Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio słuchałem U2..

1425 replies to this topic

#401 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 07:17

Wczoraj podczas sprzątania, zamiast standardowego MJ, natchnęło mnie na U2 i doszłam do następującego wniosku:
w Chorzowie Crumbs'y zamiast COBL, RTSS zamiast Ajstyla - i jestem w niebie <3 , bo UC już jest :).

RTSS stał się dla mnie kawałkiem wszechczasów, który powinien wszędzie wyprzedzać Świętą Joshuową Trójcę, rzekłam.
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#402 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 07:22

Świętą Joshuową Trójcę

a to jest cos takiego? eee tam ;)
jak juz, to Swieta Joshuowa Dwunastka.
tak, wlasnie 12 ;)

Użytkownik acr edytował ten post 26 lipca 2009 - 07:23

#403 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 09:48

a to jest cos takiego? eee tam ;)
jak juz, to Swieta Joshuowa Dwunastka.
tak, wlasnie 12 ;)

Rozumiem że dodajesz Wave of Sorrow ;)

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#404 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 16:20

Angels Too Tied To The Ground - kawałek trochę niedopracowany ale mimo to grzeje. To jest jakiś odrzut z War, bo niewiele o nim informacji w sieci?
U2

#405 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 18:32

Angels Too Tied To The Ground - kawałek trochę niedopracowany ale mimo to grzeje. To jest jakiś odrzut z War, bo niewiele o nim informacji w sieci?

Pojawił się na podwójnej - deluxe zremasteryzowanej wersji WAR i kompilacji Medium, Rare & Remastered rozprowadzanej wśród subskrybentów U2.com. Wydaje mi się że dorzucili go do WAR w ostatniej chwili ponieważ nie ma o tej piosence żadnej notki The Edga, jest w opisie płyty tylko na twardej oprawie - w wewnętrznym booku nie ma śladu. No i wokal - dodany niedawno??? Co nie zmienia fakty że kawałek jest bardzo fajny jak dla mnie.

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#406 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 20:22

Rozumiem że dodajesz Wave of Sorrow ;)

Nie, nie. Na Joshua Tree 12 utworem jest Heartland. Nie proście o tłumaczenie, tak już jest :D

#407 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 26 lipca 2009 - 20:28

Nie, nie. Na Joshua Tree 12 utworem jest Heartland. Nie proście o tłumaczenie, tak już jest :D

Jak dla mnie R&H jest suplementem do Drzewka. nie wiem skąd niechęć do tego albumu. Może obecność koncertówek? When Love...; Heartland, Love Rescue Me, Desire, All I Want Is You spokojnie mogłyby się znaleźć na swojej poprzedniczce.

#408 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 27 lipca 2009 - 09:39

MLK/Where The Streets Have No Name (Superbowl) HIGH DEFINITION!
Zaryzykowali z listą ofiar, ale warto było. Niesamowity efekt, niesamowite widowisko no i spore emocje. Odświeżyłem sobie to wykonanie bo chyba należy do TOP 3 wykonań ever :)

#409 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 27 lipca 2009 - 12:53

Ja odsłuchuję na bieżąco nowe bootlegi z 360 Tour.

#410 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 15:38

http://www.youtube.c...h?v=GIsFPZit-_M ostatnio słucham to... W ogóle "Dirty Day" to jedna z moich ulubionych piosenek : )

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#411 dorothy

dorothy

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 29 lipca 2009 - 20:38

Od kilku dni słucham "The Unforgettable Fire" Od tego albumu wszystko się dla mnie zaczęło :rolleyes: Na początku lat 80-tych był czymś niesamowitym! Powiewem autentycznej, szczerej, elektryzującej muzyki...Pierwszą "wersję" albumu miałam na tzw...kasecie, "prawie" oryginalnej (dla Wielu z Was to czysta abstrakcja ;) ) Po latach album nie stracił niczego ze swojej świeżości - brzmi wciąż doskonale!

#412 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 30 lipca 2009 - 19:35

Od kilku dni słucham "The Unforgettable Fire" Od tego albumu wszystko się dla mnie zaczęło :rolleyes: Na początku lat 80-tych był czymś niesamowitym! Powiewem autentycznej, szczerej, elektryzującej muzyki...Pierwszą "wersję" albumu miałam na tzw...kasecie, "prawie" oryginalnej (dla Wielu z Was to czysta abstrakcja ;) ) Po latach album nie stracił niczego ze swojej świeżości - brzmi wciąż doskonale!

Abstrakcja? Ha ha! Jak miło znaleźć podobnego sobie dinozaura, który przygody z muzyką zaczynał od kaset - witam cię serdecznie. Moje pierwsze doznania dźwiękowe pochodziły z ,,prawie oryginalnych" ;) , jak raczyłaś to określić, kaset sprzedawanych na łóżkach polowych, bądź wprost na chodniku. Ale co to był za dreszczyk:
1. kupić kasetę
2. z przerażeniem patrzeć, jak magnetofon wciąga taśmę w tryby
3. wyciągać taśmę widelcem
4. prasować taśmę
5. znów cieszyć się muzyką aż do następnej awarii...
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#413 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 30 lipca 2009 - 22:50

Ostatnio na świeczniku Promenade. Mogli by to z powodzeniem grać zamiennie z MLK na 360 Tour.
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#414 dorothy

dorothy

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:52

"All That You Can't Leave Behind" Genialny album! Obok jednych z największych hitów zawiera prawdziwe muzyczne perełki z "Kite" na czele...ten utwór hipnotyzuje :rolleyes:

ps. pozdrowienia dla hannah !!! :rolleyes:
kaset magnetofonowych czar ;) ileż to wspomnień, ile zabiegów, by kupić czyste kasety "gorzowskie" a gdy ich zabrakło, kasety z np. bajkami, by nagrać muzykę serwowaną przez radiową Trójkę, a potem łóżka "muzyczne" w centrum miasta (pamiętam!) i wreszcie dostęp do "oryginalnie" wydanych światowych nowości... ;)

#415 hannahu2

hannahu2

Użytkownik

• Members
  • 87 Postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 20:33

I don't know you . . . and you don't know the half of it
I had a starring role . . . I was the bad guy who walked out
They said be careful where you aim
Because where you aim you just might hit
You can hold onto something so tight
You've already lost it
Dragging me down
That's not the way it used to be
You can't even remember
What I'm trying to forget
It was a dirty day
DIRTY DAY! ;)
...

http://www.u2-site.com/

#416 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 21:01

Ja wreszcie doznałem mniej znaną i przystępną połowę The Unforgettable Fire (Wire, Promenade, Indian Sumer Sky...) i bardzo się z tego cieszę :D Tzn. niby słucham U2 od jakiś 4 lat (chyba ;p), uważam się za fana, ale zawsze tkwił we mnie wyrzut sumienia, że kocham najbardziej "popowe" ATYCLB i nie potrafię docenić właśnie tych najbardziej zachwalanych na forum za klimat głównie kompozycji. Może po prostu musiałem do nich dorosnąć? :mellow:
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#417 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 21:04

Ja wreszcie doznałem mniej znaną i przystępną połowę The Unforgettable Fire (Wire, Promenade, Indian Sumer Sky...)

Czekam tylko, co napisze Acr czy inny Witas :D

#418 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 21:09

Czekam tylko, co napisze Acr czy inny Witas :D

oni już są po etapie dojrzewania czyli teraz nadszedł etap dziecinnienia gdzie się wraca do ATYCLB:)

#419 hannahu2

hannahu2

Użytkownik

• Members
  • 87 Postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 21:13

TUF to cudowna plyta! Dla mnie (oprocz tych docenionych kawalkow jak Pride czy tytulowy The Unforgettable Fire) to MLK oraz Wire sa niesamowicie piekne i wzruszajace. W Elvis Presley and America, Bono lekko przesadzil z lamentowaniem. Ale! To nie znaczy, ze mi sie nie podoba! :)
"...Such a nice day, throw your life away
Such a nice day, let it go..."

http://www.u2-site.com/

#420 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:42

Aprops TUF. Olśniło mnie ostatnio

Streets zaczyna się tam gdzie kończy się MLK :rolleyes:

Dodaj odpowiedź