Skocz do zawartości

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#621 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:56

Jak ktoś będzie dysponował wyciętą wersją z tego nagrania, może zapodać. Będzie fajnie.

W którym momencie audycji można usłyszeć ten kawałek?

#622 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:57

zaczyna sie od 35minuty

http://www.bbc.co.uk...unch_with_Bono/

#623 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:59

Poprawka - kawałek zaczyna się dokładnie od 1:38:38.

Poprawka ! 1:38:28

Użytkownik bee edytował ten post 19 sierpnia 2009 - 21:11

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#624 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:10

Zajebiście, że będziemy mieli nowy kawałek z najlepszymi dźwiękami lat 80-tych wraz z odświeżonym TUF-em czyli POP-em lat 80-tych.

#625 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:12

Dzięki Johnny99. :) U2 - Disappearing Act (BBC Radio 1)

#626 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:19

Zgadzam się z Johnnym, refren miecie równo! Kolejny argument za wydawaniem kupy forsy na reedycje
@Piotrek 85 wielkie dzięki za tak szybką reakcję ;)
Dołączona grafika

#627 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:29

jest bardzo dobrze :)
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#628 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:32

Znowu mnie urządzili, już wiem że jutro będę cały dzień nucił " and you think that you can looooove.. ". Mam nadzieję, iż fakt nagrania/wydania tego w okresie trasy wpłynie na możliwość jakiegoś wykonania live..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#629 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:35

Znowu mnie urządzili, już wiem że jutro będę cały dzień nucił " and you think that you can looooove.. ". Mam nadzieję, iż fakt nagrania/wydania tego w okresie trasy wpłynie na możliwość jakiegoś wykonania live..

Bardzo możliwe. Chociażby z tak oczywistych powodów, jak promocja tej reedycji. Birdland zagrali podczas okazjonalnego występu w jakiejś katedrze 2 lata temu, więc czemu by nie zagrać DA live? ;)
Dołączona grafika

#630 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:37

Dzięki Johnny99. :) U2 - Disappearing Act (BBC Radio 1)

Niezły kawałek i zaostrza apetyt na reedycję! Czy oprócz tego wycinka ktoś ma nagraną całą tę audycję i mógłby wrzucić?
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#631 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:38

Link z U2start do pełnej audycji:

http://www.sendspace.com/file/kw4z3i

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#632 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:39

Chrapcio jak zwykle szybszy od błyskawicy ;)
And die behind the wheel

Tak uważam.

#633 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:46

chrapcio7 i Johnny99, obaj byliście szybcy & uprzejmi :) Wielkie dzięki chłopaki!
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#634 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 15 września 2009 - 15:00

Reedycja TUF planowana jest na 27 października. Reedycja obejmuje 4 wersje: winylową, standardowe CD, dwupłytowa wersja specjalna z 36 stronnicową książeczką, oraz Super Deluxe, zawierająca płytkę TUF, b-side'y, DVD, zawierające rzadkie video, fragmenty koncertów, "The Making of" TUF'a, 56 stronnicową książeczkę i 5 portfolio.

źródło

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#635 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 15 września 2009 - 15:27

Reedycja TUF planowana jest na 27 października. Reedycja obejmuje 4 wersje: winylową, standardowe CD, dwupłytowa wersja specjalna z 36 stronnicową książeczką, oraz Super Deluxe, zawierająca płytkę TUF, b-side'y, DVD, zawierające rzadkie video, fragmenty koncertów, "The Making of" TUF'a, 56 stronnicową książeczkę i 5 portfolio.

źródło

No zaczyna powoli to się rozkręcać, ale na 100%!!! spóźnią się i data znów będzie przesunięta :unsure: <_<

O ile co na CD1 będzie jest raczej jasne (małe różnice możliwe jak przy wydaniu MSFL), na CD2 fajnie jakby dopatrzyli się tych alternatywnych tekstowo/wokalnie wersji LCT i ASOH z Wembley ;) No i co najmniej tyle Unreleased Songs co na TJT :P

O tyle kwestia DVD mnie martwi, aby główną atrakcją nie było właśnie to "Making Of TUF" :( Ja liczę na to, że jednak "concert footage" okaże się jakimś pełnym koncertem (choć na to do końca nie wskazuje), a nie zlepkiem kilku utworów :( Nie obrażę się jeśli wydadzą wszystkie teledyski z TUF dotąd nie wydane na DVD (Bad, ASOH, TUF). No i mogli by dodać wideo z Live Aid, było by miło.

#636 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 15 września 2009 - 15:49

Na Amazonie można już składać pre-orders na wszystkie wersje, w tym Super Deluxe. Nie wiedzieć czemu są to importy, może żeby sztucznie podbić cenę.
edit: Przepraszam, już jest normalnie.

http://www.amazon.co...ASIN=B002JTHFUS

Ps. Tyle jest pięknych koncertów z tamtego okresu, więc jeżeli największą atrakcją DVD miałby być 'Making of' dostępny już na DVD Slane Castle, to byłaby lekka kicha...

See through in the sunlight

#637 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 15 września 2009 - 20:07

[...]
Ps. Tyle jest pięknych koncertów z tamtego okresu, więc jeżeli największą atrakcją DVD miałby być 'Making of' dostępny już na DVD Slane Castle, to byłaby lekka kicha...

Dokładnie! Tym bardziej, że ten co jest na Slane został nawet zremasterowany. Może nie jest w super jakości (bitrate zwłaszcza), ale to tylko dokument. 2 wersja Pride jest w lepszej jakości na U218. Więc wolałbym podejście jak na TJT. Koncert, którego nie wydano, dokument, którego na DVD, ani nawet na VHS nie wydano + teledyski, których na innych DVD nie ma.
OK zostanie im dużo miejsca (oby nie!) to mogą dodać teledyski Pride, ale one są już na U218, jeśli już to jakieś ich inne wersje :unsure:

Jest koncert z Dortmundu, w prawdzie nie wiem czy jest cały nagrany, ale pewnie tak i to już było by coś więcej ponad to co mamy z TV. Choć nie wiem kto ma do tego prawa, może po części ta telewizja WDR czy jakoś tam, a U2 wydając swoje płyty stroni od podziału zyskami ;)

Ale popatrzmy na wideo do Bad, audio jest chyba to samo, co na WAIA czyli z Birmingham. Może i wideo jest z tamtąd, a co za tym idzie kręcono więcej niż jesen utwór. :rolleyes:

#638 Jeams00

Jeams00

Użytkownik

• Members
  • 155 Postów

Napisano 16 września 2009 - 17:06

źródło

Zawsze mnie martwią takie pomysły...wciąż szukanie gdzieś kasy...Ale znając siebie to i tak kupię dersję deluxe. Ciekaw jestem B-side'y video,koncertów.Making już wydano na dvd "Go home" z 2001.

#639 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 września 2009 - 18:02

Zawsze mnie martwią takie pomysły...

A mnie martwi takie krytyczne podejście ;)

Jeśli chodzi o standardową wersję CD - zapasy tego albumu pewnie i tak są mocno ograniczone. Po co więc doprodukowywać dotychczasową wersję, skoro można ulepszyć dźwięk i szatę graficzną? Szczególnie, że cena standardowej CD przy dotychczasowych reedycjach była bardzo przystępna. Jeśli chodzi zaś o bonus CD - to świetna sprawa dla osób chcących posiadać wszystkie oficjalnie wydane utwory U2. Zebranie wszystkich singli to obecnie duży problem (a koszt na pewno przewyższa znacznie cenę 2-płytowego wydania reecycji), Dodatkowo dostajemy przecież też zawsze jakiś raytas. Tak więc - ja jestem jak najbardziej za reedycjami.
Dołączona grafika

#640 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 16 września 2009 - 19:08

na miracle.com są już szczegóły dotyczące reedycji TUF jak ma wyglądać w całości.
Ma być CD EXTRA, DVD Z DORMUNDU 1984. Nie wiem ale chyba chodzi o ten koncert. 1984-11-21 - Dortmund, Germany - Westfalenhalle
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych