Jump to content

Photo

Get On Your Boots

1193 replies to this topic

Poll: goyb clip survey (146 member(s) have cast votes)

Na ile oceniasz klip teledysk do Get On Your Boots?

1. 10 (52 votes [35.62%])

Percentage of vote: 35.62%

2. 9 (27 votes [18.49%])

Percentage of vote: 18.49%

3. 8 (25 votes [17.12%])

Percentage of vote: 17.12%

4. 7 (14 votes [9.59%])

Percentage of vote: 9.59%

5. 6 (8 votes [5.48%])

Percentage of vote: 5.48%

6. 5 (6 votes [4.11%])

Percentage of vote: 4.11%

7. 4 (5 votes [3.42%])

Percentage of vote: 3.42%

8. 3 (4 votes [2.74%])

Percentage of vote: 2.74%

9. 2 (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

10. 1 (5 votes [3.42%])

Percentage of vote: 3.42%

Vote Guests cannot vote

#421 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 18:58

Dobra, wróciłem na hałs. Kto mi podrzuci na PM'a linczek?

pozdr.

#422 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:01

Nie, nie, nie! Tu już się nie zgodzę. Nie zapominaj o cudownym "Original of the species", który porusza ważny problem, a mianowicie zaakceptowanie siebie takim, jakim się jest. "I zachowanie gdzieś w swoim sercu trochę dziecka". "Miracle drug", pamiętam, od razu mi się spodobał. "Sometimes..." za każdym razem wyciska łzy... Jeśli się słucha utworu ze świadomością tego, co artysta chce nam powiedzieć, przekazać i w ogóle mocy i powagi treści, to zupełnie inaczej się wtedy odbiera utwór. Można tekst przesunąć na dalszy plan w sytuacji, gdy utwór ma na celu typowo zabawić i zrelaxować, np. "Elevation" czy "Vertigo".

Dyskusję o HTAAB proszę kontynuować w innym topicu :)

#423 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:02

Może być mniej, albo bardziej pozytywnie. Nie wiem, mam odsyłać choćby do moich tyrad odnośnie Achtunga ? Chyba udowodniłem wystarczająco wiele razy, że mam dystans także do swojego fanostwa. Zresztą faktem jest, że do wielu osób to nie docierało.. z moich krytycznych uwag wnioskowali, że czuję wręcz jakąś odrazę do AB. A ja tak po prostu nie mam. Nie istnieje taki kawałek U2, którego bym nie cierpiał. A znam fanów, którzy nienawidzą połowy dorobku zespołu.. nigdy ich nie rozumiałem. Natomiast w ramach twórczości U2 nie mam problemu z układaniem hierarchii.

A poza tym mój subiektywizm odnosi się głównie do tego, że po prostu nie porównuję U2 do innych zespołów. Już dawno zauważyłem, że w moim przypadku nie ma to sensu. Kiedy układałem listy ulubionych płyt wszechczasów ( tzn. kiedy jeszcze to robiłem ) nigdy nie zamieszczałem wśród nich płyt U2. Musiałyby zająć 11 pierwszych miejsc. Jest U2, i jest muzyka. Do żadnego artysty nie miałem nawet 1/10 tej atencji, którą mam do Bono i spółki ( no, może kiedyś do Alanis Morissette.. ). Gdybym musiał, z czystym sercem wywaliłbym wszystkie płyty na świecie w ogień, jeśli miałbym wybiór między nimi i U2. Nie ma porównania między U2 i resztą. I to nie jest jakiś neokatechumenalny poryw - ja tak mam od lat, bo słucham U2 nie od wczoraj.

No, dość tego offtopa.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#424 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:02

(...)zastanawiam się, czy piszesz to serio czy tylko po to, by wzbudzić pewne kontrowersje.

Twierdzenie, ze Vertigo jest sredniawym utworem nie jest kontrowersyjne nawet na tym forum. Jest tam kilka swietnych motywów, ale całosc szału nie robi.

No, dość tego wyjaśniania.

OK :)
U2

#425 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:08

Jeden singiel u2, a ile stworzył podziałów...a to dopiero początek-zostało jeszcze 10 piosenek ;)
Wiadomo, że nie da się wszystkim dogodzic, każdy ma inny gust. Jedni uwielbiają np. POP-a, a nie trawią HTDAAB i odwrotnie. Jedni pokochają nowy singiel, inni go wyklną. Trzeba to zrozumiec, jakoś przełknąc...
Zobaczycie, zę podczas koncertu będzie się wszystkim podobało!

#426 WERSYFIKATOR

WERSYFIKATOR

Użytkownik

• Members
  • 35 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:08

Moim skromnym zdaniem
mam mieszane uczucia choć z każdym razem jak przesłuchuje ten kawałek powoli mnie wciąga.
Miałem nadzieje że chłopaki mnie zaskoczą i zrobili to na całej Lini melodycznej .....
Oceniam całość pozytywnie i mam nadzieje że następne kawałki będą równie wciągające powoli :)
A i kawałek jest wybitnie do grania na koncertach

#427 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 19 stycznia 2009 - 19:10

(...) ale całosc szału nie robi.

No to już jest kwestią własnego odbioru piosenki :). Dla mnie "Vertigo" jest bardzo dobre, dlatego będę bronić tego songa. Jednakże są utwory lepsze, wiadomo. Np. "Native Son"- bardziej do mnie trafia. Uważam, że jednym z mierników wielkości utworu jest to, że mimo upływu czasu song nadal się podoba.

#428 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:14

Nigdy nie będzie tak, że takie "Get On Your Boots", jakikolwiek inny, nowy singiel, lub NLOTH będzie zgarniało same pochwały. Dla niektórych będzie to przejaw muzycznego szczytu doskonałości, dla jeszcze innych po prostu nowy album U2, dla kolejnych po prostu kicz. Zawsze znajdą się tacy, co będą wychwalali ich nowe dzieło pod niebiosa, i tacy którzy będą kręcili nosem. Każdy fan ma swoje oczekiwania i wyobrażenia odnośnie nowego albumu (pomijam już GOYB). Zastanawiam się co będzie gdy każdy z Nas przesłucha nowy krążek i wskoczy na forum podzielić się wrażeniami, skoro już przy Butach rozgorzały burzliwe rozmowy w toku. Nasze forum wybuchnie :lol:

#429 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:16

Nareszcie coś się dzieje ! Bo już tu gnić zaczynaliśmy..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#430 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:19

Przyznam się od razu, że nie słuchałam żadnych wcześniejszych przecieków. Skusiłam się tylko na ten wczorajszy 22 sekundowy fragment. I już wczoraj wciągnęła mnie linia melodyczna zwrotki, gitara Edge'a i bass Adama. Dziś rano z niecierpliwością czekałam na całość. W sumie moje wrażenia się nie zmieniły - zwrotki brzmią świetnie, refren trochę mniej mi się podoba. Jak dla mnie to coś innego, świeżego. Zaskoczyli mnie pozytywnie. Czekam teraz na płytę. :)

#431 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:24

Lawina ruszyła. Komentarze na forach - U2 się skończyło, Bono sprzedawczyk, U2 komercha ;-P

Przetrwamy. Musimy się trzymać razem w kupie. Bo kupy nikt nie ruszy :D
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#432 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:26

Bo kupy nikt nie ruszy :D

Bo kupa nieładnie pachnie :P

#433 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:27

ej, kto mi podrzuci na Pma... :unsure:

byłbym wdzięczny.

#434 Hewson

Hewson

Użytkownik

• Members
  • 121 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:30

!! Ludzie ... Każdy może mieć własne zdanie :P Hmm mi osobiście po 10 przesłuchaniach tego kawałka podoba się bardzo :D Widzę też dużo wspólnego z Vertigo ;) Teraz czekamy na nową płytę aby zrobić ranking na ''najlepszy'' kawałek :)) Hmmm trzeba się oswoić i poddać refleksji :)
U2 Forever .... :* ''Adam i Larry budują fundament na którym Bono i Edge tworzą melodjee ;) ''
http://hewson.blog.onet.pl/ SeRdEcZnIe ZaPrAsZaM ;*

#435 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:31

Ja sobie zripowałem z youtube i plik mając 1,7MB jest wyraźniejszy niż niektóre krążące wersje.

http://odsiebie.com/...150---2e80.html
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#436 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:36

Dokładnie tak samo miałam z piosenką "Love and peace...". Z początku był to kawałek, którego nie mogłam przetrawić. Odstawał dla mnie i jakoś no nie za bardzo mi pasował. Ale z czasem go "przeprosiłam" i na chwilę obecną jest to jeden z moich ulubionych utworów na "Bombie".
Także możliwe, że z "GOYB" będzie podobnie.

Musze powiedzieć, że kiedy zaczynałem swoją przygodę z U2 i poznawałem wszystkie kawałki po kolej z U218 Singles to Streets było przy innych kawałkach wg totalną porażką. Kiedy tylko słyszałem intro kawałka od razu przełączałem. Dziś jest to mój ukochany kawałek przy którym mam zawsze dreszcze ...

Po za tym chciałem się przyznać, ze nie wytrzymałem ... szatan mnie skusił i ściągnąłem singielka ... także można mnie już wykreślić z listy, nie wytrwałem :)

A jeśli chodzi o wrażenia co do samego Get on Your Boots, kawałek przesłuchałem w radiu w telefonie w robocie. Odpaliłem Antyradio o 9.00 i niecierpliwie wyczekiwałem. Pozytywne wrażenia najpierw wpadła mi w ucho melodia refrenu, którą to później zapomniałem :D fajna, mocna gitara. Słyszałem go tylko raz przez cały dzień a czytając od rana komentarze na jego temat nie wytrzymałem i musiałem przesłuchać jeszcze raz ( a nawet więcej ) :]

#437 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:40

Publiczne podziękowania dla wszystkich, którzy nadesłali plik.
Wielkie dzięki!

#438 karolayn

karolayn

Użytkownik

• Members
  • 9 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:42

Moją osobę nowiutkie buciki wgniotły i aktualnie wgniatają w podłogę.

Bas... :rolleyes: ;)

#439 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:43

Po za tym chciałem się przyznać, ze nie wytrzymałem ... szatan mnie skusił i ściągnąłem singielka ... także można mnie już wykreślić z listy, nie wytrwałem :)

O ile się nie mylę, to Wasz pakt z diabłem nie dotyczył singla, który przecież miał swoją oficjalną premierę.

#440 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 19:46

O ile się nie mylę, to Wasz pakt z diabłem nie dotyczył singla, który przecież miał swoją oficjalną premierę.

Pewnie, że nie dotyczył. Prawdziwa próba rozpoczyna się dopiero teraz.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users