Jump to content

Photo

Get On Your Boots

1193 replies to this topic

Poll: goyb clip survey (146 member(s) have cast votes)

Na ile oceniasz klip teledysk do Get On Your Boots?

1. 10 (52 votes [35.62%])

Percentage of vote: 35.62%

2. 9 (27 votes [18.49%])

Percentage of vote: 18.49%

3. 8 (25 votes [17.12%])

Percentage of vote: 17.12%

4. 7 (14 votes [9.59%])

Percentage of vote: 9.59%

5. 6 (8 votes [5.48%])

Percentage of vote: 5.48%

6. 5 (6 votes [4.11%])

Percentage of vote: 4.11%

7. 4 (5 votes [3.42%])

Percentage of vote: 3.42%

8. 3 (4 votes [2.74%])

Percentage of vote: 2.74%

9. 2 (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

10. 1 (5 votes [3.42%])

Percentage of vote: 3.42%

Vote Guests cannot vote

#361 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 15:24

Liczyłem na coś w stylu Mofo live from MTV Awards. To był kosmos a to jest po prostu fun. Jeszcze posłucham. Sformułowanie Sexy Boots jest strasznie pretensjonalne.

Ogólnie ok. W sumie tego się spodziewałem. Nie bo miałem takie oczekiwania ale dlatego, że tak właśnie brzmiał przeciek
plażowy! Niewiele jest zmienione.

Ten dziwny tekst i zmiany rytmu.... Wydaje mi się, że jak go nagrywali albo dobrze się bawili albo byli po prostu zdrowo nawaleni. Poważnie.
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#362 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 15:33

Po czwartym przesłuchaniu stwierdzam: jest lepiej.

Nie zgodzę sie jednak, że Larry gra tu jakoś nie-wiem-jak finezyjnie. Póki co nie lubię momentów, kiedy Bono śpiewa "sexy boots, sexy boots". Reszta może być.

Natomiast queenowy moment - super.
Może jeszcze kilka przesłuchań i dołączę do większości :lol:
.

Dołączona grafika

#363 novia

novia

Użytkownik

• Members
  • 623 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 15:37

Zdecydowanie jest to kawałek, który podoba sie coraz bardziej wraz z kolejnymi odsłuchaniami. Mnie za pierwszym razem nie chwyciło za mocno, choć w połowie kawałka moja koleżanka powiedziała "aga, ty wiesz, że jedziesz 50km/h na dwójce?" - to raczej wynik samego podniecenia nowym U2 niż singlem samym w sobie :D Larry, Larry ! On mnie ucieszył najbardziej, na spokojnie napiszę coś wieczorem, teraz lecę :)
Eating lemons can help strengthen bones, prevent bad breath and increase energy!

Your signature is more powerful than you think

#364 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 15:52

Ogólnie ok. W sumie tego się spodziewałem. Nie bo miałem takie oczekiwania ale dlatego, że tak właśnie brzmiał przeciek
plażowy! Niewiele jest zmienione.

i taki stan rzeczy jest dla mnie argumentem za tym, żeby nie słuchać przecieków

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#365 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 15:54

ja nie słuchałam np. ;)
słuchamsłuchamsłucham..na tak! ;)

#366 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:04

Ale natrzaskaliście postów!

Jest baaaaardzo pozytywnie. Przede wszystkim mamy innowacyjność! Gdy to pierwszy raz usłyszałem (na dworze przed uczelnią w średniej, radiowej jakości) wiedziałem - to jest fajne i jak przyjdę do domu to mi się bardzo spodoba, ale nie mogłem wychwycić zbyt wiele.

Fajny, uwodzicielski wokal Bono. Muzycy odwalają kawał dobrej roboty. Nie można nic zarzucić, może poza tym banalnym refrenem. Nie wiem dlaczego, ale fragment "You don't know how beautiful you are" przywodzi mi skojarzenie z ... System Of A Down. Taki styl śpiewania. Czuć wpływy hip-hopu. I ponowną inspirację elektroniką. Bardzo dobre na pierwszy singiel. Liczy, że drugi będzie mniej kopał tyłek, a miał więcej do przekazania. :)

#367 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:16

PIĘKNIE!!próbowałem sie podłączyć w szkole do netu, ale nic z tego :/
no podoba mi się, ale dopiero raz słyszałem, więc wiadomo:P

Sygnaturka

#368 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 19 stycznia 2009 - 16:17

2:30-2:56 - fajny moment :). A do tego "Get on your boots"... No nie mogę... Kurcze śmiesznie brzmi ;] :). Mam to cały czas w głowie.

#369 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:23

Czas na moją ocenę. Dopiero co wróciłem z pracy i miałem okazję tylko raz przesłuchac to nagranie (w radiowej trójce).
Piosenka jakoś mnie nie porwała, ale niewiele jest utworów, które od samego początku,już od 1 przesłuchania przypadają mi do gustu. Także jest nadzieja :P
Myślę, że wersja koncertowa, z mocnymi basami Claytona może wypaśc o niebo lepiej.

#370 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Posted 19 stycznia 2009 - 16:24

Strasznie mnie ciekawi opinia Corso :D

Z tego, co mi wiadomo, to nie podziela tutejszego entuzjazmu....

#371 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:28

"Get On Your Boots" najbliżej jest chyba do "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me". W mniejszym stopniu do "The Fly", "Discotheque" i "Vertigo". Każda płyta U2 ma taki energetyzujący kawałek. Bez nich nie wyobrażałbym sobie koncertów. "GOYB" to jeden z najlepszych w tej kategorii!

#372 Sara

Sara

hermit

• Members
  • 1 856 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:28

Jeżeli na taki bas można liczyć co do reszty NLOTH to aaaar! ;D
Przesłucham kilkanaście razy i gdy ochłonę dopiszę coś jeszcze - ale Adam, cudo!
"Long hair is an unpardonable offense which should be punishable by death."

#373 karolayn

karolayn

Użytkownik

• Members
  • 9 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:30

U mnie o 9:15 wypadła akurat połowa geografii, i jakby tego było mało to miałam pisać sprawdzian. Miałam, bo przed lekcją zaczęłam profesorce jęczeć żebym mogła pisać w innym terminie i babka zgodziła się, połknęła haczyk ;) Wcześniej się uzbroiłam w empetrójkę w kieszeni, kabel pod bluzą, słuchawki zamotane we włosach, przybrałam niewinny wyraz twarzy i udało mi się usłyszeć GOYB bez zakłóceń, nikt mnie nie zdemaskował :P

Co się tyczy samego kawałka - świetne uczucie przy słuchaniu, energia, intrygujący riff, do wokalu też nie mam zastrzeżeń. Sexy boots ;)

#374 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:43

U mnie o 9:15 wypadła akurat połowa geografii, i jakby tego było mało to miałam pisać sprawdzian. Miałam, bo przed lekcją zaczęłam profesorce jęczeć żebym mogła pisać w innym terminie i babka zgodziła się, połknęła haczyk ;) Wcześniej się uzbroiłam w empetrójkę w kieszeni, kabel pod bluzą, słuchawki zamotane we włosach, przybrałam niewinny wyraz twarzy i udało mi się usłyszeć GOYB bez zakłóceń, nikt mnie nie zdemaskował :P

Co się tyczy samego kawałka - świetne uczucie przy słuchaniu, energia, intrygujący riff, do wokalu też nie mam zastrzeżeń. Sexy boots ;)

Ja po prostu bezczelnie podniosłem ręke i w oczy powiedziałem nauczycielce, iż źle się czuje ;) Udawając chorego wyszedłem z klasy, a za drzwiami odrazu słuchawki w uszy i Trójeczka :lol:

#375 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:44

dobra wróciłam z zajęć i stwierdzam, że kawałek mi się podoba, bo na zajęciach siedziałam i myślałam tylko o tym żeby go puścić. HA! jest wkręcający po 1 refrenie gitara Edziowa wymiata, riff też, bas, perkusja.
To jest inne, niespodziewane i mi się to podoba. A let me in the sound mnie wgniata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem strasznei pobudzona i żądam koncertu!!!!!!!!
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#376 karolayn

karolayn

Użytkownik

• Members
  • 9 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:48

Ja po prostu bezczelnie podniosłem ręke i w oczy powiedziałem nauczycielce, iż źle się czuje ;) Udawając chorego wyszedłem z klasy, a za drzwiami odrazu słuchawki w uszy i Trójeczka :lol:

:lol: też to rozważałam ale moja nauczycielka jest naiwna i poszła na tą pierwszą propozycję, tak że luz :P

#377 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:48

Kiedy to miał być dostępny teledysk? Bo zapomniałem...

#378 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:57

:lol: też to rozważałam ale moja nauczycielka jest naiwna i poszła na tą pierwszą propozycję, tak że luz :P

Ja siedziałem bardziej na widoku, więc byłoby ryzyko. Poza tym nie mam długich włosów, co by słuchwaki ukryły ;)

Kiedy to miał być dostępny teledysk? Bo zapomniałem...

Bodajże 29 stycznia.

#379 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 16:58

Nie moglem sie doczekac i przyjechałem do domu :D:D wcześniej. A o 9:15 akurat byłem w trakcie omawiania płata ciemieniowego... <_< Zaraz odsłucham co to za cudeńko
Posted Image

#380 Greg27

Greg27

Użytkownik

• Members
  • 152 posts

Posted 19 stycznia 2009 - 17:04

A ja już wystarczająco dużo razy przesłuchałem nowy kawałek, no i... po prostu mi się nie podoba! Spodziewałem się klimatu poprzednich płyt, a tu jakieś schizy wyszły. Jak dla mnie utwór jest chaotyczny, perkusja to porażka, a gitara nienajlepsza. Myslałem że nagrają coś lepszego po tych 5 latach przerwy. A tu dupa... 2/10

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users