Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#2881 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 posts

Posted 12 sierpnia 2009 - 21:58

Dublińczycy nie odpuszczają, i ostro pracują nad tym by U2 nie wrócili do nich w przyszłym roku: http://www.atu2.com/...-residents.html

Z chęcią się z nimi zamienimy.

Dla mnie to wygląda tak: mieszkańcy nawet specjalnie nie protestowali (może grupka tamtejszych "moherów"), za to rada miasta Dublin chce wyłudzić parę groszy w sposób perfidny, bo szkodzący zespołowi, który promuje ich miasto.

#2882 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 12 sierpnia 2009 - 22:19

Nie wiem czy ktoś to zauważył, ale po dwóch koncertach w Zagrzebiu nastąpiła zmiana w oficjalnej statystyce najczęściej granych utworów U2 - prowadzące dotychczas I Will Follow ( 765 oficjalnie odnotowanych wykonań ) musiało ustąpić miejsca Pride ( In The Name Of Love ) ( 767 ). Na trzecim miejscu.. New Year's Day ( 669 ).

Ja mam dużo szczęścia... Nie przepadam ani za Pride ani za NYD <_<
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#2883 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 14 sierpnia 2009 - 13:40

Dwa, duże zdjęcia z Mediolanu:

1

2

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2884 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 14 sierpnia 2009 - 13:47

Dwa, duże zdjęcia z Mediolanu:

1

2

Patrząc na te zdjęcia mam wrażenie że u nich płyta była wypełniona po brzegi. U nas na tyłach luzy.
A fotki fajne.

#2885 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 14 sierpnia 2009 - 13:53

Patrząc na te zdjęcia mam wrażenie że u nich płyta była wypełniona po brzegi. U nas na tyłach luzy.
A fotki fajne.

Być może po prostu u nas płyta jest większa, a biletów w sprzedaży było tyle samo.

#2886 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 15 sierpnia 2009 - 00:13

Odświeżone statystyki

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2887 cezar

cezar

Użytkownik

• Members
  • 695 posts

Posted 15 sierpnia 2009 - 11:42

Stawiam tezę, że dvd z obecnej trasy nie będzie przekazem z jednego koncertu w miejscowości "X", ale będzie zbiorowym przekazem z poszczególnych koncertów z wybranymi utworami, które najlepiej wyszły tu czy tam.

Wydaje mi się, że profesjonalnie rejestrowane są wszystkie koncerty:

http://www.youtube.c...h?v=1b-K0AhaUOs

Dorzucam Goteborg:
http://www.youtube.c...h?v=kfcFfNEAIDY

Może nie dostaniemy pełnego dvd koncertowego , ale coś na wzór filmu RandH z obecnej trasy, z czego ja bym się osobiście bardziej cieszył!

p.s. przepraszam, ale dopiero zauważyłem, że istnieje temat "U2360° Tour DVD" i chyba tam powinien się znaleźć ten post - pozostawiam do decyzji Moderatora.

#2888 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 posts

Posted 15 sierpnia 2009 - 11:47

Odświeżone statystyki

Obyś się nie mylił... :rolleyes:

#2889 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 08:41

Ale jaki ekran! Założę się, że nawet Ty nie masz takiego w domu wink.gif

No, nie mam, fakt. Owszem, ujęcia na ekranie są pierwsza klasa - ale sam ekran nie robi takiego wrażenia, jak popmartowy. No i to tylko ujęcia..

Jak dla mnie pierwsza klasa. W szczególności dlatego, że kolor dopasowuje się do nastroju piosenki np. COBL, SBS itd.

To, że kolor dopasowuje się do nastroju piosenki to podstawa każdego koncertu zespołu dysponującego oświetleniowcem.. znowu - nie mam specjalnych zastrzeżeń do świateł, ale światła są wszędzie.

Nie rozumiem czego Ci na tym koncercie brakowało...

To nie chodzi o to, że mnie coś brakowało. W Chorzowie mi nic nie brakowało. Ale już w Dublinie miałem poczucie niedosytu - cały czas miałem poczucie, że coś wielkiego powinno się stać ( dokładnie jak ci znajomi: że to się uniesie w powietrze, albo coś w tym rodzaju ), a nic takiego się nie stało. Mogliby wychodzić na scenę jakoś niestandardowo ( na Zoo TV np. Bono wyjeżdżał windą ). Mogłoby się coś sypać z góry ( na Zoo TV banknoty, na Vertigo Tour konfetti itp. ). Wystarczyłoby choćby to, by Bono wszedł na ten słup pośrodku, i śpiewał z góry ( a da się na niego wejść ). Nie od rzeczy byłby cały laserowy show w stylu Jarre'a, a nie tylko kurtka. Może jakaś pirotechnika w zakresie większym niż standardowy dym. Może jakieś fajne, ruchome i wielokolorowe światełka na wybiegu ( patrz: halowa odsłona VT ). Fajnie by było zresztą całe The Claw pokryć takimi światełkami - koszt chyba nie jakiś kosmiczny, a przy umiejętnym wykorzystaniu byłby kosmiczny efekt. Można byłoby to, można byłoby tamto.. brakuje mi też np. takich genialnych, a banalnie prostych pomysłów, jak np. rozpoczynanie bisów od śpiewania w garderobie ( patrz: Zoo TV z Sydney ). I proszę mi nie zarzucać marudzenia. Nie chce mi się pisać o rzeczach oczywistych ( typu " było zajebiście " ), bo po co. Wiadomo, że generalnie było zajebiście, nikt nie potrzebuje kolejnego potwierdzenia co do tego. Chcę pisać o tym, co moim zdaniem mogłoby być lepsze - zwłaszcza na trasie reklamowanego jako " największe coś tam coś tam ".
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2890 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 09:07

Może jakieś fajne, ruchome i wielokolorowe światełka na wybiegu ( patrz: halowa odsłona VT ). Fajnie by było zresztą całe The Claw pokryć takimi światełkami....

o takie światełka Ci chodzi http://www.youtube.c...h?v=3-LD2FcEuNI, to Amsterdam z 360 Tour

na moje to ma być widowisko, show a nie kicz. jak już ktoś wcześniej pisał skromne show też ma swój urok. Mi się tam podoba też scena z Elevation Tour i cała otoczka wokół.

#2891 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 09:39

o takie światełka Ci chodzi http://www.youtube.c...h?v=3-LD2FcEuNI, to Amsterdam z 360 Tour

O takie właśnie, tylko nieco bardziej hmmm widowiskowe.

jak już ktoś wcześniej pisał skromne show też ma swój urok. Mi się tam podoba też scena z Elevation Tour i cała otoczka wokół.

:wacko: A co ma do tego Elevation Tour ? Jak się robi ascetyczną trasę to w porządku. Jak się natomiast robi " największą scenę w historii showbiznesu ", to pasowałoby się postarać.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2892 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 09:42

A moim zdaniem właśnie "brak fajerwerków" jest zaletą tej trasy. To jest z czasem do bólu przewidywalne. Zwłaszcza dla fana. Wiesz, w którym momencie co się zdarzy i nie robi to już na Tobie takiego wrażenia. Czytam, że tak właśnie było na Madonnie. Wolę, żeby zespół miał miejsce na spontaniczność, swoją inwencję, mógł podtrzymywać kontakt z publiką, zamiast być zapakowany w sztywną formę.

#2893 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 09:45

moim zdaniem nie jest le, proporcje są wyważone. nie o to chodzi, żeby cała otoczka przyćmiła muzykę. zresztą w tym wypadku punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, pod sceną w GC tam gdzie stałem nie było widać aż tak mocno wszystkich wizualnych efektów.

#2894 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 22:19

http://muzyka.onet.p...6196,newsy.html

#2895 sFa

sFa

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 16 sierpnia 2009 - 22:27

http://muzyka.onet.p...6196,newsy.html

ta Bonias kupi śląski i postawi tam scene:P

#2896 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 16 sierpnia 2009 - 23:53

Kilkanasie miast.. jedenascie koncertow..
Wciaz nie WIERZE!
Ze ONI chca byc z Nami..

Sorry, moze pierdole, bez sensu, ale jakos tak widze
oczami starego fana..
ze
to NIE TO

Odcinanie?
Moze

360

By byc z Wami!
Gowno!
Prawda!
Aby!
wyciagnac kase
z TYch
co
z z Tyłu..

echh

nie widze..
To nie
Moje
U2
to WYCIAGANIE KASY!

...
pozdro
dla s-fanow
:*

ech..

U2

...

#2897 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 17 sierpnia 2009 - 00:20

By byc z Wami!
Gowno!
Prawda!
Aby!
wyciagnac kase
z TYch
co
z z Tyłu..

echh
nie widze..
To nie
Moje
U2
to WYCIAGANIE KASY!

Ostatni doszedłem do takiego wniosku, że każdy gra dla kasy. Nawet organista w Kościele gra dla kasy. To nic złego. :D Chyba, że ktoś bardzo kiepsko gra. To powinien za darmo. :P

#2898 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 17 sierpnia 2009 - 11:09

Do postu Pablo w wątku o U2 3D:

Niestety, niemal wszystkie klasyczne kawałki wypadają obecnie gorzej niż na poprzedniej trasie. Ja też byłem ostatnio znowu na U2 3D, i takie One zabrzmiało tam niesamowicie, głównie jeśli chodzi o ten wstęp i zaśpiewy Bono. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego oni na jednej trasie wymyślają genialne ulepszenia do piosenek tylko po to, by na kolejnej trasie ze wszystkich zrezygnować..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2899 emkag

emkag

Użytkownik

• Members
  • 32 posts

Posted 17 sierpnia 2009 - 11:44

A ile można słuchać tych samych aranżacji...Muszą coś zmieniać lepiej czy gorzej ale zawsze inaczej. To całe U2. Wyczytałam ostatnio w PROPAGANDZIE słowa Bono: "Jak człowiek za dobrze zna się na swojej robocie, to popada w nużącą rutynę. A nam od lat najlepiej wychodzą ciągłe metamorfozy".
I wszystko jasne!

#2900 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 17 sierpnia 2009 - 12:09

Do postu Pablo w wątku o U2 3D:

Niestety, niemal wszystkie klasyczne kawałki wypadają obecnie gorzej niż na poprzedniej trasie. Ja też byłem ostatnio znowu na U2 3D, i takie One zabrzmiało tam niesamowicie, głównie jeśli chodzi o ten wstęp i zaśpiewy Bono. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego oni na jednej trasie wymyślają genialne ulepszenia do piosenek tylko po to, by na kolejnej trasie ze wszystkich zrezygnować..

Przy czym w Chorzowie pokazali, że zarówno One jak i SBS MOŻNA na tej trasie zagrać tak, żeby zapadło w pamięć. Może nie wypada to TAK dobrze jak na VT, ale taki snippet z Rock the Casbah nadaje kolorytu Sunday'owi i tu wbrew cytowanej wypowiedzi jest to wynalazek z Vertigo Tour, który został zachowany na 360 ;)
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users