Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 06 lipca 2009 - 22:46
Ciekawi mnie tylko czy dadzą jakiś koncert i jaki?? Napisane jest Videos i Film Footage... Super, że dadzą widea, których nie ma jeszcze na żadnym DVD, np. Bad, TUF, czy ASOH, a może i 3. wersję Pride....
Jeśli nie mają nic innego niż Dortmund, to niech wydadzą go w całości (bo na bootlegu chyba 3 utworów brakuje), ale to mało i już jest w dobrej jakości. Lepiej inny koncert, dodać np. występ z Live Aid, czy też może coś Conspiracy Of Hope, ale nie dokumenty, obawiam się, że mogą tam wcisnąć to co już zremasterowane mamy na Slane Castle DVD
Napisano 08 lipca 2009 - 07:53
"11 O"Clock Tick Tock"
"Boomerang I"
"Boomerang II"
"Touch"
"Bass Trap"
"Love Comes Tumbling"
"Sixty Seconds In Kingdom Come"
"The Three Sunrises"
"A Sort Of Homecoming Live From Wembley"
http://muzyka.onet.p...4546,newsy.html
#583 Guest_depe_*
Napisano 08 lipca 2009 - 08:02
Czyżby DVD z 14 lub 15.11.1984"A Sort Of Homecoming Live From Wembley"
???
11 O'Clock Tick Tock
I Will Follow
Seconds
Sunday Bloody Sunday
The Cry
The Electric Co. / Send In The Clowns (snippet) / Amazing Grace (snippet)
A Sort Of Homecoming
MLK
The Unforgettable Fire
Wire
Bad
October
New Year's Day
Pride (In The Name Of Love)
Gloria
---------------------------------------------------------------------------
Party Girl
Two Hearts Beat As One / Let The Music Do The Talking (snippet)
40
Napisano 08 lipca 2009 - 19:38
Onet.pl ( ) donosi, że reedycja TUF zostanie wzbogacona o takie kawałki:
"11 O"Clock Tick Tock"
"Boomerang I"
"Boomerang II"
"Touch"
"Bass Trap"
"Love Comes Tumbling"
"Sixty Seconds In Kingdom Come"
"The Three Sunrises"
"A Sort Of Homecoming Live From Wembley"
http://muzyka.onet.p...4546,newsy.html
Nie możliwe, że "Touch" dadzą drugi raz , na Boy już jest, a co do 11'O Clock to mam nadzieję, że dadzą, bo to dłuższa wersja w stosunku z tej z Boy.
To raczej wygląda jak spis B-Sideów z Singli...
A gdzie Pride (Single Version) - to liczę, że dadzą, jak Streets na TJT; które LCT?? Oby to Alternate Vocal, tak samo ASOH.
Pewnie jeszcze Bad (Live From Birmingham) z WAIA dodadzą i będzie komplet.
A co do Bad jeszcze to teledysk do tej wersji pochodzi właśnie z Birmingham 1984-11-12. Może cały koncert tam kręcono??
Z U2gigs:
Setlist:
Comments: This concert features the only performance of I Fall Down on either European leg of the Unforgettable Fire Tour. It was last played on 24 September 1984 in Perth, and this is its second-last performance; the last is on 18 April 1985 in Worcester. Bad from this concert appears on the Wide Awake In America EP.
- 11 O'Clock Tick Tock
- I Will Follow
- Seconds
- Sunday Bloody Sunday
- The Cry
- The Electric Co. / Amazing Grace(snippet)
- I Fall Down
- MLK
- The Unforgettable Fire
- Wire
- Bad
- October
- New Year's Day
- Pride (In The Name Of Love)
- Gloria
encore(s):
- Two Hearts Beat As One
- Party Girl
- 40
Soundchecked: Wire, The Unforgettable Fire, A Sort Of Homecoming, Bad, MLK, Indian Summer Sky, Pride (In The Name Of Love), New Year's Day
Szkoda tylko, że Indian Summer Sky nie zagrali wtedy... Ale tak czy owak mamy 17 utworów (bez The Cry) w stosunku do 13 z Dortmundu.
PS Tak przy okazji to mnie rozbawiło:
1984-10-27 Bruksela
Comments: The volume for this concert is so loud that it shakes nearby houses and the Brussels Seismological Institute registers it as an earthquake. Bono subsequently blames Adam's bass playing.
Oni to mają moc!
Napisano 26 lipca 2009 - 16:32
Intensywnie zastanawiam się którą opcję reedycji kupić, więc temat u mnie na czasie. Właśnie siedzę na Merlinie zachęcona twoim postem. I rzeczywiście, ceny atrakcyjne. Do tej pory kupowałam w Media Markt właśnie ze względu na kasę oraz rewelacyjne stanowisko do odsłuchiwania muzy. Ale można pokombinować w inne opcje.Ogólnie wszystkie albumy w korzystnych cenach na merlinie. 23 zł za album, 39 dvd, i joshua super deluxe 100 zł.
Na 1 rzut oka opłaca się pod warunkiem, że zaoszczędzisz na kosztach przesyłki i odbierzesz CD za darmo w punkcie Merlina. Mojej "wsi" oczywiście nie ma na liście punktów, norma W wolnej chwili spróbuję wybrać się do MM i porównać ceny, zobaczymy jak wypadnie. Chyba że ktoś ma inną tańszą opcję zakupu reedycji?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych