Skocz do zawartości

Zdjęcie

Get On Your Boots

1193 replies to this topic

Ankieta: goyb clip survey (146 użytkowników oddało głos)

Na ile oceniasz klip teledysk do Get On Your Boots?

1. 10 (52 głosów [35.62%])

Procent z głosów: 35.62%

2. 9 (27 głosów [18.49%])

Procent z głosów: 18.49%

3. 8 (25 głosów [17.12%])

Procent z głosów: 17.12%

4. 7 (14 głosów [9.59%])

Procent z głosów: 9.59%

5. 6 (8 głosów [5.48%])

Procent z głosów: 5.48%

6. 5 (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

7. 4 (5 głosów [3.42%])

Procent z głosów: 3.42%

8. 3 (4 głosów [2.74%])

Procent z głosów: 2.74%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 1 (5 głosów [3.42%])

Procent z głosów: 3.42%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#341 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:03

A dlaczego niby nie jest to muzyka ROCK?

#342 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:10

Jestem na świeżo.
Reakcja po pierwszym przesłuchaniu: o kurwa, co to jest? :D

edit
Reakcja po drugim przesłuchaniu: yyy... pozytywnie :D mój umysł tego na razie nie kupuje, ale uszy na pewno :)

edit2
Reakcja po trzecim przesłuchaniu: ok, przekonali mnie, będę patrzyć optymistycznie na nowy album, GOYB mnie pozytywnie zaskoczyło ;)

#343 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:11

"Violet Hill" - "Get On Your Boots" 1:0??????

Eeee, wg mnie powinno być na odwrót...
"Violet Hill"? Do kitu! =P
"Get On Your Boots"? Wymiata! =)

Świetny kawałek... Czekamy na teledysk! ;-)

PS. Trudno przyzwyczaić się do tej piosenki... =P Ale wszystko idzie dobrze... =)

#344 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:16

o kurwa, co to jest? :D

o kurwa na tak, czy o kurwa na nie ? :D
Dołączona grafika

#345 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:16

Co tu dużo pisać... GENIUSZ.

#346 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:21

Boż.... a ja musiałam iść dziś do szkoły ;/. Tak, musiałam, bo gdybym sobie odpuściła jedną lekcję, to potem wychowawczyni suszyłaby mi głowę przez tydzień ;/.
Ale, że w desperacji zrobi się wszystko, obmyśliłam plan. Poproszę pana od historii, by mnie na pięć minut puścił do biblioteki (bo tam zamierzałam okupić radio ;], a historyk jest spoko ;)). Idę sobie do biblioteki, żeby przygotować psychicznie bibliotekarkę na moje niekontrolowane wybuchy emocji z powodu usłyszenia dźwięków nowego U2, a tu co? "Dziś biblioteka nieczynna".... Hyhy... Ale dobra! Może w sekretariacie. Ale, że sekretariat jest tuż obok gabinetu dyrektora, pomysł niestety nie wypalił.
Pozostało mi tylko marzycielskie spoglądanie w szybę na lekcji historii, a w międzyczasie robienie zadania. Kur***** <beczy>

#347 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:27

spokojnie, singiel nie zając, nie ucieknie ;)

#348 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:33

No pewnie, że tak ;]. Większość fanów już go odsłuchała <beczy>

#349 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:35

Przeszukaj wątek i ściągnij, ło ludzie.

http://wyslijto.pl/f...61rap9wkxn50161

#350 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:41

Najlepsze w tym singlu są właśnie te opinie: " za pierwszym razem.. czy to aby na pewno U2 ? ". Dokładnie ! Żeby dostrzec w tym U2, potrzeba dopiero refleksji - wtedy, oczywiście, przychodzą skojarzenia, bo to w końcu jest U2, te same ręce to komponowały. Ale jednak to nie jest coś, czego w sposób oczywisty mogliśmy się spodziewać. I to jest w nich piękne. Tyle już lat działają - i bodaj nigdy nie wydali takiego opening-singla czy albumu, o którym można byłoby powiedzieć " no tak, to jest właśnie U2 takie, jak zawsze ". U2 jest zawsze U2-owe, ale nigdy nie jest " takie, jak zawsze " ! W przeciwieństwie do całego panteonu rockowych bogów ( Rolling Stones w pierwszym rzędzie ! ), którym bycie " takim, jak zawsze " zdarza się notorycznie. I jak tu nie kochać U2 ?

Strasznie mnie ciekawi opinia Corso :D

Co do porównań do Vertigo - mogę na razie, z oczywistych względów, porównywać tylko pierwsze wrażenia. I teraz pierwsze wrażenie mam lepsze, niż wtedy. Wtedy wprawdzie riff V podobał mi się bardziej, niż teraz riff GOYB ( moim zdaniem zwyczajnie szybciej chwytał ), ale jako całokształt znacznie bardziej trafiło do mnie teraz GOYB.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#351 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:43

Dzięki ;). HyHy, zawsze histeryzuję niepotrzebnie ;].

Edit: Taaak, zupełnie coś nowego!
Zwalają z nóg, hyhy, te chórki... ale jest ok, jest ok!
Dużo się dzieje w songu.
Chociaż słowo "boots" mnie lekko irytuje, ale... ;)
Daje U2, dajeee! :) :) :)
( Wyobrażam sobie Larrego jak kiwa tą głową jak wczoraj na koncercie dla Obamy :P)

#352 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:50

no więc ja potrzebowałem 3-4 przesłuchań aby 'polubić' tą piosenkę :) i jestem na tak, nastawia mnie to pozytywnie do nowego albumu (nie czytam, nie słucham przecieków, nie oglądam filmików ze studia itd. więc dopiero dziś miałem pierwsze zetknięcie z jakimś zwiastunem albumu - i szczerze jestem na tak ;))
oczywiście mam kilka zastrzeżeń czysto produkcyjnych typu "tutaj ciszej, tam gitara głośniej", miks i takie, ale to są rzeczy, które na trasę będą już na pewno nieco zmienione, zwłaszcza że na żywo to i tak zabrzmi inaczej... nie powiem że lepiej, bo nie wiem, ale podsumowując, singiel jest ok, a będzie szedł ku (mam nadzieję) lepszemu, album zapowiada się interesująco i to jest dla mnie najważniejsze :)

PS. nie wiem jak Wy, ale po prawie 40minutach słuchania dochodzą mnie pewne skojarzenia z Do You Feel Loved ;) [bass i perka] ;)

#353 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:52

http://wyslijto.pl/p...61rap9wkxn50161

A Ciebie Pyziu, niech Bóg błogosławi za to ;) ;) ;)

#354 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:53

jest OK!
według mnie brzmi jak U2, ale jednocześnie jest to świeże brzmienie. No i brawa dla Bono, zwłaszcza za to w 2:19-2:21 !! :D

najbardziej cieszy mnie fakt, że w żadnym stopniu ten singiel nie kojarzy mi się z HTDAAB..

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#355 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:58

"Geniusz" ze zacytuje.. ale gdzie? Dalej jestem zdania, ze utwor jest za bardzo pomieszany, zroznicowany wzgledem tempa i melodii i w wyniku tego wyszlo nie wiadomo co. Pomieszanie z poplataniem - tylko tak bez celu. Bo jest sporo utworow, ktore w miare sluchania sie rozwijaja, rozkrecaja, zmieniaja forme, dajmy na to klasyczne Bohemian R Queen'a, ale tam to wszystko ma nogi, a tu to nie wiem....

A z tym tekstem... Oczywiscie, ze nie kazda piosenka moze byc o powaznych tematach, ale sami chyba przyznacie, ze nie wiecie do konca o czym jest i po co i na co, skoro albo zero argumentow, albo domysly, ktore biora sie z pojedynczych sentencji. A jesli to Wam nie przeszkadza, to niech Bono juz lepiej spiewa ciagle LA LA LA, to tez ladnie fonetycznie brzmi ;)

Ide sluchac dalej, naprawde chce dostrzec ten "geniusz", pa, buzka!

http://www.u2.szczecin.pl

#356 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 15:00

Raz przesłuchałem na chwilę obecną (9:15) z komórki, z trójki.
Pierwsze co się od razu rzuciło w ucho to masakryczne zmiany rytmu oraz buczenie basu Adama.
Po jednym przesłuchaniu nie jestem wstanie wiele powiedzieć, dopiero po godz. 17 przemielę utwór kilkadziesiąt razy.
Aha, szkoda jednak, że Bono nie wykorzystał w tej piosence niskich rejestrów swojego głosu.

#357 bebok

bebok

Użytkownik

• Members
  • 265 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 15:07

A z tym tekstem... Oczywiscie, ze nie kazda piosenka moze byc o powaznych tematach, ale sami chyba przyznacie, ze nie wiecie do konca o czym jest i po co i na co, skoro albo zero argumentow, albo domysly, ktore biora sie z pojedynczych sentencji. A jesli to Wam nie przeszkadza, to niech Bono juz lepiej spiewa ciagle LA LA LA, to tez ladnie fonetycznie brzmi ;)

Ide sluchac dalej, naprawde chce dostrzec ten "geniusz", pa, buzka!

jakoś też do mnie nie trafia, żadnego przesłania jakoś tam nie widzę, może jakiś poeta pomoże zinterpretować?

#358 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 15:11

Jestem po 8 razach - i nie mam najmniejszego problemu z GOYB. To nawet dobrze że nie wchodzi odrazu, 3-4 razy minimum.
Mam wrazenie że poczatkowy riff przypomina strukturą (trochę) basowy wstęp do SOME DAYS ARE BETTER THAN OTHERs z ZOOROPY - co oczywiście nie jest zarzutem.

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#359 Elbereth

Elbereth

Użytkownik

• Members
  • 75 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 15:20

Wrazenia po kilkakrotnym przesluchaniu :

- po pierwsze: dziwny kawalek i taki jakis malo U2owy - ale moze taki byl zamysl? Wywrocic wszystko do gory nogami?
- po drugie: bardzo, bardzo beatlesowskie - szczegolnie chorki (dla mnie plus :) )
- po trzecie: niezla energia
- po czwarte: moc basu i gitary - baardzo na plus
- po piate: dziwnie wysoki glos Bono- tutaj jakby maly minusik
- po szoste: zyskuje po kilku przesluchaniach. Mysle, ze do wieczora juz sie zakocham :)

Reasumujac - generalnie duzy PLUS! Jestem na TAK!

Po tym singlu jeszcze bardziej czekam na No Line On The Horizon!!!!!

#360 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 15:23

Po czwartym przesłuchaniu stwierdzam: jest lepiej.

Nie zgodzę sie jednak, że Larry gra tu jakoś nie-wiem-jak finezyjnie. Póki co nie lubię momentów, kiedy Bono śpiewa "sexy boots, sexy boots". Reszta może być.

Natomiast queenowy moment - super.

Może jeszcze kilka przesłuchań i dołączę do większości :lol:

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych