Skocz do zawartości

THE JOSHUA TREE 20TH ANNIVERSARY EDITION!!!

486 replies to this topic

#341 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 01 grudnia 2007 - 19:49

Mam i ja swoje 2CD+DVD :D
Wrocław Saturn na grunwaldzie godz 10:00 - 139 zł
Przepięknie wydane - trzeba to miec...

dzięki marku za info.
Ja już mam swoją dżoszułę w domu :D :D :D

#342 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 11:40

Widzisz, a ja nie chciałem się użerać, bo po 1 te trzy pęknięte opakowania to były albumy za mniej niż 30zł, więc nie chciałem robić zamieszania, potem bym się musiał wykłócać... poza tym jak dzwoniłem do kobitki, powiedziała, że należy odesłać płytki w stanie idealnym aby wymienili, a ponieważ ja je już rozfoliowałem, to już się nie kwalifikuję. :D

To zwyczajnie Cie oszukala, plyty w nienaruszonym stanie trzeba odeslac jak sie je chce zwrocic, natomiast do reklamacji mozna odeslac plyty rozfoliowane, bo chyba tylko w ten sposob mozesz stwierdzic uszkodzenie produktu.

Posted Image

#343 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 16:39

???
Z całym szacunkiem.. nie wiem ile w życiu DVD oglądałeś ale te oceny to jakieś nieporozumienie.. wynika z nich wprost, że zarówno obraz jak i dźwięk są perfekcyjne! A przecież tak nie jest.

Obraz jest ciemny - ewidentnie wychodzi niedostateczne oświetlenie, w większości ujęć 'mora' (czy jak tam się to nazywa), w dodatku video jest w systemie NTSC(!!!) - czyli najgorszym jakościowo z możliwych (najmniej linii horyzontalnych) - często widać 'przeplot' oraz w formacie 4:3 (to akurat nie nowina).
Niezauważyłem natomiast 'pixelozy' jak np. w przypadku Vertigo z Chicago.
Sam montaż i praca kamer również nie powala, raczej montonnia. Twarzy Larrego 'z frontu' nie zauważyłem, za to Bono jest aż nadto, tak dla przykładu.
IMHO, ogólnie najlepiej wypada Exit i BTHBSky.
Rozumiem, że jest to 20letni materiał ale spodziewałem się czegoś lepszego.

Dźwięk jest niezły, ale napewno nie 5/5!!
Jest selektywny i czysty ale napewno mocno przebasowany, Adam często zagłusza Edge'a - 1sze moje DVD, które oglądałem z zredukowanym subwooferem(!) - (fani Adama będą zachwyceni).
Brak dźwięku 5.1 DTS czy choćby 5.1 DD, jak na dzisiejsze standardy to mocna poraschka.

Ogólnie:
Video: 6/10
Sound: 7/10

Na pewno na odbiór obrazu i jego ocenę wpływa wielkość i jakość TV (im mniejszy tym 'lepiej to wygląda'), ja oglądałem na przyzwoitym sprzęcie (46" LCD)

Czyli poszli na łatwizne ,tak jak myslałem,zamiast zrobic mega wydanie z dobrze zrobionym chocby DD 5.1,to dali stereo czy ci technicy od dzwieku sie zatrzymali,uwazam ze w tych czasach da sie wiele zrobic z dzwiekiem,jest na to wiele przykładów,szkoda bo liczyłem ze to bedzie pierwsza U2-owa perełka.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#344 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 02 grudnia 2007 - 17:25

Jakby ktoś nie wiedział jeszcze jak dostać się do Easter Eggs zamieszczonych na U2 Live From Paris 'normalną drogą', zamieszczam poniżej szybki guide pt.
'Jak obejrzeć Dalton Brothers'

1. Wkładamy DVD 'U2 Live From Paris'
Dołączona grafika

2. Naciskamy na 'drzewko' i pokazuje się Menu Główne
Dołączona grafika

3. Przechodzimy do menu 'Videos'
Dołączona grafika

4. Kursorem 'jedziemy do samej góry', aż kreska nad napisem 'U2' zmieni kolor ze złotego na biały.
Dołączona grafika

5. Wciskamy 'Enter' ('OK') - pojawia się plansza 'Wprowadź hasło'
Dołączona grafika

6. Wpisujemy hasło: 'BETTY' - poruszając się strzałkami (kursorami)
Dołączona grafika

7. I śmiejemy się oglądając Dalton Brothers :)
Dołączona grafika

#345 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 02 grudnia 2007 - 18:29

Sprawdzałem wcześniej DVD Shrink, i nie znalazłem tego :P
W sumie, nie wiem po co oni robią te ukryte bonusy. Chyba tylko jak sama nazwa wskazuje, dla jaj :D

#346 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 Postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 19:49

Sprawdzałem wcześniej DVD Shrink, i nie znalazłem tego :P
W sumie, nie wiem po co oni robią te ukryte bonusy. Chyba tylko jak sama nazwa wskazuje, dla jaj :D

A ja zawsze lubiłem te zabawy z Easter Eggs.
Z rodzeństwa Daltonów to oczywiście Betty jest "najsłodsza", szczególnie z papierosem w ustach.

Jeśli chodzi o moje pozostałe wrażenia, trochę bardziej na spokojnie to:
mogę przeboleć ciemnawy obraz, z trudem ale jednak akceptuję jedynie stereofoniczny dźwięk (a szkoda bo możliwości remasteringu są, czego najlepszym dowodem jest dźwięk na Live Aid), nie mogę jednak zrozumieć i strasznie żałuję, że "out" zaliczyło HELP, które powinno być pomiędzy Electric Co. a Bad.

Dochodzę więc do wniosku, że wydano ten koncert jednak nieco oszczędnościowo, bo po pierwsze zaoszczędzono na "dźwięku", po wtóre na tantiemach dla Sir Paula, Ringo i rodzin Harrisona i Lennona.
Cóż... wielka szkoda...

#347 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 19:53

Fajnie, że na DVD znalazło się miejsce dla Daltonów. Jakość nagrania kiepska, ale przecież ich występy były rewolucyjne - jak dla mnie byli pierwowzorem MacPhisto i całej Zoo TV ;)
Dołączona grafika

#348 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 23:15

Gdzie na forum są jakieś opinie na temat Waves of sorrow.?
Czy wokal pochodzi z czasów obecnych? Jestem na 99,99 % przekonany że tak, ale chciałbym jeszcze potwierdzenia.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#349 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 23:26

Gdzie na forum są jakieś opinie na temat Waves of sorrow.?
Czy wokal pochodzi z czasów obecnych? Jestem na 99,99 % przekonany że tak, ale chciałbym jeszcze potwierdzenia.
.

W tym wątku wcześniej.
Wokal faktycznie został niedawno dograny przez Bono.

#350 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 09:50

W tym wątku wcześniej.
Wokal faktycznie został niedawno dograny przez Bono.

Poza tym,ze nie ma o tym ani słowa to wszystko się zgadza ;)
Czy zespół ingerował obecnie tylko w tej jednej piosence, czy i pozostałe "ulepszał"?

I jak to jest z premierą tej płyty. Była mowa o 7 grudnia, a okazuje się, że jest już w Empikach, Saturnie... Co jest grane?

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#351 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 13:02

Czy zespół ingerował obecnie tylko w tej jednej piosence, czy i pozostałe "ulepszał"?

Jak dla mnie głos Bono z 2007 na tyle znacząco różni się od głosu Bono 20 lat wcześniej, iż nie powinno być tutaj wątpliwości.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#352 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 13:07

Jak dla mnie głos Bono z 2007 na tyle znacząco różni się od głosu Bono 20 lat wcześniej, iż nie powinno być tutaj wątpliwości.

Owszem nie powinno być. Pod warunkiem, że się ma wydawnictwo. A ja nie mam jeszcze , a chciałbym wiedzieć teraz. :P

.

#353 Melon

Melon

Użytkownik

• Members
  • 715 Postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 13:25

Ja też już mam swoje Drzewko w wersji De luxe ;) (po małych przebojach ale nie z Merlinem a jego kurierem UPS).
Pomijając jakośc dźwięku i obrazu (bo o tym już była mowa w innych postach) to bardzo spodobało mi się wydanie tego wydawnictwa w kartonowym boxie. Po jego otwarciu, gdy zobaczyłem carną książeczkę z drzewkiem na okładce i czarną tasiemką, przez chwilę pomyślałem, że przez pomyłkę wysłano mi ...... Biblię.
Zdjęcia na czymś co przypomina czerpany papier w tekturowej okładce z wytłoczonym drzewkiem,
Płyty w kartonowych okładkach.
Ogólnie wydane to jest bardzo estetycznie.
Cieszę się, że do tej pory nie miałem oryginalnej The Joshua Tree.
Bo gdybym miał to .... nie wiem czy bym kupił to wydanie.
Ogólnie: to niewątpliwie wydanie dla fanów "kolekcjonerów".
"Życie należy przeżyć tak aby nie wstydzić się lat przeżytych bez celu!"

#354 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 16:32

Owszem nie powinno być. Pod warunkiem, że się ma wydawnictwo. A ja nie mam jeszcze , a chciałbym wiedzieć teraz. :P

W Beautiful Ghost wokal brzmi jak z czasów obecnych. Więc pewnie to samo, co z Wave of Sorrow.
A o samym Wave gdzieś na forum było, jeśli nie w tym wątku, to nie wiem gdzie, ale na pewno było.. chyba że mi się już przywiduje że coś czytam ;)

PS: http://www.u2.com/ne...ll&news_id=2166 - jeśli jeszcze ktoś miałby co do WoS jakieś wątpliwości.

Użytkownik acr edytował ten post 03 grudnia 2007 - 16:34

#355 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 22:41

Jestem szczęśliwym posiadaczem Bibli ;)

W Arkadii w Empiku 169 PLN , obok w Saturnie 149PLN. Zgadnijcie gdzie kupiłem :lol:

Postawowa płyta już przesłuchana, teraz lecą b-sidy

Walk! walk! walk! ... to the water.... :rolleyes:

Podobnie jak Johnny nie podobają mi się opakowania płyt. Wolałbym płyty zapakowane w zwykłe pudełka plastikowe. Poza tym wszystko super

#356 Pączek

Pączek

Użytkownik

• Members
  • 37 Postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 00:35

Witam szanownych forumowiczów :)

Pytanko: Chwilowo nie mam kasy i myślicie że np za miesiąc może zabraknąć TJT oczywiście w wersji Super DELUX?

Wiem że wróżki tu nie ma, ale są dużo lepiej zorientowani fani :)

Pozdrawiam

#357 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 04 grudnia 2007 - 06:54

niby jest napisane na folii od opakowania: Limited Edition, ale wątpie że to się szybko rozejdzie i wstrzymają nakład.
Myślę że jeszcze spokojnie przez długi czas będzie to można kupić w sklepie.

#358 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 04 grudnia 2007 - 07:50

Pytanko: Chwilowo nie mam kasy i myślicie że np za miesiąc może zabraknąć TJT oczywiście w wersji Super DELUX?

Reedycja TJTree wydana została w 4ech formatach:
CD
2CD
2CD+DVD
2LP

O ile pierwsze 2 formaty są 'normalnymi' wydaniami, z opcją 'dodrukowania' w miarę potrzeby, i nie martwiłbym się, że kiedykolwiek ich zabraknie na półkach sklepowych, o tyle
2CD+DVD oraz 2LP są wydaniami 'Limited Edition' oznacza to, że były tylko raz tłoczone i 'dodruku' nie będzie.
Ze źródeł dobrze poinformowanych dowiedziałem się, że wytłoczono 27,000 kopii w wersji 2CD+DVD oraz 7,000 kopii wersji 2LP - 'WorldWide'.
Nie są to duże ilości ale cena, dość wygórowana w PL, sprawi, że zapewne poleżą jakiś czas na pólkach sklepowych.. a może i nie.. ?
Ja bym się pospieszył, mimo wszystko z zakupem.

#359 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 08:32

Takie np. limited edition The Best Of 1990-2000 leżało sobie spokojnie na półkach jeszcze parę lat po premierze. Ale lepiej dmuchać na zimne.

@Pablo - swojego limited jeszcze nie mam, więc nie wiem jak wyglądają w nim opakowania płyt. Chodziło mi o okładkę wersji 1 cd, która jest znacznie brzydsza od poprzedniego wydania dostępnego w Polsce.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#360 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 04 grudnia 2007 - 08:51

Takie np. limited edition The Best Of 1990-2000 leżało sobie spokojnie na półkach jeszcze parę lat po premierze.

The Best Of 1990-2000 nigdy nie było wydane jako 'Limited Edition'! - choć pamiętam, że taka 'Propaganda' miała miejsce w necie i w sklepach.
Zostało wydane jako 'Special Edition' w kilkumilionowym nakładzie.
'Special' a 'LTD' to dwie inne bajki.
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych