Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1161 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 10:44

Oto co napisał moli na hehu:

"Informacje o koncertach w 2009 pojawiaja sie i tu i tam.
Chodza rozne plotki gdzie co i kiedy ...
9 marca zostanie podane oficjalnie gdzie co i kiedy i jak.
A tymczasem pisza o dwoch koncertach w Polsce ......

U2 Tickets in Chorzow, Poland
Date: 26-08-2009 Start: 20.00 Venue: Slaski Stadion

Date: 27-08-2009 Start: 20.00 Venue: Slaski Stadion"

http://u2-tour.blogs...-tour-dates.htm

http://f.heh.pl/view...p=134389#134389

Te plotki, dokładnie te pojawiły się w zeszłym roku, więc na dzień dzisiejszy nie bierzemy jej pod uwagę, gdyż aktualne plotki wskazują raczej początek sierpnia.

... :P

#1162 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 10:44

Wydaje mi się, że będzie analogicznie jak w przypadku biletów na Madonnę. Bodajże od dzisiaj są dostępne w punktach dystrybucyjnych.

Z tego, co przeczytałam, bilety na Madonnę są w tradycyjnej sprzedaży od 27 lutego:

http://cgm.pl/aktual...017ccd8734a3cdb

#1163 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 02 marca 2009 - 11:28

Te plotki, dokładnie te pojawiły się w zeszłym roku, więc na dzień dzisiejszy nie bierzemy jej pod uwagę, gdyż aktualne plotki wskazują raczej początek sierpnia.

Wszystkie doniesienia są plotkami i wszystkie należy traktować jednakowo.
Bez 2 zdań coś jest/było na rzeczy jeśli chodzi o daty 01 i 02.08 - napewno jakieś rozmowy były prowadzone na linii Dublin - Chorzów, zbyt wiele doniesień było w tej kwestii pochodzących z różnych źródeł.
Ostatnimi czasy co raz więcej się spekuluje o datach 06 i 07.08. Nie można też wykluczyć daty 26 i 27.08.
Za tydzień wszystko będzie jasne.

#1164 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 12:56

A może ktoś przypomnieć po ile chodziły bielty na chorzowskim Vertigo?

#1165 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 12:57

A może ktoś przypomnieć po ile chodziły bielty na chorzowskim Vertigo?

Na płytę były chyba po 150 zł, ale specjalnie bym się tym nie sugerował - to było 4 lata temu!

#1166 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 17:50

U2 chce udostępnić swoje koncerty najuboższym
Grupa U2 zamierza obniżyć ceny biletów na swoje koncerty, aby mimo globalnego kryzysu ekonomicznego fani mogli się cieszyć muzyką.
[...]

Onet.pl

Mam nadzieje, że nie zrobią podziału na płycie w sensie bliższe miejsca sceny będą droższe.

Tego się obawiam, to było by przegięcie i chyba utrata dla wielu szansy stania blisko, odgrodzą płotem i zobaczy się bono z kilkunastu/dziesięciu metrów ich co najwyżej :(

A ja prawdę mówiąc jestem za wydzieloną (i przez to droższą) strefą pod sceną, o ile tylko ilość biletów będzie odpowiednio duża i dostępna dla ogółu, a nie dla wybranej grupy osób.
Stworzenie tzw golden ring'u/jaja sprawi, że ci którzy chcą być blisko tam sie znajdą, a ci którym nie zależy na bliskości zajmą inne miejsca.
Ustalenie ceny na poziomie 400 PLN (jak to ma miejsce na Madonnie) jest chyba sensownym rozwiązaniem, cena z pozoru odstrasza ale dla fana będzie to przełknięcia, a przez te klika miesięcy spokojnie moża odłożyć/zaoszczędzić odpowiednie fundusze.

Łatwo mówić, jak za 2-3 tygodnie ruszy sprzedaż, a będzie tzw. "ring", to tych biletów nie będzie za dużo i od razu pójdą i za 3 miesiące to może uda się te najtańsze kupić... :(

Mogli by zrobić to w ten sposób, że w pewnych miejscach na trybunach publiczność przecież jest bliżej, więc tam jakieś "wybiegi", catwalki dla U2, aby mogli blisko podejść - i te bilety dla VIPów za to by można było zrobić po cenach nawet 1000zł.

Liczę, że płyta to płyta i będzie jak dawniej. Zazwyczaj na pytę są najtańsze bilety, może i teraz tak będzie - jak dla mnie to mogą być te dla ludu - najuboższe, VIPy niech siedzą :P

#1167 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 02 marca 2009 - 18:14

W programie 'The Culture Show U2 Special' prowadząca Lauren Laverne używa słów: ".. new Tour On The Horizon.."
Ciekawe czy to właściwa nazwa trasy?

#1168 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 18:17

Tylko Onet mógł wpaść na taki tytuł newsa... Debilizm... Za symboliczną złotówkę będą te bilety sprzedawać??? No k^^^^.

Szczerze mówiąc wątpię, że oto w LiveNation za prośbą Bono robią wszystko, żeby maksymalnie obniżyć cenę za bilety (przypominam, że to ta sama firma, która doi z ludzi 240zł za poletko na warszawskim Bemowie na koncert Madonny). Uważam, że głównym czynnikiem jest tutaj scena 360 stopni. Okrągła scena = więcej ludu na stadionie, a co za tym idzie większa kasiora z biletów. I jest to wiodący czynnik który w jakiś tam sposób może wpłynąć na niższe ceny biletów. Powiedzmy sobie szczerze, że nie mamy tu do czynienia z technologicznym ale marketingowym geniuszem;). Rozmawiałem na zlocie z kilkoma osobami i zdecydowanie podzielały mój pogląd.

Nie spodziewam się biletów tańszych niż 170zł. Zejście poniżej tego pułapu będzie sporą niespodzianką.

#1169 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 18:24

W sierpniu na Śląskim będą chyba już remontować jakieś trybuny (ktoś pisał, że zaczną od zachodniej). Jak będzie scena obrotowa to w takim wypadku stracą trochę widowni, no ale co tam.

#1170 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 18:30

ech, jak juz niektorzy wczesniej pisali, rowniez mam nadzieje ze nie bedzie podzialu na plycie chorzowskiego stadionu. Mam uzbierane niecale 400 zl i mam nadzieje ze ta suma w zupelnosci mi wystarczy na dwa bilety na plyte, tak aby moc zobaczyc moich idoli naprawde z bliska i miec wywalczone miejsce a nie wykupione ;)
Pozatym ja sobie nie wyobrazam ze np. w przypadku krecenia DVD pod scena ustawic jakies bogate familie zajadajace pop-corn a gdzies na szarym koncu plyty fanow bawiacych sie wraz z kazda nuta;)

#1171 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 18:37

W programie 'The Culture Show U2 Special' prowadząca Lauren Laverne używa słów: ".. new Tour On The Horizon.."
Ciekawe czy to właściwa nazwa trasy?

Kto wie. Ale sądząc po tekstach na płycie, to trasa powinna nazywać się "Let Me in the Sound Tour" ;)

#1172 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 18:50

Przypominam, że podczas remontu stadionu w Chorzowie będzie wykonywan zadaszenie trybun. Nie będzie remontu trybun za wyjątkiem uzupełnienia krzesełek w miejscu gdzie stał rozebrany już w tej chwili wieżowiec charakterystyczny dla stadionu śląskiego. Oczywiście montaż zadaszenia zapewne wymaga rozkopania terenu wokół korony stadionu oraz postawienia konstrukcji co zamieni stadion w jeden plac budowy. Nie mniej jednak te prace nie ruszą zapewne pełną parą od lipca więc stąd możliwość organizacji koncertu w sierpniu.

#1173 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 marca 2009 - 21:02

Ten news z U2.com jasno potwierdza to, o czym mówiłem - nie ma mowy o żadnej sprzedaży biletów przed 9 marca.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1174 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 03 marca 2009 - 08:26

Mam nadzieję, że nic nie będą wymyślać z droższymi biletami pod sceną. Na VT wg mnie było idealnie. Cena na płytę ta sama, jeżeli byłeś wcześniej miałeś miejsce pod sceną w wydzielonym sektorze. Z tym sektorem był strzał w dziesiątkę ponieważ liczba osób była tak dobrana, że nie było tam ścisku i koncert oglądało się (skakało :D ) z przyjemnoscią. Takiej wydzielonej strefy zabrakło niestety na Pearl Jam co spowodowało ciągłe przepychanki i animozje wśród oglądających - koszmar.

#1175 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 marca 2009 - 08:57

jeden gość na laście pisze, że koncerty będą dwa - pierwszy odbędzie się 23 sierpnia.

EDIT::

U2 pencils in Croker July special for No Line tour
By Alistair Grant

U2 are expected to confirm details of their No Line on the Horizon tour (czyżby nazwa trasy?), with tickets on sale from Saturday week for 50 concerts across Europe and North America.

The tour will feature a 360-degree central stage and credit crunch-busting ticket prices which, according to unofficial reports, could be as low as 30 Euro.

Użytkownik Max edytował ten post 03 marca 2009 - 09:11

#1176 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 03 marca 2009 - 09:26

Oto co napisał moli na hehu:

"Informacje o koncertach w 2009 pojawiaja sie i tu i tam.
Chodza rozne plotki gdzie co i kiedy ...
9 marca zostanie podane oficjalnie gdzie co i kiedy i jak.
A tymczasem pisza o dwoch koncertach w Polsce ......

Date: 26-08-2009 Start: 20.00 Venue: Slaski Stadion

Date: 27-08-2009 Start: 20.00 Venue: Slaski Stadion"

http://u2-tour.blogs...-tour-dates.htm

http://f.heh.pl/view...p=134389#134389

NIEEEEEEE ! Błagam

Dżu Dżu Tour w Polsce ma zawitać na początku sierpinia! Proszę.... :huh:

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#1177 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 marca 2009 - 09:32

Ten blog to stare dzieje, w międzyczasie pojawiło się z 7 innych (bardziej wiarygodnych) list z miastami na nowej trasie.
Cieszyć się należy, że prawdopodobnie bilety będą w okolicach 30 Euro !

#1178 bebok

bebok

Użytkownik

• Members
  • 265 Postów

Napisano 03 marca 2009 - 09:38

To by było taniej niż na Vertigo!!! No chyba coby ojro skoczyło do 5-ki ;)

#1179 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 marca 2009 - 09:39

Nawet gdyby, to i tak taniocha!

#1180 pigol

pigol

akinori gensai

• Members
  • 556 Postów