Znów wywołam gównoburzę pewnie, jak na hehu (a, wbrew porze, to nie jest post a'la nocne powroty). Nie wstyd Wam zbiorowo i jawnie dymać ukochany zespół, a potem narzekać, że coś robią nie tak, mimo, że nie mają Waszych paru złotych, żeby zrobić to jak należy?
Nie, nie wstyd. Nic a nic. Zespol dyma mnie, ja dymam zespol. Dymamy sie nawzajem. I wszyscy sa szczesliwi.
Moja pierwsza (i prawdopodobnie ostatnia) subskrypcje na U2.com zamowilam, gdy w ofercie bylo duzo cudeniek w pakiecie, m.in. U22 2 CD i ksiazka From The Ground Up, na ktorej mi najbardziej zalezalo (mam ja!). Koszt wynosil jakies 80-85 dolarow w wersji najdrozszej. Jedna paczka (ksiazka) przyszla w stanie nienaruszonym, natomiast wydanie U22, z pieczatka Izby Celnej w Warszawie, byla ponownie zamknieta (a raczej zaklejona) i to tak, ze zorientowalam sie o wadzie przesylki dopiero w domu, gdy juz odebralam pakunek od listonosza.
W ostatecznosci wydanie ZooTV z Sydney do mnie nigdy nie dotarlo, ani brakujaca plyta CD z U22, mimo oficjalnego zgloszenia na U2.com zgodnie z instrukcja i pomimo prywatnej korespondencji z bigwave zapacztkowanej przez niego (pracownik U2.com, moderator Zootopia). Przeprosiny dostalam, swoje zdanie powiedzialam. I to byloby na tyle...
U2 zdaja sobie sprawe, ze fani dziela sie droga elektroniczna roznymi materialami i to wliczaja sobie w jakiejs czesci w koszta (np. poprzez cene subskrypcji, biletow na koncerty, merchu).
Dlaczego bulwersuje Ciebie, NvK, prosba o wrzucenie linka do mp3? A czy bedzie bulwersowac Ciebie propozycja spotkania sie przy kawie/winie/piwie/innych % np. w domu i w wiekszym gronie odsluchanie tego mp3kowego nagrania na Hi-Fi lub puszczenie oryginalnego winyla?
A jesli chodzi o dymanie z przyjemnoscia (i z nutka mojej jutowej zlosciwosci) .... to za zamieszczony w pazdzierniku 2014 post hejtujacy U2 i ich nowy album na oficjalnej fejsbukowej stronie Ipecac Recordings (wspolwlasciciel Mike Patton, wokalista FNM), z checia podziele sie z Wami moim kodem na download dolaczony do limitowanej wersji winyla (clear vinyl) albumu Sol Invictus najnowszego wydania Faith No More. (Muze kupilam rowniez w wersji CD, czyli dwukrotnie). W odpowiedziach na fejsbuku Pattona denerwowalam, FNM trollowalam, Faithnomoreblog tez, a na niektorych koncertach pokazalam, ze fani jutu maja najlepsze T-shirty Teraz fani Faith No More nie nazywaja juz chlopca z okladki Boy ... uwaga: Bono!.
Swoj e-mail zarejestrowalam pod prawdziwymi danymi, ale mozecie wpisac w rubryce "imie" tekst w stylu: U2 true fan, U2 superfan, U2 rulez itp, itd. Dajcie znac na PM kiedy zablokuja ten kod
www.ipecacdownloads.com/solinvictus
kod: CAP706684183
Serdecznie pozdrawiam!
- Karolina