Get On Your Boots
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:10
Reakcja po pierwszym przesłuchaniu: o kurwa, co to jest?
edit
Reakcja po drugim przesłuchaniu: yyy... pozytywnie mój umysł tego na razie nie kupuje, ale uszy na pewno
edit2
Reakcja po trzecim przesłuchaniu: ok, przekonali mnie, będę patrzyć optymistycznie na nowy album, GOYB mnie pozytywnie zaskoczyło
#343 Guest_Fanka U2_*
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:11
Eeee, wg mnie powinno być na odwrót...
"Violet Hill"? Do kitu! =P
"Get On Your Boots"? Wymiata! =)
Świetny kawałek... Czekamy na teledysk! ;-)
PS. Trudno przyzwyczaić się do tej piosenki... =P Ale wszystko idzie dobrze... =)
#346 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:21
Ale, że w desperacji zrobi się wszystko, obmyśliłam plan. Poproszę pana od historii, by mnie na pięć minut puścił do biblioteki (bo tam zamierzałam okupić radio ;], a historyk jest spoko ). Idę sobie do biblioteki, żeby przygotować psychicznie bibliotekarkę na moje niekontrolowane wybuchy emocji z powodu usłyszenia dźwięków nowego U2, a tu co? "Dziś biblioteka nieczynna".... Hyhy... Ale dobra! Może w sekretariacie. Ale, że sekretariat jest tuż obok gabinetu dyrektora, pomysł niestety nie wypalił.
Pozostało mi tylko marzycielskie spoglądanie w szybę na lekcji historii, a w międzyczasie robienie zadania. Kur***** <beczy>
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:27
#349 Guest_Mac_*
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:35
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:41
Strasznie mnie ciekawi opinia Corso
Co do porównań do Vertigo - mogę na razie, z oczywistych względów, porównywać tylko pierwsze wrażenia. I teraz pierwsze wrażenie mam lepsze, niż wtedy. Wtedy wprawdzie riff V podobał mi się bardziej, niż teraz riff GOYB ( moim zdaniem zwyczajnie szybciej chwytał ), ale jako całokształt znacznie bardziej trafiło do mnie teraz GOYB.
#351 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:43
Edit: Taaak, zupełnie coś nowego!
Zwalają z nóg, hyhy, te chórki... ale jest ok, jest ok!
Dużo się dzieje w songu.
Chociaż słowo "boots" mnie lekko irytuje, ale...
Daje U2, dajeee!
( Wyobrażam sobie Larrego jak kiwa tą głową jak wczoraj na koncercie dla Obamy )
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:50
oczywiście mam kilka zastrzeżeń czysto produkcyjnych typu "tutaj ciszej, tam gitara głośniej", miks i takie, ale to są rzeczy, które na trasę będą już na pewno nieco zmienione, zwłaszcza że na żywo to i tak zabrzmi inaczej... nie powiem że lepiej, bo nie wiem, ale podsumowując, singiel jest ok, a będzie szedł ku (mam nadzieję) lepszemu, album zapowiada się interesująco i to jest dla mnie najważniejsze
PS. nie wiem jak Wy, ale po prawie 40minutach słuchania dochodzą mnie pewne skojarzenia z Do You Feel Loved [bass i perka]
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:52
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:53
według mnie brzmi jak U2, ale jednocześnie jest to świeże brzmienie. No i brawa dla Bono, zwłaszcza za to w 2:19-2:21 !! :D
najbardziej cieszy mnie fakt, że w żadnym stopniu ten singiel nie kojarzy mi się z HTDAAB..
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Napisano 19 stycznia 2009 - 14:58
A z tym tekstem... Oczywiscie, ze nie kazda piosenka moze byc o powaznych tematach, ale sami chyba przyznacie, ze nie wiecie do konca o czym jest i po co i na co, skoro albo zero argumentow, albo domysly, ktore biora sie z pojedynczych sentencji. A jesli to Wam nie przeszkadza, to niech Bono juz lepiej spiewa ciagle LA LA LA, to tez ladnie fonetycznie brzmi
Ide sluchac dalej, naprawde chce dostrzec ten "geniusz", pa, buzka!
http://www.u2.szczecin.pl
Napisano 19 stycznia 2009 - 15:00
Pierwsze co się od razu rzuciło w ucho to masakryczne zmiany rytmu oraz buczenie basu Adama.
Po jednym przesłuchaniu nie jestem wstanie wiele powiedzieć, dopiero po godz. 17 przemielę utwór kilkadziesiąt razy.
Aha, szkoda jednak, że Bono nie wykorzystał w tej piosence niskich rejestrów swojego głosu.
Napisano 19 stycznia 2009 - 15:07
A z tym tekstem... Oczywiscie, ze nie kazda piosenka moze byc o powaznych tematach, ale sami chyba przyznacie, ze nie wiecie do konca o czym jest i po co i na co, skoro albo zero argumentow, albo domysly, ktore biora sie z pojedynczych sentencji. A jesli to Wam nie przeszkadza, to niech Bono juz lepiej spiewa ciagle LA LA LA, to tez ladnie fonetycznie brzmi
Ide sluchac dalej, naprawde chce dostrzec ten "geniusz", pa, buzka!
jakoś też do mnie nie trafia, żadnego przesłania jakoś tam nie widzę, może jakiś poeta pomoże zinterpretować?
Napisano 19 stycznia 2009 - 15:11
Mam wrazenie że poczatkowy riff przypomina strukturą (trochę) basowy wstęp do SOME DAYS ARE BETTER THAN OTHERs z ZOOROPY - co oczywiście nie jest zarzutem.
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 19 stycznia 2009 - 15:20
- po pierwsze: dziwny kawalek i taki jakis malo U2owy - ale moze taki byl zamysl? Wywrocic wszystko do gory nogami?
- po drugie: bardzo, bardzo beatlesowskie - szczegolnie chorki (dla mnie plus )
- po trzecie: niezla energia
- po czwarte: moc basu i gitary - baardzo na plus
- po piate: dziwnie wysoki glos Bono- tutaj jakby maly minusik
- po szoste: zyskuje po kilku przesluchaniach. Mysle, ze do wieczora juz sie zakocham
Reasumujac - generalnie duzy PLUS! Jestem na TAK!
Po tym singlu jeszcze bardziej czekam na No Line On The Horizon!!!!!
Napisano 19 stycznia 2009 - 15:23
Nie zgodzę sie jednak, że Larry gra tu jakoś nie-wiem-jak finezyjnie. Póki co nie lubię momentów, kiedy Bono śpiewa "sexy boots, sexy boots". Reszta może być.
Natomiast queenowy moment - super.
Może jeszcze kilka przesłuchań i dołączę do większości
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych