A Song for Someone jest już singlem czy nie ? Bo szczerze mówiąc nie jestem zorientowany w tej kwestii.
Jest - bo grają już w radiu, premiera teledysku za pasem i chyba widziałem już okładkę (oczywiście symboliczną) - wersji fizycznej nie będzie.
Napisano 08 lipca 2015 - 20:52
A Song for Someone jest już singlem czy nie ? Bo szczerze mówiąc nie jestem zorientowany w tej kwestii.
Jest - bo grają już w radiu, premiera teledysku za pasem i chyba widziałem już okładkę (oczywiście symboliczną) - wersji fizycznej nie będzie.
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 09 lipca 2015 - 13:39
Dzisiaj premiera teledysku. Niestety niemal na pewno będzie to kolejny wideoklip bez udziału zespołu.
Napisano 09 lipca 2015 - 16:55
Tak, uważam że Magnificent miał lepsze wideo, i miało swój klimat pasujący do piosenki, EBW to filmik z dupy kompletnie niepasujący do piosenki, z jakąś historyjką, która jest przedstawiona w wręcz śmieszny a nie poruszający sposób (a chyba taki miał być zamysł ?). Jakieś dziwactwo, które chyba tylko fanom miało się spodobać (choć ja jestem fanem i mi się nie podoba). O Vertigo nawet nie wspomnę, bo to teledysk, który od razu chwyta i idealnie pasuje do utworu. Wolno mi ?
No pewno możesz, ale co do Vertigo, to jest to dość słaby teledysk, na prawdę bez pomysłu - już wersja teledysku z HQ byłą dużo lepsza i nagrana niejako na żywioł. Teledysk do EBW na początku też i trochę nie podpasował, ale z czasem zacząłem się przekonywać. Lubię teledyski z historią, a ten ma ją dość rozbudowaną. EBW co by nie mówić pochodzi jeszcze z NLOTH, ale tematycznie teledysk dość dobrze wpisuje się w tematykę SoI.
Teraz to pojęcie chyba nie ma większego znaczenia, niestety single jako takie przestają najwyraźniej funkcjonować. Stąd też pewnie pomysły na rozbudowane "teledyski", nie ma singli fizycznych, ale są mini-filmy. Nie do końca mi się to podoba, ale nie mam raczej wyboru.
Napisano 09 lipca 2015 - 20:51
W jakich godzinach ta premiera SFS?
Napisano 09 lipca 2015 - 21:07
RECTIFY @Rectify 22 godz.22 godziny temu
Catch world premiere of short film @U2: Song for Someone during the season premiere of #Rectify, Thu. at 10/9c. http://bit.ly/1H5cjy4
Czyli jeśli dobrze rozumiem 21:00 (CDT) i 22:00 (EDT). Czyli o 4 nad ranem w PL. Jak się w czymś walnęłam to niech mnie ktoś poprawi z tymi czasami
Midnight is where the day begins.
Napisano 09 lipca 2015 - 21:15
Jak zwykle wszystko pod Jankesów
Napisano 09 lipca 2015 - 21:45
Lubię teledyski z historią, a ten ma ją dość rozbudowaną.
Ja też lubię, ale pod warunkiem, że historia jakoś odnosi się do piosenki i występuje w niej w jakimś charakterze zespół - parafrazując słynną myśl S. Lema o science fiction, nie jest "teledyskiem" film, który po ujęciu zeń elementu muzycznego zachowuje sens. Dlatego, choć EBW mi się akurat (w wersji z samym kawałkiem) nawet podobał, to jednak bardzo duży niedosyt pozostał. I to zwłaszcza w naszych czasach, kiedy od różnych "amatorskich klipów", stanowiących jakiś filmik nakręcony przez fana (często jakością dorównujący profesjonalnym dziełom, bo możliwości techniczne "zwykłych" ludzi ciągle rosną) z dołożoną piosenką aż się roi na youtube. Właśnie dlatego dzisiaj prawdziwy, oficjalny teledysk tym bardziej powinien zawierać ten jeden, niedługo już być może ostatni, element, który dla zwykłych fanów jest niedostępny - mianowicie sam zespół.
Napisano 10 lipca 2015 - 11:37
http://www.rte.ie/te...video-tomorrow/
SPOILER: jeden facet wchodzi do więzienia, a w tym czasie drugi z niego wychodzi, ten, co wyszedł, spotyka się przy bramie z córką, wsiadają do samochodu i odjeżdżają, koniec.
Napisano 10 lipca 2015 - 11:53
Napisano 10 lipca 2015 - 12:07
Czy któryś z członków U2 występuje jako drugoplanowa postać więźnia/klawisza więziennego?
Napisano 10 lipca 2015 - 12:19
Napisano 10 lipca 2015 - 13:11
Nie wiem co oni robią ale wg mnie zupełnie źle dobierają brzmienie/teksty takich EBW i SfS do przekazu wizualnego. I EBW i SfS zupełnie inaczej odbieram.
Napisano 10 lipca 2015 - 15:25
klip równie przewidywalny jak piosenka
Napisano 10 lipca 2015 - 15:42
No nie, ale fatalny teledysk. Zabija całkiem udaną piosenkę. Podobnie jak to miało miejsce przy EBW - ciężko się to ogląda i piosenka przy tym tylko traci. Oni chyba na siłę chcą ludzi zniechęcić do swojej nowej muzyki
Napisano 10 lipca 2015 - 15:52
w EBW były pokazane przynajmniej jakieś większe emocje, no i jakaś konkretna akcja - a tu nic się nie dzieje i drewniane aktorstwo.. Równie dobrze Harrelson mógłby robić zakupy w hipermarkecie XD
Napisano 10 lipca 2015 - 19:50
Same krytyczne opinie, więc ja powiem, że mi się podoba nowe dzieło teledyskopodobne. Co prawda wolę klasyczne klipy gdzie Bono wije się wokół mikrofonu, albo Larry kąpie w morzu z laską, ale historia opowiedziana w tym konkretnym filmie mnie urzekła. I nie zgodzę się, że aktorstwo drewniane - wręcz przeciwnie, gra samą mimiką to najtrudniejsze z możliwych zadań aktorskich. Woody spisał się (jak zwykle) znakomicie. Fajna rzecz, na pewno będę miał ochotę w przyszłości nieraz do tego wrócić.
Napisano 10 lipca 2015 - 19:56
w EBW były pokazane przynajmniej jakieś większe emocje, no i jakaś konkretna akcja - a tu nic się nie dzieje i drewniane aktorstwo.. Równie dobrze Harrelson mógłby robić zakupy w hipermarkecie XD
Dokładnie, o ile w EBW była akcja, było jakieś zakończenie, o tyle tutaj jest tragedia....
No niestety jest to filmik pokroju Linear. Nic się nie dzieje. Ciekawe ile kosztował ten klip? Przecież to wideo Live jest dużo lepsze:
https://www.youtube.com/watch?v=QWeYXF4GrlA
Rozwleczona scena wyjścia, przeciągnięte ujęcie drzewa, czy zakończenie w samochodzie to lekka porażka. Mogą przecież mieć najlepszych reżyserów świata i zrobić po 2-3 teledyski do utworu, ale widać wolą kombinować. Już się zaczynam bać o SoE.
Napisano 12 lipca 2015 - 09:08
J99.. Jak zwykle w 'fochach' i ten.. nieuleczalnych..
Chuj się zna..
Jest dobrze.
Fajny clip. Z przesła..
Napisano 12 lipca 2015 - 09:42
Ja czekam na teledyskowy montaż.. O ile sam pomysł i realizacja mi się podobają, to energia i napięcie tego filmu nie zawsze pokrywają się IMO z SfS - zwłaszcza zakończenie utworu, które wydaje się troszkę przypadkowo trafiać w scenę. Byłem na początku sceptyczny - 3min ciszy, potem 3min piosenki, potem znowu scena bez podkładu - to nie jest moja ulubiona forma sztuki Ani nie jest to użytkowe, ani wnikliwe. Dlatego czekam na montaż filmu do piosenki, a nie odwrotnie.
No ale kilp EBW to jest mistrzostwo, nie wiem czemu mu się dostaje przy okazji SfS. IMO to akurat świetna rzecz, że kawałki z SoI spotykają się z dużo ciekawszą sztuką, niż zapychanie kanałów "muzycznych". BTW Florencja też lubi takie klipy, tylko sama się w nich pojawia.. Ale EBW jest mega spójne z utworem.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych