Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2881 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 28 października 2009 - 15:40

700 000 poszło zdaje się w samym USA :P

#2882 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 28 października 2009 - 18:40

W sumie strzałem w stopę można uznać też nie zamieszczenie na płycie żadnej wolniejszej ballady. Na każdym longplay-u taka była i to One czy WOWY są największymi przebojami U2 od lat. Definicja przeboju stale się zmienia, zmieniają się rytmy, użycie elektroniki, długość refrenów... (chociaż ostatnio zauważyłem pewien trend na tzw. "kujące smyczki" ). Archetyp miłosnej piosenki zawsze jest taki sam i zawsze będzie wzruszać. Poza tym takim hitem naprawdę zwróciliby na siebie uwagę, bo nie słychać ostatnio radiach żadnego nowego "wolnego" hiciora, nie? Na pewno wzruszać Bono cały czas potrafi i trzeba ostrzyć porządnie zęby na Every Breaking Wave, który dlatego już teraz jest wybrany na pierwszego singla z "Songs of Ascent". Z drugiej strony szkoda by było, żeby z tych samych powodów opóźniono album z Rubinem, ale ciiiiiii
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#2883 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 28 października 2009 - 19:05

W sumie strzałem w stopę można uznać też nie zamieszczenie na płycie żadnej wolniejszej ballady.

Rozwin, prosze, te mysl .

#2884 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 28 października 2009 - 19:13

Ja też bym chciał wiedzieć czym jest np. "White As Snow".

#2885 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 28 października 2009 - 19:18

Ok, nie wyraziłem się jasno dostatecznie. Chodziło mi o ckliwą balladę o miłości z wielokrotnym powtarzaniem "love" i majestatyczną partią instrumentów smyczkowych. Wydaną na singlu. Z prostym, jasnym dla wszystkich przesłaniem - MOS jeśli o miłości, to o końcu związku, a WAS o śmierci żołnierza. Zbyt wielkie do radia, zbyt spokojny klimat wg. mnie. Chociaż jak usłyszałem to u Metza w "Zjednoczonym Królestwie" wieczorem, w ciszy samochodu - rzecz jasna zabiło.

#2886 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 28 października 2009 - 19:18

Ja też bym chciał wiedzieć czym jest np. "White As Snow".

Balladą, o której mam wrażenie, że poruszyła tylko mnie ;) Wiem, właśnie trwa dyskusja wywołana słowami Yarpena, ale nie sposób mi nie wcisnąć tej uwagi. Powodem jest dość nikłe zainteresowanie forum tym songiem, pamiętam jak sama zacięcie spierałam się z kilkoma rozmówcami, którzy chwalili wszystko poza WAS. Ciekawa jestem innych opinii na temat tego utworu, a to dobry moment na kilka słów o tej piosence
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#2887 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 28 października 2009 - 19:27

Balladą, o której mam wrażenie, że poruszyła tylko mnie ;)

Oj, lała się krew w survivorze, lała jak WAS walczyło zażarcie z Fez-em :rolleyes: Ja tylko powtórzę, że zabija klimat, wejścia "marszowe" (miło być, że werblowe, ale zaraz mnie conr4d zjadłby :P ), niesamowita harmonia głosowa i wspaniałe rozwinięcie za pomocą, tylko właściwie pogłosu gitary Edża ^_^

#2888 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 28 października 2009 - 19:54

Balladą, o której mam wrażenie, że poruszyła tylko mnie

Nie tylko, nie tylko ;)
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2889 kite

kite

Użytkownik

• Members
  • 40 Postów

Napisano 28 października 2009 - 19:59

White As Snow 10/10. Dla mnie absolutna czołówka NLOTH :rolleyes:

#2890 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 28 października 2009 - 20:46

Nie tylko, nie tylko ;)

Dokładnie!

#2891 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 07:16

Magazyn Rolling Stone zamieścił ranking m.ib. Larsa Urlicha najlepszych albumów wydanych w obecnej dekadzie tj. od roku 2000r.

Perkusista Mettaliki umieścił NLOTH na 11 miejscu.

http://www.rollingst...de_insi/photo/5
Dołączona grafika

#2892 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 21:40

Chciałbym tylko zauważyć, że 5mln kopii w dobie nielegalnych mp3 z internetu, to świetny wynik. Bestseller 2008 roku - Viva La Vida sprzedał się w liczbie 6,6 mln egzemplarzy.
Dołączona grafika

#2893 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 21:46

@madeinpoland: skad masz takie dane :)?

