Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2281 desperation

desperation

Użytkownik

• Members
  • 9 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 12:39

Przepraszam, że cie uraziłem, Panie zdesperowany.

To po co w ogóle rozpoczynać rozmowę?

1. Spokojnie Bremo - nie uraziłeś mnie. Zachowałeś się tylko jak aktywistki TV trwam, plujące na dziennikarzy innej stacji i krzyczące "TVN to dzieło szatana!". Mistrzu - więcej dystansu. :rolleyes: To że nie podoba mi się samochód sąsiada nie oznacza, że go mam podpalić.

2.Założeniem rozmowy czy też dialogu nie jest nastawienie na krótko - bądź też długofalową zmianę poglądów potencjalnego współdyskutanta. Jest to razcej kwestia swobodnej i konstruktywneń wymiany zdań na dany temat. Pisząc "Nowy album U2 to porażka" - chciałbym Ci przedstawić powody dla których tak sądzę (i poznać twoje przeciwne), będąc jednocześnie "utrwalonym" w mojej opinii. A Ty znowu stawiasz mnie tam "gdzie stało ZOMO" i nie masz zamiaru uczestniczyc w polemice z inym poglądem na sprawę. Nie bo nie! Przemyśl to proszę.

Wracając do tematu wątku - zgadzam się z przedmówcą, że ostatnią naprawde dobrą płytą (tekstowo i muzycznie) U2 był "Pop".
Mimo wszystko ATYCLB i HTDAAB równiez mi się podobały.

No ale njnowsze dzieło - mimo że słucham i słucham - nie "wchodzi " w żaden sposób. Jako tako podoba mi się jedynie utwór tytułowy i ..."Get on Your Boots". Reszta - mielizna.

Bremo - piszeż że juz śpiewali " Z Tobą lub bez Ciebie", "Wszystko czego pragne to Ty" etc... Zauwaz tylko, że w odniesieniu do całości ówczesnej zawartości słowno - muzycznej to była do cholery....czysta poezja.
A teraz magia się skończyła i słowa stały sie tylko niezbędnym wypełniaczem piosenki, koniecznym dodatkiem do słabej melodi, zeby utwór mógł miec wszystkie swoje części składowe, żeby mozna było umieścic to na płycie, wydać ją i zarobić pieniądze. Łatwo i przyjemnie. Al eje nie jestem naiwny i zamierzam nazywac rzeczy po imieniu, dostrzegać je takimi, jakie są w istocie.
Co z tego że to U2? Błędy i porazki sa cechą ludzka, to czyni nas czymś co tak ładnie anglojęzyczni określają mianem "human being" .

Nadzieja.
Troche tli się jeszcze w duszy, że może to jakis przeciek kontrolowany, ze finalna wersja będzie daleko inna od tych marnych zlepów dźwiekowo - lirycznych.
Jest to jednak marna i słaba nadzieja.

Zanurzam sie powoli w przykrą rzeczywistość.

No Line On The Horizon - najsłabsza płyta U2.

#2282 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 25 lutego 2009 - 12:42

Średnio mam siłe w kółko wałkować ten temat. I waas born to be with you to banał, a powtarzanie przez całą piosenkę "z tobą lub bez ciebie" albo "wszystkim czego chce jesteś ty" to arcydzieła.

Zgadzam się w 100%. Nie rozumiem więc zarzutów ani do poziomu tekstów z NLOTH ani z takiego chociażby AB. Bono może śpiewać prawie przez całą piosenke "W imię miłości" ale nie może już stworzyć chociażby takiego The Fly? Dla mnie to nie pojęte.

#2283 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 12:51

A bo ja wiem? Powiedziała, że to najdroższa i oprócz niej będą jeszcze 4 wersje, więc?

Pomyliła się, na empik.com stoi jak byk, że rynkowa cena boxu to dwie dychy.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2284 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 12:54

A bo ja wiem? Powiedziała, że to najdroższa i oprócz niej będą jeszcze 4 wersje, więc?

czyli :
wersja polska
wersja normalna
digipack
vinil
magazine :P

A tak na serio jak będzie po 129 to kupuj ile wlezie <lol>

... :P

#2285 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 13:01

Nie no pewnie macie rację, ale nie zaszkodzi sprawdzić ;) Może jakaś pomyłka czy cuś :D

Posted Image

#2286 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 13:03

Nie no pewnie macie rację, ale nie zaszkodzi sprawdzić ;) Może jakaś pomyłka czy cuś :D

Pamiętam, że przy którymś z DVD komuś z forum (tego albo było to jeszcze na hehu) udało się kupić znacznie takiej takie DVD, bo błędnie była wpisana cena do systemu ;)
Dołączona grafika

#2287 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 14:17

Dołączona grafika
Dołączona grafika

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#2288 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 15:03

Pamiętam, że przy którymś z DVD komuś z forum (tego albo było to jeszcze na hehu) udało się kupić znacznie takiej takie DVD, bo błędnie była wpisana cena do systemu ;)

to ja B) Zoo tv Sydney wersja delux w cenie jednopłytowego - zaoszczędziłem jakieś 50 zeta :D

#2289 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 15:13

Fajnie by było... Taką cenę to rozumiem, ale Empik zazwyczaj ma drogo więc się nie nastawiam. <_<

Mnie nerwy biorą jak są 2 dni do premiery, a my nie wiemy czy są tam jakieś bonusy czy nie........ :angry:
Wychodzi na to, że nic nie dodali, w żadnej z wersji!!?? Żałosne... Mają choćby takie Winter, mogli by dodać. :unsure: I pewne 10 innych kawałków, które spokojnie na bonus się nadają.

Ciekawe, czy już ktoś zgrał płytę z krążka i czy jest w necie? Czy jedyną jak na razie wersją jest ta z australijskiego Universalu. :P

#2290 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 15:47

http://muzyka.onet.p...3229,newsy.html

mmm wesoło
Posted Image

#2291 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 17:33

Nowa płyta U2 w całości do posłuchania w Roxy FM w czwartek po godz. 16

http://www.roxy.fm/Muzyka/U2WRoxyFM/
Fuck The Past, Kiss The Future !

#2292 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:09

http://muzyka.onet.p...3229,newsy.html
mmm wesoło

oj, zaczynamy się bać :o

#2293 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:20

Zażądać to sobie może. Powodzenia.
Mamy tu po prostu kolejny przykład pokazujący czym jest RIAA i jakie ma ambicje.

#2294 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 25 lutego 2009 - 18:21

Nowy album przesłuchało już conajmniej 15 tysięcy użytkowników (samo Magnificent ma 8k), powodzenia w szukaniu danych, których zresztą i tak nie podałem :)

#2295 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:22

Ale spokojnie, nic z tego nie będzie.
A nawet jeśli last.fm się złamie (w co nie wierzę), oznaczać to będzie koniec tego serwisu.

#2296 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:23

Nowy album przesłuchało już conajmniej 15 tysięcy użytkowników (samo Magnificent ma 8k), powodzenia w szukaniu danych, których zresztą i tak nie podałem :)

A IP? ;)

Posted Image

#2297 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 25 lutego 2009 - 18:46

A IP? ;)

O ludzie bez przesady, nie zabiłem człowieka tylko przesłuchałem album. Zresztą, zanim ktolowiek by się do mnie zgłosił to ja już na półce będe szpanował boxem, więc takiego ;) Ja to nawet nie wiem o co tutaj chodzi, pomijając już fakt ze to tania sensacyjka jest.

#2298 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:46

A IP? ;)

Last.fm nie ma prawa podawać danych nikomu bez nakazu odpowiedniego sądu.
Poza tym, to w ogóle absurd totalny, jak zresztą bardzo wiele działań instytucji typu RIAA, ZAIKS i innych tego typu członów.

Poczytałem w końcu trochę ten wątek, przez ostatnie dwa dni nie miałem siły.

Po pierwsze - recenzja w dzienniku jest 2/10. Nie chodzi o to, że się nie zgadzam z tezą. Chodzi o to, że dobrze coś zjechać, też trzeba potrafić. Poziom recenzji muzycznych w polskiej prasie codziennej jest żenujący nie od dziś. Dlatego też nie widzę najmniejszego powodu, by się tym przejmować.

Po drugie - atakowanie tego człowieka na naszej klasie, gronie, gdzieś, jest żałosne i mam szczerą nadzieję że nikt z tego forum nie wziął w tym udziału. Błagam Was, nie róbcie tego.

Po trzecie - to że ktoś ma inne zdanie na temat NLOTH niż my, nie znaczy od razu, że trzeba go atakować..

Po czwarte - nie zapominajmy, że to jednak i mimo wszystko, tylko płyta, tylko recenzja. Naprawdę warto się aż tyle nerwów tracić? A wzajemne teksty o 'żałosności' też są jednak zbędne i nie widzę dla nich miejsca na tym forum. Tak na przyszłość.

To chyba tyle. A sensowną i merytoryczną krytykę NLOTH chętnie poczytam. Sam nie jestem jeszcze do końca przekonany do tego albumu i nie wiem do końca co o nim myśleć. Na chwilę obecną myślę, że z 'przebiciem ATYCLB' przesadziłem.

Użytkownik acr edytował ten post 25 lutego 2009 - 18:52

#2299 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:50

ta recenzja z Dziennika podobna w stylu i manierze do zamieszczanych na Screenagers i Porcys (nie wszystkich oc).
Takie wrażenie odniosłem.

#2300 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:57

ta recenzja z Dziennika podobna w stylu i manierze do zamieszczanych na Screenagers i Porcys (nie wszystkich oc).
Takie wrażenie odniosłem.

Ładunek złośliwości jednak większy na Porcysie da się zanotować, Screenagersi do czasu nieszczęsnego zestawienia singli ze stycznia '09 się trzymali bez takich. Przy tym moim zdaniem, jednak jest zdecydowana różnica poziomów. Ale nie jest to wątek o kondycji polskiego dziennikarstwa muzycznego, w sumie ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych