Jump to content

Photo

Co nowego w muzyce?

2234 replies to this topic

#401 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 06 czerwca 2008 - 08:56

A jak nowa płyta ma się do jej najsłynniejszej z 1995 roku?

Wiele się zmieniło od tamtego czasu.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#402 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 06 czerwca 2008 - 10:31

Wiele się zmieniło od tamtego czasu.

Zgadzam się, ale niektórzy chcieliby na przykład dostać Joshua Tree 2, Master of Puppets 2 czy Jagged Little Pill 2. Tak trochę z sentymentu a trochę trochę z faktu, ze skoro zespół czy artystka (dot. Metalliki i Alanis) nie potrafią nawet zbliżyć sie poziomem do swojego Opus Magnum to niech przynajmniej będą mistrzowsko wtórni.

To jak jest z Alanis?

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#403 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 06 czerwca 2008 - 10:45

Niektórzy twierdzą, że nowa płyta jest nawet lepsza od JLP.. mi trudno powiedzieć. Na nowej płycie są piosenki, które spokojnie mogłyby wejść na JLP ( np. te podkreślone, ale nie tylko ), ale są też i takie, które byłyby za słabe ( Moratorium ). Poza tym FOE naprawdę różni sie dość znacząco od JLP, już bliżej jej do Supposed Former Infatuation Junkie i Under Rug Swept ( choć jest mniej zwariowana od pierwszej, a bardziej od drugiej ). Na pewno nie zaakceptują jej w całości słuchacze nie akceptujący elektroniki, bo tej jest wyjątkowo dużo, ale wykorzystano ją z ogromnym smakiem, do produkcji trudno mieć zastrzeżenia.

Jeśli miałbym porównywać różnice poziomów - dystans między FOE a JLP jest moim zdaniem znacznie mniejszy, niż między HTDAAB a Joshua Tree, i St. Anger a Master Of Puppets.

Jakby ktoś się zdecydował na kupienie, to jednak polecam wersję dwudyskową - tylko 10 zł więcej, a druga płyta jest warta tej dychy.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#404 dredziarz

dredziarz

Użytkownik

• Members
  • 143 posts

Posted 10 czerwca 2008 - 08:09

z sigurros.com mozna za darmo sciagnac za darmo jednego songa z nowej płyty
a i cała płyte mozna za darmo posłuchac

#405 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 posts

Posted 15 czerwca 2008 - 09:07

Jacek Kuderski - Xperyment 2004-2007

Bardzo fajna płyta. Od wczoraj nie mogę przestać słuchać. Jakby ktoś nie wiedział to Pan Jacek K. jest basistą Myslovitzów i wspólkompozytorem większości tzw. "hitów" tejże kapeli. Czuć to na tej płycie. Szczególnie w sferze podejścia Pana Jacka do kompozycji - choć kawałki są jednak zdecydowanie różne od tych "Myslovitzowych". Polecam.

Jacek Kuderski Myspace
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#406 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 17 czerwca 2008 - 11:18

Trzeci singiel i Nowy teledysk Goldfrapp - Caravan Girl z wciąż najlepszej płyty tego roku ;p

http://www.youtube.c...h?v=yJ8VyukQtTg
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#407 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 19 czerwca 2008 - 17:48

Dziś na oficjalnej stronie zespołu Londyn premiera teledysku do utworu Chciałbym Być.

#408 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 19 czerwca 2008 - 18:12

Ten nowy tekst bardziej nośny, się ludziom spodoba, ale generalnie mi się podoba mniej. Znacznie.
Klip wporzo.

#409 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 czerwca 2008 - 20:20

Na majspejsie można już posłuchać nowego singla The Verve, " Love Is Noise ".
And die behind the wheel

Tak uważam.

#410 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 24 czerwca 2008 - 21:00

Na majspejsie można już posłuchać nowego singla The Verve, " Love Is Noise ".

O kurde Eifel 65 :lol:

#411 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 03 lipca 2008 - 22:34

Skradziono tablicę nagrobną Iana C.

http://www.pitchfork...avestone-stolen

#412 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 10 lipca 2008 - 13:39

Po bardzo dobrej " Village Lanterne " właśnie ukazuje się kolejna płyta Blackmore's Night ( dla niekojarzących - zespołu, który Ritchie Blackmore, legendarny gitarzysta Deep Purple, założył po odejściu z ww. zespołu wraz ze swoją żoną, Candice Night, a z którym wykonuje upop-rockowioną imitację średniowiecznego folku ) zatytułowana " Secret Voyage ":

Dołączona grafika

Płyta promowana jest dość.. rockowym, choć niezapowiadającym większych zmian singlem " Locked Within The Crystal Ball ". Co ciekawe, kawałek ma 8 minut, i fajnie, trochę progresywnie się rozwija.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#413 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 11 lipca 2008 - 00:56

Jest już klip do nowego singla The Verve - kontrolowany kicz, który wiele mówi. To takie ich, bo ja wiem, Miracle Drug. Indyjskie lanserstwo rzecz jasna nie akceptuje - a ja ( jak zwykle na przekór, hehe ) tak. A właściwą moc uzyskuje toto na żywo ( i co Wy mi tu z jakimiś Editors ).
And die behind the wheel

Tak uważam.

#414 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 11 lipca 2008 - 06:47

Mam wrażenie, że wersja koncertowa, a studyjna to dwie różne piosenki. Na żywo ta piosenka ma moc, na albumie niesamowicie traci.

#415 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 11 lipca 2008 - 09:17

Wersja studyjna też mi się podoba, ale generalnie masz rację. Na innym forum były narzekania, że hymny pisze się tylko raz. Potrzeba było koncertu, by LIN stało się hymnem. Jestem bardzo ciekawy nowej płyty.

A nowy album wydają także arcymistrzowie progresywnego metalu ze Szwecji, czyli zespół Opeth:

Dołączona grafika

sprawdźcie - to lepsze od Dream Theater ( naprawdę ) !
And die behind the wheel

Tak uważam.

#416 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 11 lipca 2008 - 13:35

Acclaimed Music, czyli grupa pasjonatów zliczająca wszystkie możliwe rankingi i oceny wystawiane płytom na całym świecie opublikowała zestawienie najwyżej ocenianych przez krytykę płyt pierwszej połowy 2008 roku. Oto pierwsza 10:

10. Sigur Ros ´Med Sud I Eyrum Vid Spilum End´
09. Silver Jews ´Lookout Mountain, Lookout Sea´
08. Lil Wayne ´Tha Carter III´
07. Erykah Badu ´New Amerykah : Part One (4th World War)
06. Vampire Weekend ´Vampire Weekend´
05. Hercules And Love Affair ´Hercules And Love Affair´
04. Bon Iver ´For Emma, Forever Ago´
03. Nick Cave & The Bad Seeds ´Dig!!! Lazarus Dig!!!´
02. Fleet Foxes ´Fleet Foxes´
01. Portishead ´Third´

Miejsca innych lubianych na tym forum artystów: MGMT " Oracular Spectacular " - 15, R.E.M. " Accelerate " - 18, Coldplay " Viva La Vida " - 51.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#417 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 11 lipca 2008 - 13:51

Cholera, z 10 znam 4 i nie miałem pojęcia o nowym Silver Jews, za to podjarkę znowu złapałem przy Tanglewood Numbers i sobie myślałem, że szkoda że nic nowego nie ma. Najs. Czas ponadrabiać.

I patrzcie, Fleet Foxes na drugim, a jak coś tam dwukrotnie zapodałem, polecałem, to wszyscy mnie olali :>

#418 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Posted 11 lipca 2008 - 14:02

I patrzcie, Fleet Foxes na drugim, a jak coś tam dwukrotnie zapodałem, polecałem, to wszyscy mnie olali :>

Też potrafimy czytać screenagers :P

#419 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 11 lipca 2008 - 14:10

Też potrafimy czytać screenagers :P

Ale nie wszyscy czytamy. Niektórzy się nawet obruszany że screenagers = shit. Itp.

Cholera no, nie można jednego albumu z 40 zrecenzowanych wyłowić, żeby się nie czepiała wredn... :P

Edited by acr, 11 lipca 2008 - 14:12 .

#420 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 11 lipca 2008 - 16:58

Orientuje się ktoś, skąd mogę ściągnąć bootleg The Verve z Glastonbury w dobrej jakości? :P Niesamowicie mi przypadło do gustu te koncertowe "Love Is Noise", chociaż studyjna wersja też przyjemna.

EDIT: Już nieaktualne, znalazłem (minutę po napisaniu tej wiadomości :D). Jak kogoś interesuje to... http://www.savefile.com/files/1658881

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users