Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#841 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:02

Jak sądzicie, czy napis U2 "NLOTH" to może być oficjalna czcionka albumu?

Oby nie...

#842 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:11

Kusi ten Box Edition, cena trochę wygórowana, ale ciekawi mnie bardzo film Antona oraz plakat. Nie żebym był materialistą, ale chyba warte są pieniędzy te wszystkie rzeczy zawarte w tym Box-e

#843 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:18

Nieoficjalne? Twoim zdaniem sklepy wystawiają produkty z fałszywym opisem i przyjmują od klientów zamówienia wraz z przelewami? Nie wydaje mi się.

Czasem się okazuje że ten opis nie do końca opisuje wszystko, może się pojawić, np może się okazać, że wersja Box zawiera dodatkowy track ( w sumie w przypadku HTDAAB też długo nie było chyba wiadomo co dokładnie zawiera książeczka i czy jest Fast Cars ). Dodatkowo box może być jakoś fajnie wykonany np tak jak JT Limited Edition. Ja czekam narazie, nie ma się co śpieszyć i tak jeszcze mamy dużo czasu do premiery, będę miał w swoich łapkach singiel zacznę myśleć o zamówieniu albumu.

A zresztą jeżeli dobrze pamiętam zawsze chyba na pare dni przed premierą pojawia się na necie gdzieś dokładny opis wersji + zdjęcia ( tak przynajmniej było dotychczas, a jak się myle to niech mnie ktoś poprawi ).

... :P

#844 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:20

Kusi ten Box Edition, cena trochę wygórowana,

Czy ja wiem czy wygórowana.
W porównaniu do podobnych wydań innych zespołów np. Metallica, to taniocha (oczywiście nie wiemy jak będzie wyglądać U2, więc na razie nie ma co porównywać)

Sygnaturka

#845 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:20

Nieoficjalne? Twoim zdaniem sklepy wystawiają produkty z fałszywym opisem i przyjmują od klientów zamówienia wraz z przelewami? Nie wydaje mi się.

nie z fałszywym ale być moze niepełnym i mogącym ulec zmianie, przecież nie ma jeszcze nawet oficjalnej tracklisty......

#846 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:26

no a jak teraz zamówię a oni potem zmienią tracklistę i np. dodadzą 2 plakat, więc podniosą cenę, to co?

Sygnaturka

#847 Sikorka

Sikorka

Użytkownik

• Members
  • 181 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:37

No to wina sklepu, że wystawia towar nie mając dokładnych informacji o zawartości.
W tedy może da radę się wycofać czy coś.
"And love is not the easy thing,
The only baggage you can bring
Is all that you can't leave behind"

#848 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:41

Czasem się okazuje że ten opis nie do końca opisuje wszystko...

Dlatego właśnie spokojnie poczekam do premiery i dopiero wtedy udam się do sklepu lub zamowię na Merlinie. Specjalnie mi się nie spieszy z zamawianiem, a wątpię, żeby towaru zabrakło na magazynie;).

#849 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 20:58

I jeszcze pogłoski z forum u2start. Okładka nie została zrobiona przez Antona i nie przedstawia zespołu

Cholernie jestem ciekawy nowej okładki. Z jednej strony szkoda, że nie Anton, z drugiej - już trochę "wyczerpał się", więc jakaś zmiana na lepsze jak najmilej widziana.

#850 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 13 stycznia 2009 - 21:11

Co wy z tym Antonem? Anton jest fotografem, Anton 'nie robi' okładek.
Anton robi zdjęcia, które były wykorzytywane przy projektach okładek.
Wszystkie okładki płyt U2 (prócz R&Hum) stworzyła firma FOUR5ONE

#851 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 21:26

O to nam właśnie chodziło - faktycznie, nastąpiło lekkie niedoprecyzowanie myśli.

#852 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 13 stycznia 2009 - 21:35

To tak jakbyśmy się czepiali że U2 nie robi płyt, bo robi je wytwórnia. Anton mimo wszystko zna dobrze zespół, i chyba wolałbym jego, ale zobaczymy.

#853 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 13 stycznia 2009 - 22:46

Jesli chodzi o okładke, zdjęcia, stronę graficzną to osobiście wolałbym ażeby U2 wzięło rozbrat z Antonem i FOR5ONE..
Chciałbym zobaczyć coś 'świeżego', coś innego.. ale raczej nie sądzę by tak się miało stać.

#854 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 23:10

Czyli którą wersje kupić, żeby miała wszystkie bajery ?? No Line On The Horizon [Limited Edition Box] ?? :huh:

Kto wie. :mellow: Myślę, że najlepiej poczekać aż pokażą się ostateczne dane na temat wydawnictw. Może i Box będzie miał najwięcej bajerów, ale może nie mieć tego dodatkowego utworu, nawet nie wiadomo jakiego. Może zrobią kawał i dodadzą coś instrumentalnego o długości 1:30 i będą jaja ;) :P Choć myślę, że coś odpadowego dodadzą co na pewno na następnych płytach nie chcą wykorzystać.

A jak było przed UABRS gdy na Amazon.com były 2 płytowe wydania DVD, szybko się z nich wycofali, bo co raz słyszeliśmy, że to w wydadzą tak a to inaczej. Czy, że na 2CD z UABRS będzie koncert z Red Rocks. Później wszystko okrojono i zostało 1 CD i 1 DVD, może czas ich gonił. :huh:

Jak dodadzą ten dodatkowy kawałek do wszystkich limitowanych to będzie super jak tylko do digipack, to "magazynu" już nikt chyba nie kupi - w ogóle co to za pomysł, płyta w miękkiej okładce może będzie?? :P I to jes ta nowość wydawnicza. Wachlarz ofert <_<

#855 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 20:31

Zdaje się, że ktoś wykupił, lub też zaczął coś robić na nolineonthehorizon.com, gdyż teraz mamy tam napawający nadzieją napis...

"nolineonthehorizon"

:P
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#856 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 22:59

Zdaje się, że ktoś wykupił, lub też zaczął coś robić na nolineonthehorizon.com, gdyż teraz mamy tam napawający nadzieją napis...
"nolineonthehorizon"

:P

Ja bym powiedział więcej: To już COŚ!!

Jak widać praca idzie pełną parą i udało się im zrobić kopiuj-wklej tytułu płyty. :P Może do lipca cała tracklista będzie na stronie :rolleyes: :blink:

Plany u2.com:
- 02.03.2009 news o nowym albumie
- 03.03.2009 news o pierwszym singlu

Jak by tak było to też w końcu zmiana! Tak jeszcze nikt nie robił na świecie chyba, U2 przecierają przecież szlaki... ;)

#857 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 15 stycznia 2009 - 02:50

To zdaje się być bardzo wiarygodna plotka!
Potwierdza się już w kilku źródłach.
Podobno autorem fotki, która ma być na okładce NLOTH jest Hiroshi Sugimoto.
Na okładce ma znależć się jego praca pt. 'Ligurian Sea, Saviore, 1982'

Jakby tak miała wyglądać okładka.. to dla mnie bomba! :)

Dołączona grafika

http://blog.art21.or...14/sugimoto-u2/

http://lastgasstatio...on-the-horizon/

http://www.atu2.com/

http://www.sugimotohiroshi.com/

#858 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 15 stycznia 2009 - 03:03

Z kolei hiszpańska strona opublikowała okładkę NLOTH podobno znalezioną w katalogu Universalu, ale jak dla mnie to fake.

Dołączona grafika

http://www.u2eastlink.com/noticias/

#859 Marta887

Marta887

Użytkownik

• Members
  • 117 Postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 03:16

Zdjęcie fajne, ale kolory mi się nie podobają ;P wolę samą wodę ;) Bomba by była ;)

#860 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 Postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 08:17

Dołączona grafika

Cudo... chyba by była najlepsza ever.
Ale to pewnie fascynacja związana z nadchodzącą premierą płyty.
W każdym razie życzyłabym sobie czegoś takiego...
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych