Skocz do zawartości

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#821 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 listopada 2009 - 15:14

est już w oficjalnych zapowiedziach Universal music, ale data premiery jest trochę inna 27.11.2009.

To przecież zwykłe wydawnictwo typu " dwie płyty w cenie dwóch płyt ". Żadna reedycja.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#822 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 23 listopada 2009 - 18:51

To przecież zwykłe wydawnictwo typu " dwie płyty w cenie dwóch płyt ". Żadna reedycja.

Jasne! ;) Nabijam się, bo hucznie nazywają to Best Of 1980-2000 oraz dodają Limited Edition. :P A ten temat jakoś mi najbardziej pasował na wspomnienie o tym...
A tu można już kupić:
Dołączona grafika
http://www.fan.pl/sh...st_Of_1980-2000

Nawet o utwory bonusowe z obu Best Of się nie pokusili, pewnie tylko wpakowali po dwa albumy w karton i tyle...

" dwie płyty w cenie dwóch płyt "

??? Na pewno? ;)
np. fan.pl: 2 x 52.99 zł > 47,95 zł W sklepach chyba po 29 zł Best Of'y widziałem, czyli i tak taniej. Ale tak czy owak nic ciekawego dla fana, który już ma obie płyty. :rolleyes:

PS A co do TUF to chyba rzeczywiście dotarły reedycje w końcu w większych ilościach. Saturn i MM we Wrocławiu - SDeluxe - 179 zł; Deluxe 139 zł i 129 zł odpowiednio <_< w porównaniu do deluxów Boy/October/War - 84 zł; no i TJT SDeluxe - 99 zł to na razie szaleją.

#823 Hansavritson

Hansavritson

Użytkownik

• Members
  • 50 Postów

Napisano 23 listopada 2009 - 20:29

Poza tym beznadziejne pudełko... :| U2U2U2U2

#824 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 23 listopada 2009 - 20:35

Poza tym beznadziejne pudełko... :| U2U2U2U2

Nie liczy się opakowanie tylko zawartość. ;)

#825 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 24 listopada 2009 - 09:56

Hej,

Nie wiem, czy to już gdzieś się przewijało czy nie (w każdym bądź razie nie udało mi się nic znaleźć na ten temat...) , ale mam pytanie:
Czy jest jakaś szczególna różnica między wydawnictwem TJT 20th Anniversary Ltd Edition Box dostępnym u nas , a wersją tzw. "Japanese Edition" ? I nie chodzi mi o różnice w książeczce (tekst japoński vs. angielski) czy nadruki płycie.

Zastanawia mnie to trochę, bowiem ta druga na EBAY'u kosztuje zwykle 2x tyle co wersja remasterowana ogólnie dostępna.

#826 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 24 listopada 2009 - 12:26

Na allegro - "reedycja De Beściaka 1980 - 2000" 2CD za 58 zecisza :-)

http://allegro.pl/it...emiera_2cd.html
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#827 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 24 listopada 2009 - 22:31

Hej,

Nie wiem, czy to już gdzieś się przewijało czy nie (w każdym bądź razie nie udało mi się nic znaleźć na ten temat...) , ale mam pytanie:
Czy jest jakaś szczególna różnica między wydawnictwem TJT 20th Anniversary Ltd Edition Box dostępnym u nas , a wersją tzw. "Japanese Edition" ? I nie chodzi mi o różnice w książeczce (tekst japoński vs. angielski) czy nadruki płycie.

Zastanawia mnie to trochę, bowiem ta druga na EBAY'u kosztuje zwykle 2x tyle co wersja remasterowana ogólnie dostępna.

Od kiedy U2 wydają DVD we wszystkich regionach jako NTSC, to chyba nie ma różnic <_< . Stare dobre czasy pamiętają wersje PAL w Europie, ale swoją drogą przy dawniejszych koncertach różnic na DVD jakichś strasznych chyba nie będzie.
Poza tym region w Europie i Japonii ten sam - 2, więc spokojnie można u nas odtwarzać (nawet nie wiem czy czasem reedycje nie mają 0 regionu??).
To, że są te wydawnictwa droższe, to chyba już tak zostało - że co Japońskie to lepsze. Owszem ma dodatkową informację po japońsku - OBI, ale poza tym chyba wszystko to samo (poza pewnie paroma innymi "pieczątkami" z tyłu, w USA np. FBI coś tam coś tam ;) ). Często japońskie albumy czy też single mają jakieś dodatkowe utwory i to nierzadko unikatowe, ale reedycje (może i na szczęście ;P ) mają wszędzie te same utwory. ;)
Dla mnie wartość czysto kolekcjonerska, gdy ktoś już posiada wersję europejską. A widać JAPAN w tytule zawsze podbija cenę....

#828 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 25 listopada 2009 - 09:30

Dzięki za odpowiedź. Dobrze być zorientowanym "o co kaman" z tymi samurajami :P
Całe szczęście, że jestem raczej "normalnym" fanem , zatem wersja europejska w pełni mnie zadowoli.

PS. Właśnie taką nówkę w folii, już tak bardziej w ramach prezentu świątecznego, nabyłem na ebay'u za niecałe 15 funtów :D

#829 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 00:43

Parę słów o reedycji TUF'a. Nie tak dawno zakupiłem box. Trudno się nie zgodzić z przedmówcami, że trochę kiszka i można było lepiej to zrobić. Ale jest parę argumentów za tym, aby dać się skusić na wydatek rzędu 160 zł. Chociażby parę perełek na dodatkowym cd. Jednakże nie to było dla mnie najważniejsze. Live Aid... Tak, głównie dlatego kupiłem tę reedycję i nie żałuję. Zakochałem się w tym krótkim perfomance. Ja wiem, że o tym występie powiedziano i napisano wszystko, ale to jest tak pełen emocji , pasji i żarliwości występ, że trudno nie ulec jego magii . No dobra... można to sobie ściągnąć gdzieś cichcem z internetu za friko, to live aid, ale nie w takiej jakości obrazu i dźwięku. Coś pięknego, jutro pewnie też sobie włączę :)
Dołączona grafika

#830 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 19:19

Parę słów o reedycji TUF'a. Nie tak dawno zakupiłem box. Trudno się nie zgodzić z przedmówcami, że trochę kiszka i można było lepiej to zrobić. Ale jest parę argumentów za tym, aby dać się skusić na wydatek rzędu 160 zł. Chociażby parę perełek na dodatkowym cd. Jednakże nie to było dla mnie najważniejsze. Live Aid... Tak, głównie dlatego kupiłem tę reedycję i nie żałuję. Zakochałem się w tym krótkim perfomance. Ja wiem, że o tym występie powiedziano i napisano wszystko, ale to jest tak pełen emocji , pasji i żarliwości występ, że trudno nie ulec jego magii . No dobra... można to sobie ściągnąć gdzieś cichcem z internetu za friko, to live aid, ale nie w takiej jakości obrazu i dźwięku. Coś pięknego, jutro pewnie też sobie włączę :)

Fakt, warto było to kupić dla samego Live Aid - też uwielbiam to oglądać - Bad - mistrzostwo świata... rewelacja... brak słów...
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#831 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 00:02

Parę słów o reedycji TUF'a. Nie tak dawno zakupiłem box. Trudno się nie zgodzić z przedmówcami, że trochę kiszka i można było lepiej to zrobić. Ale jest parę argumentów za tym, aby dać się skusić na wydatek rzędu 160 zł. Chociażby parę perełek na dodatkowym cd.

Szczerze, jeśli to tylko Bopnusowe CD ma być atrybutem to kupię sobie wydanie Deluxe taniej ;) Ja póki co (jeszcze ;P) twardo stoję przy zdaniu, że 160 zł nie jest warte i tyle, TJT było, to nie.

Jednakże nie to było dla mnie najważniejsze. Live Aid... Tak, głównie dlatego kupiłem tę reedycję i nie żałuję. Zakochałem się w tym krótkim perfomance. Ja wiem, że o tym występie powiedziano i napisano wszystko, ale to jest tak pełen emocji , pasji i żarliwości występ, że trudno nie ulec jego magii . No dobra... można to sobie ściągnąć gdzieś cichcem z internetu za friko, to live aid, ale nie w takiej jakości obrazu i dźwięku. Coś pięknego, jutro pewnie też sobie włączę :)

Super, że te 2 utwory z Live Aid trafiły na płytę DVD, miałem na to nadzieję jeszcze przed wydaniem remasteru, ale nie wprowadzajmy w błąd. To żadna nowość! Wydano już ten cały koncert na DVD (chyba 4 DVD) i pewnie w równie dobrej jakości, poza tym brakuje Do They Know It's Christmas? gdzie Bono śpiewa <_< Więc łaski nie zrobili dając te utwory na DVD, ktoś już wcześniej zgrał to cyfrowo oni pewnie tylko skopiowali 2 utwory... :rolleyes: Ktoś kto ma to wydawnictwo mógłby porównać dźwięk i obraz z tym z TUF, bo wątpię, że się znacznie różnią.

Co do TUF to już jasne, że koncertu z trasy UF nie ma to chociaż ten z Conspiracy Of Hope mogli dać cały, a oni nawet SBS pominęli... porażka. W tym wybrali jeszcze taki (jedyny) na którym NYD nie grano. No i Bad oczywiście bez żadnych snippetów :unsure: . Czyli raptem 3 utwóry.

Przypomniało mi się jeszcze, że gdzieś oglądałem, nawet chyba na płytach jeszcze mam wideo z jakiegoś programu, gdzie Bono z Edgem i jakimiś muzykami grają utwór Wild Irish Rose. Czemu tego nigdzie nie wydano!?!!?!??!!?! Świetny utwór, chociaż audio??? :( :( :( :( A najlepiej audio + wideo, tylko w pełnej wersji bez tych wywiadów:http://www.youtube.com/watch?v=-fQGQWTlzmw&fmt=18&annotation_id=annotation_966601&feature=iv

Z tego co widzę to w TV był puszczany w 1989 roku, więc może jest jakaś szansa, że pojawi się na reedycji R&H, a może AB, choć chyba do żadnej nie pasuje stylowo. Pasowało by mi to do TUF, ale chyba nie te lata...
<h1></h1>No chyba, że trzymają utwór na SoA :P jak 500 innych. Jak dla mnie mógłby i wyjść teraz na albumie i mimo lat brzmiałby świetnie, a może i nagrali by go od nowa.

#832 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 18:52

TUFKAK, jakiś czas temu czekałeś na ofertę reedycji z Merlina. Otóż i ona, jednak nie o to dokładnie chodziło. Obniżki od 15 do 75% w większości dotyczą płyt innych zespołów. Co do U2, spadek de facto minimalny, zwłaszcza jeśli chodzi o nowsze wydania. Przykładowo TUF reedycja 53,12; October reedycja 21,25, deluxe 113,89. Reszta tutaj, jednak mało się postarali:

http://merlin.pl/bro...daz-muzyka.html
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#833 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 08 lutego 2010 - 15:42

Na forum u2start pojawiła się informacja o wydaniu reedycji Achtung Baby 4 września 2010. Reedycja ma być dostępna w czterech formatach - CD, Double CD, Deluxe Edition i Vinyl.

The album of the musical turning for the U2 group will make soon its return on the front of the scene. Achtung Baby (1991) will be in its turn remasterized for September 4, 2010! The traditional editions will be: - Simple CD - Double CD - Vinyl - Box Deluxe (2 CD + DVD)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#834 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 lutego 2010 - 18:57

Na forum u2start pojawiła się informacja o wydaniu reedycji Achtung Baby 4 września 2010. Reedycja ma być dostępna w czterech formatach - CD, Double CD, Deluxe Edition i Vinyl.

Ta plotka wydaje mi się mało prawdopodobna. W 2011r. będziemy obchodzić przecież 20 rocznicę wydania Achtung Baby - jest to na pewno lepsza okazja do wydania reedycji. Zwłaszcza, że dotychczasowe najbardziej rozbudowane reedycje były związane z jubileuszami - TJT (20 rocznia) i TUF (25 rocznica). Ponadto ostatni znany nam przeciek to ten od bodajże Dallas Schoe - że kolejną reedycją będzie Pop.
Dołączona grafika

#835 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 08 lutego 2010 - 22:10

Czy ja wiem... Ponoć już w tamtym roku planowali reedycję AB. :huh: Przesunięcie terminu o rok u U2 to nic nowego <_<
Wątpię aby Pop już teraz wydawano. Widocznie AB jest przez fanów i nie tylko całkiem dobrze oceniany i reedycja może cieszyć się dużą popularnością, co nie dokońca miałoby miejsce z Pop'em (no chyba, że by nagrali ją na nowo o czym Bono czasem wspominał ;) ).

Mnie bardziej martwi to, że lecą do AB, a o R&H nic nie słychać... :( Chyba nie opuszczą tego albumu. Może traktują go bardziej jak soundtrack? Może chodzi o prawa autorskie (ostatnio mają fioła na punkcie wycinania utworów z koncertów i snippetów <_< ), ale to już byłby idiotyzm.

Obawiam się, że ostatnią płytą na jakiej mogą zmieścić wszystkie B-Side'y (przynajmniej większość) to będzie R&H. Później Bonusowe CD już nie będzie chyba takie dobre - raczej kompromis między wersjami singlowymi, mixami i jakimś nowym utworem...
Nadzieja w koncertowych DVD, oby tylko nie skończyło się jak z TUF i wydaniem tylko Achtung Baby: The Videos, The Cameos, and a Whole Lot of Interference from Zoo TV na DVD :unsure:

#836 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 lutego 2010 - 07:42

U2roopa na głównej stronie u2-site.com donosi, że powyższa informacja została potwierdzona przez hiszpański oddział Universala (żródło tej informacji to U2miracle.com).
Dołączona grafika

#837 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 15 lutego 2010 - 15:52

U2roopa na głównej stronie u2-site.com donosi, że powyższa informacja została potwierdzona przez hiszpański oddział Universala (żródło tej informacji to U2miracle.com).

no to troche dziwne posunięcie skoro w przyszłym roku wypada 20-sto lecie wydania a im nie chce się czekać bo rozumiem że reedycja będzie tak samo wypasiona jak ta z tjt i tuf innej nie chce....

#838 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 15 lutego 2010 - 16:05

no to troche dziwne posunięcie skoro w przyszłym roku wypada 20-sto lecie wydania a im nie chce się czekać bo rozumiem że reedycja będzie tak samo wypasiona jak ta z tjt i tuf innej nie chce....

Musi być wypasiona i koniecznie z full koncertem z ZOOTV (chyba mają jeszcze jakiś koncertowy materiał video poza Sydney ?). Co do ostatnich posunięć zespołu to wolę się nie wypowiadać.

#839 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 15 lutego 2010 - 16:48

Musi być wypasiona i koniecznie z full koncertem z ZOOTV (chyba mają jeszcze jakiś koncertowy materiał video poza Sydney ?). Co do ostatnich posunięć zespołu to wolę się nie wypowiadać.

najchetniej bym widział koncert z Bazylei i jako bonus cały program zoo tv special, licze również na jakieś nieznane demówki i nie publikowane do tej pory utwory z tego okresu, przynajmniej dwa.

#840 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 13 marca 2010 - 22:12

Jasne! ;) Nabijam się, bo hucznie nazywają to Best Of 1980-2000 oraz dodają Limited Edition. :P A ten temat jakoś mi najbardziej pasował na wspomnienie o tym...
A tu można już kupić:
Dołączona grafika
http://www.fan.pl/sh...st_Of_1980-2000

już kupiłam dzisiaj za 59,99 dobra cena
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych