Ranking płyt !
#142 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 10 czerwca 2007 - 00:33
1. Joshua Tree - tego chyba nie trzeba tlumaczyc wspanialy wokal Bono te emocje w muzyce a przy One Tree Hill zawsze mam gesia skorke a przy Red Hill Mining Town czy WOWY to poprostu sie wzruszam (stary chlop a beczy ale to jest przepiekna plyta)
2. Po dlugim zastanowieniu egzekwo :-) Achtung Baby i How To Dismantle An Atomic Bomb - pierwsza uwielnbiam za ten fajny klimacik Zoo Station The Fly Mysterious Ways Ultraviolet Whos Gonna Ride Your Wild Horses (uwazam ze na tej plycie nie ma kawalkow tzw. zapchajdziur)
Co do HTDAAB - Jest to dla mnie bardzo dobra plyta ( i nie zaden pop i nie zadne wyglaskanie utworow ani ciaglasc od ATYCLB) tylko kawal rockowego grania Vertigo, Miracle Drug All Because Of You, COBL, Yahweh LAPOE jak i wiekszosc utworow z tej plyty (niestety tu pojawiaja sie A man And A Woman i One Step Closer ktore mimo iz maja ladne teksty to jedynie ta pierwsza jest jeszcze do zaakceptowania natomiast OSC wydaje sie taka wlasnie zapchajdziura)
3. Ehhh po co ten ranking (pierwsza trojka to wedlug mnie najlepsze plyty U2 tj. 6/6 natomiast reszta to juz jakies 5/6 4,5/6 zalezy ktore)
4. Powiem tylko tak ATYCLB jest plyta bardzo dobra (pomyslm co by bylo gdyby nie bylo takich kawalkow jak Beautiful day, elevation, stuck, walk on, to one sa motorem tej plyty kolejne pioenki np Look at the world, wild honey, kite, new york sa tez dobre ale to chyba jednak nie to.
5. Boy swietna gra mlodych chlopcow wiadomo I will follow twilight out of control electric co anoter time another place itd plytka krotka ale za to szybka rockowa bardzo fajnie sei slucha takiego mlodzienczego poweru)
6. POP kiedys bardzo trudno sluchalo mi sie tej plyty i nie lubilem jej teraz juz troche inaczej do niej podchodze Discotheque, Mofo, Do you feel loved, when god send his angeles, last night on earth wakacyjny staring at the sun to naprawde dobre piosenki zwlaszcze discotheque i when god ktore przypominaja mi stare U2
Ranking ciagle sie zmienia. Zreszta nie mam wszystkich. Nie uwzgleniam TBO 80-90 i 90-00 bo jest tam praktycznie to samo co na plytach studyjnych (ale moj ranking to 1 90-00 , 2 80-90). Plyty U2 sa czyms niepowtarzalnym, kazda zaskakuje czyms innym i raczej slabej plyty nie ma. Natomiast na kilku jest pare utworow ktore sprawiaja wrazenie (moj ulubione powiedzonko :-) ) zapchajdziur. Co nie zmienia faktu ze wiekszosc materialu jest bardzo dobra lub wrecz genialna.
Napisano 10 czerwca 2007 - 00:49
Olaboga!!niestety tu pojawiaja sie A man And A Woman i One Step Closer ktore mimo iz maja ladne teksty to jedynie ta pierwsza jest jeszcze do zaakceptowania natomiast OSC wydaje sie taka wlasnie zapchajdziura
One Step Closer to prawdopodobnie najpiękniejsza ballada jaką nagrali od czasu The Dirty Day i The First Time
Jak się troszkę z ATYCLB oswoisz i poodczuwasz na własnej skórze te kawałki, które są "chyba nie tym", zmienisz zdanie, zapewniam Dla mnie mogłoby na płycie pierwszych czterech w ogóle nie być (co nie zmienia faktu, że Walk On jest ich najlepszym nagraniem w XXI w. jak na razie), druga część albumu jest tak przesycona emocjami, tak genialnie intymna i niepowtarzalna, że czasem aż mi głupio, jak sobie tego słucham ot tak, bez specjalnej okazji.4. Powiem tylko tak ATYCLB jest plyta bardzo dobra (pomyslm co by bylo gdyby nie bylo takich kawalkow jak Beautiful day, elevation, stuck, walk on, to one sa motorem tej plyty kolejne pioenki np Look at the world, wild honey, kite, new york sa tez dobre ale to chyba jednak nie to.
Najgorzej będzie, gdy ranking przestanie się zmieniaćRanking ciagle sie zmienia.
Życzę jak najszybszego dostania w łapki brakujących pozycji
- - - - - - - - - - - -
I Unforgettable Fire czwarte od końca Spoko, jeszcze zrozumie swój błądWidac ze młode pokolenie. Boy, October i War na samym końcu. Ehhhh, nie moge....
- - - - - - - - - - - -
Korzystając z okazji chciałbym nieco uaktualnić osobisty ranking.