#2894 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 21:51

Depe wrzucał jakiś czas temu link do stronki z wynikami sprzedaży za 2008, w jakim to było topicu, to nie pamiętam niestety.
Dołączona grafika

#2895 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 13:04

Ale wy najeżdżacie na No Line On The Horizon.
Mnie osobiście płyta się bardzo podoba,przecież takie piosenki jak Unknown Caller,No Line,Magnificent to bardzo dobre piosenki.Nie mówiąc o Moment Of Surrender,który jak dla mnie jest genialnym numerem.
Sami nagrajcie lepszą płytę :)
U2 już nie musi niczego udowadniać,osiągneli wszystko co mogli osiągnąć, przeszli do historii muzyki i nie tylko.
Cieszcie się że w tym wieku jeszcze chce im się cokolwiek nagrywać i harować z koncertami po całym świecie.
Bo równie dobrze mogli by już leżeć jajami do góry i popijać drinki na Majorce :)
Oni już się po prostu bawią muzyką,i dzięki im za to że jeszcze mają chęć wydawać kolejne płyty i koncertować.
Dzięki Bogu każda ich płyta jest inna,pokażcie drugi zespół który nagrywa co płytę to w innym klimacie.
Zazwyczaj płyty innych zespołów są w jednym klimacie i nic nowego nie wnoszą.
No Line jest płytą bardzo refleksyjną,i wprost idealną do słuchania wieczorem przy lampce wina.
Takie jest moje zdanie na temat No Line On The Horizon :)

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#2896 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 13:25

Ale wy najeżdżacie na No Line On The Horizon.
Mnie osobiście płyta się bardzo podoba,przecież takie piosenki jak Unknown Caller,No Line,Magnificent to bardzo dobre piosenki.Nie mówiąc o Moment Of Surrender,który jak dla mnie jest genialnym numerem.

Wymieniłeś 4 najlepsze piosenki z albumu, reszta jeśli jest zwyczajnie przeciętna. To może uchodzić na sucho zwykłym zespołom ale nie U2, który przez te wszystkie lata przyzwyczaił nas do płyt genialnych i wybitnych niestety ;)
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#2897 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 13:28

Sami nagrajcie lepszą płytę :)

OK, poddajemy się. Nie nagramy nic lepszego, więc NLOTH jest dziełem wybitnym.

#2898 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 13:31

Generalnie argument "sami nagrajcie to porozmawiamy" należy do moich ulubionych. Dawno nie widziany na tym forum, już się prawie stęskniłem.

Wymieniłeś 4 najlepsze piosenki z albumu, reszta jeśli jest zwyczajnie przeciętna.  

Ekhm, Cedars Of Lebanon. I Breathe. I w sumie Crazy Tonight też, świetny popowy joint.

Użytkownik acr edytował ten post 08 stycznia 2010 - 13:33

#2899 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 13:40

Ja bym tak krytyczny względem NLOTH nie był, ocenianie piosenka po piosence w wypadku tej płyty się ewidentnie nie sprawdza. Gdyby nie słaby środek ("buty" i "Stand Up Comedy", spróbujcie kiedyś posłuchać całości bez tych 2 utworów!), byłby to bardzo dobry, spójny stylistycznie album, nawet "Crazy" w jakiś pokrętny sposób tam pasuje. A na pewno lepszy niż "HTDAAB", mimo że z "bomby" dużo łatwiej wyciągnąć piosenki które same w sobie są 'fajne', zresztą widać to chociażby po wyborze utworów na single.

#2900 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 13:43

Ja bym tak krytyczny względem NLOTH nie był, ocenianie piosenka po piosence w wypadku tej płyty się ewidentnie nie sprawdza. Gdyby nie słaby środek ("buty" i "Stand Up Comedy", spróbujcie kiedyś posłuchać całości bez tych 2 utworów!), byłby to bardzo dobry, spójny stylistycznie album, nawet "Crazy" w jakiś pokrętny sposób tam pasuje. A na pewno lepszy niż "HTDAAB", mimo że z "bomby" dużo łatwiej wyciągnąć piosenki które same w sobie są 'fajne', zresztą widać to chociażby po wyborze utworów na single.

Nic dodać nic ująć - buty i komedię usunąłem nawet z folderu z tą płytą.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych