Ranking płyt !
Napisano 02 lipca 2007 - 17:29
Napisano 04 lipca 2007 - 21:07
1. The Joshua Tree, Achtung Baby (jakbym musiał wybrać to jednak ta pierwsza pozycja)
2. All That You Can't Leave Behind
3. Pop
4. War
5. The Unforgettable Fire
6. Zooropa
7. Rattle&Hum
8. How To Dismantle An Atomic Bomb
9. Boy, October
Napisano 06 lipca 2007 - 08:19
Bluźnisz synu ;P !
Nie napisałem nigdzie, że Boy i October to słabe albumy Po prostu najrzadziej ich słucham, stąd ich obecność u mnie na ostatnim miejscu. Jednak czasem lubię je włączyć, mają taki specyficzny klimat, którego nie ma już np. na kolejnym (War). Ale chyba zgodzicie się, że poziom tekstów na dwóch pierwszych albumach U2 jest najniższy ze wszystkich, prawda?
Napisano 06 lipca 2007 - 11:25
Ale chyba zgodzicie się, że poziom tekstów na dwóch pierwszych albumach U2 jest najniższy ze wszystkich, prawda?
Bluźnisz syny ;P !!!
A tak na serio uważam, że teksty w obu albumach są genialne i nie ustępują innym okresom. felis_immanis dobrze ujęła opinie o October, z którą całkowicie się zgadzam
Napisano 06 lipca 2007 - 12:32
Bluźnisz syny ;P !!!
A tak na serio uważam, że teksty w obu albumach są genialne i nie ustępują innym okresom. felis_immanis dobrze ujęła opinie o October, z którą całkowicie się zgadzam
Hm.. no nie wiem czy np. "boy, stupid boy, don't sit on the table until you be able to" jest takie genialne... Bono miał wówczas 20 lat, więc mógł coś takiego napisać, ale dla mnie większą wartość liryczną mają na pewno kolejne albumy.
Napisano 06 lipca 2007 - 15:29
Boy jest najwcześniejszym albumem, Bono nie ma jeszcze takiego doświadczenia pisarskiego/muzycznego, ale nadal teksty z Boy'a są dla mnie proste, ale jednocześnie genialnie. Część tektów podoba mi się zdecydowanie bardziej niż np w HTDAAB, w którym przecież Bono ze względu na swoje doświadczenie powinien najlepiej pisać. A jednak tak nie jest. Ale to tylko moja właśna ocena
Napisano 06 lipca 2007 - 15:34
Lmolle w każdym albumie możnaby znaleźć teksty lepsze i słabsze. Achtunga podaleś na 1 miejscu pomino wspomianych wcześniej tekstów Schala czy So Cruel. A jednak lubisz ten album, a nawet uwielbiasz, skoro dałeś go na tak wysokim miejscu, prawda ?
Po pierwsze, primo: Nie Lmolle, tylko Lmollu!!!
Po drugie, primo: Tekst "So Cruel" jest akurat bardzo dobry, ale sposób w jaki ten kawałek został przez Bono zaśpiewany - nie przypadł mi do gustu. Większość utworów na "Achtung Baby" ma świetne teksty, o "Boyu" tego powiedzieć nie mogę. Ale każdy ma prawo do własnego zdania
Napisano 11 lipca 2007 - 16:53
utwory: still haven't (prywatnie uważam, ze to najlepszy tekst w historii r'n'r), grace, wake up dead man
wykonania koncertowe: exit z joshua tour, mothers...z santiago popmart, 40 z chicago (ta z różańcem ) z vertigo
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych