czytam i nie wierzęone u2 mary j blige .......
Ostatnio słuchałem U2..
Started by
Johnny99
, sty 29 2008 15:57
1425 replies to this topic
Napisano 19 lipca 2009 - 11:19
Ja się nie mogę oderwac od ET z Bostonu, zapętliłam odtwarzanie i słucham, słucham, słucham...
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
Napisano 19 lipca 2009 - 11:23
@numb Ja przedwczoraj namówiłam koleżankę, żeby to ze mną obejrzała Ta energia na tym koncercie zawsze mnie powala
#386 Guest_piotrek85_*
Napisano 22 lipca 2009 - 10:43
Ostatnio zasłuchuje się w tym wykonaniu People Get Ready. Gdyby U2Forums Band zagrało ten kawałek w Chorzowie on stage to byłbym wniebowzięty.
Napisano 24 lipca 2009 - 19:04
U mnie od pewnego czasu króluje jeden kawałek. Oto prosta, wpadająca w ucho melodia, pogodny nastrój, kapitalny rytm, żadnych udziwnień w aranżacji. Bajka! Dla wszystkich którzy z jakiegoś powodu akurat palą smuty, zapraszam:
http://www.youtube.c...h?v=W6ffK6OayLc
http://www.youtube.c...h?v=W6ffK6OayLc
The world belongs to the enthusiast who keeps cool
Napisano 25 lipca 2009 - 13:54
Są te perełki z tego okresu, trochę wcześniejsze też. To, Boomerangi z "soul wind blows", Endless Deep, Love Comes Tumbling - możnaby z tego po lekkim doszlifowaniu niezłą płytę/EPkę złożyć.
A w ogóle, myslałem ostatnio sporo o tych setlistach nieszczęsnych itp. Nie chce mi się komentować właściwie. Właściwie słuchając bootlegów, wyobrażając sobie jakieś motywy, doszedłem do jednego wniosku - nie marzę o niczym więcej, jak o Glorii i When I Look At The World. Naprawdę. Żadnych WOWY, Acrobatów, takich tam. Niczego więcej mogą nie grać, ale po tych kawałkach na żywo ja mogę umierać.
A w ogóle, myslałem ostatnio sporo o tych setlistach nieszczęsnych itp. Nie chce mi się komentować właściwie. Właściwie słuchając bootlegów, wyobrażając sobie jakieś motywy, doszedłem do jednego wniosku - nie marzę o niczym więcej, jak o Glorii i When I Look At The World. Naprawdę. Żadnych WOWY, Acrobatów, takich tam. Niczego więcej mogą nie grać, ale po tych kawałkach na żywo ja mogę umierać.
Napisano 25 lipca 2009 - 13:57
Ja, mimo ze Glorie uwielbiam, nie mam jakos wielkiego parcia na te piesn. Chcialbym ja uslyszec na swoim drugim czy trzecim koncercie U2, ale co do jednego zgoda. When i look at the world Ostatnio nawet kombinowalem sobie rozne rzeczy z gitara, gralem wlasnie when i look.. na roznych brzmieniach. I powiem wam, ze jest tyle mozliwosci (pomijajac akustyczna wersje) na aranzacje tego utworu. Oczywiscie wersja taka, jak na albumie identyczna tez by mi pasowala. Ten utwor ma cholerny potencjal, szkoda tylko ze panowie z U2 tego nie dostrzegaja.
Napisano 25 lipca 2009 - 14:02
Co racja to racja, dobrze prawicie. Ale chłopaki tak już mają, że naprawdę fajnych kawałków nie tykają - powiem tyle, że oprócz Whan I look, które wypadło już świetnie jako sam snippet w Bad (!), mogliby ruszyć One step closer. Nie wiem, poprostu pcha mnie do tej piosenki, ma w sobie coś.
No ale dla Bono wszyscy muszą się świetnie bawić i okazywać mega podniecenie przy Elevation lub Verti
No ale dla Bono wszyscy muszą się świetnie bawić i okazywać mega podniecenie przy Elevation lub Verti
Napisano 25 lipca 2009 - 14:14
Co do Glorii - to też nie jest kawałek który oceniam jakoś wybitnie wysoko (porównując z innymi killer'ami, absolutami oczywiście), ale nawet na głupim Verti Tour, to Gloria z bootlegów rzucała mnie na łopatki wywołując jakiś dreszcz, oraz odruch machania czupryną, Gloria a nie Electric Co. czy tam coś, o Verti i Elev nie wspominając. Mają w dorobku taki rozpierdalacz, a się wieśniaczą heloł heloł. Ech.
When I Look - kurcze, nawet jeśliby to była tylko powtórka ze snippetu w Bad, to mogą się po tym rozwiązać
When I Look - kurcze, nawet jeśliby to była tylko powtórka ze snippetu w Bad, to mogą się po tym rozwiązać
Napisano 25 lipca 2009 - 19:02
O tak, ja uwielbiam When I Look At The World... Boże, gdyby to zagrali... to śmierć mi już nie straszna
Napisano 25 lipca 2009 - 23:32
Kilka bootlegów z TJT Tour. Szorstka barwa głosu Bono i ten chochlik czający się w jego gardle, sprawiający, że jego głos brzmi tak... Nie wiem cholera jak to opisać, ale strasznie mi się podoba, coś pod Bowiego podchodzi. Soczyste, mocne, zdecydowane wejscia gitary w TUF, tego mi brakuje na nowej trasie, gdzie może i podkład klawiszowy jest lepszy, ale gitara wchodzi zachowawczo. No i WOW'y absolutny absolut, to co Edge tka na swej gitarze tuż przed snippetami, to jest coś więcej niż mistrzostwo świata, to jest wielki szlem! Wtedy były łzy, emocje, a na obecnej trasie to zwyczajna pościelówa. Przesłuchuję tych bootlegów, staram się w to wplątać TJT od czasu do czasu. I ta płyta wraca na szczyt ,powoli ale wraca, po raz pierwszy od 3 lat.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych