Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 w książkach

633 replies to this topic

#121 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2007 - 09:09

Ile samochodów wczoraj ukradłeś ? Bo ja wczoraj pobiłem swój rekord - 5 za jednym razem !

Widzisz nie zrozumieliśmy sie. Tak jesteśmy za granicą postrzegani, ale nic nie robimy żeby tak nie było. Tak samo księża zamiast dawać przyklad stają sie pedofilami i homoseksualistami. I ciągle nie rozumiesz tego co chce powiedzieć : Nie mam urazy do wszystkich księży, tylko do tych *******. Reszta księży mnie po prostu nudzi dlatego nie czytam ich książek.

Aha, BTW - Żydzi to oszuści, a Murzyni to debile - zgadzasz się, prawda ?

Nie zgadzam sie. Ty to powiedziałeś nie wiem co chcesz tym osiągnąć.

Użytkownik U2roopa edytował ten post 04 września 2007 - 23:40
Proszę unikać tego typu wyrażeń na forum. Pozdrawiam! pat // roopa

#122 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 09:11

Widzisz nie zrozumieliśmy sie. Tak jesteśmy za granicą postrzegani, ale nic nie robimy żeby tak nie było. Tak samo księża zamiast dawać przyklad stają sie pedofilami i homoseksualistami. I ciągle nie rozumiesz tego co chce powiedzieć : Nie mam urazy do wszystkich księży, tylko do tych ********. Reszta księży mnie po prostu nudzi dlatego nie czytam ich książek.

Ja naprawdę nie kradnę samochodów...
No wybacz, ale co jeszcze mogę zrobić dla poprawy wizerunku Polaków za granicą?
Rozdawać samochody?

#123 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2007 - 09:14

Ja naprawdę nie kradnę samochodów...
No wybacz, ale co jeszcze mogę zrobić dla poprawy wizerunku Polaków za granicą?
Rozdawać samochody?

Nie do mnie kieruj to pytanie, ja podałem tylko cytat wcale nie uważam że Polacy to złodzieje.

#124 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 09:21

Nie do mnie kieruj to pytanie, ja podałem tylko cytat wcale nie uważam że Polacy to złodzieje.

Ale posługujesz się w stosunku do księży takim samym stereotypem myślowym jak Niemcy (niektórzy) wobec Polaków.

#125 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2007 - 09:24

Ale posługujesz się w stosunku do księży takim samym stereotypem myślowym jak Niemcy (niektórzy) wobec Polaków.

Wybacz ale nie będe się sam oszukiwał że księża są niewiadomo jacy dobrzy bo służą Bogu. Ksiądz tez człowiek, a jacy oni sa każdy widzi. Jak chcesz to wmawiaj sobie to że większość jest dobra, ja jestem realistą i widze co sie dzieje w Polsce i na świecie. Widze że ty i Johny myślicie że ja uważam że wszyscy księża są źli. Otóż nie, wiem że są też prawdziwi słudzy Boga z powołaniem ale jest ich coraz mniej, ponieważ kasa bierze góre nad wiarą.

#126 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 09:35

Wybacz ale nie będe się sam oszukiwał że księża są niewiadomo jacy dobrzy bo służą Bogu. Ksiądz tez człowiek, a jacy oni sa każdy widzi. Jak chcesz to wmawiaj sobie to że większość jest dobra, ja jestem realistą i widze co sie dzieje w Polsce i na świecie. Widze że ty i Johny myślicie że ja uważam że wszyscy księża są źli. Otóż nie, wiem że są też prawdziwi słudzy Boga z powołaniem ale jest ich coraz mniej, ponieważ kasa bierze góre nad wiarą.

Każdy widzi to co chce widzieć...

#127 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2007 - 09:41

Każdy widzi to co chce widzieć...

No dobrze patrz na świat jak chcesz. Po prostu mam wrażenie że nie chcecie mnie zrozumieć tylko udowodnić mi że żyje stereotypami.

Nie mam urazy do wszystkich księży, tylko do tych skurwysynów. Reszta księży mnie po prostu nudzi dlatego nie czytam ich książek.

Na tym poście powinniśmy zakończyć naszą dyskusje, możecie sobie myśleć o mnie jak chcecie.

#128 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 10:18

W sumie nie ma sensu dyskutować dalej, przecież nie będziemy nikogo zmuszać do czytania książek napisanych przez księży. Tak samo, jak nikogo nie można zmuszać do czytania książek napisanych przez Amerykanów czy Murzynów. Nie chcesz to nie, Twoja strata.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#129 novia

novia

Użytkownik

• Members
  • 623 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 12:17

Dyskusja zakończona, ale ja się wypowiem tylko co do Walk On. Mi się to bardzo przyjemnie czytało i wcale nie przeszakadzał mi napór duchowych interpretacji poczynań zespołu czy samych tekstów. Takie było założenie autora, żeby spojrzeć na chłopaków od tej właśnie strony i tyle. Każdy swój rozum ma i może okreslić kiedy autor z czymś przesadza a kiedy naprawdę ma rację. Taką książkę mógłby napisać każdy, niekoniecznie pastor, nie rozumiem więc czemu można ją z góry skreślić. Religia po części zawsze była i jest wpisana w twórczość U2, dlatego imo warto przyjrzeć się bliżej jak ktoś rozwija ten wątek i ocenić czy zrobił to słusznie. Tłumaczenie czasem mi zgrzytało, ale ogólnie książka jak dla mnie nawet w porządku.

O Bono o Bono jeszcze nie pisałam chyba w ogóle. Nigdy jeszcze nie czytałam takiej książki na zasadzie wywiadu-rzeka. No więc można krytykować tylko to, co mówi Bono. Mi osobiście taka krytyka nie jest potrzebna, bo nic z niej nie wynika. Co innego, gdybym mogła skonfrontować swoje zdanie bezpośrednio z Bono:) Ogólnie mówiąc, jego wypowiedzi są bardzo świadome, chodzi mi głównie o wypowiedzi w sprawie Afryki, a Michka umiejętnie prowadzi rozmowę. Trochę nowych rzeczy się dowiedziałam, szczególnie, że poruszonych zostało wiele tematów od kuchni, bo Bono przecież mówi sam o sobie. Generalnie dobra książka.

A teraz przepraszam za OT, nie mogłam się powstrzymać :P

("Pana Tadeusza" darzę szczególną niechęcią,(nie przerabiałam tego jeszcze nawet), gdyż moja polonistka kazała mi znaleźć w tej książce fragment "szukałem oczu twych, a teraz mnie unikasz".
Cztery razy przeczytałam owe... dzieło i nic nie znalazłam.)

Księga ósma Zajazd, wers 430 :)

I przystąpiwszy, cicho jękneła: Niewdzięczny!
Szukałeś wzroku mego, teraz go unikasz

PT przeczytałam dwa razy, pierwszy raz w gimnazjum z wielkim trudem, a drugi raz w liceum- nie obeszło się bez powtórnego (tym razem o wiele przyjemniejszego) czytania, gdyż mnie pytano z kolei co było namalowane na wazach :D
Eating lemons can help strengthen bones, prevent bad breath and increase energy!

Your signature is more powerful than you think

#130 Sara

Sara

hermit

• Members
  • 1 856 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 21:03

@Novia, czytanie ze zrozumieniem :rolleyes: . Powaliłaś mnie na kolana! Podejrzewam, że biorąc PT do ręki po raz kolejny wciąż miałabym trudności z odnalezieniem danego fragmentu, ale, że teraz mam ściągę... ;].

nie obeszło się bez powtórnego (tym razem o wiele przyjemniejszego) czytania, gdyż mnie pytano z kolei co było namalowane na wazach :D

Dokładnie! (Lektury :P!) Zamiast dopatrywać się głębszych treści w danych dziełach literackich, skupiałam ogromną uwagę na tym, w co dana postać jest ubrana, czy jakiego koloru ma zegarek (no cóż, ktoś może twierdzić, że i to głębsze przesłanie... ;)).
"Long hair is an unpardonable offense which should be punishable by death."

#131 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 22:34

@Novia, czytanie ze zrozumieniem :rolleyes: . Powaliłaś mnie na kolana! Podejrzewam, że biorąc PT do ręki po raz kolejny wciąż miałabym trudności z odnalezieniem danego fragmentu, ale, że teraz mam ściągę... ;].
Dokładnie! (Lektury :P!) Zamiast dopatrywać się głębszych treści w danych dziełach literackich, skupiałam ogromną uwagę na tym, w co dana postać jest ubrana, czy jakiego koloru ma zegarek (no cóż, ktoś może twierdzić, że i to głębsze przesłanie... ;)).

Model polskiej szkoły to katorga! Humanista jest zazwyczaj niezłym matematykiem,umie obsługiwać komputer,poradzi sobie z fizyką i w drugą stronę. W USA polscy trójkowicze błyszczą na tle innych.W ogóle dziwne,żeby kazać jakaś mało istotne fragmenty szukać. Ale gratuluję wymagających polonistów,bo moja to dość wyluzowana babka :D
Dołączona grafika

#132 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 22:54

OK, koniec pogaduch o lekturach i innych takich, dalsze dyskusje proszę toczyć w stworzonym wątku w off topie.

#133 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 01 września 2007 - 14:13

Ponad tydzień temu znalazłam rano pod furtką U2 by U2 - to moja przyjaciółka ze studiów wracała z Anglii z lotniska i wrzuciła ją za bramę w nocy, gdy wszyscy w domu spali ;D Dobrze, że ktoś się nie pokusił, lub coś ;) byłaby wielka strata! Wspaniały album, świetnie wydany. Jeszcze co prawda nie wzięłam się za czytanie/tłumaczenie ale co mi się rzuciło w oczy na razie to to, że dużo poświęcili miejsca na początki ich kariery, wczesne lata '80 a zdecydowanie za mało o czasach Joshua Tree i R&H, mogli to jakoś zrównoważyć, jakoś brakuje mi tam tych wspaniałych zdjęć z pustyni. Ale nie żebym marudziła ;) bo ta książka (ba, księga!) to świetna rzecz dla fanów! A tak na marginesie - dlaczego U2 by U2 jest w Polsce tak droga? Toż to szok :D 3 razy droższa niż za granicą...

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#134 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 01 września 2007 - 15:28

Tak. U2 by U2 jest strasznie droga. Ciekawe kiedy w ogóle będzie miała miejsce polska premiera tego wydawnictwa.

#135 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 01 września 2007 - 15:33

Ciekawe kiedy w ogóle będzie miała miejsce polska premiera tego wydawnictwa.

Po światowej premierze skontaktowałem się z wydawnictwem In Rock (wydawca Propagandy) w celu wybadania czy mają w planach wydanie polskiej wersji U2 by U2. Poinformowali mnie, że są w trakcie rozmów a problemem jest wysoka cena nabycia praw do wydania tej książki.

Myślę, że U2 by U2 zostanie wydana w Polsce na 100 %. I raczej na pewno gdzieś w okolicach premiery nowego albumu zespołu i początku kolejnej trasy. Wydawca zyskuje wtedy bowiem promocję książki bez żadnego wysiłku. Wiadomo przecież, że na fali związanej z nowym albumem lepiej sprzedaje się wszystko co jest z zespołem związane, pojawiają się nowi fani, a U2 jest wszechobecne w mediach. Dodatkowo do tego czasu prawa do książki napewno pójdą jeszcze w dół.
Dołączona grafika

#136 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 01 września 2007 - 19:06

ja widziałam ostatnio "U2 By U2" za 99 złotych i wydawało mi się właśnie, że nie jest to wysoka cena, jak na taką książkę..

#137 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 01 września 2007 - 20:41

ja widziałam ostatnio "U2 By U2" za 99 złotych i wydawało mi się właśnie, że nie jest to wysoka cena, jak na taką książkę..

+1.
Za 99 zł można brać.
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#138 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 04 września 2007 - 19:25

Co to za katalog ze zdjęciami, który właśnie pojawił sie w Empiku?
Wiem, ze powinienem przeczytać cały watek, cztery strony wstecz, ale nie bardzo mi sie chce. Może komus sie nudzi i porobi jakieś skany? Fajowe fotki tam są.
U2

#139 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 04 września 2007 - 19:29

Co to za katalog ze zdjęciami, który właśnie pojawił sie w Empiku?
Wiem, ze powinienem przeczytać cały watek, cztery strony wstecz, ale nie bardzo mi sie chce. Może komus sie nudzi i porobi jakieś skany? Fajowe fotki tam są.

Kurde czekaj bo mi się telepator zepsuł i nie moge wyskanować jaką książke masz na mysli. ;)
Ale pewnie tą z fotami z koncertow albo tą ze zdjęciami Corbijna.
Wrzuć jakąś fote albo daj link.

#140 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 04 września 2007 - 19:48

No właśnie nie bardzo mogę sobie teraz przypomnieć jak wyglądała okładka. W każdym razie foty nie tylko z koncertów.
U2

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych