Jump to content

U2.COM

1196 replies to this topic

#461 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 sierpnia 2015 - 21:52

Szkoda że tytułowego utworu zabrakło ;)

A to kolejny paradoks U2 :P ale i tak chyba nie grali wtedy tego.

Nie dość, że po remasteringu HQ dostają subskrybenci mp3-ki, to jeszcze brakuje tego wywiadu z Bono. Jak na razie chyba nikt jeszcze nie zgrał, ale z tego co widzę ktoś spisał całość na u2wanderer: http://u2wanderer.or...hp?topic=1087.0

#462 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 27 sierpnia 2015 - 22:16

Ano nie grali wtedy, ale U2 nie raz oszukiwali, mogli skądinąd dokleić :P Ale podoba mi się jak poza remasterem samego dźwięku nie poprawiali błędów etc. To moi drodzy znaczy że U2 pierwszy raz w karierze wydało oficjalny bootleg, taka ciekawostka ;)

#463 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 posts

Posted 27 sierpnia 2015 - 23:18

Poprosze linka. Czyzby PMy nie dochodzily do odbiorcow?

#464 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 00:09

Dlaczego miałyby nie dochodzić? Poszły do każdego kto prosił ;)

#465 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 02:55

Znów wywołam gównoburzę pewnie, jak na hehu (a, wbrew porze, to nie jest post a'la nocne powroty). Nie wstyd Wam zbiorowo i jawnie dymać ukochany zespół, a potem narzekać, że coś robią nie tak, mimo, że nie mają Waszych paru złotych, żeby zrobić to jak należy? ;)

#466 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 05:16

Na pewno mając moje parę złotych wydaliby coś lepszego, wiem, zły ze mnie człowiek, a oni tacy biedni, może niech im chociaż ten skromny datek za koncerty wynagrodzi...

...i sorry ale nawet już U2 na szczęście nieco nieporadnie ale udowodniło wydając SoI że żyje jednak w XXI wieku, nie w poprzednim ;)

#467 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 09:23

Jak koncert wyjdzie na cd/DVD to będę pierwszy w kolejce do sklepu. Niestety te wydawnictwo poza subskrybcją która jest niemiłosiernie droga nie są dostępne. Poza tym teraz wszystkie prezenty dla subskrybentów mają postać winylu którego i tak na niczym nie odtworzę :-(
It's no secret that the stars are falling from the sky

#468 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 09:27

Dobrze, że ja książkę zamówiłem i jest spokój :P

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#469 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 11:10

Dobrze, że ja książkę zamówiłem i jest spokój :P

[2] :P

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#470 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 11:37

Znów wywołam gównoburzę pewnie, jak na hehu (a, wbrew porze, to nie jest post a'la nocne powroty). Nie wstyd Wam zbiorowo i jawnie dymać ukochany zespół, a potem narzekać, że coś robią nie tak, mimo, że nie mają Waszych paru złotych, żeby zrobić to jak należy? ;)

to ja może odpowiem - nie, nie jest.

#471 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 12:03

Czy ja tez moge prosic o linczora? :)

Music can change the world, because it can change people.

#472 feedback

feedback

Użytkownik

• Members
  • 2 409 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 12:18

To ja też ładnie poproszę :)

Midnight is where the day begins.

#473 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 15:01

Nie, nie wstyd. Nic a nic. Zespol dyma mnie, ja dymam zespol. Dymamy sie nawzajem. I wszyscy sa szczesliwi.

Moja pierwsza (i prawdopodobnie ostatnia) subskrypcje na U2.com zamowilam, gdy w ofercie bylo duzo cudeniek w pakiecie, m.in. U22 2 CD i ksiazka From The Ground Up, na ktorej mi najbardziej zalezalo (mam ja!). Koszt wynosil jakies 80-85 dolarow w wersji najdrozszej. Jedna paczka (ksiazka) przyszla w stanie nienaruszonym, natomiast wydanie U22, z pieczatka Izby Celnej w Warszawie, byla ponownie zamknieta (a raczej zaklejona) i to tak, ze zorientowalam sie o wadzie przesylki dopiero w domu, gdy juz odebralam pakunek od listonosza.

W ostatecznosci wydanie ZooTV z Sydney do mnie nigdy nie dotarlo, ani brakujaca plyta CD z U22, mimo oficjalnego zgloszenia na U2.com zgodnie z instrukcja i pomimo prywatnej korespondencji z bigwave zapacztkowanej przez niego (pracownik U2.com, moderator Zootopia). Przeprosiny dostalam, swoje zdanie powiedzialam. I to byloby na tyle...

U2 zdaja sobie sprawe, ze fani dziela sie droga elektroniczna roznymi materialami i to wliczaja sobie w jakiejs czesci w koszta (np. poprzez cene subskrypcji, biletow na koncerty, merchu).

Dlaczego bulwersuje Ciebie, NvK, prosba o wrzucenie linka do mp3? A czy bedzie bulwersowac Ciebie propozycja spotkania sie przy kawie/winie/piwie/innych % np. w domu i w wiekszym gronie odsluchanie tego mp3kowego nagrania na Hi-Fi lub puszczenie oryginalnego winyla?

A jesli chodzi o dymanie z przyjemnoscia (i z nutka mojej jutowej zlosciwosci) .... to za zamieszczony w pazdzierniku 2014 post hejtujacy U2 i ich nowy album na oficjalnej fejsbukowej stronie Ipecac Recordings (wspolwlasciciel Mike Patton, wokalista FNM), z checia podziele sie z Wami moim kodem na download dolaczony do limitowanej wersji winyla (clear vinyl) albumu Sol Invictus najnowszego wydania Faith No More. (Muze kupilam rowniez w wersji CD, czyli dwukrotnie). W odpowiedziach na fejsbuku Pattona denerwowalam, FNM trollowalam, Faithnomoreblog tez, a na niektorych koncertach pokazalam, ze fani jutu maja najlepsze T-shirty ;) Teraz fani Faith No More nie nazywaja juz chlopca z okladki Boy ... uwaga: Bono!. :D

Swoj e-mail zarejestrowalam pod prawdziwymi danymi, ale mozecie wpisac w rubryce "imie" tekst w stylu: U2 true fan, U2 superfan, U2 rulez itp, itd. Dajcie znac na PM kiedy zablokuja ten kod ;)

www.ipecacdownloads.com/solinvictus

kod: CAP706684183

Serdecznie pozdrawiam!

- Karolina 

#474 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 20:25

A ja w sumie też poprosze linczek , bo mój vinyl poczeka na moment kiedy ktoś bedzie go sprzedawał :/
A ta wychwalana jakość kusi ! :P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#475 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 28 sierpnia 2015 - 20:39

I ja również bym poprosił linka na priv skoro ponoć taka dobra jakość.

#476 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 29 sierpnia 2015 - 00:53

Znów wywołam gównoburzę pewnie, jak na hehu (a, wbrew porze, to nie jest post a'la nocne powroty). 

Pamiętam swoje pierwsze posty na hehu dotyczące piractwa. Polecam lekturę i pozwalam na robienie sobie beki ze mnie  :D

Upłynęło wiele lat od tego czasu i zmieniło się spojrzenie na wiele rzeczy  ;)

Nie zmieniło się jednak to, że jeżeli chodzi o mnie samego staram się o trzymanie jakiś przyjętych zasad. W tym zakresie rozumiem nastawienie NvK. Sam wykupiłem aktualną subskrybcję z u2.com tylko dla możliwości ściągnięcia w mp3 nowego wydawnictwa (gramofonu nie mam i nie planuję mieć). W przeciwieństwie do Kolegi nie oceniam już jednak innych osób, które mają inne podejście do sprawy. 

Dołączona grafika

#477 VideoDunkey

VideoDunkey

Użytkownik

• Members
  • 316 posts

Posted 29 sierpnia 2015 - 10:43

Też będę wdzięczny za linka ;)

<p>To ja Mac, byłem.

#478 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 posts

Posted 29 sierpnia 2015 - 10:59

Pamiętam swoje pierwsze posty na hehu dotyczące piractwa.

To nie jest piractwo, a działanie całkowicie zgodne z prawem ;) Tzw. dozwolony użytek osobisty - można swobodnie pobierać już upublicznione przez wydawcę wytwory kultury (filmy, książki, muzykę, ale nie programy komputerowe! To już inna kwestia), a nawet udostępniać dalej - ale tylko osobom znajomym, powstaje pytanie, czy można do takiego grona zaliczyć użytkowników forum, ale chyba nie byłoby z tym problemów, tym bardziej, że niektórzy tu znają się osobiście. Piractwem byłoby używanie takiego materiału w celach komercyjnych, co jest zresztą oczywiste i upublicznianie osobom nieznajomym. Czyt. osoba udostępniająca film na youtube jest piratem, ale osoba oglądająca, czy pobierająca już nie.

Ustawa o prawie autorskim, art. 23:

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

#479 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 posts

Posted 29 sierpnia 2015 - 12:28

Dzielenie się linkiem (nawet z plikami udostępnionymi przez pirata), ani tym bardziej pobieranie na swój dysk z tegoż zawartości to żadne piractwo więc bez sensu ta dyskusja. No chyba, że mam jakieś zaległości?

#480 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 29 sierpnia 2015 - 14:57

Dlaczego bulwersuje Ciebie, NvK, prosba o wrzucenie linka do mp3?

Gdyby mnie bulwersowało, to bym się o to non stop rzucał. Byłem ciekawy opinii i ich zmian w stosunku do heha parę ładnych lat temu (hello, Atomic :D ) Osobiście uważam, że skoro to prezent dla osób, które jednak opłacają U2.com, to to jest przeznaczone dla nich, i koniec. A jeżeli już ściągać to na lewo (sam nie jestem bez winy w paru przypadkach i nie twierdzę, że jakiś fonograficzny Jezus ze mnie), to niekoniecznie już tak 'chamsko', publicznie prosząc. Ale skoro ktoś to robi, to to przecież nie mój problem, dlatego NIE - nie jestem zbulwersowany ;) Choć ogólnie, po Twoich przejściach, Caroli, w Twoim przypadku to w ogóle widzę pełne usprawiedliwienie :D Sam miałem przejścia z U22, ale ostatecznie je dostałem. Też po kontroli, ale całe i zdrowe.

nawet już U2 na szczęście nieco nieporadnie ale udowodniło wydając SoI że żyje jednak w XXI wieku

Kto jak kto, ale osoba tak zorientowana w temacie powinna wiedzieć, że U2 dostało za album ciężką forsę, a nie udostępniło go nieodpłatnie :)

To nie jest piractwo

Nie pytałem o kruczki prawne i cwaniactwo, tylko normalne podejście do sprawy. Tę wykładnię zna już chyba każde dziecko w necie ;)

pobieranie na swój dysk z tegoż zawartości to żadne piractwo

Wiem, że czasy się zmieniły, wiem, że teraz zarabia się na koncertach. Ale rozumiem, że w takim razie artyście za płytę, utwory i tzw. pracę intelektualną/twórczą nic się nie należy, bo polskie prawo zezwala na ściąganie plików? Ok. Obyś kiedyś coś nagrał/napisał. Poproszę Cię o linka :D

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users