Nie chodzi o te, które uznaję za "najlepsze", bo ta kolejność się raczej nie zmieni, uaktualnię "ulubione", jakkolwiek głupio to nie brzmi
Było tak:
1. Achtung Baby
2. The Joshua Tree
3. The Unforgettable Fire
4. War
5. How To Dismantle An Atomic Bomb
6. All That You Can't Leave Behind
7. Pop
8. Zooropa
9. October
10. Boy
11. Rattle And Hum
Jest tak:
1. The Joshua Tree
2. October
3. All That You Can't Leave Behind
4. Achtung Baby
5. Boy
6. The Unforgettable Fire
7. War
8. How To Dismantle An Atomic Bomb
9. Rattle And Hum
10. Zooropa
11. Pop
Chyba dwa ostatnie mi się przejadły, a October, mimo stosunkowo częstego przesłuchiwania, ciągle zyskuje i zyskuje, może niedługo będzie nawet pierwszy ?)
#145 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 10 czerwca 2007 - 10:08
Najgorzej będzie, gdy ranking przestanie się zmieniać
Życzę jak najszybszego dostania w łapki brakujących pozycji
1. Ranking nie przestanie sie zmieniac chodzilo mi o to ze na ATYCLB i HTDAAB te piosenki w ostatnimi czasy zrobily na mnie duze wrazenie (ciagle zmieniajacy sie ranking zapomnialem tego dodac i lepiej sprecyzowac moja wypowuiedz) badz mniejsze natomiast jak powiedzialem piekne teksty ale te piosenki sa takie jakies inne byc moze jest to tylko moje odczucie bo np the first time uwielbiam.
2. Dziekuje!! Juz czynie kroki w tym kierunku!! Byc moze za tydzien uzupelnie lata 80 :-)
Napisano 10 czerwca 2007 - 10:58
22 lat
Oj, no to rzeczywiście trzy ćwierci do śmierci.
Napisano 22 czerwca 2007 - 21:50
2. Joshua Tree
3. The Unforgettable fire
4. October, War, Pop
5. All that you cant leave behind, Zooropa
6. How to dismantle an atomic bomb
7. Boy
8. Rattle and Hum
Napisano 29 czerwca 2007 - 11:40
Napisano 29 czerwca 2007 - 11:50
Lubię U2,ale nie słucham tak często, jak w czasach liceum. Na forum się zalogowałem,gdyż poszukiwałem potrzebnych mi info do mojej pracy licencjackiej o Bono. Przerabiam tyle różnorodnej muzy,że nie mam nawet czasu kminić rzeczy w stylu, "czy dać "ALTYCLB" 2 czy 3 miejsce". Jeśli bycie fanem oznacza ograniczanie się do jednego bandu,to nie jestem fanem U2
Eee, o co chodzi jakby ?
Napisano 29 czerwca 2007 - 14:19
Jeśli bycie fanem oznacza ograniczanie się do jednego bandu,to nie jestem fanem U2
a skąd Ty wytrzasnąłeś taką definicję fana, jeśli wolno spytać?
uważasz, że wszyscy, którzy tutaj piszą, czy też ci, którzy zrobili swój ranking płyt u2 słuchają tylko ich?
nikt nie słucha (czy nie jest fanem) tylko jednego zespołu, to byłoby koszmarne, lubić tylko jednego artystę
#156 Guest_Mrówa_*
Napisano 29 czerwca 2007 - 14:21
a skąd Ty wytrzasnąłeś taką definicję fana, jeśli wolno spytać?
uważasz, że wszyscy, którzy tutaj piszą, czy też ci, którzy zrobili swój ranking płyt u2 słuchają tylko ich?
nikt nie słucha (czy nie jest fanem) tylko jednego zespołu, to byłoby koszmarne, lubić tylko jednego artystę
Bee, niestety takie są realia, że zdarzają się ludzie ślepo zapatrzeni w U2 i nic pozatym
Napisano 29 czerwca 2007 - 15:04
Napisano 02 lipca 2007 - 16:03
1 Achtung Baby
pierwszą miłość zapamiętuje się podobno na zawsze, i tak jest u mnie z tą płytą. Ta pierwsza i na razie jedyna
2 The Joshua Tree
3 Boy
4 Unforgettable Fire
5 October
6 All That You Can't Leave Behind
7 Pop
8 How To Dismantle An Atomic Bomb
9 Rattle And Hum
Zoorope i War nie zamieściłam w rankingu, ponieważ nie przerobiłam jeszcze dobrze tych płyt. Zostawiam je więc poza rankingiem bo tak będzie uczciwiej, niż dać je na sam koniec (i zostać zaatakowanym przez gorliwych fanów tych krążków )
Napisano 02 lipca 2007 - 17:16
Zoorope i War nie zamieściłam w rankingu, ponieważ nie przerobiłam jeszcze dobrze tych płyt. Zostawiam je więc poza rankingiem bo tak będzie uczciwiej, niż dać je na sam koniec (i zostać zaatakowanym przez gorliwych fanów tych krążków )
1 Achtung Baby
Ech, a mnie to już nikt się nie boi
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych