Skocz do zawartości

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#841 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 15 marca 2010 - 14:33

z okazji urodzin Merlin.pl są przeceny, z informacji na stronie wynika, że wydawnictwa U2 do 50 proc. taniej.

Albumy U2 do 50% taniej!

#842 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 07 maja 2010 - 19:58

Słuchajcie, czy poza Boy, October, War, UBRS, TUF, TJT które wyszły w formie 2 płytowych + książeczka wydawnictw takie same ruchy są tworzone w stosunku do AB, Zooropy itp ?

Nie wiem czy kupować zwykłe wydania ponad coś więcej niż TJT ? :-/
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#843 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 07 maja 2010 - 20:31

Wstrzymaj się stary ;) Powoli będą wydawać wszystkie reedycje to dopiero wtedy kupisz sobie te płyty. Ale to jest tylko moje zdanie - zrobisz jak zechcesz...

#844 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 08 maja 2010 - 17:24

Słuchajcie, czy poza Boy, October, War, UBRS, TUF, TJT które wyszły w formie 2 płytowych + książeczka wydawnictw takie same ruchy są tworzone w stosunku do AB, Zooropy itp ?

Nie wiem czy kupować zwykłe wydania ponad coś więcej niż TJT ? :-/

Ja radzę odwrotnie niz przedmówca, można kupić teraz i stare wydania, zwłaszcza jeśli natknąłeś się na dobrą ofertę. Pewien czas temu ja też, wiedząc o planowanych reedycjach, kupiłam pół dyskografii dla siebie i przyjaciół i jestem zadowolona. Na reedycję bowiem trzeba poczekać, a kiedy przyjdzie, to nie będą wszystkie na raz. Najbliższa chyba będzie z Achtunga (?) Kiedy to nastąpi, swoje CD zawsze możesz sprzedać na aukcji i stratny nie będziesz
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#845 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 08 maja 2010 - 20:28

Ja radzę odwrotnie niz przedmówca, można kupić teraz i stare wydania, zwłaszcza jeśli natknąłeś się na dobrą ofertę. Pewien czas temu ja też, wiedząc o planowanych reedycjach, kupiłam pół dyskografii dla siebie i przyjaciół i jestem zadowolona. Na reedycję bowiem trzeba poczekać, a kiedy przyjdzie, to nie będą wszystkie na raz. Najbliższa chyba będzie z Achtunga (?) Kiedy to nastąpi, swoje CD zawsze możesz sprzedać na aukcji i stratny nie będziesz

Wszystko się zgadza ale wówczas te 1 płytówki AB,ZOO itp. będą pewnie bardzo mało warte, już teraz idą za śmieszne pieniądze :-) Ot taką ZOO w stanie blisko idealnym za 13 złotych namierzyłem :blink: a dla odmiany remastery 2 cd stoją w sklepach po 120-140 hehe mi akurat udało się kupić Boy,October,UBRS,TJT po mniej niż 60 zeta za sztukę w stanie idealnym ale to był bardziej fart niż faktyczne zamierzenie :-)
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#846 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 22:29

U2Valecia.com donosi, że premiera reedycji Achtung Baby została przesunięta na 2011r. Ta data od samego początku i tak wydawała się jedyną słuszą :) Mimo tego od razu pojawiły się spekulacje, że ma to związek z planami zespołu wydania kolejnego albumu jeszcze w tym roku :P
Dołączona grafika

#847 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 23:03

nie sądziłem że kiedykolwiek będe sie cieszył z przesunięcia premiery jakiegokolwiek wydawnictwa zespołu....a jednak! :D

#848 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 17 września 2010 - 18:08

Pojawiły się informacje na temat reedycji Achtung Baby. Według niejakiego Johna Vanderslice'a AB jest remasterowane w Los Angeles, w tym samym studiu, w którym on przygotowuje swój album.

Więcej tutaj:
http://www.slicingup...pecial-edition/
http://www.atu2.com/...r-underway.html

:)
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#849 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 17 września 2010 - 18:25

Na pewno w 2011 możemy się spodziewać tej reedycji ale czy wiadomo już w jakim miesiącu?
Dołączona grafika

#850 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 17 września 2010 - 18:30

Na pewno w 2011 możemy się spodziewać tej reedycji ale czy wiadomo już w jakim miesiącu?

Jeszcze nie wiadomo.
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#851 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 17 września 2010 - 18:38

ok dzięki za odp :rolleyes:
Dołączona grafika

#852 Sams

Sams

Użytkownik

• Members
  • 52 Postów

Napisano 17 września 2010 - 19:32

Czekam na reedycje AB, to mój ulubiony album, zaraz po JT

#853 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 września 2010 - 21:15

Ja też się nie mogę doczekać ! Uwielbiam tą płytę ! Chyba najlepsza ich płyta pod względem brzmieniowym !

#854 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 21 września 2010 - 08:28

Co to znaczy najlepsza płyta pod względem brzmieniowym?

#855 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 21 września 2010 - 08:32

To głupie i niewytłumaczalne ale uważam, że "Achtunga" powinni remasterować w Berlinie a nie w jakimś słonecznym, wymuskanym Elej.

#856 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 września 2010 - 09:42

Co to znaczy najlepsza płyta pod względem brzmieniowym?

To znaczy, że bardzo mi się podoba brzmienie tej płyty. Partie gitarowe są ostre, wyraźne, nie są schowane w mixie jak w niektórych utworach z innych płyt, bas jest klarowny,"tłusty, ale wyraźny, nie wali samym dołem, do perkusji można się jedynie przyczepić, że trochę za mało wyraźna jest stopa (a może się tylko czepiam) poza tym blachy i ten werbel z Zoo Station genialny ! Bardzo mi się podoba taki "suchy" werbel.
Poza tym te wszystkie "dodatki w tle" są świetnie zaaranżowane. I ogólnie taki "chłód" bije z tej płyty. Świetna płyta co tu dużo gadać ;)

#857 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 21 września 2010 - 12:52

To znaczy, że bardzo mi się podoba brzmienie tej płyty. Partie gitarowe są ostre, wyraźne, nie są schowane w mixie jak w niektórych utworach z innych płyt, bas jest klarowny,"tłusty, ale wyraźny, nie wali samym dołem, do perkusji można się jedynie przyczepić, że trochę za mało wyraźna jest stopa (a może się tylko czepiam) poza tym blachy i ten werbel z Zoo Station genialny ! Bardzo mi się podoba taki "suchy" werbel.
Poza tym te wszystkie "dodatki w tle" są świetnie zaaranżowane. I ogólnie taki "chłód" bije z tej płyty. Świetna płyta co tu dużo gadać ;)

Album ma swoj klimat ale IMHO najlepiej wyprodukowana i najlepsza pod wzgledem brzmieniowym plyta jest The Unforgettable Fire.

#858 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 21 września 2010 - 15:51

Ja też się nie mogę doczekać ! Uwielbiam tą płytę ! Chyba najlepsza ich płyta pod względem brzmieniowym !

Skoro jest najlepsza pod względem brzmieniowym to po co Ci remaster? ;)

#859 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 września 2010 - 15:52

Skoro jest najlepsza pod względem brzmieniowym to po co Ci remaster? ;)

Bo będą super hiper deluxe extrasy, booki, unreleased songs, b-sides, a może nawet jakieś DeFałDe tudzież Niebieski Promyczek koncertowy (ewentualnie z klipami i takimi tam różnymi mało znaczącymi, które cieszą oczy i uszy...). ;)

#860 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 21 września 2010 - 16:05

Bo będą super hiper deluxe extrasy, booki, unreleased songs, b-sides, a może nawet jakieś DeFałDe tudzież Niebieski Promyczek koncertowy (ewentualnie z klipami i takimi tam różnymi mało znaczącymi, które cieszą oczy i uszy...). ;)

Chyba tylko ja jestem taki dziwny że takie rzeczy mnie nie kręcą. :P Na DVD pewnie znajdzie się zawartość VHS-a z teledyskami (Videos, Cameos & Interference). Ja wolałbym raczej koncerty z lat 90. na blu-ray'u. No, chyba że wzorem TJT dadzą jakiś niepublikowany dotąd koncert.

A co do niewydanych piosenek - myślę że akurat z tego albumu nie ma nic czym mogliby nas zaskoczyć. :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych