Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ranking płyt !

654 replies to this topic

Ankieta: Ranking płyt U2 według Forumowiczów Joshua Forum (245 użytkowników oddało głos)

Moje ulubione płyty U2 to:

1. Boy (3 głosów [4.55%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.55%

2. October (1 głosów [1.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 1.52%

3. War (3 głosów [4.55%] - Zobacz)

4. The Unfogttable Fire (5 głosów [7.58%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.58%

5. The Joshua Tree (6 głosów [9.09%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.09%

6. Rattle & Hum (2 głosów [3.03%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.03%

7. Achtung Baby (10 głosów [15.15%] - Zobacz)

Procent z głosów: 15.15%

8. Zooropa (7 głosów [10.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.61%

9. Pop (10 głosów [15.15%] - Zobacz)

Procent z głosów: 15.15%

10. All That You Can't Leave Behind (7 głosów [10.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.61%

11. How To Dismantle An Atomic Bomb (2 głosów [3.03%] - Zobacz)

12. No Line On The Horizon (2 głosów [3.03%] - Zobacz)

13. Songs Of Innocence (3 głosów [4.55%] - Zobacz)

14. Songs Of Experience (5 głosów [7.58%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.58%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#141 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 09 czerwca 2007 - 20:38

Widac ze młode pokolenie. Boy, October i War na samym końcu. Ehhhh, nie moge....
U2

#142 Guest_jakubbaranowski_*

Guest_jakubbaranowski_*
  • Guests

Napisano 10 czerwca 2007 - 00:33

Moj ranking jest nastepujacy: (nie uwzglednie wszystkich plyt bo po prostu nie wszystkie mam niestety ):

1. Joshua Tree - tego chyba nie trzeba tlumaczyc wspanialy wokal Bono te emocje w muzyce a przy One Tree Hill zawsze mam gesia skorke a przy Red Hill Mining Town czy WOWY to poprostu sie wzruszam (stary chlop a beczy ale to jest przepiekna plyta)

2. Po dlugim zastanowieniu egzekwo :-) Achtung Baby i How To Dismantle An Atomic Bomb - pierwsza uwielnbiam za ten fajny klimacik Zoo Station The Fly Mysterious Ways Ultraviolet Whos Gonna Ride Your Wild Horses (uwazam ze na tej plycie nie ma kawalkow tzw. zapchajdziur)

Co do HTDAAB - Jest to dla mnie bardzo dobra plyta ( i nie zaden pop i nie zadne wyglaskanie utworow ani ciaglasc od ATYCLB) tylko kawal rockowego grania Vertigo, Miracle Drug All Because Of You, COBL, Yahweh LAPOE jak i wiekszosc utworow z tej plyty (niestety tu pojawiaja sie A man And A Woman i One Step Closer ktore mimo iz maja ladne teksty to jedynie ta pierwsza jest jeszcze do zaakceptowania natomiast OSC wydaje sie taka wlasnie zapchajdziura)

3. Ehhh po co ten ranking (pierwsza trojka to wedlug mnie najlepsze plyty U2 tj. 6/6 natomiast reszta to juz jakies 5/6 4,5/6 zalezy ktore)

4. Powiem tylko tak ATYCLB jest plyta bardzo dobra (pomyslm co by bylo gdyby nie bylo takich kawalkow jak Beautiful day, elevation, stuck, walk on, to one sa motorem tej plyty kolejne pioenki np Look at the world, wild honey, kite, new york sa tez dobre ale to chyba jednak nie to.

5. Boy swietna gra mlodych chlopcow wiadomo I will follow twilight out of control electric co anoter time another place itd plytka krotka ale za to szybka rockowa bardzo fajnie sei slucha takiego mlodzienczego poweru)

6. POP kiedys bardzo trudno sluchalo mi sie tej plyty i nie lubilem jej teraz juz troche inaczej do niej podchodze Discotheque, Mofo, Do you feel loved, when god send his angeles, last night on earth wakacyjny staring at the sun to naprawde dobre piosenki zwlaszcze discotheque i when god ktore przypominaja mi stare U2

Ranking ciagle sie zmienia. Zreszta nie mam wszystkich. Nie uwzgleniam TBO 80-90 i 90-00 bo jest tam praktycznie to samo co na plytach studyjnych (ale moj ranking to 1 90-00 , 2 80-90). Plyty U2 sa czyms niepowtarzalnym, kazda zaskakuje czyms innym i raczej slabej plyty nie ma. Natomiast na kilku jest pare utworow ktore sprawiaja wrazenie (moj ulubione powiedzonko :-) ) zapchajdziur. Co nie zmienia faktu ze wiekszosc materialu jest bardzo dobra lub wrecz genialna.

#143 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 10 czerwca 2007 - 00:49

niestety tu pojawiaja sie A man And A Woman i One Step Closer ktore mimo iz maja ladne teksty to jedynie ta pierwsza jest jeszcze do zaakceptowania natomiast OSC wydaje sie taka wlasnie zapchajdziura

Olaboga!!
One Step Closer to prawdopodobnie najpiękniejsza ballada jaką nagrali od czasu The Dirty Day i The First Time :)

4. Powiem tylko tak ATYCLB jest plyta bardzo dobra (pomyslm co by bylo gdyby nie bylo takich kawalkow jak Beautiful day, elevation, stuck, walk on, to one sa motorem tej plyty kolejne pioenki np Look at the world, wild honey, kite, new york sa tez dobre ale to chyba jednak nie to.

Jak się troszkę z ATYCLB oswoisz i poodczuwasz na własnej skórze te kawałki, które są "chyba nie tym", zmienisz zdanie, zapewniam :) Dla mnie mogłoby na płycie pierwszych czterech w ogóle nie być (co nie zmienia faktu, że Walk On jest ich najlepszym nagraniem w XXI w. jak na razie), druga część albumu jest tak przesycona emocjami, tak genialnie intymna i niepowtarzalna, że czasem aż mi głupio, jak sobie tego słucham ot tak, bez specjalnej okazji.

Ranking ciagle sie zmienia.

Najgorzej będzie, gdy ranking przestanie się zmieniać :)

Życzę jak najszybszego dostania w łapki brakujących pozycji ;)

- - - - - - - - - - - -

Widac ze młode pokolenie. Boy, October i War na samym końcu. Ehhhh, nie moge....

I Unforgettable Fire czwarte od końca :) Spoko, jeszcze zrozumie swój błąd :D

- - - - - - - - - - - -

Korzystając z okazji chciałbym nieco uaktualnić osobisty ranking.
Nie chodzi o te, które uznaję za "najlepsze", bo ta kolejność się raczej nie zmieni, uaktualnię "ulubione", jakkolwiek głupio to nie brzmi :D

Było tak:
1. Achtung Baby
2. The Joshua Tree
3. The Unforgettable Fire
4. War
5. How To Dismantle An Atomic Bomb
6. All That You Can't Leave Behind
7. Pop
8. Zooropa
9. October
10. Boy
11. Rattle And Hum

Jest tak:
1. The Joshua Tree
2. October
3. All That You Can't Leave Behind

4. Achtung Baby
5. Boy
6. The Unforgettable Fire
7. War
8. How To Dismantle An Atomic Bomb
9. Rattle And Hum
10. Zooropa
11. Pop

Chyba dwa ostatnie mi się przejadły, a October, mimo stosunkowo częstego przesłuchiwania, ciągle zyskuje i zyskuje, może niedługo będzie nawet pierwszy ?)

#144 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 10 czerwca 2007 - 07:54

Widac ze młode pokolenie.

coś takiego ;pp

Prywatne informacje
lukas3
Użytkownik
22 lat

#145 Guest_jakubbaranowski_*

Guest_jakubbaranowski_*
  • Guests

Napisano 10 czerwca 2007 - 10:08

Najgorzej będzie, gdy ranking przestanie się zmieniać :)

Życzę jak najszybszego dostania w łapki brakujących pozycji ;)

1. Ranking nie przestanie sie zmieniac chodzilo mi o to ze na ATYCLB i HTDAAB te piosenki w ostatnimi czasy zrobily na mnie duze wrazenie (ciagle zmieniajacy sie ranking zapomnialem tego dodac i lepiej sprecyzowac moja wypowuiedz) badz mniejsze natomiast jak powiedzialem piekne teksty ale te piosenki sa takie jakies inne byc moze jest to tylko moje odczucie bo np the first time uwielbiam.

2. Dziekuje!! Juz czynie kroki w tym kierunku!! Byc moze za tydzien uzupelnie lata 80 :-)

#146 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 10 czerwca 2007 - 10:58

22 lat

Oj, no to rzeczywiście trzy ćwierci do śmierci.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#147 Marysieńka. love U2

Marysieńka. love U2

Użytkownik

• Members
  • 697 Postów

Napisano 10 czerwca 2007 - 12:32

Dobrze a teraz wreszcie moja lista :

1 HTDAB
2 Achtung Baby

3 Joshua Tree

4 AIJCLB
5 Pop
6 UNf
7 R A H
8 Wide Awake In America
9 War
10 Boy
11 October
12 Zooropa

1 Miliion Dollar Hotel
2 Passagers

#148 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 10 czerwca 2007 - 14:01

Moja lista:

1.Achtung Baby
2.Unforgetable Fire
3.Joshua Tree
4.October
5.Zooropa
6.HTDAAB
7.ATYCLB
8.Rattle and Hum
9.POP
10.Boy
11.War

:D

#149 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 16:04

10. Zooropa
11. Pop

No i za to Cie lubie;)
Jak na razie masz moim zdaniem najlepszy ranking. Tzn najbardziej zbliżony do mojego.
U2

#150 SarS

SarS

Użytkownik

• Members
  • 35 Postów

Napisano 22 czerwca 2007 - 21:50

1. Achtung Baby - ta płyta wogóle jest moją ulubioną ze wszystkich jakie kiedykolwiek słyszałem
2. Joshua Tree
3. The Unforgettable fire
4. October, War, Pop
5. All that you cant leave behind, Zooropa
6. How to dismantle an atomic bomb
7. Boy
8. Rattle and Hum

#151 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 czerwca 2007 - 22:08

Apgrejd, czyli stan na czerwiec:

1. The Joshua Tree
2. All That You Can't Leave Behind
3. Pop
4. The Unforgettable Fire
5. War
6. Zooropa
7. October
8. Boy
9. Achtung Baby
10. How To Dismanlte An Atomic Bomb

sory :)

#152 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 25 czerwca 2007 - 17:29

1.The Joshua Tree, How To Dismanlte An Atomic Bomb- dla mnie równorzędne
2.The Unforgettable Fire
3.Rattle and Hum
4.Achtung Baby
5.War
6.All That You Can't Leave Behind
7.October, Boy, Pop
8.Zooropa B)

#153 lukas3

lukas3

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 11:40

O co chodzi jakby? :huh: "The Unforgettable Fire" słuchałem za małą ilość razy,by umieszczać je wyżej. Lubię U2,ale nie słucham tak często, jak w czasach liceum. Na forum się zalogowałem,gdyż poszukiwałem potrzebnych mi info do mojej pracy licencjackiej o Bono. Przerabiam tyle różnorodnej muzy,że nie mam nawet czasu kminić rzeczy w stylu, "czy dać "ALTYCLB" 2 czy 3 miejsce". Jeśli bycie fanem oznacza ograniczanie się do jednego bandu,to nie jestem fanem U2 ;)

#154 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 11:50

Lubię U2,ale nie słucham tak często, jak w czasach liceum. Na forum się zalogowałem,gdyż poszukiwałem potrzebnych mi info do mojej pracy licencjackiej o Bono. Przerabiam tyle różnorodnej muzy,że nie mam nawet czasu kminić rzeczy w stylu, "czy dać "ALTYCLB" 2 czy 3 miejsce". Jeśli bycie fanem oznacza ograniczanie się do jednego bandu,to nie jestem fanem U2 ;)

Eee, o co chodzi jakby ?
And die behind the wheel

Tak uważam.

#155 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 14:19

Jeśli bycie fanem oznacza ograniczanie się do jednego bandu,to nie jestem fanem U2 ;)

a skąd Ty wytrzasnąłeś taką definicję fana, jeśli wolno spytać?

uważasz, że wszyscy, którzy tutaj piszą, czy też ci, którzy zrobili swój ranking płyt u2 słuchają tylko ich? ;)
nikt nie słucha (czy nie jest fanem) tylko jednego zespołu, to byłoby koszmarne, lubić tylko jednego artystę

#156 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 29 czerwca 2007 - 14:21

a skąd Ty wytrzasnąłeś taką definicję fana, jeśli wolno spytać?

uważasz, że wszyscy, którzy tutaj piszą, czy też ci, którzy zrobili swój ranking płyt u2 słuchają tylko ich? ;)
nikt nie słucha (czy nie jest fanem) tylko jednego zespołu, to byłoby koszmarne, lubić tylko jednego artystę

Bee, niestety takie są realia, że zdarzają się ludzie ślepo zapatrzeni w U2 i nic pozatym ;)

#157 matt

matt

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 14:48

Nie widze nic zlego w sluchaniu tylko jednego zespolu i szanuje takich ludzi ;) ja osobiscie czulbym sie ograniczony slychajac tylko U2

#158 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 15:04

Nie da się słuchać tylko jednego zespołu. Natomiast da się być fanem jednego wykonawcy, a poza tym słuchać tylko radia.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#159 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 02 lipca 2007 - 16:03

Moje ulubione:

1 Achtung Baby
pierwszą miłość zapamiętuje się podobno na zawsze, i tak jest u mnie z tą płytą. Ta pierwsza i na razie jedyna ;)
2 The Joshua Tree
3 Boy
4 Unforgettable Fire
5 October
6 All That You Can't Leave Behind
7 Pop
8 How To Dismantle An Atomic Bomb
9 Rattle And Hum

Zoorope i War nie zamieściłam w rankingu, ponieważ nie przerobiłam jeszcze dobrze tych płyt. Zostawiam je więc poza rankingiem bo tak będzie uczciwiej, niż dać je na sam koniec (i zostać zaatakowanym przez gorliwych fanów tych krążków :P )

#160 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 lipca 2007 - 17:16

Zoorope i War nie zamieściłam w rankingu, ponieważ nie przerobiłam jeszcze dobrze tych płyt. Zostawiam je więc poza rankingiem bo tak będzie uczciwiej, niż dać je na sam koniec (i zostać zaatakowanym przez gorliwych fanów tych krążków :P )

1 Achtung Baby

Ech, a mnie to już nikt się nie boi :D:P
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych