U2.COM
Napisano 03 sierpnia 2016 - 10:18
Moje też już doszły.
Bardziej to są plakaty niż pocztówki.
Papier naprawde gruby.
I taki jakiś 'silikonowany’ czy coś.
Jest bonusowy piąty plakacik z Ordinary Love lyrics.
Jakość przyzwoita ale spodziewałem się lepszej.
Jakieś toto mało ostre, szczególnie ten z czterema portretami ala POP.
Na plus opakowanie - naprawda twarda tuba.
Tak czy inaczej.. Najgorszy u2.com Gift ever.
Napisano 03 sierpnia 2016 - 20:47
To ja dla równowagi mam odmiennie zdanie ^^ Jak otworzyłem tubę to zapiałem z zachwytu i od razu poleciałem do sklepu po ramki i gwoździe. Lubię aranżować sobie życiową przestrzeń ważnymi dla mnie motywami, więc to był w moim wypadku strzał w dziesiątkę (tak samo jak grafiki z rozszerzonych edycji TJT i AB]. Wolę takie gifty, niż książki do otwarcia raz na x lat.
No i większości "plakat" kojarzy się pewnie z tandetnym połyskliwym wydrukiem, a tutaj jest matowy papier z wysoką gramaturą i charakterną fakturą <3 I grawerunkiem U2 I+E <3
PS1 niestety mieli tylko 2 ramki w LM z tej samej serii niedługo zdobędę pozostałe 3.
PS2 oczywiście wolałbym audio koncertów z I+E tour
PS3 ale te wspomnienia przywoływane za każdym razem, kiedy na nie patrzę.. bezcenne.
Napisano 03 sierpnia 2016 - 22:06
A w tym roku troszkę się wkurzyłam. Nie miałam ochoty odnawiać subskrypcji pół roku przed upływem poprzedniej, więc sobie czekałam. A jak już dostałam maila, że został dzień, to weszłam sobie na stronę, kliknęłam kontynuację - i się okazało, że system już nie rozpoznaje mnie jako stałego subskrybenta - od samego początku - i nie uwzględnia zniżek za kontynuacje. I w ramach protestu olałam ten rok.
Mam 100% pewność, że nic nie stracę, bo za chwilę pojawi się kolejna oferta subskrypcji z nowym giftem + starym giftem za pół ceny.
Napisano 07 sierpnia 2016 - 22:44
Ja nadal czekam. Ale w tym roku specjalnie się nie emocjonuję. Choć lepiej żeby dotarły.
Najgorzej wspominam duety. Żenująca płytka.
A w tym roku troszkę się wkurzyłam. Nie miałam ochoty odnawiać subskrypcji pół roku przed upływem poprzedniej, więc sobie czekałam. A jak już dostałam maila, że został dzień, to weszłam sobie na stronę, kliknęłam kontynuację - i się okazało, że system już nie rozpoznaje mnie jako stałego subskrybenta - od samego początku - i nie uwzględnia zniżek za kontynuacje. I w ramach protestu olałam ten rok.
Mam 100% pewność, że nic nie stracę, bo za chwilę pojawi się kolejna oferta subskrypcji z nowym giftem + starym giftem za pół ceny.
Dla mnie, jako kolekcjonera utworów płytka Duety nie byłą taka złą. Można było dorwać kilka utworów, które ciężko kupić na osobnych płytach. Ale pomijając grafikę albumu, to same utwory mogli tez lepiej dobrać.
Napisano 01 września 2016 - 18:11
Geez, ja nawet nie mam miejsca, żeby je powiesić, więc przez najbliższe lata będą w tubie (wyciągane okazjonalnie, żeby z namaszczeniem obejrzeć).
Ale racja, CD z trasy powinno być, chociaż U22 wyszło dopiero po skończeniu 360, FTUP jeszcze później, so... (te dwa gifty to najlepsze w ciągu ostatnich lat moim zdaniem swoją drogą).
Zupełnie na marginesie, dla mnie te litografie w tym roku to zupełny dodatek, bardziej chcę utrzymać subskrypcję, żeby było taniej i mieć bilety możliwie najwcześniej (ostatnio przecież był podział ja dwie podgrupy).
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 14 grudnia 2016 - 09:16
To jest jakaś kpina. Jeżeli dobrze pamiętam, gift zawsze był znany około listopada.
To co robi Guy Oseary ze swoją ekipą w zakresie zarządzania jednym z większym bandów na świecie to jest poziom przedszkola. Subskrypcja to kolejny kamyczek do tego ogródka po chociażby hucznym świętowaniu U240.
Jednym słowem dramat.
A jak to można robić pokazuje chociażby oficjalka Metallica...
Napisano 15 grudnia 2016 - 00:27
A mówiliśmy, że McGuiness był kiepski
On był łasy na kasę, przynajmniej to wynikało z ciągle rosnących Super Hiper Boxów, ale... były i remastery i płyty CD dla subsktybentów i Best Of'y.
Swoją drogą to żart, że znowu ludzie mają w ciemno przedłużać subskrybcję!!
Nie znamy ani zawartości "giftu", ani nie ma pewności, że w tym roku będzie tour (zwłaszcza w Europie z naszej pewrspektywy)
Czy tak trudno zaplanować płytę dla fanó z miesięcznym wyprzedzeniem?? No chyba, że czekali na odrzuty z SoE, ale płyta nie wyszła. NO i pewnie sam The Edge musi być przy kompletowaniu listy utworów, stąd też w zeszłym roku wydali pocztówki (choć kto wie, może też wybierał? ).
PS Jest jeden pozytyw, a mianowicie obrazek promujący odnowienie subskrybcji:
Większość z tego (poza NSS) to płyty z muzyką, więc może tym razem powrót do CD? Choć nie zdziwiłoby mnie, gdyby zaoferowali do wyboru jeden ze wcześniejszych giftów... i stąd te logo. Ot taka nowinka.
Oby tylko nie wpadli na pomysł wydania I&E Tour z Paryża 2015 na CD...
Napisano 07 stycznia 2017 - 22:08
Zastanawiam się nad ponownym wykupem subskrypcji z racji plot poniedziałkowego ogłoszenia trasy. Jak to było poprzednimi latami bo pamięć mnie zawodzi ;-) Czy jak wykupię po ogłoszeniu dat to nie będę miał możliwości wczęśniejszego kupna biletów? Czy w związku z tym musiałbym zaryzykować i wykupić subskrypcję przed poniedziałkiem?
Napisano 07 stycznia 2017 - 23:17
Zastanawiam się nad ponownym wykupem subskrypcji z racji plot poniedziałkowego ogłoszenia trasy. Jak to było poprzednimi latami bo pamięć mnie zawodzi ;-) Czy jak wykupię po ogłoszeniu dat to nie będę miał możliwości wczęśniejszego kupna biletów? Czy w związku z tym musiałbym zaryzykować i wykupić subskrypcję przed poniedziałkiem?
Z tego co pamiętam to był podział na osoby, które wykupiły subskrypcję przed i po ogłoszeniu. Mogę się mylić, ale ta druga grupa również miała dostęp do przedsprzedaży, ale w niższej kategorii tj. przystępowała do tej przedsprzedaży późnej
Napisano 08 stycznia 2017 - 14:10
Z tego co pamiętam to był podział na osoby, które wykupiły subskrypcję przed i po ogłoszeniu. Mogę się mylić, ale ta druga grupa również miała dostęp do przedsprzedaży, ale w niższej kategorii tj. przystępowała do tej przedsprzedaży późnej
Tak właśnie pamiętam ten podział na subscribersów wcześniejszych i późniejszych i mogło to wyglądać tak jak piszesz.
Napisano 08 stycznia 2017 - 20:08
Z tego co ja pamiętam...
początek 2009 - stadionowy 360 tour (pierwsze legi i w tym nasz polski Chorzów) - wówczas podzielono subskrybentów na 3 kategorie: Horizon, Breathe i Boots.
Każda z nich miała dostęp do presale, przy czym najwcześniej długoletni członkowie kontynuujący subskrypcję przez kilka lat (Horizon), a najpóźniej Ci, którzy wykupili ją dzień przed ogłoszeniem trasy lub już po. Różnice dostępu były w dniach.
wrzesień 2009 - kolejne legi ogłoszone na rok 2010 i 2011 + wyjątkowy "gift" dla osób, które skorzystały z presale podczas wiosennej sprzedaży biletów dając im możliwość już wówczas przedłużenia ważności konta i otrzymania kolejnego kodu na przedsprzedaż na legi 2 i 3. Wtedy dodano też 4-tą kategorię najmłodszych stażem fanów (Magnificent), dla nowo dołączających subskrybentów. Pozostali, którzy zdecydowali się przedłużać subskypcję byli kwalifikowani wg stażu do 3-ech wcześniej wymienionych grup.
Przy przedsprzedaży, różnice były już tylko godzinowe (przykładowo członkowie Horizon mogli kupować bliety od 9 rano 2 dni przed oficjalną sprzedażą, Breathe po 15 tego samego dnia co Horizon, Boots dzień później niż 2 poprzednie grupy, od 9 rano, a Magnificent po 15)
lata 2010 - 2013 - posucha koncertowa...płaciłeś i dostawałeś tylko (IMHO całkiem niezłe) gifty.
2014 - ogłoszenie I+E Tour'u i wówczas podzielono abonentów już tylko na 2 grupy, tak jak pisali koledzy powyżej (Experience - dłużej niż rok płacący oraz Innocence - poniżej roku + nowi)
Pamiętam, że to wywołało sporą dyskusję i oburzenie zwłaszcza w USA, gdzie najwierniejsi fani jeszcze od czasów propagandy nie byli uprzywilejowani jakoś w stosunku do dużo młodszych i wielu nie udało się przez to kupić biletów na koncerty. Potem to naprawiano dodając show dla osób, co nie wykorzystały kodów. Przedsprzedaż znów była podzielona na dni
2015 - subskrypcja nagradzana tylko giftem, po czym poinformowano w trakcie jej trwania, że została ona automatycznie przedłużona do końca stycznia / połowy lutego 2016 ze względu na brak jakichkolwiek nowych info o trasie czy nagród dla kupujących membership.
2016 - i znowu subskrypcja tylko z prezentem w postaci plakatów/litografii.
co dalej?
2017 - w związku z pogłoskami o trasie , to zakładam, że zrobią kolejny podział na fanów ze stażem i tych nowych. Osobiście, to wolałbym 3 kategorie jak w 2009, bo rzeczywiście to nagradzało tych najwierniejszych i regularnie przedłużających abonament najwcześniejszym dostępem do przedsprzedaży. A jak będzie, pewnie niebawem się przekonamy :-)
Napisano 09 stycznia 2017 - 00:05
Z tego co pamiętam, to mimo, że subskrypcja kończyła mi się w kwietniu, to kupując bilety na I+E Tour w przedsprzedaży w grudniu (chyba?) nie musiałem przedłużać subskrybcji wcześniej. Mogłem tego dokonać dopiero w kwietniu, a i tak przydzieliło mnie stażem do odpowiedniej grupy.
Tak przy okazji, to może jest szansa na jakieś outtake'i z SoE i SoI jeżeli plotki o ukończeniu SoE są prawdziwe. Mieliby w tedy pewnie trochę utworów którymi mogliby się podzielić z fanami. Jeżeli płyta jest jeszcze w trakcie przygotowań to zapewne zablokuje to wydanie czegokolwiek ze studyjnych nagrań.
PS. No jeszcze w związku z obchodami wchodzi w grę jakiś koncert z czasów TJT. Oby tylko nie wpadli na pomysł wydania audio z DVD z Paryża z '87.
Napisano 09 stycznia 2017 - 13:42
Czy ktoś mi jest w stanie wyjaśnić jak działa korzystanie z puli biletów presale? Czy jeśli wykorzystam wszystkie 4 na TJT Tour to potem zostaje mi tylko public sale na jesień (o ile jakiekolwiek koncerty wtedy będą...)?
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 09 stycznia 2017 - 14:12
No właśnie, któż to wie To byłby pierwszy raz, że podczas jednego roku byłyby "dwie różne" trasy i powstaje pytanie, czy kody są rozliczane w roku kalendarzowym, czy w roku subskrypcyjnym (dla mnie ideolo, bo moja jest ważna do maja) czy jeszcze inaczej. Może po prostu napiszę do supportu.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych