Skocz do zawartości

Zdjęcie

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#361 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:56

Jeśli chodzi o to czy z filmują Chorzów to odpowiedz brzmi TAK!Bo teraz takie czasy że wszystko rejestrują,ale rodzi się pytanie czy to wydadzą na DVD?Np Gilmour na swojej ostatniej trasie wszystkie koncerty filmował i po czasie wyznał że po przewertowaniu wszystkich zapisków Gdańsk tak mu się spodobał iż od razu postanowił go wydać na DVD.Czyli rzec można że w tej kwestii bardzo dużo zależy od nas samych!

co innego zarejestrowanie koncertu na wideo, a co innego wydanie koncertu na dvd, na wydawnictwach u2owych od dłuższego już czasu pojawiają się różnego rodzaju "gadżety" - kamera w okularach Bono, różne punkty widzenia do wyboru, specjalniejszy wystrój sceny itp. plus ostatnia rejestracja w 3d, to nie są rzeczy, o których można zadecydować po zakończeniu trasy i przejrzeniu nagrań z wszystkich koncertów, to spore przedsięwzięcie logistyczne, które trzeba zaplanować, więc jeśli Chorzów będzie miał być kręcony celem wydania na dvd, to raczej będziemy o tym wiedzieć już przed koncertem ;)
an ocean and a rock

#362 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:00

Prezes w TVN w jakości średniej ...

http://files.me.com/u2mr/cguy5w

tak więc koniec z kolorowych jarmarków, blaszanych zegarków i baloników na druciku ...
korona biała, płyta czerwona - tako rzecze Zbych
Amen

#363 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:01

Prezes w TVN w jako

http://files.me.com/u2mr/cguy5w

Super, dzięki serdeczne!!! Mogę podlinkować na u2-site.com?

#364 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:06

co innego zarejestrowanie koncertu na wideo, a co innego wydanie koncertu na dvd, na wydawnictwach u2owych od dłuższego już czasu pojawiają się różnego rodzaju "gadżety" - kamera w okularach Bono, różne punkty widzenia do wyboru, specjalniejszy wystrój sceny itp. plus ostatnia rejestracja w 3d, to nie są rzeczy, o których można zadecydować po zakończeniu trasy i przejrzeniu nagrań z wszystkich koncertów, to spore przedsięwzięcie logistyczne, które trzeba zaplanować, więc jeśli Chorzów będzie miał być kręcony celem wydania na dvd, to raczej będziemy o tym wiedzieć już przed koncertem ;)

Tak jak wyżej napisałem[Gilmour najpierw wydał koncert z Londynu że tak powiem super oficjalny a dopiero Gdańsk ponieważ mu się spodobal] dużo[FLAGA]zależy od nas.Kamera w okularach Bono to było naprawdę zajebiste przedsięwzięcie logistyczne,specjalny wystrój sceny pierwsze słyszę oświeć mnie proszę.

#365 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:25

Niewątpliwie istnieje różnica między rejestracją występu na potrzeby realizacji koncertu (telebimy itd.), a nakręceniem DVD.

Co do Gilmoura to należy podkreślić, że od początku miał zamysł wydania DVD z utworami z różnych miast. Stąd pewnie ciągnął za sobą realizację i mógł bez obaw wybrać koncert ze Stoczni.

#366 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:31

Niewątpliwie istnieje różnica między rejestracją występu na potrzeby realizacji koncertu (telebimy itd.), a nakręceniem DVD.

Co do Gilmoura to należy podkreślić, że od początku miał zamysł wydania DVD z utworami z różnych miast. Stąd pewnie ciągnął za sobą realizację i mógł bez obaw wybrać koncert ze Stoczni.

No ok ale sam chyba dobrze wiesz że podczas VT nakręcili w h.....j koncerrtów

#367 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:35

Zgadzam się, ale to co kręcili było pod kątem konkretnych wydawnictw. Chicago, Milan, U23D.

#368 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:39

Tak jak wyżej napisałem[Gilmour najpierw wydał koncert z Londynu że tak powiem super oficjalny a dopiero Gdańsk ponieważ mu się spodobal] dużo[FLAGA]zależy od nas.Kamera w okularach Bono to było naprawdę zajebiste przedsięwzięcie logistyczne,specjalny wystrój sceny pierwsze słyszę oświeć mnie proszę.

Milan chociażby

Ps i jak już to w ch...j a nie w h...j :P
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#369 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 13:02

Milan chociażby
Ps i jak już to w ch...j a nie w h...j :P

Ok przepraszam szanownych za ten błąd ortograficzny.To ja uważam że słynny Chorzów mają już w planie

#370 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 13:51

Pozwoliłem sobie wrzucić na YouTube fragment Dzień Dobry TVN ze Zbychem.
http://www.youtube.c...h?v=c5ya-3GJ3RM

#371 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 13:55

Po co się zaraz unosić!? Przecież wiadomo, że Bono nie nosił co koncert tych okularów, to było o tyle przedsięwzięcie, że było wyjątkowe, raz, przez 3 utwory i tyle! A co do scen, to o ile pamiętam scena przy VT w Milanie ma chyba więcej świateł (za sceną chyba). W Chicago też chyba coś w hali więcej montowali. To w końcu oficjalne DVD do którego się szykują i chcą by wyglądało najlepiej. A nie numery z niedziałającymi telebimami np..... <_<

No właśnie, tak jak U2 przy U23D i wtedy kręcą dużo. :)

No ok ale sam chyba dobrze wiesz że podczas VT nakręcili w h.....j koncerrtów

Gdzie??? W Am. Południowej tylko... W Europie to Milan 2 razy na pewno, no i Chicago conajmniej 2 razy, może więcej i chyba jeszcze w jednym mieście próbowali ustawienia kamer. :mellow:

Teraz się nie kręci wszystkiego!! PopMart może taki miał układ kamer, że mogli dużo nakręcić, ale ze standardowych kamer VT nie da się DVD wydać!! Oni kręcili głównie scenę z dużymi zbliżeniami...
Jeśli wydadzą z Chorzowa dvd lub choćby fragment, utwór to się wcześniej przygotują a nie po trasie coś zaczną myśleć. Ponoć Bono kiedyś skomentował flagę i stwierdził, że żałuje, iż nie udało się im tego nagrać - co jest zapewne spowodowane ustawieniem wtedy kamer. Liczę, że chociaż teraz dostawią ze 2, 3 skierowane na publikę :P

#372 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 14:33

Dzień dobry tvn, ze Zychem P.Metzem i fanka Madonny:

http://rapidshare.co..._15.03.2009.rar
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#373 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 15 marca 2009 - 18:18

http://dziendobrytvn...osci_detal.html

#374 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 18:23

Depe Ty kradzieju! To samo wrzuciłam do U2 w Tv :lol:

#375 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 15 marca 2009 - 18:28

Oooops... nie czytałem.. :(
Ale Flagi nigdy nie za wiele..

#376 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 18:51

A ja myślę, że DVD będzie kręcone w technologii 3D - w końcu już wypróbowali tą technologię z powodzeniem...

#377 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 18:54

Ale miny mają wszyscy na tej stopklatce (łącznie z Metzem) faktycznie jakby właśnie dowiedzieli się, że zbliżają się koncerty gwiazd:D. Mogli wybrać coś lepszego.

Sam wywiad super:)! Wielki szacunek zwłaszcza, że to LIVE:)!

#378 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 18:57

A ja myślę, że DVD będzie kręcone w technologii 3D - w końcu już wypróbowali tą technologię z powodzeniem...

Flaga w 3D :D Szmatki smagające po oczach z prawa i lewa

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#379 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 21:06

Marzenie każdego fana w Polsce coś takiego zobaczyć.

#380 Sewer

Sewer

Użytkownik

• Members
  • 1 Postów

Napisano 15 marca 2009 - 21:51

WITAM WSZYSTKICH, W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI CHCIALEM WSZYSTKIM PODZIEKOWAC ZA ZAINTERESOWANIE SIE KONIECZNOSCIA ZORGANIZOWANIA KOLEJNEJ AKCJI BIALO CZERWONA FLAGA. NIE WYOBRAZAM SOBIE, ZEBYSMY NIE ZORGANIZOWALI CZEGOS PODOBNEGO PODCZAS TEJ TRASY U2. PAMIETAJMY, ZE TO WLASNIE DLATEGO ZNALEZLISMY SIE W PIERWSZEJ GRUPIE MIAST, KTORE ODWIEDZAJA NASI BRACIA Z IRLANDII Z NOWYM MEGA SHOW. UWAZAM, PODOBNIE JAK WIEKSZOSC WYRAZAJACA SWOJA OPINIE NA TYM FORUM, ZE W AKCJE WPLECIONE MUSZA BYC NASZE KOLORY NARODOWE, TAK DOBRZE JUZ ZNANE WSZYSTKIM CZLONKOM U2. UWAZAM, ZE JAK NAJBARDZIEJ MOZNA POWTORZYC POMYSL ZBYCHA Z 2005 ROKU (NIE KOMENTUJAC GO - WSPANIALY), ALE MOZE WYKONAC GO TROCHE W INNYM STYLU. CO MYSLICIE O TYM, ABY WSZYSCY UCZESTNICY KONCERTU, WYPOSAZENI BYLI W CO NAJMNIEJ 2 BALONY KAZDY (IM WIECEJ TYM LEPIEJ). KWESTIA PODZIALU KOLOROW POZOSTAJE BEZ ZMIAN - TRUBUNY BIALE, PLYTA CZERWONA. DZIEKI TEMU ROZWIAZANIU STWORZYMY BARDZO PODOBNE WRAZENIE DO TEGO Z VERTIGO TOUR, ALE JESZCZE BARDZIEJ WYRAZISTE, ZYWE. PLYWAJACA FLAGA, PORUSZAJACA SIE. WYOBRAZCIE SOBIE 150.000 BIALYCH I CZERWONYCH BALONOW ODBIJANYCH PRZEZ LUDZI PODCZAS WCZESNIEJ WYBRANEGO KAWALKA (NEW YEAR'S DAY). NAPISZCIE CO O TYM MYSLICIE. ROZMAWIAJMY, KONCERT CORAZ BLIZEJ. POZDRAWIAM.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych