Jump to content

Photo

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2921 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 11 stycznia 2010 - 17:55

Jest słaba z wielu innych powodów, ale akurat wymieniłeś Crumbs i się zastanawiam tak - kompozycyjnie zgoda, ale siła tego kawałka tkwi moim zdaniem w brzmieniu które naprawdę kosi - totalny odjazd, sami przyznali że napisali, zagrali i nagrali to po srogiej imprezie, tam są trzy ścieżki gitar (co ewokuje ATYCLB) i generalnie wspaniały odjazd, pamiętam że z J99 przy premierze upatrywaliśmy w tym nawet fajnego kierunku rozwoju, nawet tak ;)

Hmm... przyznaję, że nie podszedłem do tego w ten sposób. Zgadzam się że brzmieniowo jest ok, tyle że akurat od U2 zawsze oczekiwałem bardziej dobrych melodii niż eksperymentów brzmieniowych (poza samą gitarą, to trochę osobna sprawa), choć fakt że trochę właśnie w tę stronę ewoluują. I na ostatnim albumie (a to o nim ten wątek jest teoretycznie :P) ma to już ręce i nogi, ale co ja poradzę że jak słyszę tak słabą i na siłę napisaną melodię jak "Crumbs" (poza wstępem, on niestety obiecuje coś więcej) to już nawet na brzmienie nie zwracam uwagi (podobnie np. z "All Because of You", ma moc, ale ogólnie wtf?).

A tak w ogóle, to znowu się offtop zrobił i może już skończmy, bo trzeba będzie przenosić. ;)

#2922 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 17 stycznia 2010 - 15:19

Oświadczam wszem i wobec, że NLOTH to jedna z najlepszych płyt U2.
Po powrocie do niej tak stwierdzam.
Na pewno najlepsza od POPa.

#2923 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 posts

Posted 17 stycznia 2010 - 15:39

Oświadczam wszem i wobec, że NLOTH to jedna z najlepszych płyt U2.
Po powrocie do niej tak stwierdzam.
Na pewno najlepsza od POPa.

a ja się pod tym oświadczeniem podpisuje.

#2924 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 posts

Posted 17 stycznia 2010 - 16:06

A ja oświadczam, że to dobra płyta, ale nic więcej (kropka)

#2925 Raw melody Men

Raw melody Men

Użytkownik

• Members
  • 23 posts

Posted 27 marca 2010 - 18:14

płyta jest dobra , ale żeby sie do niej przekonac musiałem ja przesłuchać kilkanaście razy. ma specyficzny mroczno-plażowy klimat (bo kojarzy mi się z czarno-białym filmem przedstawiającym plażę wczesną jesienia , o którą uderzaja morskie fale) :P

#2926 Raw melody Men

Raw melody Men

Użytkownik

• Members
  • 23 posts

Posted 27 marca 2010 - 18:22

może.. w każdym razie utwór "Electrical Storm" pasowalby do tego albumu , mimo iż nagrano go 7 lat wcześniej :P

#2927 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 27 marca 2010 - 18:44

płyta jest dobra , ale żeby sie do niej przekonac musiałem ja przesłuchać kilkanaście razy (...)

U mnie może nie kilkanaście, bo chyba wyrzuciliby mnie ze sklepu muzycznego już po pierwszej godzinie słuchania ;) Jednak kilka razy wracałam do szybkiego odsłuchu piosenek. Ciekawe jest przeżycie, gdy po raz pierwszy słyszy się nową płytę, zwłaszcza tej marki co U2. Pamiętam, że do sklepu poszłam dopiero jakiś czas po premierze, chyba nawet już po ukazaniu się video do Boots. Po prostu lubię długo czekać na coś dobrego, chociaż po tej piosence miałam poważne wątpliwości, czy cała płyta nie jest podobna brzmieniowo do Get on your boots. Po prostu nie znoszę GOYB, działa mi na nerwy.

Do czego zmierzam - album kupiłam dla jednej piosenki, która zawróciła mi w głowie - Magnificent. NLOTH ma co prawda wiele perełek, ale ten właśnie song jest na niej dla mnie najważniejszy. Idealne zgranie czterech muzyków, nie dodałabym ani nie odjęłabym ani jednej nuty.
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#2928 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 04 kwietnia 2010 - 00:36

Nie wiem czy zauważyliście, pewnie niektórzy tak, ale ja dopiero teraz.
Pod info dot. Cedars of Lebanon małym druczkiem napisane "featuring harold budd"
i proszę - LINK!

#2929 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 04 września 2010 - 22:35

Jeden z użytkowników Interference poinformował, że podczas wywiadu radiowego Bono można było usłyszeć nową wersję Breathe, zapowiedzianą jako nowy singiel U2.

Link

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2930 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 posts

Posted 04 września 2010 - 23:11

Że co? Breathe? A ja już miałem nadzieję że nowym singlem będzie Moment of surrender :( Breathe wcale nie jest dobrym kawałkiem, po prostu zespół nas przymusił do polubienia go, wsadzając przedostatni numer na płycie na otwieracz :D

#2931 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 04 września 2010 - 23:48

Jeden z użytkowników Interference poinformował, że podczas wywiadu radiowego Bono można było usłyszeć nową wersję Breathe, zapowiedzianą jako nowy singiel U2.

Oj tam, znowu ktoś coś powiedział i od razu singiel. Z tego co pamiętam to jakiś czas temu już się zastanawialiśmy jak będzie brzmiała singlowa wersja MoS, więc dopóki nie będzie oficjalnej informacji, to nie uwierzę. ;) I pewnie się takiej nie doczekamy, ale jeśli to faktycznie prawda, to ja już naprawdę nie ogarniam. Miała być nowa płyta, a będzie stary singiel, i to niegrany już na koncertach?

#2932 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 05 września 2010 - 00:03

Podejrzewam, że gdyby Breathe miało wyjść jako singiel, to tylko radiowy dla Australii, jak choćby Until

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2933 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 05 września 2010 - 00:08

Podejrzewam, że gdyby Breathe miało wyjść jako singiel, to tylko radiowy dla Australii, jak choćby Until

Hmm, no faktycznie, może i tak. Ale jeśli tak, to wniosek z tego prosty - skoro chcą promować trasę singlem z "No Line", to na 100% nie będzie nowej płyty w tym roku.

#2934 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 05 września 2010 - 06:50

Nie wierzę w to singlowe Breathe. To byłoby zupełnie nieracjonalne, nawet jak na U2. Wycofują utwór z koncertów, wycinają z DVD, a on trafia na singla? Wydanie kolejnych singli z jednej płyty, w rocznym odstępie, również byłoby dosyć oryginalnym rozwiązaniem:D

Mam nadzieję, że na plotka wzięła się tylko z tego podkładu muzycznego podczas wywiadu oraz że nowy singiel pojawi się niebawem, ale już z nowego albumu ;)
Dołączona grafika

#2935 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 posts

Posted 05 września 2010 - 10:05

Breathe wcale nie jest dobrym kawałkiem, po prostu zespół nas przymusił do polubienia go, wsadzając przedostatni numer na płycie na otwieracz :D

Bluźnisz

#2936 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 posts

Posted 05 września 2010 - 14:34

Breathe wcale nie jest dobrym kawałkiem, po prostu zespół nas przymusił do polubienia go, wsadzając przedostatni numer na płycie na otwieracz :D

Bluźnisz

O, właśnie.

#2937 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 05 września 2010 - 16:22

Bluźnisz

O taaak, ja też popieram. Breathe ma niesamowitą moc ! A tegoroczne setlisty bez niego... się duszą ! :lol:
A propos singla, coby nie offtopować - bardzo wątpię, to jakoś mija się z celem. Chyba bardziej prawdopodobne jest, że wyjdzie coś nowego. A internetowe plotki zawsze były, są i będą ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#2938 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 05 września 2010 - 17:53

Nie wierzę w to singlowe Breathe. To byłoby zupełnie nieracjonalne, nawet jak na U2. Wycofują utwór z koncertów, wycinają z DVD, a on trafia na singla? Wydanie kolejnych singli z jednej płyty, w rocznym odstępie, również byłoby dosyć oryginalnym rozwiązaniem:D

Mam nadzieję, że na plotka wzięła się tylko z tego podkładu muzycznego podczas wywiadu oraz że nowy singiel pojawi się niebawem, ale już z nowego albumu ;)

Zgadzam się z tobą co do dziwnego podejścia, jeśli Breathe miałby być singlem. Ogólnie oceniam to:
Na TAK:
  • Kolejny singiel z NLOTH (śmieszne, że tylko 3 single wydali <_<, bomba o 5 się otarła...)
  • Breathe na singiel (Choć miał być MOS i jego bym wolał jak miałbym wybierać)
  • Nowa wersja singlowa (o ile coś poprawią, to jak najbardziej za)
  • Glastonbury jako B-Side, który nie miałby szans na miesjce na SoA
Na Nie:
  • Rok po ostatnim singlu :blink:
  • Polityka zespołu względem Brathe właśnie tak jak na DVD z Pasadeny
  • Nowy singiel i album poszły by w siną dal w tym roku...........
  • Chcą wydać coś czego by nie grali Live? Ostatnio tak chyba było z IGWSHAngels, singiel byłniezły ;)

O taaak, ja też popieram. Breathe ma niesamowitą moc ! A tegoroczne setlisty bez niego... się duszą ! :lol:
A propos singla, coby nie offtopować - bardzo wątpię, to jakoś mija się z celem. Chyba bardziej prawdopodobne jest, że wyjdzie coś nowego. A internetowe plotki zawsze były, są i będą ;)

Ale jakie plotki?? Te słowa padły z ust prezentera radiowego podczas wywiadu z Bono i The Edge, oni jakoś nie prostowali chyba tej informacji. A kto jak nie prezenter ma lepsze dojścia co im przysłano za Promo na CD. ;)

No żal będę miał, jeśli jakaś nowa wersja powstanie i zostanie wydana tylko w Australii i NZ. <_< A nie zdziwiłbym się jak to by było tylko Promo CD z edytowaną wersją Breathe (ala Linear). :rolleyes: W końcu coś stacje radiowe muszą puszczać w celach promocyjnych.
Breathe na singla miał potencjał, ale co z MOS. Stchórzyli i tyle. Eno doradzał i m na 1 singla, a oni w ogóle go nie wydadzą....

#2939 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 posts

Posted 05 września 2010 - 17:54

Wyświetl postUżytkownik Gringo dnia 05 wrzesień 2010 - 11:05 napisał

Wyświetl postUżytkownik Bart.1551 dnia 05 wrzesień 2010 - 00:11 napisał

Bluźnisz

Ten 360 tour to dziwna sprawa. Najpierw zespół wsadza na otwieracz średni kawałek, wszyscy narzekają. Wycinają go więc, żeby nie męczyć ,,poszkodowanych" fanów z oficjalnego DVD i usuwają z tracklisty, zamieniając ją na megasuperzajebistą tracklistę z mnóstwem nowych utworów. I co? Fani narzekają, że zespół wyciął otwieracz. Nie dogodzisz <_<

#2940 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 05 września 2010 - 18:08

Ale jakie plotki?? Te słowa padły z ust prezentera radiowego podczas wywiadu z Bono i The Edge, oni jakoś nie prostowali chyba tej informacji. A kto jak nie prezenter ma lepsze dojścia co im przysłano za Promo na CD. ;)

Było mówione, że SoA miała być wydana jesienią 2009 roku... też nie prostowali, wręcz przeciwnie, robili nam nadzieję :rolleyes:
Gdyby wierzyć we wszystko, co nam panowie obiecują, mielibyśmy już z 93 płyty i z tysiąc singli :D

Ten 360 tour to dziwna sprawa. Najpierw zespół wsadza na otwieracz średni kawałek, wszyscy narzekają. Wycinają go więc, żeby nie męczyć ,,poszkodowanych" fanów z oficjalnego DVD i usuwają z tracklisty, zamieniając ją na megasuperzajebistą tracklistę z mnóstwem nowych utworów. I co? Fani narzekają, że zespół wyciął otwieracz. Nie dogodzisz <_<

Kto narzekał, ten narzekał <_<

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users