Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#721 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 16:56

Nie tylko DM... Metallica, The Cure i jeszcze parę innych by się znalazło.

#722 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 17:06

Trasa koncertowa U2 to poprzeczka kilkakrotnie wyższa, zdecydownie większe przedsięwzięcie do zorganizowania.

Strach sie bac czy i w tym aspekcie nie bedziemy miec niespodzianek od u2 managementu :lol:
Dowiemy sie o koncercie na dwa tygodnie przed i wszyscy beda sie zabijac o bilety hahaha ;)

http://www.u2.szczecin.pl

#723 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 17:15

Możliwy wygląd sceny (za www.hipersonica.com)Dołączona grafika

Ale nie powinno się to wiele różnić od tego co będzie. Telebimy muszą być nad ich głowami przy takim układzie sceny i na pewno wysoko tak, żeby fan na najwyższym punkcie stadionu coś widział.

Nie wiem tylko czy te 4 patyczki są w stanie udźwignąć tą konstrukcję :] A wejście przez tłum jak za czasów Pop Mart :D
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#724 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 31 stycznia 2009 - 17:57

Nie wiem tylko czy te 4 patyczki są w stanie udźwignąć tą konstrukcję :] A wejście przez tłum jak za czasów Pop Mart

A na tej kuli będzie siedziała sztuczna lalka z kozakami (sexy boots) :P.

#725 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 19:36

wlasnie tak myslalem i odnoszac sie do wypowiedzi methiu, sadze ze wejscie przez tlum jest bardzo mozliwe, przyjmujac ze scena bedzie rzeczywiscie usytuowana centralnie.

ew. wyobrazcie sobie ze u2 przylatuja helikopterem i schodza po drabinkach, to bylby szal :lol:

#726 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 19:41

wykopią sobie jamę i będą wypełzać? :P

Sygnaturka

#727 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 31 stycznia 2009 - 20:08

Ta scena kojarzy mi się ze statkiem kosmitów ;]. Wyjdzie z niego zielone U2... Hyhy ;] Zresztą w samym GOYB w clipie mam chwilami wrażenie, jakbym słyszała taką kosmiczną muzyczkę ;].

#728 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 20:50

Teleportują się na scene. A potem zakończą "goodnight Poland.. beam us up, Scotty" i znów znikną.

Sci Fi R'n'R w końcu ;)

#729 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 31 stycznia 2009 - 20:56

Albo wykorzystają pelerynę niewidkę. Naukowcy pracują nad efektem niewidzialności :P.

#730 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 21:19

Co z tego, że DM ogłosiło już daty koncertów? Trasa koncertowa U2 to poprzeczka kilkakrotnie wyższa, zdecydownie większe przedsięwzięcie do zorganizowania.

Dlaczego tak twierdzisz bo co scena większa czy co bo nie rozumiem.

#731 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 21:26

Myślę, że koledze chodziło głównie o wymogi, jakie muszą spełniać areny koncertowe. Widocznie Depeche Mode nie mają wielkich wymagań, skoro w Polsce zadowala ich Stadion Gwardii. U2 potrzebują obiektów o najwyższym standardzie, stąd wynikają pewnie problemy organizacyjne - co najlepiej jest widoczne na przykładzie naszego kraju.

#732 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 21:29

U2 robi o wiele bardziej złożoną operację, więcej przygotowań, więcej sprzętu, więcej ekipy a przede wszystkim jest to show dla sporo większej publiczności, co również wymaga odpowiednich obiektów, a DM gra praktycznie w większej ilości krajów za to na mniejszych stadionach/skwerach, powiedzmy sobie szczerze że 90% plenerowych koncertów z TTA obejrzało ~30 000 ludzi. (i nie twierdzę, że to źle, podoba mi się, że DM na TTA odwiedziło aż tyle europejskich krajów... ale całokształt organizacyjny to jak napisał conr4d to zupełnie inna liga niż U2)

#733 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 21:52

Myślę, że koledze chodziło głównie o wymogi, jakie muszą spełniać areny koncertowe. Widocznie Depeche Mode nie mają wielkich wymagań, skoro w Polsce zadowala ich Stadion Gwardii. U2 potrzebują obiektów o najwyższym standardzie, stąd wynikają pewnie problemy organizacyjne - co najlepiej jest widoczne na przykładzie naszego kraju.

Stadion gwardii ich "zadowala" bo legia jest w remoncie.Na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory.Wg. mnie w przypadku U2 jest więcej zamieszania medialnego.

#734 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 22:20

Na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory.

A mógłbyś podać jakiś przykład - kiedy to Depeche Mode ostatnio zapełniło na zachodzie stadion zbliżony pojemnością do Śląskiego? Żeby było łatwiej - nie oczekuję że wskażesz mi miasto w którym zapełnili taki stadion w dwa kolejne wieczory ;) Od razy dodam - Meksyk to dla mnie nie jest "zachód".
Dołączona grafika

#735 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 22:23

A mógłbyś podać jakiś przykład - kiedy to Depeche Mode ostatnio zapełniło na zachodzie stadion zbliżony pojemnością do Śląskiego? Żeby było łatwiej - nie oczekuję że wskażesz mi miasto w którym zapełnili taki stadion w dwa kolejne wieczory ;) Od razy dodam - Meksyk to dla mnie nie jest "zachód".

Foro Sol w Mexico City (tam gdzie U2 kręciło Popmartowe DVD), 2x 52 000, całe jedno miasto na długą TTA.

#736 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 22:24

Foro Sol w Mexico City (tam gdzie U2 kręciło Popmartowe DVD), 2x 52 000, całe jedno miasto na długą TTA.

Mam Cię! Zdążyłem edytować ;)
Dołączona grafika

#737 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 22:26

no wiem, tak tylko dałem, żeby nie było... bardzo jestem ciekaw co kolega corbijn nam przedstawi ;)

#738 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 01 lutego 2009 - 08:22

No choćby 20-21-01-2006r trasa TTA Dusseldorf LTU Arena 2 wieczory po 50tyś twarzy.

#739 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 01 lutego 2009 - 11:47

No choćby 20-21-01-2006r trasa TTA Dusseldorf LTU Arena 2 wieczory po 50tyś twarzy.

Dobra, nie będę się już czepiał, że 50 tys. to nie 80 tys. Uznaję, że udało Ci się wykonać zadanie. Mimo wszystko stwierdzenie "na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory" jest "lekko" naciągane. Na próźno szukać, oprócz wspomnianego Meksyku, innych przykładów "zapełniania" przez DM wielkich stadionów.

Absolutnie nie zmierzam tutaj do podważenia klasy DM. Muzyka zespołu i jej charakter średnio mi nawet pasuje do grania na wielkich stadionach. Nie zgodę się jednak na stwierdzenia mijające się z prawdą, które zmaierzają do tego że zapełnienie przez U2 80 tys. stadionu to żadne osiągnięcie ;)
Dołączona grafika

#740 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 01 lutego 2009 - 14:02

U2 robi o wiele bardziej złożoną operację, więcej przygotowań, więcej sprzętu, więcej ekipy a przede wszystkim jest to show dla sporo większej publiczności, co również wymaga odpowiednich obiektów, a DM gra praktycznie w większej ilości krajów za to na mniejszych stadionach/skwerach, powiedzmy sobie szczerze że 90% plenerowych koncertów z TTA obejrzało ~30 000 ludzi. (i nie twierdzę, że to źle, podoba mi się, że DM na TTA odwiedziło aż tyle europejskich krajów... ale całokształt organizacyjny to jak napisał conr4d to zupełnie inna liga niż U2)

Właśnie o to mi chodziło, dziękuje za wyjaśnienie moich myśli :D

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users