Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2701 =W1=

=W1=

Użytkownik

• Members
  • 144 Postów

Napisano 29 marca 2009 - 20:16

Otóż tu moje oceny:
NLOTH - 9 - w wersji 2 o wiele lepszy.
Magni - 10 - Najlepszy, to tyle.
MOS - od 5 podskoczyło do 10. Genialny utwór, szczególnie zwrotki.
UC - 8 - Świetny utwór, ale U2 to nie boysband.
Crazy Tonight - 9 - Zbyt popowy.
GOYB - 6 - Za ten pop, za tą skocznośc, za konwencję, za tekst, za teledysk i przede wszystkim za bardzo rapowana.
Stand Up - 9 - Bo to taki fajny rokowy kawałek, szczególnie moment "c'mon ye people..."
Fez - Bez oceny - Bo to się wacha od 1 do 10.
WaS - 9 - Wreszcie dobra ballada...
Breathe- 10 - Bo to taki fajny rokowy kawałek.
Cedry - 6 - Za konkurs recytatorski, za żmudną konwencję, za refren, za... ogólnie za wszystko. To sześć punktów za melodię.

#2702 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 29 marca 2009 - 20:23

Z linku podanego przez One_U2 - fan:

Słynny irlandzki zespół ogłosił niedawno, że kolejna płyta ma się ukazać jeszcze w tym roku! Nowy materiał posiada już tytuł - "Songs Of Ascent" (nawiązanie do biblijnej Księgi Psalmów). Wiadomo także, że singlem promującym będzie utwór "Every Breaking Wave".

Bono w magazynie "Rolling Stone" powiedział, że będzie to "siostrzany" album dla "No Line On The Horizon". Lider U2 porównał to do relacji pomiędzy albumami "Zooropa" a "Achtung Baby".

Jeśli temu wierzyć, to kolejna płyta będzie jeszcze bardziej 'eksperymantalna' niż NLOTH.

I nasuwa się teraz pytanie...

...czy to dobrze?

#2703 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 29 marca 2009 - 20:25

Bardzo dobrze!

#2704 Guest_Karolus_*

Guest_Karolus_*
  • Guests

Napisano 30 marca 2009 - 11:35

kurde ten nowy album jednak 10/10 oceniam... po prostu za dużo niektórzy go słuchali i im się przejadł ... ale NLOTH przejdzie do legendy .. kapitalna płyta trzeba się wczuć... każda piosenka na płycie jest świetna .... nawet Buty ! nowy kierunek U2.. poszli w klawisze i eksperymenty ale nie zapominają o najlepszym... nr jeden płyty? nie ma takiego choć MOS to jest normalnie cud piosenka...

#2705 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 30 marca 2009 - 11:50

chodź

A tam będe szedł.

#2706 Guest_Karolus_*

Guest_Karolus_*
  • Guests

Napisano 30 marca 2009 - 12:01

pomyliło mi się już naprawione :)

#2707 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 15:45

Unknown Caller dalej miecie rowno.

Najlepszy kawalek u2 od kilkunastu lat, moim skromnym.
A i spokojnie moglby sie znalezc na TJT i nie odstawalby od reszty ;)

#2708 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 17:30

Brzmieniem by odstawał i nie jestem pewien zwrotek. Jednak nie miotą. Trochę więcej pomysłu na nie, plus aranż brzmieniowy z okresu... no, no. Ciekawe. Ale co by nie mówić o czymś tam, refren Anny Koler miażdży tak, że cała reszta staje się nieistotna.

Użytkownik acr edytował ten post 30 marca 2009 - 17:30

#2709 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 19:19

.
Stand Up - 9 - Bo to taki fajny rokowy kawałek, szczególnie moment "c'mon ye people..."

Nie lubię tego kawałka nie leży mi.
Dołączona grafika

#2710 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 30 marca 2009 - 20:11

Hmmm... Co do "Unknown caller": kawałek niezły, aczkolwiek nie porywa mnie jak co niektórych tutaj :).
Lubię go na poziomie hm... np. "All because of you" czy "Until the end of the world". Jeśli na koncercie go zabraknie, nie popłaczę się.
No ale, wszystko rzecz gustu :).

#2711 sunsfan

sunsfan

Użytkownik

• Members
  • 112 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 11:59

Dla mnie Unknown Caller to najlepszy kawałek na płycie. Spodobał mi sie od pierwszego usłyszenia. Podoba mi się gitara i perkusja. Wokal też mnie niszczy :lol: . Bardzo wiosenny klimat :rolleyes: - śpiew ptaków na początku utworu. I ta solówka The Edge na końcu utworu. Super kawałek !!! B)

#2712 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 13:39

Jednak jest recenzja w nowym TR. Niestety, z niewiadomych powodów zamiast red. Koziczyńskiego dorwał się do nowej płyty red. Kirmuć, nie było więc szans na pięć gwiazdek ( są cztery ). Według redaktora płyta jako taka jest bardzo dobra, natomiast zespół próbując nagrać coś nowego, zatrzymał się w pół drogi, w wyniku czego album jest zachowawczy, i poza Get On Your Boots niczym się nie wyróżnia. Ciekawe, że Stand Up skojarzyło się autorowi z.. MOFO.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2713 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 15:13

tymczasem Bono Edge i Adam udzielają wywiadu dla pitchfork: http://pitchfork.com...pisode/462-u2/1

#2714 matri

matri

Użytkownik

• Members
  • 249 Postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 19:37

... Ciekawe, że Stand Up skojarzyło się autorowi z.. MOFO.

Ciekawe skojarzenie - cóż, każdy może mieć swoje ;)

Mnie natomiast gdy usłyszałem Stand Up to od razu "łooołooołooołooo" z refrenu skojarzyło się z wyciem tego aborygena który jest na klipie w 2 wersji Numb ;)

"Songs Of Ascent" bardziej eksperymentalny niż NLOTH na wzór "Zooropy" - czekam z niecierpliwością.
I Still Haven't Found What I'm Looking For

#2715 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 20:30

Dla mnie nr 1 na tej płycie jest Fez-Being Born, hipnotyczny kawałek, nie mogę się od niego oderwać. Na słuchawkach efekt jest niesamowity, cała płyta jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem po takim ATYCLB czy HTDAAB(-chociaż na tej przedostatniej były już niezłe kawałki podchodzące pod klimat starego U2) i daje jej 9,5/10 ;) Ciekawa jestem jak będzie wyglądać jej "siostrzana" wersja.

#2716 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 04 kwietnia 2009 - 05:08

U2 spadło na 2 miejsce :

http://www.olis.onyx...index.asp?lang=
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#2717 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 05 kwietnia 2009 - 18:44

http://www.youtube.c...I5BeMRB_ag&NR=1

1:40-1:46 :D:D najlepsze ;]

#2718 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:38

NLOTH okryło się już potrójną platyną:

http://muzyka.onet.p...8002,newsy.html

Oznacza to, że zakupionych zostało ponad 60.000 płyt.
Dołączona grafika

#2719 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 23:19

Hmmm... Co do "Unknown caller": kawałek niezły, aczkolwiek nie porywa mnie jak co niektórych tutaj :).
Lubię go na poziomie hm... np. "All because of you" czy "Until the end of the world". Jeśli na koncercie go zabraknie, nie popłaczę się.
No ale, wszystko rzecz gustu :).

porównywanie all because of you do until jest dla mnie co najmniej nietaktem, a własciwie to wręcz osobistą obrazą :angry:
until to jeden z tych kawałków przy których skóra cierpnie, a wersja koncertowa po prostu hipnotyzuje, tekst - majstersztyk
podsumowując: wypraszam sobie takie porównania :P

a co do UC - już pisałam tutaj pare razy, że się przy tym poryczałam, chociaż nie do końca wiem, dlaczego
jest nadal jednym z moich ulubionych, ale inne zyskały tak dużo, ze nie potrafię wskazać ulubionego
to za każdym razem jest coś innego
aha - przyznam się: w głosowaniu nie oddałam głosu na MOS, ale już się tłumaczę: nie pasuje mi do niego przymiotnik "ulubiony", czy w ogóle czasownik "lubić". "ulubiony" kojarzy mi się z takim utworem, którego chcę słuchac często, podśpiewywać pod prysznicem itp. MOS jest inny. Wymaga skupienia, ciszy. Jest trudny w odbiorze. Pisząc "trudny" nie mam na mysli melodii, jakiejś szczególnej partii instrumentalnej. Chodzi mi o tzw. całokształt, o wysłuchanie pełne, ze zrozumieniem na poziomie wyższym niż po prostu muzyka i słowa (ale teraz pojechałam...). Dla każdego znaczy to coś innego. Dla mnie akurat to, że nie potrafiłam kliknąć w sondzie na ulubiony utwór z NLOTH na MOS własnie

#2720 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 16:50

Dave Gahan o nowym albumie U2:

Właściwie to przesłuchałem ten album dzisiejszego poranka. Jest na nim kilka naprawdę dobrych piosenek. Myslę, że po kolejnych przesłuchaniach wrażenie będzie jeszcze większe. Trzeba się w niego wsłuchać.
Będąc szczerym, kiedy pierwszy raz usłyszałem singla, nie wiedziałem co o nim sądzić. To jakby kilka różnych piosenek wrzuconych do jednego worka. Dopiero gdy przesłuchałem album zajarzyłem o co w nim ( singlu )chodzi.

tłum. by Endriu.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych