Ranking płyt !
Napisano 29 marca 2009 - 21:36
AB podobuje mi się, przynajmniej na tą chwilę.Przegładałam fora i uznałam, że pod tym względem nie jestem sama, więc...Taki już mam gust TJT, powszechnie uznawana za tą najlepszą, wydaje mi się momentami bluesowa, a za takowymi klimatami nie przepadam zbytnio.
Napisano 21 kwietnia 2009 - 09:44
1. The Joshua Tree
2. The Unforgettable Fire
3. All That You Can't Leave Behind
4. War
5. No Line On The Horizon
6. October
7. Pop
8. Rattle And Hum
9. Zooropa
10. How To Dismantle An Atomic Bomb
11. Boy
12. Achtung Baby
#366 Guest_Dunik_*
Napisano 21 kwietnia 2009 - 09:54
1.No Line On The Horizon
2.The Joshua Tree
3.The Unforgettable Fire
4.How To Dismantle An Atomic Bomb
5.Zooropa
6.WAR
7.All That You Can't Leave Behind
8.Achtung Baby
9.October
10.Boy
11.Rattle And Hum
12.Under A Blood Red Sky
13.POP
Napisano 21 kwietnia 2009 - 09:55
Napisano 06 lipca 2009 - 11:05
1. TJT - za duszę tego albumu, jego atmosferę, zapadające w pamięć melodie. Za innność tej muzyki od tego, co aktualnie bębni w radio. Za to, że po przebojowym otwarciu albumu jest w nim tyle dobrego (np Running to stand still, Exit). Dla mnie to spójna płyta, po której entym przesłuchaniu człowiek jest nadal oszołomiony jej mistycyzmem. Ulubiony song? Zaczęło się od WOWU a potem...
2. AB - ,,album tnący TJT na kawałki", zupełnie inna stylistyka, ale arcydzieło od początku do końca. Zoo Station wprowadza w futurystyczne brzmienia, środek pozytywnie masakruje, natomiast Acrobat i Love is blindness lekko odstając od poprzednich klimatów, zostawiają słuchacza niczym znak zapytania. To pierwsza kaseta U2, którą zniszczyłam wielokrotnym słuchaniem (wkręcona w tryby magnetofonu taśma ;-) Teraz na szczęście są prawie niezniszczalne CD i mogę katować muzykę bezkarnie ... Nr 1 u mnie jest Zoo Station.
3. HTDAAB - brąz za aranżacje, dopracowanie brzmienia i wokal. Wyrównany poziom piosenek, brak zapchajdziur, dobra akustyka. Wiecie, że niektóre płyty sa skonstruowane na zasadzie zimnego i gorącego prysznica naprzemian i czasem aż razi. Natomiast ta płyta jest spójna, słucha się jej bez drastycznych zmian nastroju, to jej plus. W pełni rozumiem liczbę otrzymanych nagród Grammy, moim zdaniem to jedna z najlepszych płyt zespołu. Mój faworyt- Original of species.
Na podium u mnie te albumy są stałe, chyba że Songs of Ascent to zmieni. Natomiast dalej robi się gorąco, bo łaska moja na pstrym koniu jeździ, i raz częściej słucham tego, raz innego. Ale na dzisiaj stop ze mną. Czas na wypowiedzi innych!
Napisano 06 lipca 2009 - 11:13
2. Original Soundtracks 1
3. How To Dismantle An Atomic Bomb
4. Zooropa
5. The Unforgettable Fire
6. Boy
7. WAR
8. The Joshua Tree
9. POP
10. Rattle And Hum
11. October
12. No Line On The Horizon
13. All That You Can't Leave Behind
Napisano 06 lipca 2009 - 14:09
Mam pytanie. Ale tak szczerze:ale arcydzieło od początku do końca.
czy MYSTERIOUS WAYS jest ARCYDZIEŁEM?
albo EVEN BETTER THAN THE REAL THING?
albo...
1. Achtung Baby
2. Original Soundtracks 1
3. How To Dismantle An Atomic Bomb
4. Zooropa
5. The Unforgettable Fire
6. Boy
7. WAR
8. The Joshua Tree
9. POP
10. Rattle And Hum
11. October
12. No Line On The Horizon
13. All That You Can't Leave Behind
Niee, tutaj nie ma nadziei
Napisano 06 lipca 2009 - 14:30
2. Zooropa
3. The Joshua Tree
4. Rattle and Hum
Reszta w losowej kolejności. Mój ranking tras jest identyczny tj. trasa promująca daną płytę zajmuje to samo miejsce.
Z jednej strony ważnym czynnikiem jest sentyment - POP jest moją pierwszą kasetą U2, pamiętam, że kupiłem ją po usłyszeniu "nowego singla U2 pt. Discotheque" na liście top 10 w radiu Zet i obejrzeniu teledysku w Mtv (minęło prawie 12 lat i nie mam w domu ani radia ani tv)
POP i Zooropa mają świetnie wytłumione brzmienie (nie tak przestrzenne jak choćby AB czy ATYCLB), które tworzy intymną atmosferę. Zupełnie inny nastrój niż na poprzednich/następnych albumach.
Napisano 06 lipca 2009 - 14:45
chyba wsłuchanie się uważnie w ten album w odpowiednim czasieale sprawiło tę głęboką przemianę? poważnie pytam
nie porzucaj nadzieje jakoć się kolwiek dzieje!Niee, tutaj nie ma nadziei
ja z tego wyszłam, to inni też dadzą radę.
All That You Can't Leave Behind jest lepsze od Achtung Baby.jeszcze może mi powiecie , że All That You Can't Leave Behind jest lepsze od Achtung Baby ?!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych