Co nowego w muzyce?
Napisano 07 marca 2008 - 19:13
#344 Guest_Panna Anna_*
Napisano 15 marca 2008 - 20:21
Today we announce the expansion of the Ghosts project into the visual world. This record began as an experiment with us using sound as a means to describe visuals. Early in the project we thought it would be interesting to see what the community could create / collaborate on as a reaction to the music we were making. We wanted to keep the canvas as blank as possible for you, hence the lack of descriptive song titles and the primarily textural artwork and packaging.
So here's the plan: we've teamed up with YouTube to host a "film festival" around Ghosts. The concept is for you to take whatever tracks you feel inspired by from Ghosts and create what you feel should accompany them visually. You will be able to see all of the submissions, and a team of us (including me) will be sorting through them and setting aside ones we feel are exceptional. Eventually (within a couple of months?) we will present a virtual "film festival" with me and some special guests presenting selections of your work.
This isn't a contest and you don't win elaborate prizes - it's meant to be an experiment in collaboration and a chance for us to interact beyond the typical one-way artist-to-fan relationship. We've discussed some interesting ways this could go, including multiple installments of the online "film festivals," to broadcast TV specials, to a one-time live performance of the entire Ghosts record with your visuals involved. It really depends on how this progresses and develops.
We are all very much looking forward to what you come up with, and hope you enjoy the experience. Visit our YouTube channel later today for information on how to participate.
Napisano 16 marca 2008 - 13:40
Napisano 16 marca 2008 - 13:51
Btw, jak Umbrella to tylko w tej wersji (bynajmniej dla mnie ):
http://www.youtube.c...h?v=3G-wZ5uY0_o
Napisano 17 marca 2008 - 11:34
Napisano 19 marca 2008 - 18:57
01. Citizen Of The Planet
02. Underneath
03. Straitjacket
04. Versions Of Violence
05. Not As We
06. In Praise Of The Vulnerable Man
07. Moratorium
08. Torch
09. Giggling Again For No Reason
10. Tapes
11. Incomplete
Pierwszym singlem jest " Underneath " - to teledysk, Amazon ma juz też okładkę.. Przypominam, że szerokiej publiczności został już udostępniony fragment jeszcze jednego nowego utworu - Not As We, ale wiele z nich Alanis wykonuje na koncertach obecnej amerykańskiej trasy z Matchbox 20 ( nie słuchałem, nie chcę sobie psuć radości z całej płyty ). Pojawiły się też pierwsze daty tegorocznych koncertów w Europie - na razie tylko festiwale:
10.04.2008 - Zermatt, Switzerland - Zermatt Unplugged Festival
31.05.2008 - Lisboa, Portugal - Rock in Lisbon
01.06.2008 - Amsterdam, Netherlands - Pink Pop
15.06.2008 - Oslo, Norway - Norwegianwood Festival
22.06.2008 - Venice, Italy - Heineken Jammin' Festival
27.06.2008 - Madrid, Spain - Rock in Rio Madrid
29.06.2008 - Lisboa, Portugal - Rock in Rio Lisboa
16.08.2008 - Chelmsford, UK - V-Festival
17.08.2008 - Staffordshire, UK - V-Festival
Napisano 21 marca 2008 - 14:03
Napisano 22 marca 2008 - 23:24
I mean, Gnarls Barkley wydał drugi album, tytułem The Odd Couple, a singlem z tegoż nie wiem czy jest,
ale powinno być, Going On. Nie jest to Crazy, ale paru odsłuchach się do tamtego zbliża.
Użytkownik acr edytował ten post 22 marca 2008 - 23:25
Napisano 22 marca 2008 - 23:58
Napisano 24 marca 2008 - 23:35
Singlem jest beznadziejne " Run ", feat. Justin Timberlake.
Eee. Szkoda.
Ale za to nowe Guillemots jest.
Pierwszy singiel jest tu i nazywa się Get Over It.
A album się zwie Red i jest w empeczy u mnie na PM np.
Pierwszy lysning trochę rozczarowuje niestety.
Użytkownik acr edytował ten post 24 marca 2008 - 23:37
Napisano 25 marca 2008 - 01:46
Ten tłusty czarny schab znowu pozamiatał.
I mean, Gnarls Barkley wydał drugi album, tytułem The Odd Couple
Ty sobie uważaj ze słowami! Co masz do Pana Schaba?
A co do Guillemots... No ciekawa jestem bardzo tego singla. Już dwie osoby mi piszą,że się bardzo różni od wcześniejszego Guillemots.
Napisano 25 marca 2008 - 02:13
Ty sobie uważaj ze słowami! Co masz do Pana Schaba?
Bo co?
Jest za dobry po prostu
A co do Guillemots... No ciekawa jestem bardzo tego singla. Już dwie osoby mi piszą,że się bardzo różni od wcześniejszego Guillemots.
Singiel na poziomie płyty. A płyta raczej średnio-słaba jest. Bardzo wysilona się wydaje.
Ani specjalnie to ładne (nic jak Little Bear), ani dupsko-kopiące i energetyzujące (nic jak Pociągi), ani podniośle-miażdżące (nic jak Sao Paolo), ani prawie-ckliwe-ale-pięknie-się-niosące (jak If The World Ends), czyli nie ma nic z atutów pierwszej płyty.
Jest jakieś silenie się na ostrzejsze granie na początku (już Ci pisałem, że nie takie jeszcze złe, a gdyby nie moje choróbsko może by mi się nawet bardziej dziś podobało), a potem już raczej gorzej, bo na modne ostatnio dicho (też niestety się troszkę chowają przy innych rozkręcaczach niezal imprez) i ogólnie na lata 80te. Do tego jeszcze trochę big-band'owego, kojarzącego się z musicalowym kiczu (to, co też było fajne na debiucie, tu niestety tak fajne nie jest).
Do tego jeden kawałek wyjęty z repertuaru Bee Gees, a ostatnia, nawet fajna i ładna piosenka, zostaje niestety zabita w końcu brakiem pomysłu. A szkoda.
Brzmienie we mnie budzi jakieś ogólne skojarzenie ze Scissor Sisters. No i nie ma tak fajnych melodii, co mnie boli chyba najbardziej.
Wokal zamiast robić wrażenie jak wcześniej, raczej męczy. Tak samo jak momentami w jednym kawałku wokal tej pani, której pozwolili śpiewać. Jeśli to ta kontrabasistka, to lepiej było, jak jej rola ograniczała się do uśmiechania się ładnie zza instrumentu
Ogólnie chyba presja ciągłej zmiany stylistyki, nie powtarzania się, a i presja genialnej pierwszej płyty, czyli chyba zbyt wysokiej jednak poprzeczki, ich trochę przydusiła. To się nazywa syndrom drugiej płyty według mądrych ludzi co się na muzyce znają, więc niech lepiej wydadzą szybko trzecią.
A może trzeba się w to bardziej wgryźć.. słuchałem do tej pory raz całości i wyrywkowo fragmentów.
Jest sporo ładnych detali. Trochę czasu. Zobaczymy.
Użytkownik acr edytował ten post 25 marca 2008 - 02:43
Napisano 27 marca 2008 - 17:19
"Piotr Rubik przyznał w wywiadzie dla "Przekroju", że czuje dreszcze, kiedy słucha własnej muzyki. Kompozytor porównał swoje doznania do oglądania poruszającego filmu."
xD i od razu mam lepszy humor ~~
Napisano 29 marca 2008 - 09:30
http://youtube.com/watch?v=7lL1CW140FQ
i "wkrótce" nowi CKOD:
http://www.myspace.c...idsofdeathspace
#357 Guest_u2megafan_*
Napisano 29 marca 2008 - 13:12
"Grupa Limp Bizkit pracuje podobno nad nowym materiałem. Zanim jednak kolejny longplay ujrzy światło dzienne, fani będą mieli okazję do retrospekcji.
12 maja ukazać ma się kompilacja najważniejszych utworów formacji. Dzieło opatrzono tytułem "Collection".
Oto tracklista:
"Pollution"
"Propoganda"
"Build A Bridge"
"Story"
"Rollin' (Air Raid Vehicle)"
"Livin' It Up"
"Show Me What You Got"
"Behind Blue Eyes"
"Getcha Groove On"
"Nobody Like You"
"Stuck"
"Re-Arranged"
"Counterfeit"
"Truth""
[nuta.pl]
Nawet jesli to prawda, to jeden z najbardziej beznadziejnych pomyslow. Jedyne co nowego mozemy sie spodziewac po takiej skladance to chyba okladka. Kto to wogole kupi ??????!!!!!
Jeśli pracują nad nowym materiałem naprawdę to lepszej wiadomości już dziś chyba nie mogę się spodziewać.
Natomiast co do kolejnej kompilacji to podpisuję się pod komentem.
Napisano 30 marca 2008 - 11:33
Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:11
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych