Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#2101 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 20:21

Ja nie wiem,jedziecie oglądać scenę czy zespół??????

z czym masz problem?

#2102 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 20:30

z czym masz problem?

Ja nie mam problemu w odróżnieniu od was[oczywiście nie wszystkich was] :P

#2103 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 20:42

Z tą "małością" bym nie przesadzał. Willie wspominał, że scena jest DWA RAZY WIĘKSZA od tej na której ostatnio grali Stonesi:

Dołączona grafika

Polecam odpalić obrazek w oryginalnej wielkości.

#2104 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 20:43

Ja nie mam problemu w odróżnieniu od was[oczywiście nie wszystkich was] :P

To nie krzycz i nie zadawaj nam głupich pytań. Unikniesz probelmatycznych podejrzeń.
Pozdro.

#2105 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 20:51

No dobra podłączam się do tematu wielkości sceny.Z tym dwa razy większa,to na pewno przesada.Chyba że szersza,głębsza ale na pewno nie wyższa.No może kilka metrów <_<

#2106 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 20:58

No dobra podłączam się do tematu wielkości sceny.Z tym dwa razy większa,to na pewno przesada.Chyba że szersza,głębsza ale na pewno nie wyższa.No może kilka metrów <_<

Jeśli wierzyć statystykom, scena Stonesów miała około 26 metrów wysokości.

#2107 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 21:06

Widziałem tę scenę na żywo w Brnie 3 lata temu i wizualnie mniej więcej to samo :rolleyes:

#2108 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 21:07

Problem w tym, że sceny U2 nie widziałeś na żywo jeszcze.

#2109 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 21:08

mi chodziło o samą scenę gdzie będą grali a nie o scenę jako o całość ze stelarzami :)
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#2110 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 21:11

Tak jak już powiedziałem wcześniej, poczekajmy aż złożą wszystko do kupy. Teraz stoi samo rusztowanie z którego wiele wywnioskować nie można. No i przypomnijcie sobie te obrazki z Belgii robione z oddali. Małe budyneczki a w tle gigantyczna konstrukcja.

#2111 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 21:14

Problem w tym, że sceny U2 nie widziałeś na żywo jeszcze.

Chodzi mi o porównanie sceny względem czegoś[punkt odniesienia]z resztą każdy to "chyba"widzi.W życiu nie uwierzę że ona ma 50 metrów.Przecież to jakieś 15 piętro.Tak mi podpowiada rozsądek. :rolleyes:

#2112 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 21:17

mi chodziło o samą scenę gdzie będą grali a nie o scenę jako o całość ze stelarzami :)

To według mnie chodziło ci o Podium

#2113 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 22:06

6!

Ile ma scena dowiemy sie gdy ja zobaczymy, na razie spekulowac mozna o jutrzejszej pogodzie (50m to jakies 20 pieter, nie 15cie)... anyway... przed spekulacjami i praktyka, mozna jeszcze pokusic sie o nieco prawie profesjonalna ocene tego co widac.
Scene skladaja 3 dzwigi; nie widac onaczen modeli - na oko sa to dzwigi 50, moze 60 ton.
Ale ze sa to dzwigi Grove, a ten producent nie ma 60tek w ofercie - wiec sa to 50ki.
Te akurat sa nieco nizsze od popularniejszych Terex'ow, moze i tansze w wynajmie na miejscu - to tez nie wazne.
Taka 50ka ma wysiegnik skladajacy sie z 5 teleskopow - na zdjeciach widac, ze sa wysuniete 4; dzwig siegajacy nieco ponad konstrukcje - to daje scenie (na widocznym na zdjeciach etapie montazu) jakies 25-27 metrow.
Te dzwigi moga siegnac maksymalnie prawie 40 metrow - wiec jesli scena ma sie jeszcze wyzej piac (lub tez urosnie juz tylko iglica i cala historia o 2 razy wiekszej scenie wyda sie malym, wrednym marketingiem) - trzeba by albo montowac bocianka ('przedluzke' - na tych dzwigach da to max. 53 metry), albo sciagac wiekszy dzwig, albo montowac to wciagarkami z ziemi, bez dzwigu. Albo tez do 'srodka' sceny mozna o wiele bardziej podjechac (na zdjeciach tego nie widac) - i wtedy i taki dzwig by starczyl, choc - na styk (jesli calosc ma miec rzeczywiscie plotkowane 50m).

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#2114 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 22:14

Widzę Wiercioch że "siedzisz" w budownictwie B) Ale moim zdaniem 50 metrów to i tak nie będzie 20 piętro,wiele rzeczy trzeba odjąć,nie ważne szacun za posta :rolleyes:

#2115 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 22:17

6!

Widzę Wiercioch że "siedzisz" w budownictwie :rolleyes:

A tam od razu w budownictwie... i siedze... tak se, po godzinach, dzwigi na stadionach ogladam ;)
W ogole, to male jakies te dzwigi... na Legii wieksze maja.

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#2116 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 06 czerwca 2009 - 22:30

No chyba że Skyscrapercity to twoje hobby :P

#2117 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 07 czerwca 2009 - 00:56

Najnowsze foto:

Dołączona grafika

Reszta na u2miracle.com

#2118 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 07 czerwca 2009 - 09:32

6!

Ile ma scena dowiemy sie gdy ja zobaczymy, na razie spekulowac mozna o jutrzejszej pogodzie (50m to jakies 20 pieter, nie 15cie)... anyway... przed spekulacjami i praktyka, mozna jeszcze pokusic sie o nieco prawie profesjonalna ocene tego co widac.
Scene skladaja 3 dzwigi; nie widac onaczen modeli - na oko sa to dzwigi 50, moze 60 ton.
Ale ze sa to dzwigi Grove, a ten producent nie ma 60tek w ofercie - wiec sa to 50ki.
Te akurat sa nieco nizsze od popularniejszych Terex'ow, moze i tansze w wynajmie na miejscu - to tez nie wazne.
Taka 50ka ma wysiegnik skladajacy sie z 5 teleskopow - na zdjeciach widac, ze sa wysuniete 4; dzwig siegajacy nieco ponad konstrukcje - to daje scenie (na widocznym na zdjeciach etapie montazu) jakies 25-27 metrow.
Te dzwigi moga siegnac maksymalnie prawie 40 metrow - wiec jesli scena ma sie jeszcze wyzej piac (lub tez urosnie juz tylko iglica i cala historia o 2 razy wiekszej scenie wyda sie malym, wrednym marketingiem) - trzeba by albo montowac bocianka ('przedluzke' - na tych dzwigach da to max. 53 metry), albo sciagac wiekszy dzwig, albo montowac to wciagarkami z ziemi, bez dzwigu. Albo tez do 'srodka' sceny mozna o wiele bardziej podjechac (na zdjeciach tego nie widac) - i wtedy i taki dzwig by starczyl, choc - na styk (jesli calosc ma miec rzeczywiscie plotkowane 50m).

pozdro, Wiercioch

sory, że takie długaśne cytuje, ale to jest po prostu najbardziej zajebisty post na tym forum...poważnie :)))))))))))))

studium dźwigu :DD

#2119 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 07 czerwca 2009 - 10:33

Według moich obliczeń to monstrum ma około 35m wysokości.Ale to tylko moje takie tam ;)

#2120 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 07 czerwca 2009 - 10:40

najbardziej zajebistym postem tego forum jest inny post Wierciocha
ten się mieści w ramach nadzwyczajnych :)

a może to przez te stelaże ta scena wydała mi się mała
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users