Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#761 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 18:29

- europejski leg będzie bardzo rozległy

Cieszmy mnie to niezmiernie. Może w końcu państwa bałtyckie, albo Europa śr -wsch ?

Co do USA - widać, że raczej ostrożnie podchodzą do tej trasy stadionowej w tym kraju, PopMart im chyba siedzi w głowach jeszcze;)

Użytkownik Max edytował ten post 04 lutego 2009 - 18:30

#762 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 18:31

- podczas stadionowej części trasy w USA koncerty będą tylko w czwartki, piątki i soboty
- nie będzie koncertów w Australii i Azji

Już wcześniej pisaliśmy, że prawdopodobna jest trasa mieszana po USA - występy w halach i stadionach.

Gdyby powyższe informacje się potwierdziły to możemy chyba mówić o dużym wpływie "czynnika ekonomicznego" na charakter trasy. Granie na amerykańskich stadionach i to tylko w "najatrakcyjnie dni tygodnia" ma niewątpliwie służyć zniwelowaniu niskiego kursu dolara i skutków kryzysu w USA. Z tego względu nieopłacalną wydaje też się wyprawa do Australii i Japonii. Najkorzystniejszym jest zaś rozbudowanie trasy po Europie - tutaj mamy znacznie mniejsze odległości pomiędzy poszczególnymi miejscami koncertów, stadiony na pewno uda też się zapełnić bez problemu. I mniejsze znaczenie ma czynnik "walutowy".
Dołączona grafika

#763 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 19:07

Jeden z użytkowników forum u2.interference.com zamieścił takie oto informacje:
- podczas stadionowej części trasy w USA koncerty będą tylko w czwartki, piątki i soboty

Nie dość, że nie zaczynają od USA to jeszcze część koncertów może być na stadionach - jak dla mnie to zmiana na plus ;) Za ZooTV i PopMartu grali tam na stadionach, może będzie równie dobrze.

Oby zagrali w większej ilości, zwłaszcza nowych państw, jedna Polska na pół Europy (1 koncert!) to było śmiesznie mało, co do krajów Bałkańskich, to tam kryzys dał się nieźle we znaki i myślę, że 1 koncert na te 3 kraje to max! A może nawet wcale, jeśli U2 zagrają w Warszawie. :unsure: Mam nadzieję, że w 2010 na lato wrócą do Europy, chyba jak za ZooTV :P Może wtedy miałby być 2 koncert w Polsce??

- nie będzie koncertów w Australii i Azji

A to nowość, w Ameryce Południowej będą, a w Australii i Japonii nie... :mellow: Na Elevation chyba też nie byli, no ale ta trasa to ponoć jedna z największych!? Może jeszcze plany zmienią...

- ta trasa to podobno największy postęp od czasów ZooTV

Oby tak!!

- nazwa trasy nie pochodzi od nazwy piosenki tylko z jednego z tekstów
Reszta w linku na początku albo TU

Oby trafnie wybrali, coś prostego, ale i chwytliwego. Vertigo było dla mnie taką nazwą, czy też ZooTV i PopMart, które trafiały w sedno. ;)

#764 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 19:55

The Mirror przewiduje taki oto przebieg trasy koncertowej:
Pod koniec czerwca 2 koncerty w Barcelonie na Camp Nou, a następnie Paryż, Nicea, Berlin, Amsterdam, Dublin, Londyn, Manchester. We wrzesniu mają grać już w Nowym Jorku, Bostonie i Chicago. Mirror potwierdza informację o występach w USA na stadionach.

http://www.atu2.com/...cle.src?ID=5217
Dołączona grafika

#765 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:00

Nic o Polsce?

Sygnaturka

#766 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:10

Jeśli coś będzie w Polsce to pewnie tylko w okolicach terminu Berlina.

Tylko, gdzie ta szeroka trasa po Europie? :unsure: Dawne lata, taki PopMart to zawitał na 6 kontynentów i do wielu nowych państw... :(

#767 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:29

No to Chorzów szansa minimalna. Jeżeli dojdzie do koncertu w Polsce to pewnie warszawa Bemowo pod koniec sierpnia

#768 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:44

No sorry, ale taki artykuł jak ten z Mirrora to ja też mogę napisać. Przecież wiadome jest to, że zagrają na wyspach, we Francji, Hiszpanii, Niemczech, Holandii itp. Nic odkrywczego ani zaskakującego.

#769 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:51

Bono obiecał koncert w Polsce... Chyba nie rzuca słów na wiatr?

#770 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 21:01

Przecież oni sami nie wiedzą podobno gdzie grają. tak jak było tam w Walii (?)

Sygnaturka

#771 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 21:24

Bono obiecał koncert w Polsce... Chyba nie rzuca słów na wiatr?

Nie wszystko od niego zależy.
Myślałem, że czegoś takiego nie trzeba tłumaczyć.

#772 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 21:24

6!

Nie zeby trzeba bylo politologie konczyc, ale "Daily Mirror" = "Fakt / Superpospieszny"... no nie robcie z nas pederastow... ;)

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#773 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 21:41

Jak by się uparli to właśnie dużo zależałoby od nich właśnie.Widać że czekają na gotowca.

#774 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 22:21

No tak, ale jak ktoś niedawno pisał o Elevation Tour, gdy dziennikarz (czy ktoś inny) zapytał Bono czemu w Szkocji nie grają, no i ileś dni później były tam już 2 czy 3 koncerty.

Wiem, Polska nie Szkocja, tam z Anglii i Irlandii jest niedaleko, ale coś mi się zdaje, że przy Vertigo, to przyjechali, bo zespół chciał i komuś kto odpowiadał za planowanie trasy szepnęli, że w Polsce chcą zagrać. ;) Może przesadzam, ale trochę jednak od zespołu zależy.

Obawiam się raczej, że z Chorzowem się nie dogadają, a poza stadionem U2 nie zagra. Było już o tym, że np. Stocznia Gdańska im nie pasuje. Jakby nie mogli tego w Chorzowie miesiąc później robić <_< <_< pech to pech, najprawdopodobniej Euro w Chorzowie i tak nie będzie, ale dach będzie. :rolleyes:

#775 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 04 lutego 2009 - 22:31

ale coś mi się zdaje, że przy Vertigo, to przyjechali, bo zespół chciał i komuś kto odpowiadał za planowanie trasy szepnęli, że w Polsce chcą zagrać.

Do Polski przyjechali, bo płyta się dobrze sprzedała. Proste nie?

#776 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 22:39

Co ma piernik do wiatraka?Taki koncert to następne 1 mln euro do kieszeni.Chyba że się mylę?

#777 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 22:48

1 mln w te czy we wte
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#778 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 04 lutego 2009 - 22:54

Co ma piernik do wiatraka?Taki koncert to następne 1 mln euro do kieszeni.Chyba że się mylę?

Chyba logicznym jest, że U2 nie przyjedzie do kraju gdzie płyta sprzedana w małej ilości = małej frekwencji na koncercie. Ja wiem że tak nie jest (piractwo rullez!), ale zazwyczaj z tego co wiem jest to brane pod uwagę na pewno bardziej niż zachcianki Bono.

#779 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 23:42

Wow! :blink: No i co? A ATYCLB się nie sprzedała? Ale nie jeżdżą wszędzie tam gdzie się płyta dobrze sprzedaje.
Dlaczego np. w Pradze nie zagrali? Przecież tam wiele znanych zespołów gra od lat, często nie przyjeżdżając do Polski? A tu na odwrót? A Węgry? :mellow:
Jak dla mnie to był ich wybór, jeden koncert na trasie nie robił im różnicy, nie musieli przyjeżdżać. Co innego jakby planowali tour po Europie Środkowo-Wschodniej. ;)

#780 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 05 lutego 2009 - 00:00

A ATYCLB się nie sprzedała?

Mówione było już setki razy, że skoro Elevation Tour odbywało sie głównie na halach ( a my wystarczającej nie mamy) U2 nie miało możliwości u nas zagrać. Ja wiem że dla chcącego nic trudnego i że można było na stadionie, ale nie wiem dlaczego mieliby robić dla nas taki wyjątek.

Ale nie jeżdżą wszędzie tam gdzie się płyta dobrze sprzedaje.

Logiczne.

Jak dla mnie to był ich wybór, jeden koncert na trasie nie robił im różnicy, nie musieli przyjeżdżać.

Ja wiem że to jest ich wybór! Tylko wydaje mi się ze nie jest to na zasadzie, że siedzą sobie chłopaki przy piwku i Bono mówi "A kurde, zagrałbym se w Polsce, Japoni i najlepiej gdzieś w Hong Kongu" a reszta mu przytakuje. Składa się na to wiele czynników, i jestem pewien że ma znaczenie sprzedaż płyty.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych