U2.COM
Napisano 13 lipca 2020 - 20:00
A z ciekawości. Masz jeszcze opakowanie? Był na jednym i drugim tracking do UPS?
Jedno wyrzuciłem ale drugie przypadkiem ostało się w aucie, to jutro sprawdzę (jak nie zapomnę ale teraz już na pewno nie wyrzucę przed sprawdzeniem)
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 19 lipca 2020 - 21:14
Ludziska.
Czy komuś udało się zgrać obecnie dostępny tylko przez 48h koncert Vertigo Tour z Chicago?
Qrde, próbuję już nie wiem który raz za pomocą różnych wtyczek w przeglądarkach czy programu VLC i dupa.
Zależy mi bardzo na tej wersji, bo jest w Full HD, a nie zwykłym DVD.
Napisano 19 lipca 2020 - 22:18
Ludziska.
Czy komuś udało się zgrać obecnie dostępny tylko przez 48h koncert Vertigo Tour z Chicago?
Qrde, próbuję już nie wiem który raz za pomocą różnych wtyczek w przeglądarkach czy programu VLC i dupa.
Zależy mi bardzo na tej wersji, bo jest w Full HD, a nie zwykłym DVD.
Kurde, obstawiałbym, że puszczą w 480p, ewentualnie jakiś upscalling sztuczny do 1080p. A tu serio HD. Choć na 100% nie wiem, czy tylko 720p z upscallingiem, czy serio 1080p. Ale to potwierdza pogłoski, że zarówno Chicago, jak i Milan nagrywano w HD, tylko wydano w SD... W sumie taki Berlin nagrali chyba w 4K, a tez na DVD nam zafundowali....
Co do samego Chicago, to mieszane uczucia, bo samo Vertigo Tour lubię, setlista też przyzwoita, jako mix z 2 nocy, ale... Bono w nie najlepszej wokalnej formie, no i oczopląs Hamiltona! Kamera lata jak szalona, do tego migawki, a nie ujęcia. Nie wspomnę o pomieszaniu scen, chyba w Vertigo oraz w Elevation. Z drugiej strony mamy "statyczny" Berlin co też jest lekką przesadą (na początku się cieszyłem, ale teraz widzę, że trochę ruchu by się przydało). Następnym razem poproszę coś po środku...
Napisano 18 sierpnia 2020 - 11:58
Dziś po wielu dniach oczekiwania i krótkiej wymianie maili z ekipą z U2.com dotarł wreszcie gift 2020. Teoretycznie pierwszy był wysłany 11.06. Mam jednak wrażenie, że nie do końca był wysłany. Wymiana maili z końca lipca zaowocowała dziś dostarczoną przesyłką. Nowy link do śledzenia przesyłki (w odróżnieniu od pierwszego) zadziałał i chociaż pokazywało się tylko zdanie "w drodze na pocztę" była to jednak kolosalna zmiana w porównaniu do pierwszego linka który nigdy nie pokazał nic.
Chwalmy Pana!!
Napisano 25 sierpnia 2020 - 08:13
Dziś po wielu dniach oczekiwania i krótkiej wymianie maili z ekipą z U2.com dotarł wreszcie gift 2020. Teoretycznie pierwszy był wysłany 11.06. Mam jednak wrażenie, że nie do końca był wysłany. Wymiana maili z końca lipca zaowocowała dziś dostarczoną przesyłką. Nowy link do śledzenia przesyłki (w odróżnieniu od pierwszego) zadziałał i chociaż pokazywało się tylko zdanie "w drodze na pocztę" była to jednak kolosalna zmiana w porównaniu do pierwszego linka który nigdy nie pokazał nic.
Chwalmy Pana!!
A ja nadal nie dostałem giftu.
Też już zareklamowałem im brak przesyłki, dostałem prośbę o potwierdzenie adresu doręczenia, czy na pewno jest OK i od paru dni cisza.
Wkurza mnie to, że przesyłki są nierejestrowane, a ich numer śledzenia UPS można sobię w dupę wsadzić, bo nigdzie go nie znajduje w trackerach...
Napisano 25 sierpnia 2020 - 11:49
a na koniec i tak wrzucą do skrzynki albo na wycieraczkę.A ja nadal nie dostałem giftu.
Też już zareklamowałem im brak przesyłki, dostałem prośbę o potwierdzenie adresu doręczenia, czy na pewno jest OK i od paru dni cisza.
Wkurza mnie to, że przesyłki są nierejestrowane, a ich numer śledzenia UPS można sobię w dupę wsadzić, bo nigdzie go nie znajduje w trackerach...
Napisano 28 sierpnia 2020 - 09:48
a na koniec i tak wrzucą do skrzynki albo na wycieraczkę.
I qrwa tak rzeczywiście się stało...
Mam ją w końcu w swoich rękach.
Całe szczęście, że była zafoliowana, bo listonosz wepchnął kopertę do skrzynki, którą zlała zajebista ulewa i po wyjęciu wyglądała mniej więcej tak:
I jakby book zamókł, to chyba wściekłbym się niemiłosiernie.
Napisano 29 sierpnia 2020 - 11:52
moja saga z tegorocznym i ubiegłorocznym gifem zakończyła się w czasie wakacji. Najpierw na przełomie lipca i czerwca dostał Berlin, a w zeszłym tygodniu dostałem CDk, i to nawet w stanie nienaruszonym, ale jednak z półrocznym bodaj opóźnieniem. Tak czy inaczej, u2.com, postaraj się bardziej z tymi przesylkami.
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 23 grudnia 2020 - 19:37
ej, nie jest źle, chociaż dziwo ze nie coś z Walizki. Ale dopiero się okaże co wytną z oryginalnego setu xD (inb4 https://www.u2gigs.com/show2154.html)
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 23 grudnia 2020 - 23:06
ej, nie jest źle, chociaż dziwo ze nie coś z Walizki. Ale dopiero się okaże co wytną z oryginalnego setu xD (inb4 https://www.u2gigs.com/show2154.html)
Według mnie nienajgorszy ten gift. Jakby dali cały show byłby mód.
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 25 grudnia 2020 - 18:03
sezon narzekania na nowy gift dla fanów z U2.com czas zacząć 3... 2... 1...
Po tym co ostatnio się działo myślę, że mamy prawo narzekać, za 40$ płacone rok w rok za coś co jest często robione na kolanie i bez przemyślenia.
Ej, nie jest źle, chociaż dziwo ze nie coś z Walizki. Ale dopiero się okaże co wytną z oryginalnego setu xD (inb4 https://www.u2gigs.com/show2154.html)
Aż by się prosiło coś z ATYCLB Promo Tour, jak Manray Club, Irving Plaza a chyba najlepiej Astoria - London (16 utworów w tym Disco, 11 O'Clock, czy 40):
https://www.u2gigs.c...Promo_Tour.html
Sam koncert z Apollo jest równie ciekawy (chociaż, chyba wększość setu jest dostępna w jakości Soundborad), ale racze cały zmieści się na 2CD nie jednym, a tu mam już obawy, bo nigdzie nie piszą o 2CD. Oby tak nie było.
Dodam jeszcze, że wersją wideo też nikt by nie pogradził, bo chyba show był nagrywany przez U2, ale nie wiem w jakiej jakości.
Napisano 26 stycznia 2021 - 19:45
sezon narzekania na nowy gift dla fanów z U2.com czas zacząć 3... 2... 1...
Nooo nie przesadzajmy, najlepszy gift od lat, choć oczywiście wiele zależy od zawartości. Miejmy nadzieję że chociaż broadcastu nie okroją; wycięli z niego chyba tylko Red Flag Day. Jakby gift zawierał całe show to już w ogóle sztos. Jeden z najlepszych koncertów U2 w ostatnich latach. I w ogóle, koncert w rodzaju takich jakie teraz powinni grać. Młodzi mają ich w dupie a na starcach takich jak ja ekrany srany nie robią juz wrażenia, wręcz przeszkadzają, co bardzo mocno odczułem podczas JT'17.
Napisano 19 kwietnia 2021 - 19:13
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych