Na czym gramy? Jak długo itp...
Napisano 26 maja 2009 - 20:11
ogolnie mam takie uwagi co do brzmienia, clean po prostu kopie dupsko, najlepszy clean na jakim w zyciu gralem, przestery bardzo rowniez trzymaja poziom, w sensie moje efekty (przester z pieca z footswitcha, boss sd-1, i przestery z bossa me-50) daja bardzo rade, ale na tych fuzzowatych z me-50 troszke sie juz wzmacniacz dlawi, no ale fuzz to fuzz, brzmienie tego fendera jest dedykowane jednak na glosniejsze granie w koncu.
ogolnie polecam, polecam i jeszcze raz polecam : )
Napisano 26 maja 2009 - 20:42
o frontmanie na allegro
ładniejednak jest to wzmacniacz uniwersalny i bez problemu zagramy na nim ciężki metal jak i lekkiego rocka po czyste brzmienia rodem z U2
a i jeszcze miałem się spytać, jaką masz gitarę? bo nie mogę w sumie na podstawie obrazka stwierdzić
Napisano 26 maja 2009 - 21:02
to ja gdybym mial 2000 zl wzialbym takie set:
fender frontman z footswitchem okolo 1300 zl
boss sd-1 (overdrive- ulubiony efekt greenwooda, i moj tez haha ) 200 zl
+ jakis delay, najlepiej bossa dd-5 lub dd-6. ewentualnie echopark line 6
pozdro
Napisano 19 czerwca 2009 - 12:18
okbrrr, nigdy, never :] Ja stawiam to rowno z digitechem, na ktorym mialem nieprzyjemnosc grac.. Nie wiem jakim funduszem operujesz ale jesli upierasz sie przy multi to line 6 pod
pytam się, bo nie miałem na nim nieprzyjemności grać
tylko taki mam znowu dylemat, czy jest opłacalnym kupować i kostkę i multiefekt? dodam, że przede mną jeszcze kupno pieca, a mam na razie tylko 2000zł...
w sumie to ten floor pod jest ok
no bo co innego??
Napisano 19 czerwca 2009 - 12:30
ok
pytam się, bo nie miałem na nim nieprzyjemności grać
tylko taki mam znowu dylemat, czy jest opłacalnym kupować i kostkę i multiefekt? dodam, że przede mną jeszcze kupno pieca, a mam na razie tylko 2000zł...
w sumie to ten floor pod jest ok
z ta kostka i multiefektem to jez zawsze roznie. Bo niektore sie dobrze dogaduja a niektore raczej srenio. Z moim digitechem bylo beznadziejnie a na tym bossie jest wszystko cacy tylko jak wlaczam reverb z procesora i overdrive z kostki to sie strasznie reverb zwieksza, poglebia, jesli wiesz o czym mowie:]
Na obecna chwile, gdybym takimi funduszami operowal, kupilbym zapewne jakis fajny wzmacniacz za okolo 1200-1300, ovedrive i delay bossa (dd-5 albo dd-3). Jesli bys na tanszy wzmacniacz trafil to mozesz jeszcze probowac z distortionem jakims do kompletu albo kupic footswitch do wzmaka. Nie jest to takie gadanie abys wyrzucil niepotrzebnie 2000, na serio, jesli chcesz uzyskac dobre brzmienie to ja ci szczerze moge taki zestaw polecic :]
Napisano 19 czerwca 2009 - 12:56
Napisano 20 czerwca 2009 - 16:11
http://www.youtube.c...h?v=MO_F2ri1-IY
Napisano 30 czerwca 2009 - 01:14
Napisano 30 czerwca 2009 - 09:40
Ech ! Świetna sprawa jestem od kilku godzin szczęśliwym posiadaczem MusicMan Stingray 4. Nie mam siły by opowiadać jak się cieszę ! Wycieczka po całym Śląsku by znaleźć faceta od basu ale się opłacało !!!! Pozostało tylko zmienic mu struny, wystroić go i włożyć baterie i mogę szyby w oknach wybijać !
Musicman, gratuluje.
Nie mow tylko ze kupiles gitare z przystawkami aktywnymi na baterie...W sumie nie wiem jak to u musicmanow wyglada, ale jesli to jest to i sprawuje sie jak w innych gitarach to nie zazdroszcze w sumie :]
Ale fakt, musicman- \m/
Napisano 30 czerwca 2009 - 10:11
Musicman, gratuluje.
Nie mow tylko ze kupiles gitare z przystawkami aktywnymi na baterie...W sumie nie wiem jak to u musicmanow wyglada, ale jesli to jest to i sprawuje sie jak w innych gitarach to nie zazdroszcze w sumie :]
Ale fakt, musicman- \m/
No też bym się tego bał...ale ja konserwa jestem więc cóż
PS......a musicmanów nie lubię \m/
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych