U2.COM
Posted 29 stycznia 2020 - 19:45
Czytam i nie wierzę. Czyli jak nie kupię subskrypcji za 50 dolców to o dvd z tym koncertem mogę zapomnieć? Co za żenada, W rzyć niech se wsadzą tą płytę. Ten zespół i wszystko wokół niego coraz bardziej wychodzi nawet poza ramy u2logic
Posted 29 stycznia 2020 - 19:57
Spoko, będzie na tubie.
Paryże oglądałem 3 na słynnej imprezie, nadal nie pamiętam który był oficjalny, wszystkie z torrentów chyba. Panie i Panowie, tak nas w dupsko jadą, że nie czuję nawet cienia winy w tym że poczekam aż będzie w necie. A będzie jak tylko wyjdzie.
Posted 29 stycznia 2020 - 20:05
Nie o sam film chodzi Mam wszystkie ich dvd koncertowe (kiedyś miałem vhsy ) a teraz jak im nie wykupisz subskrypcji to o dvd zapomnij. Zmuszanie do wykupywania subskrypcji to dla mnie jak opłata za to, że jesteś fanem zespołu i jest objawem totalnego braku szacunku do fanów, którzy są z nimi od dekad. Takie otwarte skubanie na zasadzie - nawet jak nic nowego nie nagraliśmy to i tak nam zapłaćcie. Przykre, że U2 stało się zespołem działającym w ten sposób.
Posted 29 stycznia 2020 - 20:11
Nigdy nie miałem subskrypcji i nie zamierzam mieć, płacę im kupując ich płyty i bilety na koncerty, może to oldschool straszny ale dla mnie działa i chyba wystarczy. Na samo U2 i działalność towarzyszącą wydałem w życiu tyle hajsu że niech się wesoło j**ią z takimi giftami za 50 funciaków czy ojrosów Jakby za to był ten Uber Achtung to ok. Uber Joshua, Uber Pop. Ale jest show którego połowa była w TV, a drugą sobie można obejrzeć na multicamie fanów. Czekam tylko aż całość zabrzmi w lepszym audio, fani podłożą lepsze ujęcia niż na oficjałce znając życie, komą.mamy 2020. Poza tym? Kubeczki z trasy są lepszą pamiątką, używam do dziś
Posted 29 stycznia 2020 - 20:30
Za Chiny nie rozumiem tego oburzenia. I tłumaczenia przy każdym gifcie dlaczego "ja nie wykupię i zakładam partię antysub". Nie no, trochę śmiesznie. I tak wszystkie gifty są potem w sieci dostępne. A traktować sub należy, albo w kategoriach presalów, albo kolekcjonerskich. Dla mnie osobiście to frajda, czy dvd czy cd, bo nie ma tego w pierwszym lepszym empiku czy mediamarkcie, czy kiosku za rogiem. Przecież wydawnictwa ogólnodostępne nie kosztują złotówkę, za uber boxy trzeba zapłacić grube pieniądze, sub to 150 zeta - 12 zł miesięcznie. Co to jest w dzisiejszych czasach, tyle kosztują jakieś deluxy itp. W sumie kolejna zabawna rzecz, kiedyś te suby były jak złote grale. Spróbujcie wstukać na aukcjach cd zoo tv albo hasta la vista. Teraz wyszydzane, ech,
A same subskrypcje to przecież czasy przedinternetowe i fanclubowe. Czy ktoś pamięta jeszcze wysyłane Propagandy? No hej?
Że też trzeba to jeszcze pisać: nie chcesz? nie kupuj, i no problemo. zawsze można za to nabyć zapas kiszonych ogórków na cały rok
IrishGirl z u2.heh.pl
Posted 29 stycznia 2020 - 20:37
No jak ktoś chce to jasne. Ja tylko mówię że moim skromnym nigdy to nie miało sensu i wniesiony koszt (paczka fajek miesięcznie) nie jest tego warty. Można to robić ale nikt nie musi. Ja nie robię, rozumiem tylko że ludzie mają prawo oczekiwać czegoś lepszego i więcej - zwłaszcza w przypadku wspomnianych tu wielu spraw, że ten cały gifting ledwo działa i bywa żartem. Za te 150 zeta to samo wolałbym kupić sobie w sklepie jakbym chciał. Fanowi który jest na tyle jebnięty przez bonia (pół forum, buzi, wiecie jak jest ) żeby za to płacić należy się coś więcej.
Posted 29 stycznia 2020 - 20:48
Ale jakiego w tym sensu oczekujesz? Że zadowolą 100% osób? Że każdy dostanie włos Bono na pamiątkę albo trampek Edzia? Serio, moim skromnym od kilku lat gifty są bardzo spoko: i wydane na winylu another time another place, i zestaw joshuowy i ostatnie cd. Mnie to zadowala i nie czuję się poszkodowana. Jak komuś gift nie pasuje, nie odnowi / wykupi subskrypcji - proste. Nie jest to układ z diabłem na wieczność
IrishGirl z u2.heh.pl
Posted 29 stycznia 2020 - 21:03
Zadowolili by jednym prostym ruchem.
Możliwość chociaż wybrania tego formatu.
Wchodząc w 2020 rok i będąc przyzwyczajony do jakiś tam już standardów czuję się mocno jebnięty w dupę płacąc 50 dolarów za format który jest wart nawet nie połowę tej kwoty.
I nie, ten album pod kuracją Fridaya nie wyrównuje tego że koncert nagrywany TELESKOPAMI HUBBLE'A będziemy oglądać jak za czasów Go Home
Nawet trailer który udostępnili na swoim kanale na YT jest w 360p xd To już nawet nie jest żenada a blamaż na tle innych zespołów.
Dawno się na nich nie skarżyłem no ale w tym roku przegli pałę
Jak wydadzą za pół roku Blu-ray, a nawet się nie pogniewam, zapłacę drugi raz. No ale jednak niesmak pozostanie
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 29 stycznia 2020 - 21:42
Za Chiny nie rozumiem tego oburzenia. I tłumaczenia przy każdym gifcie dlaczego "ja nie wykupię i zakładam partię antysub". Nie no, trochę śmiesznie. I tak wszystkie gifty są potem w sieci dostępne. A traktować sub należy, albo w kategoriach presalów, albo kolekcjonerskich. Dla mnie osobiście to frajda, czy dvd czy cd, bo nie ma tego w pierwszym lepszym empiku czy mediamarkcie, czy kiosku za rogiem. Przecież wydawnictwa ogólnodostępne nie kosztują złotówkę, za uber boxy trzeba zapłacić grube pieniądze, sub to 150 zeta - 12 zł miesięcznie. Co to jest w dzisiejszych czasach, tyle kosztują jakieś deluxy itp. W sumie kolejna zabawna rzecz, kiedyś te suby były jak złote grale. Spróbujcie wstukać na aukcjach cd zoo tv albo hasta la vista. Teraz wyszydzane, ech,
A same subskrypcje to przecież czasy przedinternetowe i fanclubowe. Czy ktoś pamięta jeszcze wysyłane Propagandy? No hej?
Że też trzeba to jeszcze pisać: nie chcesz? nie kupuj, i no problemo. zawsze można za to nabyć zapas kiszonych ogórków na cały rok
Ale w tym przypadku nie tyle mam problem z gifetem jako takim, a sytuacją w której najprawdopodobniej przez dłuuugie lata to będzie jedyna dostępna wersja tego koncertu! Jak można nakręcić koncert w 4K i wydać jako DVD (najprawdopodobniej NTSC jeszcze, czyli standard 480i).
Ten koncert powinien mieć prawo zaistnieć w lepszej jakości, bo na to zasługuje. To tak, jakby dali ci nagranie z ostatniej trasy, ale w mp3'kach i jakości 64kbps zamiast CD - wtedy też wszyscy powiedzieliby, że jest OK?
No i nie przesadzajmy, nie każdy gift jest nie wiadomo ile wart, tu np. Medium Rare & Remastered:
https://www.ebay.pl/...stered&_sacat=0
Czyli coś lepszego od ZooTV 2CD wg mnie, a cena nie poraża. To taniej niż subskrypcja i osobiście nabyłem w tej formie większość wydawnictw sprzed U22.
A tu Artificial Horizon:
https://www.ebay.pl/...orizon&_sacat=0
A nawet sławetny Melon kosztuje taniej niż nowa subskrybcja:
https://www.ebay.pl/...lon CD&_sacat=0
Tyle, że chociażby to DVD z Berlina chodziło po 1000 zł za rok, to po 1. nie rekompensuje wydania tego w lepszej jakości, a po 2. nie planuję tego kupić, żeby sprzedać.
Jak wydadzą za pół roku Blu-ray, a nawet się nie pogniewam, zapłacę drugi raz. No ale jednak niesmak pozostanie
Też tak myślę, ale szkopuł w tym, że wydanie jako "special gift" dla subskrybentów najprawdopodobniej blokuje wydanie tego na lata.
Posted 29 stycznia 2020 - 21:45
Nie oczekuję niczego bo mnie to nie dotyczy, ale przeczytałem ten wątek na wskroś i uważam że jednak ujowe te gifty mają Za 50 dolców (tyle jest? ktoś wyżej napisał) rocznie można by się było spodziewać jednak czegoś wyjątkowego. Albo kupić to samo i lepsze w sklepie, pięć razy. Mi tam pasuje że DVD Sriwidi NCIS CIA FBI format, i tak będzie w necie. Obejrzę to tak samo jak ci, co zainwestowali. Tak samo. I to powinno wkurwiać
Posted 29 stycznia 2020 - 22:43
Fanklub U2 od dawna jest bardzo słaby. Jeśli ktoś nie jest kolekcjonerem, to nie ma sensu inwestować. Rozkmincie subskrypcję na Third Man Records u Białego Jacka. 15 dolców więcej i każda przesyłka (kwartalna) ma coś warte tej kasy. Demówki, reedycje albumów, nigdy nie publikowane koncertówki, książki, DVD i to wszystko w pięknych opakowaniach (i często kilka tych formatów jest w jednej paczce). Ponadto porządnie zapakowane i z trackingiem (XXI wiek). Co prawda często są to winyle, ale jak wydane!
U2 będące firmą ogromną mogliby sobie pozwolić na coś podobnego, ale nie. Nie bo nie, bo u2logic i wszystko wydamy po zakończeniu działalności, i w ogóle. Koncerty profesjonalnie nagrywają od Joshuy. Ile wydali dla fanów za te 50$$? No właśnie. Tyle z Popmartu jest materiału, walizki, telewizorów z ZOO, Vertigów ile jest! A później info, że giftem jest U23D, które na rynku jest od 30 lat. Już nie wspominam o filmie U23D, które leciało w kinach i mogliby też w końcu wydać. No ale nie. Nie, bo nie.
Go Home na cd, ZOO TV Sydney na cd.. Chciałem napisać, że pewnie za jakiś czas wydadzą Meksyk z Popmartu na cd, no ale już wydali! Tylko częściowo, no ale było. Masakra! I wiem, nie podoba się, nie kupuj. Na ostatni gift nadal czekam..
Myślę że kolejnym giftem będzie karta SD z kolekcją 10 najlepszych wykonów Vertigo. Opóźnionym o 4 miesiące. Albo kaseta magnetofonowa z jakimś wywiadem.
A! Nie zapominajmy, że mając płatną subskrypcję mamy możliwość wcześniejszego kupna biletów (co jest akurat spoko) i 15% (albo 25%, nie wiem) na sklepik, który jest wybitnie słaby.
Posted 29 stycznia 2020 - 22:49
Zgoda, Vault w Third Man Records to ideał wydaniowy do którego chyba nasi nigdy nie dojdą.
Może wydanie Uber Achtunga i Joshuy może się równać z epickością jaką prezentuje tam każdy kolejny box.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 30 stycznia 2020 - 18:26
IrishGirl z u2.heh.pl
Posted 30 stycznia 2020 - 19:50
to ja jestem chyba jakimś uber wyjątkiem, bo nie zione tym wkurwem, że znów nie obejrzę w ekstra jakości ileśtamK na sprzęcie, którego nie mam. i nie wysłucham w formacie tysiącabitów na sprzęcie, którego nie mam to, że jestem frajerem już wiem od dawna. chujowe te gifty przecież strasznie
no ale wiesz, jak ktos nie ma tego sprzetu, a dostaje produkcje, ktora na nim hula, to po prostu odtwarza na tym co ma.
ale jak ktos daje gruby hajs zeby wlasnie miec swietny sprzet to oczywiscie, ze bedzie narzekal i ja to w pelni rozumiem i popieram. zwlaszcza jesli krecili tak zeby sie dalo to nie widze powodu, by zjezdzac jakosciowo w dol.
tak jak juz bylo napisane - jedyne co bylo w tej sytuacji potrzebne to danie ludziom wyboru: albo bierzesz za 50 dolcow to dvd, albo sobie doplacasz i masz zloto
Posted 30 stycznia 2020 - 20:09
Midnight is where the day begins.
Posted 30 stycznia 2020 - 20:39
ale mam wrażenie, że czego by zespół nie wydał to i tak wszyscy by się tych giftów czepiali..
Nie do końca się zgodzę. Ból dupy w przypadku tych giftów nie jest bezpodstawny. Co chwilę dostajemy coś co już po prostu było. Zespół ma bogatą historię, ogrom materiału, dlaczego z tego nie skorzystać?
Na U22 chyba nikt nie narzekał. From the Ground Up? Mistrzostwo. I nagle fajne pomysły zdechły..
Posted 30 stycznia 2020 - 22:36
Ja się generalnie bardzo cieszę że to w ogóle będzie wydane bo ważny i dla mnie to koncert i nie będę się powtarzał z niczym tylko małe to z u2songs:
The new U2 DVD being sent to fans as part of the 2020 membership package has now been rated in the UK. They also list a release date of April 1, 2020 for the DVD as part of the classification. It suggests editing is complete and these are ready to put into production (if that's not already underway.)
Ta data oficjalnego wydania...
Posted 03 lutego 2020 - 22:33
Ja się generalnie bardzo cieszę że to w ogóle będzie wydane bo ważny i dla mnie to koncert i nie będę się powtarzał z niczym tylko małe to z u2songs:
The new U2 DVD being sent to fans as part of the 2020 membership package has now been rated in the UK. They also list a release date of April 1, 2020 for the DVD as part of the classification. It suggests editing is complete and these are ready to put into production (if that's not already underway.)
Ta data oficjalnego wydania...
Oficjalnego... znaczy zaczną wysyłać do subskrybentów? A może skończą tłoczenie? Rak, czy owak to i tak wcześnie.
No chyba, ze chodzi ci o komercyjne wydawnictwo, a to byłby już największy cyrk, jakby w sklepach Blu-Ray pojawiło się szybciej niż DVD jako prezent od U2.com. Choć w przypadku giftów z U2.com nic już mnie nie zdziwi.
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users