Ja nie wiem,jedziecie oglądać scenę czy zespół??????
z czym masz problem?
Posted 06 czerwca 2009 - 21:08
Posted 06 czerwca 2009 - 22:06
Posted 06 czerwca 2009 - 22:17
Widzę Wiercioch że "siedzisz" w budownictwie
Posted 07 czerwca 2009 - 09:32
6!
Ile ma scena dowiemy sie gdy ja zobaczymy, na razie spekulowac mozna o jutrzejszej pogodzie (50m to jakies 20 pieter, nie 15cie)... anyway... przed spekulacjami i praktyka, mozna jeszcze pokusic sie o nieco prawie profesjonalna ocene tego co widac.
Scene skladaja 3 dzwigi; nie widac onaczen modeli - na oko sa to dzwigi 50, moze 60 ton.
Ale ze sa to dzwigi Grove, a ten producent nie ma 60tek w ofercie - wiec sa to 50ki.
Te akurat sa nieco nizsze od popularniejszych Terex'ow, moze i tansze w wynajmie na miejscu - to tez nie wazne.
Taka 50ka ma wysiegnik skladajacy sie z 5 teleskopow - na zdjeciach widac, ze sa wysuniete 4; dzwig siegajacy nieco ponad konstrukcje - to daje scenie (na widocznym na zdjeciach etapie montazu) jakies 25-27 metrow.
Te dzwigi moga siegnac maksymalnie prawie 40 metrow - wiec jesli scena ma sie jeszcze wyzej piac (lub tez urosnie juz tylko iglica i cala historia o 2 razy wiekszej scenie wyda sie malym, wrednym marketingiem) - trzeba by albo montowac bocianka ('przedluzke' - na tych dzwigach da to max. 53 metry), albo sciagac wiekszy dzwig, albo montowac to wciagarkami z ziemi, bez dzwigu. Albo tez do 'srodka' sceny mozna o wiele bardziej podjechac (na zdjeciach tego nie widac) - i wtedy i taki dzwig by starczyl, choc - na styk (jesli calosc ma miec rzeczywiscie plotkowane 50m).
pozdro, Wiercioch
Posted 07 czerwca 2009 - 10:40
0 members, 0 guests, 0 anonymous users