Jump to content

Photo

Co nowego w muzyce?

2234 replies to this topic

#341 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 07 marca 2008 - 19:13

17 marca wchodzi nowy singiel zespołu Boy Kill Boy- " Promises",a wkrótce potem (31marca)powinnien wyjść ich drugi album "Stars and the Sea". Jestem ciekawy nowej płyty. W sieci były jakieś przecieki, które udało mi się posłuchać u kuzyna i brzmi ciekawie,dojrzalej niż pierwsza płyta.
Dołączona grafika

#342 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Posted 10 marca 2008 - 21:41

No Goldfrapp to jak na razie płyta roku ale trzeba wziąć poprawkę na mój dream popowo - shoegazowy gust.

z każdym słuchaniem podoba mi się coraz bardziej i jest taka, taka kejtbuszowa :wub:

#343 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 10 marca 2008 - 21:48

z każdym słuchaniem podoba mi się coraz bardziej i jest taka, taka kejtbuszowa :wub:

Otóż to. Np. taka końcówka Little Bird.
Poległem.
Serio.

#344 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Posted 15 marca 2008 - 20:21

Ulubieniec wielu mężczyzn na tym forum :P niejaki Trent Reznor wzywa Bartków Bugajskich i tym podobnych bohaterów do tworzenia wizualizacji do utworów z nowego wydawnictwa:

Today we announce the expansion of the Ghosts project into the visual world. This record began as an experiment with us using sound as a means to describe visuals. Early in the project we thought it would be interesting to see what the community could create / collaborate on as a reaction to the music we were making. We wanted to keep the canvas as blank as possible for you, hence the lack of descriptive song titles and the primarily textural artwork and packaging.
So here's the plan: we've teamed up with YouTube to host a "film festival" around Ghosts. The concept is for you to take whatever tracks you feel inspired by from Ghosts and create what you feel should accompany them visually. You will be able to see all of the submissions, and a team of us (including me) will be sorting through them and setting aside ones we feel are exceptional. Eventually (within a couple of months?) we will present a virtual "film festival" with me and some special guests presenting selections of your work.
This isn't a contest and you don't win elaborate prizes - it's meant to be an experiment in collaboration and a chance for us to interact beyond the typical one-way artist-to-fan relationship. We've discussed some interesting ways this could go, including multiple installments of the online "film festivals," to broadcast TV specials, to a one-time live performance of the entire Ghosts record with your visuals involved. It really depends on how this progresses and develops.
We are all very much looking forward to what you come up with, and hope you enjoy the experience. Visit our YouTube channel later today for information on how to participate.

#345 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 16 marca 2008 - 13:40

http://pl.youtube.co...h?v=TvC6VS4Np4U

widzieli? :)

#346 Grace

Grace

Użytkownik

• Members
  • 437 posts

Posted 16 marca 2008 - 13:51

Ano ;) Bynajmniej lepsze niż oryginał :D

Btw, jak Umbrella to tylko w tej wersji (bynajmniej dla mnie ;)):
http://www.youtube.c...h?v=3G-wZ5uY0_o

#347 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 17 marca 2008 - 11:34

Znowu się czepię, poza tym po 3 piosenkach pewnie nie można się wypowiadać, ale zdaje mi się, że mamy do czynienia z kolejnym wielkim przekrętem, który nosi nazwę Vampire Weekend. Jest to banda studencików z Nowego Jorku bodajże ( jeszcze na dobre nie powstali, a już mamy legendę - też znak czasów ) obwoływana obecnie tegorocznymi dyżurnymi wstrzymywaczami Ziemi, a poruszycielami Słońca ( lub odwrotnie ), podczas gdy trzy ich utwory usłyszane wczoraj w radiu objawiły mi nędzę dorównującą chyba jedynie pitolarzom z The Strokes. Jeżeli takie wieśniackie rzępolenie obwoływane jest dziełem nieomal mesjańskim ( i porównywane do Graceland - to już jest po prostu zbrodnia intelektualna ), to jest to dla mnie kolejny dowód na to, że w muzyce pop rzeczywiście coraz bardziej nie ma czego słuchać.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#348 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 marca 2008 - 18:57

No i najważniejsze już wiadomo - 20 maja 2008 to oficjalna data premiery nowego albumu Alanis Morissette , pt. " Flavors Of Entanglement ". Oto tracklista:

01. Citizen Of The Planet
02. Underneath
03. Straitjacket
04. Versions Of Violence
05. Not As We
06. In Praise Of The Vulnerable Man
07. Moratorium
08. Torch
09. Giggling Again For No Reason
10. Tapes
11. Incomplete

Pierwszym singlem jest " Underneath " - to teledysk, Amazon ma juz też okładkę.. Przypominam, że szerokiej publiczności został już udostępniony fragment jeszcze jednego nowego utworu - Not As We, ale wiele z nich Alanis wykonuje na koncertach obecnej amerykańskiej trasy z Matchbox 20 ( nie słuchałem, nie chcę sobie psuć radości z całej płyty ). Pojawiły się też pierwsze daty tegorocznych koncertów w Europie - na razie tylko festiwale:

10.04.2008 - Zermatt, Switzerland - Zermatt Unplugged Festival
31.05.2008 - Lisboa, Portugal - Rock in Lisbon
01.06.2008 - Amsterdam, Netherlands - Pink Pop
15.06.2008 - Oslo, Norway - Norwegianwood Festival
22.06.2008 - Venice, Italy - Heineken Jammin' Festival
27.06.2008 - Madrid, Spain - Rock in Rio Madrid
29.06.2008 - Lisboa, Portugal - Rock in Rio Lisboa
16.08.2008 - Chelmsford, UK - V-Festival
17.08.2008 - Staffordshire, UK - V-Festival
And die behind the wheel

Tak uważam.

#349 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 21 marca 2008 - 14:03

Mistrzowie disco-boogie-rolla, czyli ZZ Top zapowiadają nowy album i DVD.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#350 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 22 marca 2008 - 23:24

Ten tłusty czarny schab znowu pozamiatał.
I mean, Gnarls Barkley wydał drugi album, tytułem The Odd Couple, a singlem z tegoż nie wiem czy jest,
ale powinno być, Going On. Nie jest to Crazy, ale paru odsłuchach się do tamtego zbliża.

Edited by acr, 22 marca 2008 - 23:25 .

#351 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 22 marca 2008 - 23:58

Singlem jest beznadziejne " Run ", feat. Justin Timberlake.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#352 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 24 marca 2008 - 23:35

Singlem jest beznadziejne " Run ", feat. Justin Timberlake.

Eee. Szkoda.

Ale za to nowe Guillemots jest.
Pierwszy singiel jest tu i nazywa się Get Over It.
A album się zwie Red i jest w empeczy u mnie na PM np.

Pierwszy lysning trochę rozczarowuje niestety.

Edited by acr, 24 marca 2008 - 23:37 .

#353 Stella

Stella

Użytkownik

• Members
  • 214 posts

Posted 25 marca 2008 - 01:46

Ten tłusty czarny schab znowu pozamiatał.
I mean, Gnarls Barkley wydał drugi album, tytułem The Odd Couple

Ty sobie uważaj ze słowami! Co masz do Pana Schaba? :P

A co do Guillemots... No ciekawa jestem bardzo tego singla. Już dwie osoby mi piszą,że się bardzo różni od wcześniejszego Guillemots.

#354 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 25 marca 2008 - 02:13

Ty sobie uważaj ze słowami! Co masz do Pana Schaba? :P

Bo co?;)
Jest za dobry po prostu :D

A co do Guillemots... No ciekawa jestem bardzo tego singla. Już dwie osoby mi piszą,że się bardzo różni od wcześniejszego Guillemots.

Singiel na poziomie płyty. A płyta raczej średnio-słaba jest. Bardzo wysilona się wydaje.
Ani specjalnie to ładne (nic jak Little Bear), ani dupsko-kopiące i energetyzujące (nic jak Pociągi), ani podniośle-miażdżące (nic jak Sao Paolo), ani prawie-ckliwe-ale-pięknie-się-niosące (jak If The World Ends), czyli nie ma nic z atutów pierwszej płyty.

Jest jakieś silenie się na ostrzejsze granie na początku (już Ci pisałem, że nie takie jeszcze złe, a gdyby nie moje choróbsko może by mi się nawet bardziej dziś podobało), a potem już raczej gorzej, bo na modne ostatnio dicho (też niestety się troszkę chowają przy innych rozkręcaczach niezal imprez) i ogólnie na lata 80te. Do tego jeszcze trochę big-band'owego, kojarzącego się z musicalowym kiczu (to, co też było fajne na debiucie, tu niestety tak fajne nie jest).
Do tego jeden kawałek wyjęty z repertuaru Bee Gees, a ostatnia, nawet fajna i ładna piosenka, zostaje niestety zabita w końcu brakiem pomysłu. A szkoda.
Brzmienie we mnie budzi jakieś ogólne skojarzenie ze Scissor Sisters. No i nie ma tak fajnych melodii, co mnie boli chyba najbardziej.

Wokal zamiast robić wrażenie jak wcześniej, raczej męczy. Tak samo jak momentami w jednym kawałku wokal tej pani, której pozwolili śpiewać. Jeśli to ta kontrabasistka, to lepiej było, jak jej rola ograniczała się do uśmiechania się ładnie zza instrumentu :P

Ogólnie chyba presja ciągłej zmiany stylistyki, nie powtarzania się, a i presja genialnej pierwszej płyty, czyli chyba zbyt wysokiej jednak poprzeczki, ich trochę przydusiła. To się nazywa syndrom drugiej płyty według mądrych ludzi co się na muzyce znają, więc niech lepiej wydadzą szybko trzecią.

A może trzeba się w to bardziej wgryźć.. słuchałem do tej pory raz całości i wyrywkowo fragmentów.
Jest sporo ładnych detali. Trochę czasu. Zobaczymy.

Edited by acr, 25 marca 2008 - 02:43 .

#355 Drwall

Drwall

Użytkownik

• Members
  • 763 posts

Posted 27 marca 2008 - 17:19

Mistrz przemowil poraz kolejny. W wywiadzie dla Przekroju nasz narodowy klaskacz powiedzial, cytujac Onet.pl:

"Piotr Rubik przyznał w wywiadzie dla "Przekroju", że czuje dreszcze, kiedy słucha własnej muzyki. Kompozytor porównał swoje doznania do oglądania poruszającego filmu."

xD i od razu mam lepszy humor ~~
Dołączona grafika

#356 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 posts

Posted 29 marca 2008 - 09:30

Nowi "Gawędziarze" :P :

http://youtube.com/watch?v=7lL1CW140FQ

i "wkrótce" nowi CKOD:

http://www.myspace.c...idsofdeathspace
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#357 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 29 marca 2008 - 13:12

"Grupa Limp Bizkit pracuje podobno nad nowym materiałem. Zanim jednak kolejny longplay ujrzy światło dzienne, fani będą mieli okazję do retrospekcji.

12 maja ukazać ma się kompilacja najważniejszych utworów formacji. Dzieło opatrzono tytułem "Collection".

Oto tracklista:
"Pollution"
"Propoganda"
"Build A Bridge"
"Story"
"Rollin' (Air Raid Vehicle)"
"Livin' It Up"
"Show Me What You Got"
"Behind Blue Eyes"
"Getcha Groove On"
"Nobody Like You"
"Stuck"
"Re-Arranged"
"Counterfeit"
"Truth""

[nuta.pl]

Nawet jesli to prawda, to jeden z najbardziej beznadziejnych pomyslow. Jedyne co nowego mozemy sie spodziewac po takiej skladance to chyba okladka. Kto to wogole kupi ??????!!!!!

Jeśli pracują nad nowym materiałem naprawdę to lepszej wiadomości już dziś chyba nie mogę się spodziewać.
Natomiast co do kolejnej kompilacji to podpisuję się pod komentem. B)

#358 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 30 marca 2008 - 11:33

Z tego co wiem, to dopiero druga składanka Limp Bizkit ( pierwszą była " Greatest Hitz " ), więc nie jest tak źle :D A jak się długo nie wracało, to trzeba się jakoś przypomnieć.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#359 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 30 marca 2008 - 11:36

O ja pier....
Za chwile otrzymamy the best of Muchy.

#360 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 08 kwietnia 2008 - 11:11

Jutro w programie " Kawa czy herbata " na antenie TVP 1 zespół Londyn zaprezentuje swój nowy singiel, którym jest piosenka " Chciałbym Być ".
And die behind the wheel

Tak uważam.

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users