Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 27 lipca 2009 - 15:46
Wydaje mi się, że kolejną reedycją będzie RAH. Jak już kiedyś pisałem, aż się prosi aby zorganiozwać koncert sylwestrowy w O2 Arena w Dublinie w 20 rocznicę tego najsłynniejszego z Lovetown Tour. Reedycja RAH mogłaby być świetnym dodatkiem do tego wydarzenia, szczególnie gdyby wydano na bonusowym DVD koncert z 31.12.1989r.
Kolejną na tapecie powinna być reedycja Achtung Baby. Chyba jednak w tym wypadku wstrzymają się do 2011r., czyli do 20 rocznicy wydania tego albumu. Czeka nas SoA, czeka nas DVD z trasy. Reedycje w sposób naturalny zostały zepchnięte na dalszy plan...
Napisano 27 lipca 2009 - 19:31
Z drugiej jednak strony po przesluchaniu remastered WTSHNN jestem pełen podziwu:) zupełnie inne wrażenie, całkowicie wydobyta głębia dźwięku
'Cause nothing you have that I need - I can breathe, breathe now!'
Napisano 27 lipca 2009 - 19:39
Napisano 28 lipca 2009 - 18:50
Thanx. Logiczne rozumowanie, i chyba właśnie tak będzie. Dlatego dopytuję, bo mnie jako pierwsza przydałaby się reedycja AB - zasłuchałam ten album na śmierć i czas kupić nowy egzemplarz. Pojedyncze CD już nie kręci, za to opcja full byłaby kusząca. Ale trzeba czekać Ten wątek będzie chyba moim ulubionym na forum..Wydaje mi się, że kolejną reedycją będzie RAH. Jak już kiedyś pisałem, aż się prosi aby zorganiozwać koncert sylwestrowy w O2 Arena w Dublinie w 20 rocznicę tego najsłynniejszego z Lovetown Tour. Reedycja RAH mogłaby być świetnym dodatkiem do tego wydarzenia, szczególnie gdyby wydano na bonusowym DVD koncert z 31.12.1989r.
Kolejną na tapecie powinna być reedycja Achtung Baby. Chyba jednak w tym wypadku wstrzymają się do 2011r., czyli do 20 rocznicy wydania tego albumu. Czeka nas SoA, czeka nas DVD z trasy. Reedycje w sposób naturalny zostały zepchnięte na dalszy plan...
Druga kwestia tak z czystej ciekawości - w daleko wcześniejszych postach ludzie gorączkowali się o ceny reedycji, i rzeczywiście było o co. Z tamtych doświadczeń wynika jedno - na początku opłacało się kupować zagraniczne, bo rodzima fonografia zdzierała skórę i z portfela, i z pleców jego właściciela. Potem ceny w PL spadły i można było kupować i nóż się w kieszeni mniej otwierał. Ciekawe, co tym razem zafunduje nam ojczyzna... Na dzień dzisiejszy cenowo dla porównania:
http://merlin.pl/bro...otion/4/U2.html
Napisano 30 lipca 2009 - 17:14
Musisz mi psuć humor z rana???
wcale to nie jest niemożliwa opcja. patrząc na to zdjęcie które wrzuciłem (kilkanaście postów wyżej) i przeglądając info na różnych stronach zagranicznych to wynika że wersja UF super deluxe będzie podobna jak nie taka sama co JT super deluxe, czyli DVD będzie
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way
Oooh...ultraviolet...
Napisano 04 sierpnia 2009 - 19:14
ATYCLB - wcześniej 23,09, teraz 32,99
TJT Remastered deluxe edition - wcześniej 59,84, teraz 85,49
Większość pojedynczych płyt, nawet remasterki, były po 23,09, teraz ~50% w górę. Z CD które kupiłam teraz tylko AB jest po starej cenie. http://merlin.pl/bro...otion/4/U2.html Wnioski? Jak się Chorzów zbliża, cen się nie poniża..
Napisano 06 sierpnia 2009 - 13:51
Nie, chyba masz na myśli The Joshua Tree [Super Deluxe Limited Edition], ono teraz jest za 102,99. Ja pisałam o TJT Remastered deluxe edition. Nieistotne. W każdym razie ta sytuacja uczy fanów paru rzeczy, nieprawdaż? Trzeba być rozeznanym z ofertami i kupować dość szybko, zwłaszcza jeśli zbliża się jakiś event związany z zespołem, bo wtedy ceny idą w górę. Powinno byc odwrotnie, no ale znacie zależność popytu i podaży. Ciekawe, za ile zaserwują nam następną remasterkę U2..Co jak co ale 100 zł za Joshua Deluxe Edition 2cd + dvd to się nawet opłaca , bo szczerze mówiąc myślełem, że poza allegro to się już raczej nigdzie nie dostanie...
Napisano 06 sierpnia 2009 - 14:11
Nie, chyba masz na myśli The Joshua Tree [Super Deluxe Limited Edition], ono teraz jest za 102,99.
Tak właśnie to miałem na myśli a 3 zł w tę czy w tamtą nie robi aż tak wielkiej różnicy.
Napisano 07 sierpnia 2009 - 14:37
Nie, chyba masz na myśli The Joshua Tree [Super Deluxe Limited Edition],
Dostałam tę wersję w zeszłym roku na urodziny i wiem, że wtedy było ciężko ją dostać, więc dziwi mnie jej obecność na merlinie i to w tak atracyjnej cenie. Moja JT została kupiona w jakimś mniej popularnym sklepie internetowym, a po otwarciu okazało się, że dvd nie działa Na szczęście zostało wymienione bez problemu.
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
#611 Guest_piotrek85_*
Napisano 07 sierpnia 2009 - 14:41
Też jestem zdziwiony. Może doprodukowali trochę egzemplarzy. Wiadomo - na trasie koncertowej sprzedaż płyt rośnie. Szkoda tylko, że nie maja 2 płytowego Popmartu.Dostałam tę wersję w zeszłym roku na urodziny i wiem, że wtedy było ciężko ją dostać, więc dziwi mnie jej obecność na merlinie i to w tak atracyjnej cenie. Moja JT została kupiona w jakimś mniej popularnym sklepie internetowym, a po otwarciu okazało się, że dvd nie działa Na szczęście zostało wymienione bez problemu.
Napisano 17 sierpnia 2009 - 11:29
CD
Deluxe
Super Deluxe
Winyl
ciuch ciuch!
Napisano 17 sierpnia 2009 - 16:38
To dobra wiadomość, długo czekaliśmy na remasterkę TUF. Jednak na razie za pośrednictwem Amazona to będzie kosztowna impreza. Z matmy jestem do niczego, więc wyprowadźcie mnie z błędu jeśli ciachnęłam się w obliczeniach. Wg aktualnego kursu walut NBP, bez kosztów wysyłki, wyglądałoby to następująco:Na Amazon.com pojawiła się możliwość kupna zremasterowanej wersji TUF. Data wydania to 20 października.
CD - 85 zł
Deluxe - 140 zł
Super Deluxe - 165 zł
Winyl - na razie niedostępny
Napisano 17 sierpnia 2009 - 18:34
Oni te ceny chyba z kosmosu biorą, ja rozumiem wydania deluxe ale zwykłe CD żeby za takie pieniądze sprzedawać?!CD - 85 zł
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
#615 Guest_piotrek85_*
Napisano 17 sierpnia 2009 - 19:05
To są ceny z amazona po przeliczeniu dolara na złotówkę. Więc nie brałbym tego pod uwagę. Zwykłe CD pewnie będzie kosztować ok. 50 złotych a pozostałe wydania 100, 150 zł.Oni te ceny chyba z kosmosu biorą, ja rozumiem wydania deluxe ale zwykłe CD żeby za takie pieniądze sprzedawać?!
Napisano 19 sierpnia 2009 - 15:52
U2.com o Disappearing Act
ciuch ciuch!
Napisano 19 sierpnia 2009 - 18:27
Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:43
Dzisiaj w BBC Radio Bono i The Edge zaprezentowali kawałek nowej piosenki która znajdzie się na reedycji The Unforgettable Fire. Jest to utwór pochodzący z tamtych czasów, z dogranym wokalem. Piosenka nazywa się Disappearing Act, wcześniej nosiła nazwę White City
Brzmi całkiem fajnie, a przez ten nowy wokal wręcz jak coś z nowego albumu ;P Jak dla mnie super.
Czyli znów dostaniemy kawałek dokończony po latach Choć jak dobrze brzmi to mi to wcale nie przeszkadza.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:48
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych