Ale reedycji albumu możemy się wciąż spodziewać. Film Rattle and Hum chyba jako jedyny materiał związany z U2 nie bym rozpowszechniany przez universal/island/mercury a przez paramount i to własnie ta wytwórnia jeżeli dobrze rozumiem stwierdzenie "TM & Copyright ? 1988 Paramount Pictures Corporation. All Rights Reserved. TM owned by Island Entertainment Group " ma prawa do filmu ( zresztą to gdzieś było powiedziane, że kasę na film też wykładał paramount, w jakimś wywiadzie chyba Bono mówił, że dostali kase na film kolorowy a zrobili w 1/2 film czarnobiały ), a TM to znaczy chyba znak handlowy czyli U2. Tak więc moim zdaniem ciężko było się spodziewać tego wydawnictwa wydanego przez U2 w formie CD + DVD czy coś podobnego, może zamiast tego doczekamy się innego koncertu. Zresztą dotychczasowa forma tego wydawnictwa nie była rewelacyjna.Ja pier... przecież to jest profanacja! Na tą reedycje czekałem najbardziej:(
Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 08 grudnia 2008 - 22:18
...
Napisano 09 grudnia 2008 - 12:20
Napisano 09 grudnia 2008 - 12:31
Kto wie, a może ze względu na prawa Paramount wcale nie doczekamy się reedycji tego wydawnictwa przygotowanego przez Island? Mogłyby wskazywać na to plany zespołu jeśli chodzi o najbliższe reedycje "The Unforgettable Fire"...."Achtung Baby".
Masz na myśli reedycje CD? Wydaje mi się, że to albumu na wyłączne prawa Island. Nie mam pod ręką swojej płyty, ale tutaj wszędzie wymienia się właśnie tą wytwórnię:
http://www.u2wandere...sco/alb007.html
Napisano 16 grudnia 2008 - 18:21
Co mi sie podoba najbardziej, to początek koncertu, kiedy ten "wodzirej" odlicza i przy 9 łamie mu sie głos
A potem Bono nuci te znana melodie ( nie pamiętam jak sie nazywa) i płynnie przechodzi w WTSHNN.
Według tego co tu napisane chodzi o Auld Lang Syne
to ta piosenka a możesz to usłyszeć w wykonaniu U2 co roku jak są po kilku głębszych tzn. w Szkocji (?) no i ogólnie w Wielkiej Brytanii śpiewa się to o 24. w sylwestra widać w Irlandi też się przyjęło.
w podstawówce mieliśmy się tego na pamięć uczyć, bo nauczycielka muzyki "kochała" Anglię
EDIT! nie wiem gdzie to zamieścić ale mam TU ciekawy link:P może już widzieliście a ja się podniecam?
Sygnaturka
Napisano 16 grudnia 2008 - 19:20
Napisano 21 grudnia 2008 - 21:53
Fajnie, nie?
Napisano 13 marca 2009 - 10:55
Napisano 13 marca 2009 - 11:03
U2 rozważa powrót do korzeni.... - oby nie...
Onet jak zwykle wyrwał wypowiedź z kontekstu. Słowa Bono nie oznaczały "Planujemy nagrać nasze stare albumy na nowo", lecz stanowiły zapewne odpowiedź na pytanie "Gdbyście mieli możliwość zmienienia czegoś w Waszych poprzednich albumach, co to by było, itp...". Można to łatwo sprawdzić, w temacie Promo Tour jest dostępny cały wywiad. Ja go jeszcze nie słuchałem
Napisano 02 kwietnia 2009 - 08:43
Ciekawe, co będzie na drugim CD. Byle nie nagrania live i remixy...
Chociaż właściwie nic innego być nie może
Na 100 % będzie zawartość Wide Awake in America, a do tego to co było dostępne na singlach:
PRIDE:
Pride (Single Version)
Boomerang I
Boomerang II (4:48)
4th of July (Long Version)
11 O'Clock Tick Tock (Long Version)
TUF:
The Three Sunrises
Love Comes Tumbling
Love Comes Tumbling (False Start)
Love Comes Tumbling (Alternate Vocal)
A Sort of Homecoming (Live from Wembley Different Mix)
Bass Trap
Sixty Seconds in Kingdom Come
Daje to 16 kawałków, być może zmieści się jeszcze 1-2 rarytasty, wcześniej niepublikowane.
Napisano 03 lipca 2009 - 12:39
ciuch ciuch!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych