U2 w prasie
Napisano 02 sierpnia 2011 - 11:37
Tu okladeczka:
Zeby nie wrzucac wszystkich skanow, spakowalem je.
Szalowej jakosci nie ma, skanowane w warunkach domowych Gdyby komus nie pasowalo cos, nie da znac. Poskanuje w systemie DOS - do skutku
UWAGA! ACHTUNG (BABY)! Artykul w jezyku niemieckim!
Mozna pobrac pod adresem:
der Artikel
Napisano 02 sierpnia 2011 - 13:47
geschickt
der Artikel na filesonic.com
der Artikel na uploadstation.com
enjoy
Viel Spaß!
Napisano 19 listopada 2011 - 00:03
Napisano 22 grudnia 2011 - 22:02
Napisano 16 marca 2012 - 13:24
Napisano 16 marca 2012 - 16:29
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 16 marca 2012 - 16:39
Napisano 24 sierpnia 2012 - 20:29
,,Na liście 20 najbardziej dochodowych tras koncertowych wszech czasów znajdują się trzy kolejne tournee Stonesów - wyprzedza ich tylko U2, ale chyba tylko dlatego, że w badanym okresie nagrali więcej płyt."
Jako może trochę nadgorliwy fan poczułem się dotknięty albo przynajmniej muśnięty, zwłaszcza, że argument uzasadniający zdaniem autora, przypadkowe prowadzenie U2 jest dziwny. Przecież mowa o rankingu wszech czasów więc jakie do cholery ,,więcej płyt w badanym okresie"? Poza tym może warto wziąć pod uwagę, że U2 są w tym rankingu pierwsi bo grają muzykę za którą więcej osób niż w przypadku Stonesów jest w stanie zapłacić horrendalne ceny biletów.
#634 Guest_Grinderman_*
Napisano 24 sierpnia 2012 - 23:02
Napisano 18 września 2012 - 14:53
108. U2 "Achtung Baby" (1991)
Kwartet, który już wcześniej osiągnął sporo, nagle wynalazł się na nowo. Nie będę powtarzał genezy powstawania tego longplaya, ale sesje w mitycznych berlińskich Hansa Studios pod okiem Daniela Lanois i Briana Eno musiały zarazić "Achtung Baby" solidną dawką dekadencji. Realny dotyk Eno jak zwykle wyskakuje niby zza rogu, niespodziewany i przerażający w swojej adekwatności. Już w pierwszym "Zoo Station" chórek "Time is a train / Makes the future the past" imituje analogiczne obrzędowe chorusy z "Remain In Light" Talking Heads i to jasne, że stał za nimi ten sam człowiek. Przez dobrych parę lat Irlandczycy będą przy różnych okazjach próbowali podtrzymać futurystyczne, zdystansowane, zautomatyzowane wibracje "Even Better Than the Real Thing" i "Mysterious Ways", bo udało im się wpaść na coś tak lapidarnie komentującego wpływ zmian technologicznych na popkulturę, że nie chcieli tego wypuścić z rąk. Poza nieznośnie zmaltretowanym radiowo "One", te numery do dziś zachowały świeżość - ich przyjemny jazgot nadal drapie, ich taneczne groove'y nadal bujają, ich mesjanistyczny dyskomfort nadal emanuje z "OK Computer" (posłuchajcie "Acrobat" - taki pomost między The Cure i Radiohead). Dla najmłodszych czytelników to może być lekki szok i bariera nie do przebrnięcia, ale owszem: dwie dekady temu U2 - ci U2, z tym Bono - byli jednym z najlepszych zespołów świata. O to, co stało się potem, mnie nie pytajcie.
http://www.t-mobile-...cz-iv,9748.html
Dejnarowicz widzący w płycie U2 jedno ze źródeł OK Computer? No no.
Napisano 18 września 2012 - 17:28
"O to, co stało się potem, mnie nie pytajcie." ciekaw jestem o co dokładnie chodziło temu Panu pisząc zakończenie ;>
Napisano 18 września 2012 - 17:39
Jest to bardzo irytujące i naprawdę sporo można się naczytać takich opinii.
I tu proszę 'przychylny' artykuł: Klik
Na 'tru' rockowych serwisach też U2 raczej nie jest wychwalane, nie wiem zupełnie dlaczego.
Napisano 19 września 2012 - 10:45
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych