U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 01 lutego 2009 - 18:54
W trakcie budowy raczej nie ale do rozpoczęcia inwestycji planowanych jest jeszcze kilka imprez.
Pozdrawiam.
Rafał Zimny
Stadion Śląski
Wydaje mi się,że brzmi to optymistycznie i jest duża szansa,że Nasze U2 zagra na Stadionie w tym roku...
Napisano 01 lutego 2009 - 22:14
Niby to dobrze rokuje, ale biorąc pod uwagę fakt, że decyzje odnośnie imprez zmieniają się co chwilę to wątpie czy branie tego pod uwagę ma jakikolwiek sens...Hej! W październiku 2008 napisałam do kierownika Stadionu Śląskiego czy odbędą się przed remontem jeszcze jakieś imprezy (koncerty) i oto co mi odpisał :
W trakcie budowy raczej nie ale do rozpoczęcia inwestycji planowanych jest jeszcze kilka imprez.
Pozdrawiam.
Rafał Zimny
Stadion Śląski
Wydaje mi się,że brzmi to optymistycznie i jest duża szansa,że Nasze U2 zagra na Stadionie w tym roku...
Napisano 02 lutego 2009 - 20:40
Ciekawe od kiedy na śląski wchodzi 80tyś luda?????????Dobra, nie będę się już czepiał, że 50 tys. to nie 80 tys. Uznaję, że udało Ci się wykonać zadanie. Mimo wszystko stwierdzenie "na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory" jest "lekko" naciągane. Na próźno szukać, oprócz wspomnianego Meksyku, innych przykładów "zapełniania" przez DM wielkich stadionów.
Absolutnie nie zmierzam tutaj do podważenia klasy DM. Muzyka zespołu i jej charakter średnio mi nawet pasuje do grania na wielkich stadionach. Nie zgodę się jednak na stwierdzenia mijające się z prawdą, które zmaierzają do tego że zapełnienie przez U2 80 tys. stadionu to żadne osiągnięcie
Napisano 02 lutego 2009 - 21:38
Ciekawe od kiedy na śląski wchodzi 80tyś luda?????????
Od kiedy na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory!!!!!!!!!
Żródła różnie podają liczbę widzów na koncercie chorzowskim U2. Pojawiały się też informację, że było ok. 80 tys. ludzi Oczywiście, że było ponad 60, ale do 80 to raczej brakowało dużo. Mam nadzieję, że 80 tys. będzie wchodzić po modernizacji Ja na prawdę nic nie mam do DM Może zakończymy więc już te jałowe spieranie się?
Napisano 03 lutego 2009 - 13:53
ciuch ciuch!
Napisano 03 lutego 2009 - 19:14
Być może będzie to pytanie jak bym się urwała z choinki... Wiecie, no ;].
Ale jest brany pod uwagę wa-wski Służewiec?
myślę,że w związku z remontem Śląskiego to może być jakieś rozwiązanie niemniej jednak nie sądzę,żeby zdecydowali się na Służewiec bo chłopaki raczej wolą grać na stadionach więc oby przyjechali do Polski w czerwcu bo od 1 lipca rusza modernizacja Śląskiego chyba,że przez kryzys będzie obsówa...
#749 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 03 lutego 2009 - 20:39
No w sumie. Stadiony chyba bardziej komfortowe, co? Tak bardziej "klimatycznie" jest. Na otwartej przestrzeni pewnie tego nie ma. Ale jeszcze zależy jaki zespół daje koncert ;]. Ja tam mogłabym przyjść na koncert U2 w każde miejsce...niemniej jednak nie sądzę,żeby zdecydowali się na Służewiec bo chłopaki raczej wolą grać na stadionach
Napisano 04 lutego 2009 - 06:51
Napisano 04 lutego 2009 - 08:10
Napisano 04 lutego 2009 - 10:34
Napisano 04 lutego 2009 - 10:36
Bo jeśli się nie mylę to podczas VT w czechach nie grali.
Nie grali, byliśmy jednym państwem Europy Środkowo-Wchodniej, który odiwedzili. Mam nadzieję, że tym razem europejska część trasy będzie naprawdę "europejska" i pojawią się też w innych państwach z naszego regionu. Sznasa na to jest - Live Nation organizuje też koncerty Madonny, która zawita m.in. do Estonii, na Węgry i do Bułgarii. Tyle, że ona występowała w Europie również latem zeszłego roku. Może nowa trasa U2 będzie podobnie skonstruowana? Piszę się o występach zespołu w Ameryce Południowej jesienią 2010r. Trasa w USA ma ruszyć jeszcze w tym roku. Jakoś muszą zagospodarować więc "lukę" w 2010r. Daniel Lanois w niedawnym wywiadzie również mówił, że album a potem trasa "zajmą" fanów do 2011r.
Napisano 04 lutego 2009 - 17:35
- podczas stadionowej części trasy w USA koncerty będą tylko w czwartki, piątki i soboty
- europejski leg będzie bardzo rozległy
- nie będzie koncertów w Australii i Azji
- ta trasa to podobno największy postęp od czasów ZooTV
- nazwa trasy nie pochodzi od nazwy piosenki tylko z jednego z tekstów
Reszta w linku na początku albo TU
ciuch ciuch!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych