Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co nowego w muzyce?

2234 replies to this topic

#421 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 lipca 2008 - 17:30

Szybkie nadrabianie.
Nowe Sigur Rós brzmi niestety jak zbiór słabszych outtakesów z Takk... i tych bonusów co potem wydawali. A że ja za Takk... szczególnie nie przepadałem, to mówię im: ee tam.

Silver Jews z kolei miejscami brzmi jak dojrzały Interpol w stylu country. I świetnie. Już mogę powiedzieć, że warto poznać. Ocenię konkretniej za parę dni.

Użytkownik acr edytował ten post 11 lipca 2008 - 17:35

#422 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2008 - 20:21

Ale nie wszyscy czytamy. Niektórzy się nawet obruszany że screenagers = shit. Itp.

Cholera no, nie można jednego albumu z 40 zrecenzowanych wyłowić, żeby się nie czepiała wredn... :P

Ależ czy ja się czepiam patentowany s...? Zauważyłam tylko pewne zjawisko: acr mówi "posłuchaj czegoś, zajebiste", a ja na 99% przypadków odnajduję to pośród 20 ostatnich recenzji na screenagers. I jeszcze to ilhan to, ilhan tamto. Chłopie, taki Jan traktuje go jako normalnego partnera do dyskusji, a nie jakiegoś guru :P

#423 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 lipca 2008 - 20:43

Kobieto, a kiedy ja się na Ilhana powołałem ostatnio? Jak doznawałem Halinki Frąckowiak i zrobiłem dygresje o Papa Dance? :D

No i skądś tytuły trzeba brać. Ostatnio ściąganie co fajniejszych nazw z slsk nie przynosi nic ponad poziom przeciętny, to z lenistwa sprawdzam co się po serwisach dzieje.

W ogóle to topic nie o tym.
Skoro już piszemy, chodzą ploty, że Hatifnatsi w tym roku już uraczą nas debiutanckim albumem. Czad. Szykuje się album roku. Muchy wą. Tu World2 tym razem live. To to, co pisałem, że trochę wczesnojutowe. I drogie panie - wokalista, Buckley'owe ciacho :D
http://www.youtube.c...h?v=tYzptgvyol8

(a na scrngrs o nich nie ma, ha! :P )

Użytkownik acr edytował ten post 11 lipca 2008 - 20:44

#424 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2008 - 20:59

Kobieto, a kiedy ja się na Ilhana powołałem ostatnio? Jak doznawałem Halinki Frąckowiak i zrobiłem dygresje o Papa Dance? :D

Archiwum gg, funkcja znajdź ;)

(a na scrngrs o nich nie ma, ha! :P )

No tak, doczekali się tylko notki na porcysiu, cóż :P

#425 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 lipca 2008 - 21:11

Archiwum gg, funkcja znajdź ;)

Czyli mam rację wyżej. A wcześniej, jak opłakiwaliśmy śmierć Bono się pojawił i jeszcze raz przy okazji "czy ktoś tu jeszcze słucha Go-Betweens?" czy jakoś.

No tak, doczekali się tylko notki na porcysiu, cóż :P

Nie widziałem. Ale to fajnie że się o nich pisze. Warto.
Głód mnie łapie, bo są dostępne cztery kawałki, plus słabej jakości jeszcze z dwa z Off'a rok temu. Jakby się komuś coś obiło o uszęta, kiedy LP się można spodziewać, to ja proszę o info:)

#426 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2008 - 21:18

Czyli mam rację wyżej. A wcześniej, jak opłakiwaliśmy śmierć Bono się pojawił i jeszcze raz przy okazji "czy ktoś tu jeszcze słucha Go-Betweens?" czy jakoś.

Ten drugi przypadek pozwolił mi wysnuć wnioski zapisane w poście tam przedpoprzednim moim ;)

<dajmy spokój tej dyskusji, wychodzi ze mne wredna suka teraz bo mam w perspektywie dwa tyg. non stop z Kosmitami ;)>

#427 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 11 lipca 2008 - 21:19

a propos Halinki - to coś, tzn.'Papierowy księżyc', z Muchami jest koszmarne, ble, już dawno chciałam to napisać.

a pan wokalista z Hatifnatsów wygląda jak Buckley, kurde no - siedem kroków od mojego namiotu był rozbity, patrzyłam na niego w poniedziałek i się podzieliłam refleksją ze współnamiotowiczkami. ;P w ogóle ich koncert boski, to se nawet na płytę poczekam, łaj not.

#428 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 lipca 2008 - 15:28

Ukazała się nowa płyta Green Day.. a właściwie ich rock'n'rollowego wcielenia o nazwie Foxboro Hot Tubs. Rzecz niby stylizowana na lata 60 itd. ale w związku z tym, że na albumach GD takie klimaty także bywały obecne nie jest to wcale jakaś niesamowicie zaskakująca rzecz. Zabawne też, że miejscami Armstrong i s-ka udają tam współczesne modne zespoły, udające z kolei klimaty klasycznego rock'n'rolla ( typu Jet ). Całość wypada całkiem miło - taka płytka na lato.

Dołączona grafika
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#429 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 13 lipca 2008 - 15:51

Ukazała się nowa płyta Green Day.. a właściwie ich rock'n'rollowego wcielenia o nazwie Foxboro Hot Tubs. Rzecz niby stylizowana na lata 60 itd. ale w związku z tym, że na albumach GD takie klimaty także bywały obecne nie jest to wcale jakaś niesamowicie zaskakująca rzecz. Zabawne też, że miejscami Armstrong i s-ka udają tam współczesne modne zespoły, udające z kolei klimaty klasycznego rock'n'rolla ( typu Jet ). Całość wypada całkiem miło - taka płytka na lato.

Johnny i ty te wszystkie płyty masz ? :mellow: Respekt.

#430 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 16 lipca 2008 - 11:31

Znamy już okładkę nowej płyty Oasis, pt. " Dig Out Your Soul ", która ukaże się 6 października:

Dołączona grafika

( sorry, nie znalazłem mniejszej wersji )

I jeśli się ją porówna do okładek Pretty.Odd i Viva La Vida, to jakby potwierdzają się moje obawy..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#431 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 25 lipca 2008 - 19:03

Nowy singiel The Automatic pt. " Steve McQueen ". Refrenik nawet chwytliwy.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#432 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 00:05

już są, już są, znowu są!!

#433 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 10:58

Jack White i.. Alicia Keys nagrają piosenkę do nowego Bonda. To będzie duet roku ! :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#434 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 11:04

Jack White, mój lowli - super.
a Alicia Keys..hmm..kiedyś ją bardzo lubiłam, mam gdzieś pierwsze dwa albumy nawet, nadal ją cenię, choć nie wszystko, co teraz muzycznie robi, przypada mi do gustu.
w każdym bądź razie, ogólnie brzmi to dość zachęcająco.
..ale tak właściwie to bym się nie obraziła, gdyby na miejscu Alicii była Amy W. .. ale ona na odwyku chyba teraz:P

#435 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 12:40

Nigdy nie rozumiałem zachwytów Amy.
Przesłuchałem jej album jeden, ot, taka muzyka jakiej wiele. Pierwsze skojarzenie teraz - Regina Spektor z przepitym/przejaranym/przećpanym głosem. I dziesiątki innych wokalistek.
Co w niej jest takiego wyjątkowego, poza stylem życia?

#436 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 12:44

Co w niej jest takiego wyjątkowego, poza stylem życia?

A widziałeś ją kiedyś na żywo ? Baba ma charyzmę jak mało kto, i chyba głównie o to chodzi.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#437 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 12:48

A widziałeś ją kiedyś na żywo ? Baba ma charyzmę jak mało kto, i chyba głównie o to chodzi.

Nie. Jak mnie coś nie zainteresuje po odsłuchu albumu, nie chce mi się zazwyczaj dodatkowo szukać koncertówek itp., coby może jednak się przekonać.

#438 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 13:02

no nie powiedziałabym, że jej styl życia jest wyjątkowy. były gwiazdy, co przecież równie ostro dawały. albo i jeszcze bardziej. ale kurde no, kobita ma świetny głos, i nic to, że przećpany, to wszystko gra, pasuje, buja się. i mnie akurat to trzepie. jakiś czas temu mój ojciec kupił sobie jej koncert na dvd i jeszcze bardziej mi się to wszycho spodobało.

#439 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 13:20

Ja się nie czepiam przećpania/przepicia/przepalenia w żadnym wypadku.
No głos ma niezły, fakt, ale też nie wiem czy taki wyjątkowy. No i piosenki ma raczej nudne (ale może ja się nie znam).
Gdyby zabrać ten głos, mogłoby to śpiewać spokojnie co najmniej kilka innych śpiewających pań.
No nieważne. Będę żył nie rozumiejąc ;)

A. Kula Shaker weszło do studia i nagrywają pomału czwarty album.

#440 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 lipca 2008 - 13:24

No nieważne. Będę żył nie rozumiejąc

Albo po prostu obejrzysz jej koncert :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź