Reedycje wszystkich albumów U2
Posted 16 września 2009 - 19:15
CD Extra
- 11 O'Clock Tick Tock (Unreleased Version)
- Bass Trap
- Boomerang I
- Boomerang II
- Love Comes Tumbling
- 60 Seconds In Kingdom Come
- The Three Sunrises
- Sunday Bloody Sunday (Live Live Aid)
- Bad (Live Live Aid)
- Walk On The Wild Side
- Ruby Tuesday
- Satellite Of Love
- Disappearing Act (Unreleased Tracks)
- Yoshino Blossom (Unreleased Tracks)
DVD
- Dormund Westfallhen November 1984
BONUS DVD
- The Barry Devlin Slane Document
- U2 At Cospiracy Of Hope
- U2 At Live Aid
- Unforgettable Fire Ducumer (Barry Delvin)
Czyżby 2 X DVD? Utwory z Live Aid - jestem jak najbardziej za
Posted 17 września 2009 - 06:17
Najbardziej cieszy mnie koncert z Dortmundu na DVD. Oczywiście jest on już znany, ale dzięki temu będziemy mieli oficjalnie udokumnetowaną kolejną trasę.
Jeśli chodzi o Bonus CD- trochę szkoda, że zapowidada się, że odstąpią od zastosowanej przy poprzednich reedycjach praktyki zawarcia całego materiału z singli do TUF. Brakuje więc wydłużej wersji 4th of July (z singla Pride), dwóch innych wersji Love Comes Tumbling z singla TUF oraz utworów live: A Sort of Homecoming i Bad (z Wide Awake In America).
Posted 17 września 2009 - 09:23
Posted 17 września 2009 - 17:07
http://www.u2.com/ne...fire-remastered
Posted 17 września 2009 - 18:48
Jeśli chodzi o bonus CD to trochę kicha: Brakuje też wersji singlowej Pride Jakoś nie wieżę, że dali dłuższe 11 O'Clock (co cieszy) a nie dali Pride dłuższej Gdie 4th Of July, Gdzie ASOH z Wembley??? Bad też z WAIA mogłoby być....... No i Wire (Dub Mix) Kicha, tu się nie postarali jeśli to prawda. Jeśli to kosztem Bad z Live Aid bo jest długie trochęto po cholerę to na CD2 dawać jak ma być na DVD????[...]
Jeśli chodzi o Bonus CD- trochę szkoda, że zapowidada się, że odstąpią od zastosowanej przy poprzednich reedycjach praktyki zawarcia całego materiału z singli do TUF. Brakuje więc wydłużej wersji 4th of July (z singla Pride), dwóch innych wersji Love Comes Tumbling z singla TUF oraz utworów live: A Sort of Homecoming i Bad (z Wide Awake In America).
Są lepsze kawałki Live: mogli by dać Wire, Indian Summer Sky czy inne żadkie utwory. No i tylko 2 Unreleased Tracks?? Słabo coś. Gdzie Be There? Rise Up było OK na TJT, a to już nie no chyba, że to inna nazwa Yoshino Blossom...
Mam nadzieję, że to zmienią, bo na U2.com jeszcze nic nie piszą o track liście CD Extra.
Może raczej chodzi o Bonusowe materiały na DVD a nie Bonus DVD.U2.com potwierdza oficjalnie wydanie reedycji - w dniu 26 października 2009r. Nie wspomina jednak nic o tym aby miały być dwa DVD.
http://www.u2.com/ne...fire-remastered
Co do DVD to informacje są różne jedne strony/fora piszą o Dortmundzie (mam nadzieję, że całym):
http://www.u2gigs.com/show921.html
Na u2.com z kolei nic nie piszą o innych materiałach Live niż Conspiracy:
a DVD including music videos, a documentary and unreleased live footage from the Amnesty International Conspiracy of Hope Tour in 1986.
Samo Conspiracy na DVD + Live Aid tylko na CD byłoby dopiero kichą....
Mam nadzieję, że poprawią się jeśli chodzi o Bonusowe CD!!
Posted 17 września 2009 - 20:24
Mam nadzieję, że poprawią się jeśli chodzi o Bonusowe CD!!
Myślę, że się jednak poprawią. Nie licząc snippetów z Bad z Live Aid mamy jak na razie tylko 11 kawałków, to bardzo mało (uwzględniając nawet to że Bad live trwa trochę dłużej), być może wcisną jeszcze wspominane przez Ciebie singlowe wersje niektórych kawałków.
Posted 19 września 2009 - 19:46
Nadzieja w tym, że na U2.com ciągle nie ma potwierdzenia track listu Bonusowego CD.Myślę, że się jednak poprawią. Nie licząc snippetów z Bad z Live Aid mamy jak na razie tylko 11 kawałków, to bardzo mało (uwzględniając nawet to że Bad live trwa trochę dłużej), być może wcisną jeszcze wspominane przez Ciebie singlowe wersje niektórych kawałków.
Na stronie:
http://www.muziek.nl.....h Anniversary
jest wizualizacja (?) oprawy graficznej nowego TUF. Chyba całkiem prawdopodobna.
Posted 21 września 2009 - 15:52
See through in the sunlight
Posted 21 września 2009 - 17:05
Super się zapowiada, TJT jest wprawdzie najlepsza ale to TUF pozostaje moją najukochańszą płytą U2. Akurat 26-30 października będę w Waszyngtonie. Niestety, U2 grają wtedy w Vancouver, a więc kawałek drogi ale przynajmniej na miejscu podejmę próbę zakupu wypasionego TUF-a, za - mam nadzieję - ludzkie pieniądze. Pytanie tylko w jakim regionie będzie zakodowane DVD ??
Jak znam ostatnie wydania U2 to w USA będzie region 1. U nas region 2. Ale na tym koniec różnic Bo u nas też będzie zapewne wydanie NTSC...... Czemu to w Ameryce w PALu nie wydadzą... Chyba nawet UABRS w NTSC u nas wydali. Tak trudno 2 wersje zrobić?
Posted 21 września 2009 - 17:44
...
Reply to this topic
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users