Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 07 maja 2010 - 19:58
Nie wiem czy kupować zwykłe wydania ponad coś więcej niż TJT ? :-/
Napisano 08 maja 2010 - 17:24
Ja radzę odwrotnie niz przedmówca, można kupić teraz i stare wydania, zwłaszcza jeśli natknąłeś się na dobrą ofertę. Pewien czas temu ja też, wiedząc o planowanych reedycjach, kupiłam pół dyskografii dla siebie i przyjaciół i jestem zadowolona. Na reedycję bowiem trzeba poczekać, a kiedy przyjdzie, to nie będą wszystkie na raz. Najbliższa chyba będzie z Achtunga (?) Kiedy to nastąpi, swoje CD zawsze możesz sprzedać na aukcji i stratny nie będzieszSłuchajcie, czy poza Boy, October, War, UBRS, TUF, TJT które wyszły w formie 2 płytowych + książeczka wydawnictw takie same ruchy są tworzone w stosunku do AB, Zooropy itp ?
Nie wiem czy kupować zwykłe wydania ponad coś więcej niż TJT ? :-/
Napisano 08 maja 2010 - 20:28
Ja radzę odwrotnie niz przedmówca, można kupić teraz i stare wydania, zwłaszcza jeśli natknąłeś się na dobrą ofertę. Pewien czas temu ja też, wiedząc o planowanych reedycjach, kupiłam pół dyskografii dla siebie i przyjaciół i jestem zadowolona. Na reedycję bowiem trzeba poczekać, a kiedy przyjdzie, to nie będą wszystkie na raz. Najbliższa chyba będzie z Achtunga (?) Kiedy to nastąpi, swoje CD zawsze możesz sprzedać na aukcji i stratny nie będziesz
Wszystko się zgadza ale wówczas te 1 płytówki AB,ZOO itp. będą pewnie bardzo mało warte, już teraz idą za śmieszne pieniądze :-) Ot taką ZOO w stanie blisko idealnym za 13 złotych namierzyłem a dla odmiany remastery 2 cd stoją w sklepach po 120-140 hehe mi akurat udało się kupić Boy,October,UBRS,TJT po mniej niż 60 zeta za sztukę w stanie idealnym ale to był bardziej fart niż faktyczne zamierzenie :-)
Napisano 17 czerwca 2010 - 22:29
Napisano 17 września 2010 - 18:08
Więcej tutaj:
http://www.slicingup...pecial-edition/
http://www.atu2.com/...r-underway.html
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 17 września 2010 - 18:30
Na pewno w 2011 możemy się spodziewać tej reedycji ale czy wiadomo już w jakim miesiącu?
Jeszcze nie wiadomo.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 21 września 2010 - 09:42
To znaczy, że bardzo mi się podoba brzmienie tej płyty. Partie gitarowe są ostre, wyraźne, nie są schowane w mixie jak w niektórych utworach z innych płyt, bas jest klarowny,"tłusty, ale wyraźny, nie wali samym dołem, do perkusji można się jedynie przyczepić, że trochę za mało wyraźna jest stopa (a może się tylko czepiam) poza tym blachy i ten werbel z Zoo Station genialny ! Bardzo mi się podoba taki "suchy" werbel.Co to znaczy najlepsza płyta pod względem brzmieniowym?
Poza tym te wszystkie "dodatki w tle" są świetnie zaaranżowane. I ogólnie taki "chłód" bije z tej płyty. Świetna płyta co tu dużo gadać
Napisano 21 września 2010 - 12:52
To znaczy, że bardzo mi się podoba brzmienie tej płyty. Partie gitarowe są ostre, wyraźne, nie są schowane w mixie jak w niektórych utworach z innych płyt, bas jest klarowny,"tłusty, ale wyraźny, nie wali samym dołem, do perkusji można się jedynie przyczepić, że trochę za mało wyraźna jest stopa (a może się tylko czepiam) poza tym blachy i ten werbel z Zoo Station genialny ! Bardzo mi się podoba taki "suchy" werbel.
Poza tym te wszystkie "dodatki w tle" są świetnie zaaranżowane. I ogólnie taki "chłód" bije z tej płyty. Świetna płyta co tu dużo gadać
Album ma swoj klimat ale IMHO najlepiej wyprodukowana i najlepsza pod wzgledem brzmieniowym plyta jest The Unforgettable Fire.
Napisano 21 września 2010 - 15:52
Bo będą super hiper deluxe extrasy, booki, unreleased songs, b-sides, a może nawet jakieś DeFałDe tudzież Niebieski Promyczek koncertowy (ewentualnie z klipami i takimi tam różnymi mało znaczącymi, które cieszą oczy i uszy...).Skoro jest najlepsza pod względem brzmieniowym to po co Ci remaster?
Napisano 21 września 2010 - 16:05
Bo będą super hiper deluxe extrasy, booki, unreleased songs, b-sides, a może nawet jakieś DeFałDe tudzież Niebieski Promyczek koncertowy (ewentualnie z klipami i takimi tam różnymi mało znaczącymi, które cieszą oczy i uszy...).
Chyba tylko ja jestem taki dziwny że takie rzeczy mnie nie kręcą. Na DVD pewnie znajdzie się zawartość VHS-a z teledyskami (Videos, Cameos & Interference). Ja wolałbym raczej koncerty z lat 90. na blu-ray'u. No, chyba że wzorem TJT dadzą jakiś niepublikowany dotąd koncert.
A co do niewydanych piosenek - myślę że akurat z tego albumu nie ma nic czym mogliby nas zaskoczyć.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych