no proszę, ostatnie 2 tygodnie też często jestem w tej samej Castoramie (również remont) i też za każdym razem leciało U2, co drugi czy trzeci kawałek :) przyjemnie tak prawda :)Ja miałam jakiś dziwny U2-owy tydzień.
Ostatnio jestem częstym gościem w markatech budowlanych (ze względu na prowadzony remont) i co byłam w tym tygodniu w sosnowieckiej Castoramie to zawsze w sklepie leciało U2. Albo pracuje tam jakiś fan U2, albo mają tylko jedną płytę, którą odtwarzają dla klientów, albo ja mam po prostu szczęście ;) Ciekawe, czy rodzaj podkładu muzycznego ma wpływ na decyzje konsumenta? Jeśli tak to U2 miało niebagatelny wpływ na na rodzaj moich podłóg i kolory farb do ścian :lol:
A na dodatek w tym tygodniu wróciłam do pracy po urlopie i jak siedziałam sobie u mojego dyrektora to w radyjku w jego gabinecie leciało One. Aż się milej zrobiło.
ja jeszcze raz może nawiążę do "Zooropy"
Ten kawałek jest nadzwyczaj 'inny', wynosi mnie gdzieś na orbitę za każym razem..
mam takie wrażenie, że pierwsza połowa tego utworu głaszcze Cię po głowie i szepcze "dasz radę Słońce, takie jest życie ale zmierzysz się z tym.. jedz by zeszczupleć!"
..by zaraz druga część postawiła Cię kompletnie do pionu. chwyta Cię za ramiona i potrząsa, próbuje w końcu dotrzeć do Ciebie byś się obudził, zrozumiał, że wszystko TO jest możliwe tylko musisz być silny i zostawić pewne rzeczy za sobą, że powinineś uświadomić sobie, że żadna mapa nie jest Ci potrzebna by dotrzeć do celu.. wystarczy ta mapa myśli, którą masz w głowie i odwaga by spojrzeć w chmury.
takie mam skojarzenia.
Dźwięki Zooropy i głos niby tak silny ale jednak wyłaniający się z jakiejś mglistej atmosfery tworzą dla mnie swego rodzaju plątaninę w której jest jednak jakiś porządek.
Pachnie mi to trochę takim topiącym się na słońcu asfaltem na peryferiach miasta gdzie stojąc możesz już objąć wzrokiem łąki i pola. Nie wiem czy też tak macie ale mi poza tym, że muzyka tworzy w głowie obrazy (co raczej powszechne jest) to często kojarzy się z zapachami, niekiedy też czuję smak dźwięków, no ale to tak na marginesie tylko..
She's gonna dream out loud
Dream out loud