W którym momencie audycji można usłyszeć ten kawałek?Jak ktoś będzie dysponował wyciętą wersją z tego nagrania, może zapodać. Będzie fajnie.
Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:57
zaczyna sie od 35minuty
http://www.bbc.co.uk...unch_with_Bono/
Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:59
Poprawka ! 1:38:28
Użytkownik bee edytował ten post 19 sierpnia 2009 - 21:11
#625 Guest_piotrek85_*
Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:32
Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:35
Bardzo możliwe. Chociażby z tak oczywistych powodów, jak promocja tej reedycji. Birdland zagrali podczas okazjonalnego występu w jakiejś katedrze 2 lata temu, więc czemu by nie zagrać DA live?Znowu mnie urządzili, już wiem że jutro będę cały dzień nucił " and you think that you can looooove.. ". Mam nadzieję, iż fakt nagrania/wydania tego w okresie trasy wpłynie na możliwość jakiegoś wykonania live..
Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:37
Niezły kawałek i zaostrza apetyt na reedycję! Czy oprócz tego wycinka ktoś ma nagraną całą tę audycję i mógłby wrzucić?Dzięki Johnny99. U2 - Disappearing Act (BBC Radio 1)
Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:38
ciuch ciuch!
Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:39
Napisano 15 września 2009 - 15:00
źródło
ciuch ciuch!
Napisano 15 września 2009 - 15:27
Reedycja TUF planowana jest na 27 października. Reedycja obejmuje 4 wersje: winylową, standardowe CD, dwupłytowa wersja specjalna z 36 stronnicową książeczką, oraz Super Deluxe, zawierająca płytkę TUF, b-side'y, DVD, zawierające rzadkie video, fragmenty koncertów, "The Making of" TUF'a, 56 stronnicową książeczkę i 5 portfolio.
źródło
No zaczyna powoli to się rozkręcać, ale na 100%!!! spóźnią się i data znów będzie przesunięta
O ile co na CD1 będzie jest raczej jasne (małe różnice możliwe jak przy wydaniu MSFL), na CD2 fajnie jakby dopatrzyli się tych alternatywnych tekstowo/wokalnie wersji LCT i ASOH z Wembley No i co najmniej tyle Unreleased Songs co na TJT
O tyle kwestia DVD mnie martwi, aby główną atrakcją nie było właśnie to "Making Of TUF" Ja liczę na to, że jednak "concert footage" okaże się jakimś pełnym koncertem (choć na to do końca nie wskazuje), a nie zlepkiem kilku utworów Nie obrażę się jeśli wydadzą wszystkie teledyski z TUF dotąd nie wydane na DVD (Bad, ASOH, TUF). No i mogli by dodać wideo z Live Aid, było by miło.
Napisano 15 września 2009 - 15:49
edit: Przepraszam, już jest normalnie.
http://www.amazon.co...ASIN=B002JTHFUS
Ps. Tyle jest pięknych koncertów z tamtego okresu, więc jeżeli największą atrakcją DVD miałby być 'Making of' dostępny już na DVD Slane Castle, to byłaby lekka kicha...
See through in the sunlight
Napisano 15 września 2009 - 20:07
[...]
Ps. Tyle jest pięknych koncertów z tamtego okresu, więc jeżeli największą atrakcją DVD miałby być 'Making of' dostępny już na DVD Slane Castle, to byłaby lekka kicha...
Dokładnie! Tym bardziej, że ten co jest na Slane został nawet zremasterowany. Może nie jest w super jakości (bitrate zwłaszcza), ale to tylko dokument. 2 wersja Pride jest w lepszej jakości na U218. Więc wolałbym podejście jak na TJT. Koncert, którego nie wydano, dokument, którego na DVD, ani nawet na VHS nie wydano + teledyski, których na innych DVD nie ma.
OK zostanie im dużo miejsca (oby nie!) to mogą dodać teledyski Pride, ale one są już na U218, jeśli już to jakieś ich inne wersje
Jest koncert z Dortmundu, w prawdzie nie wiem czy jest cały nagrany, ale pewnie tak i to już było by coś więcej ponad to co mamy z TV. Choć nie wiem kto ma do tego prawa, może po części ta telewizja WDR czy jakoś tam, a U2 wydając swoje płyty stroni od podziału zyskami
Ale popatrzmy na wideo do Bad, audio jest chyba to samo, co na WAIA czyli z Birmingham. Może i wideo jest z tamtąd, a co za tym idzie kręcono więcej niż jesen utwór.
Napisano 16 września 2009 - 17:06
Reedycja TUF planowana jest na 27 października. Reedycja obejmuje 4 wersje: winylową, standardowe CD, dwupłytowa wersja specjalna z 36 stronnicową książeczką, oraz Super Deluxe, zawierająca płytkę TUF, b-side'y, DVD, zawierające rzadkie video, fragmenty koncertów, "The Making of" TUF'a, 56 stronnicową książeczkę i 5 portfolio.
źródło
Zawsze mnie martwią takie pomysły...wciąż szukanie gdzieś kasy...Ale znając siebie to i tak kupię dersję deluxe. Ciekaw jestem B-side'y video,koncertów.Making już wydano na dvd "Go home" z 2001.
Napisano 16 września 2009 - 18:02
Zawsze mnie martwią takie pomysły...
A mnie martwi takie krytyczne podejście
Jeśli chodzi o standardową wersję CD - zapasy tego albumu pewnie i tak są mocno ograniczone. Po co więc doprodukowywać dotychczasową wersję, skoro można ulepszyć dźwięk i szatę graficzną? Szczególnie, że cena standardowej CD przy dotychczasowych reedycjach była bardzo przystępna. Jeśli chodzi zaś o bonus CD - to świetna sprawa dla osób chcących posiadać wszystkie oficjalnie wydane utwory U2. Zebranie wszystkich singli to obecnie duży problem (a koszt na pewno przewyższa znacznie cenę 2-płytowego wydania reecycji), Dodatkowo dostajemy przecież też zawsze jakiś raytas. Tak więc - ja jestem jak najbardziej za reedycjami.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych