Mam i ja swoje 2CD+DVD
Wrocław Saturn na grunwaldzie godz 10:00 - 139 zł
Przepięknie wydane - trzeba to miec...
dzięki marku za info.
Ja już mam swoją dżoszułę w domu
Posted 02 grudnia 2007 - 11:40
To zwyczajnie Cie oszukala, plyty w nienaruszonym stanie trzeba odeslac jak sie je chce zwrocic, natomiast do reklamacji mozna odeslac plyty rozfoliowane, bo chyba tylko w ten sposob mozesz stwierdzic uszkodzenie produktu.Widzisz, a ja nie chciałem się użerać, bo po 1 te trzy pęknięte opakowania to były albumy za mniej niż 30zł, więc nie chciałem robić zamieszania, potem bym się musiał wykłócać... poza tym jak dzwoniłem do kobitki, powiedziała, że należy odesłać płytki w stanie idealnym aby wymienili, a ponieważ ja je już rozfoliowałem, to już się nie kwalifikuję.
Posted 02 grudnia 2007 - 16:39
???
Z całym szacunkiem.. nie wiem ile w życiu DVD oglądałeś ale te oceny to jakieś nieporozumienie.. wynika z nich wprost, że zarówno obraz jak i dźwięk są perfekcyjne! A przecież tak nie jest.
Obraz jest ciemny - ewidentnie wychodzi niedostateczne oświetlenie, w większości ujęć 'mora' (czy jak tam się to nazywa), w dodatku video jest w systemie NTSC(!!!) - czyli najgorszym jakościowo z możliwych (najmniej linii horyzontalnych) - często widać 'przeplot' oraz w formacie 4:3 (to akurat nie nowina).
Niezauważyłem natomiast 'pixelozy' jak np. w przypadku Vertigo z Chicago.
Sam montaż i praca kamer również nie powala, raczej montonnia. Twarzy Larrego 'z frontu' nie zauważyłem, za to Bono jest aż nadto, tak dla przykładu.
IMHO, ogólnie najlepiej wypada Exit i BTHBSky.
Rozumiem, że jest to 20letni materiał ale spodziewałem się czegoś lepszego.
Dźwięk jest niezły, ale napewno nie 5/5!!
Jest selektywny i czysty ale napewno mocno przebasowany, Adam często zagłusza Edge'a - 1sze moje DVD, które oglądałem z zredukowanym subwooferem(!) - (fani Adama będą zachwyceni).
Brak dźwięku 5.1 DTS czy choćby 5.1 DD, jak na dzisiejsze standardy to mocna poraschka.
Ogólnie:
Video: 6/10
Sound: 7/10
Na pewno na odbiór obrazu i jego ocenę wpływa wielkość i jakość TV (im mniejszy tym 'lepiej to wygląda'), ja oglądałem na przyzwoitym sprzęcie (46" LCD)
Posted 02 grudnia 2007 - 17:25
Posted 02 grudnia 2007 - 19:49
A ja zawsze lubiłem te zabawy z Easter Eggs.Sprawdzałem wcześniej DVD Shrink, i nie znalazłem tego
W sumie, nie wiem po co oni robią te ukryte bonusy. Chyba tylko jak sama nazwa wskazuje, dla jaj
Posted 02 grudnia 2007 - 23:15
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 02 grudnia 2007 - 23:26
Gdzie na forum są jakieś opinie na temat Waves of sorrow.?
Czy wokal pochodzi z czasów obecnych? Jestem na 99,99 % przekonany że tak, ale chciałbym jeszcze potwierdzenia.
.
Posted 03 grudnia 2007 - 09:50
W tym wątku wcześniej.
Wokal faktycznie został niedawno dograny przez Bono.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 03 grudnia 2007 - 13:02
Czy zespół ingerował obecnie tylko w tej jednej piosence, czy i pozostałe "ulepszał"?
Posted 03 grudnia 2007 - 13:07
Jak dla mnie głos Bono z 2007 na tyle znacząco różni się od głosu Bono 20 lat wcześniej, iż nie powinno być tutaj wątpliwości.
Posted 03 grudnia 2007 - 13:25
Posted 03 grudnia 2007 - 16:32
Owszem nie powinno być. Pod warunkiem, że się ma wydawnictwo. A ja nie mam jeszcze , a chciałbym wiedzieć teraz.
Edited by acr, 03 grudnia 2007 - 16:34 .
Posted 03 grudnia 2007 - 22:41
Posted 04 grudnia 2007 - 07:50
Reedycja TJTree wydana została w 4ech formatach:Pytanko: Chwilowo nie mam kasy i myślicie że np za miesiąc może zabraknąć TJT oczywiście w wersji Super DELUX?
Posted 04 grudnia 2007 - 08:32
Posted 04 grudnia 2007 - 08:51
The Best Of 1990-2000 nigdy nie było wydane jako 'Limited Edition'! - choć pamiętam, że taka 'Propaganda' miała miejsce w necie i w sklepach.Takie np. limited edition The Best Of 1990-2000 leżało sobie spokojnie na półkach jeszcze parę lat po premierze.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users