przełoży się na niższe ceny biletów.

Może będzie wejście na scenę 'przez publiczność' coś jak na PopMarcie... :rolleyes: Fajnie by było.

#1284 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 04 marca 2009 - 18:24

I nie ogłoszą w ten sposób.
W poniedziałek zapewne zobaczymy coś takiego (np):
06.08.2009 Chorzow
09.08.2009 Rome
..

A po jakimś czasie będą dokładali kolejne koncerty.
Napewno kilka 'okienek' będzie w rozpisce trasy, dopiero z biegiem czasu te 'okienka' zaczną się wypełniać.
Tak było na V Tour.
Tak samo postępuje Coldplay na swojej trasie.

#1285 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 19:15

Ale jeśli tak będzie (najpierw jeden, potem dokładają drugi), to jest jakaś szansa żeby bilety nie rozeszły się od razu? nA tym forum jest ok 7 tys uzytkownikow chyba, kazdy wezmie pare osób (ja np. biore kilkanaście), to z samych forumowiczów wyjdzie jeden koncert :P A wiadomo ogromna część stąd idzie na 2(pewno ponad tysiąc), biorąc znów znajomych/rodzinę.. Poza tym nie każdy kto chce isc na koncert jest na tym forum. Plus obcokrajowcy.. To chyab nei grozi nam odwolanie (nie odbycie sie) drugiego koncertu, prawda?

#1286 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 04 marca 2009 - 19:22

Na tym Forum jest zarejestrowanych 718 użytkowników.

#1287 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:20

Hmm.. sugerowałem się numerami użytkowników :P nieważne.

#1288 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:22

http://u2forums.com/...t...ost&p=71108

#1289 merckx

merckx

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:24

Ja mam nadzieje ze sprzedaz bedzie prowadzona nie tylko przez neta... W ten sposob ze bedzie mozna pojsc do empika czy innej takiej instytucji i wyjsc z bilecikiem :)
Moze mnie ktos oswiecic jak wygladala z tym sytuacja w czasie VT?

#1290 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:29

Na 99% będzie można sobie kupić bilecik w Empiku pod warunkiem, że wszystkie się nie sprzedadzą w internetowej sprzedaży.
Na VT była sprzedaż przez neta plus w punktach = wszystko ruszyło w tym samym dniu o tej samej godzinie o ile dobrze pamiętam. Nie liczę jakichś telefonów i rezerwacji.

#1291 merckx

merckx

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:31

Na 99% będzie można sobie kupić bilecik w Empiku pod warunkiem, że wszystkie się nie sprzedadzą w internetowej sprzedaży.
Na VT była sprzedaż przez neta plus w punktach = wszystko ruszyło w tym samym dniu o tej samej godzinie o ile dobrze pamiętam. Nie liczę jakichś telefonów i rezerwacji.

No to na tej zasadzie jest git. Inna sprawa ze na 99% system sie zawiesi o tej godzinie jak wszyscy wbija albo wejscie bedzie graniczylo z cudem ;)

#1292 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 04 marca 2009 - 20:45

Max dobrze napisał.
Ja byłem w 2005 w Empiku w Warszawie jakieś 5-10 min po otworzeniu, w kolejce przede mną stały 2 osoby, za mną ustawiły się może ze 3, żadnego tłumu, ścisku czy paniki. Wszystko ładnie i grzecznie, każdy kupił co i ile chciał, choć pani sprzedająca coś tam marudziła jak koleś poprosił o 10 tiketów. Ale i tak sprzedała.

#1293 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:48

Max dobrze napisał.
Ja byłem w 2005 w Empiku w Warszawie jakieś 5-10 min po otworzeniu, w kolejce przede mną stały 2 osoby, za mną ustawiły się może ze 3, żadnego tłumu, ścisku czy paniki. Wszystko ładnie i grzecznie, każdy kupił co i ile chciał, choć pani sprzedająca coś tam marudziła jak koleś poprosił o 10 tiketów. Ale i tak sprzedała.

Ja miałem niemal identyczną przygodę. Byłem zszokowany łatwością zakupu, gdyż psychicznie (być może bezpodstawnie) przygotowany byłem na godziny stania w kolejce. Szkoda, że nie powtórzą takiego modelu dystrybucji.

#1294 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:53

Więc sprzedaż w Empiku nie ruszy równo ze sprzedażą internetową?

#1295 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 20:54

Nie. Będzie analogicznie jak w przypadku dystrybucji na Madonnę, czyli najpierw net, później punkty.

#1296 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:02

A jeśli info o drugim koncercie będzie w trakcie, to jak będzie wyglądała sprzedaż biletów? Będzie odstęp między ogłoszeniem a sprzedażą? Czy możliwe żeby info i początek sprzedaży na raz?

#1297 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:07

Heh drobna pomyłka kolegi...

Ja się modlę, żeby dostać się chociaż na jeden, pierwszy w życiu. Nie daruje sobie jeśli nie pojadę. Wszędzie w Polsce, jestem gotowy wydać grube pieniądze na sam bilet i dojazd. A pod bramą będe spał, żeby być tylko najbliżej sceny. To moje marzenie.

#1298 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:09

Ja cały czas się trzęsę, że nie zdążę kupić. Zamierzałam w emiku, ale skoro wcześniej ma być sprzedaż w necie, to boję się, że wykupią. Chcialabym kupic przez internet, ale jeśli za wolno się będę logować... Eh

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1299 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 04 marca 2009 - 21:14

Ale pieprzycie za przeproszeniem. Nie kupicie w sklepie internetowym, to kupicie w Empiku. Nie kupicie tam to kupicie na allegro. Nie kupicie na allegro to kupicie u koniów przed koncertem. Nie kupicie u koniów, to pójdziecie na drugi koncert. I nie ma takiej opcji, żeby ok. 50 tys. biletów poszło w jedną noc, a nawet w jeden tydzień!

Dodam tylko, że mój kumpel opowiadał mi jak w 2005 jakiś konik przed koncertem chciał mu wcisnąć bilet za jedyne 90zł! Po prostu nie zdążył go nigdzie sprzedać, i spuszczał cene. Moim zdaniem, nie ma się o co martwić.

#1300 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:18

Ja będe pewnie akurat w pracy i troche przypałowo siedzieć na necie i robić prywatne zakupy, przelewy itp Mam nadzieje, ze jakos damy rade

Zapewne byłeś na koncercie U2, ja nie miałem tego szczęścia. Zrozum, że czuje pewne obawy po tym co się słyszy o lajfnejszynach i tego typu stronach w pierwszym dniu sprzedaży ale zapewne masz rację. Mnie akurat ponoszą emocje bo jestem świeżo po przesłuchanej płycie :o

Cholera z tej podniety nie zauważyłem, że napisałem post pod postem swoim. Sorewicz

Użytkownik bee edytował ten post 04 marca 2009 - 21:44

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych