Ranking płyt !
Posted 10 lutego 2007 - 15:21
Obstawiam 08
Ale dlaczegóż miałby się mu nie podobać? Oczekuję jakiegoś uzasadnienia :) Tzn. rozumiem dlaczego może się nie podobać, bo może się nie podobać stylistyka, ale z kolei dlaczego w takim razie R&H ma aż 79% ? Heh, no dobra, niech najpierw powie co mu nie pasuje a potem się poczepiamy :D
Posted 10 lutego 2007 - 15:42
Nie musisz mi tłumaczyć. Zaznaczam,
to jest mój ranking i biorą w nim udział
3 czy 5 płyt. Jak się można było
domyśleć pozostałe są
na jednym poziomie.
Nie mam może tak wyrafinowanego gustu
muzycznego jak Ty (podkreślasz to przy każdym poście)
...ale potrafie uszanować gust
muzyczny innych..
[
Nikt nikogo nie zmusza, ale to trudniejsza i fajniejsza zabawa
Niepotrzebny był ten sarkazm. :wink:
I to właśnie Ty pozbawiłeś mnie "fajniejszej zabawy" :wink:
Posted 10 lutego 2007 - 17:53
No i bardzo dobrze, jak napisałem nikt Cię nie zmusza, ja tylko chciałem zachęcić do napisania reszty bo chętnie bym poczytał. Po prostu lubię rankingi.acr- ja wiem na czym polega ranking płyt.
Nie musisz mi tłumaczyć. Zaznaczam,
to jest mój ranking i biorą w nim udział
3 czy 5 płyt.
A jednak nie, bo potem dodałaś Boy i October, czyli jednak były lepsze niż reszta ;) Dobra, to jest czepianie się, wiem. Chodziło mi o to zebyś spróbowała jednak mimo wszystko je jakoś uporządkować, nie chcesz, spoko loko, nie ma problemu.Jak się można było
domyśleć pozostałe są
na jednym poziomie.
Och, ach, dziękuję:PNie mam może tak wyrafinowanego gustu
muzycznego jak Ty
Naprawdę? Nikt mi tak jeszcze nigdy nie powiedział i nie pomyślałbym że ktoś może odnieśc takie wrażenie. Na pewno nie robię tego celowo jeśli już. Ale ten wątek możemy dokończyć w off topie albo na priv jakimś ewentualnie.(podkreślasz to przy każdym poście)
A ja nie? W przypadku np. Mrówy po prostu mnie to zdziwiło i chce poznać uzasadnienie, nie pamiętam żebym komuś coś mówił że szietu słucha i w ogóle jak może. Jeśli to zarzut, to będę się bronił, bo nie czuje się winny;]...ale potrafie uszanować gust
muzyczny innych..
To nie był sarkazm, naprawdę tak uważam.Niepotrzebny był ten sarkazm. :wink:
W takim razie przepraszam, nie było to moim zamiarem.I to właśnie Ty pozbawiłeś mnie "fajniejszej zabawy"
Miłośc, Pokój, Joshua Tree.
I przejdżmy do właściwego tematu.
#67 Guest_Mrówa_*
Posted 10 lutego 2007 - 20:37
Pozostaje mi nie rozumieć, ale to już wiecie ;]1.Achtung Baby 100%
Z czystej ciekawości, zastanawiamy się właśnie z Weroniką co Ci się może nie podobać na JT, hm?2.TJT 91 %
Co do Achtung, to sie nie będe wypowiadał, bo dla mnie to jest płyta kompletna, i jedna z najlepszych rockowych płyt na świecie, o ile nie najlepsza.
A co do TJT, to mówię, ale sie nie zraźcie:
Kompletnie nie podoba mi sie studyjna wersja Bullet'a, koncertowe są o wiele lepsze.
TUF- Po prostu nie trawię Wire, Promenade, Elvis Presley and America
WAR- ogólnie dla mnie album Świetny całościowo, ale pojedyńczych utworów nie moge znieść :?
#69 Guest_Mrówa_*
Posted 10 lutego 2007 - 20:44
Chodzi mi o całą tematyke tego albumu, To co zrobili Przy SBS, NyD czy 40 + w miare dobre, choć nie do końca pozostałe kawałki+ ogólne przesłanie dają naprawdę dobry album, zauwaz że w moim poprzednim rankingu, w którym nie patrzyłem na ilość lubianych utworów, WAR było na 7 miejscu.
Ale muzycznie War jest naprawde bardzo słabe, i wole posłuchać sobie Twillight czy Stories of Boys aniżeli Seconds czy Two hearts beat as one :wink:
#71 Guest_Mrówa_*
Posted 10 lutego 2007 - 20:50
My tu toczymy spór o Drzewo Jozuego a ty gadasz o takich przyziemnych rzeczach :wink:
Nie no dżołk, ja ogólnie nie mam takiej godziny ulubionej, Słucham kiedy popadnie.
A tak btw. proponuję powrócić do tematu, bo ciekaw jestem waszej riposty :wink:
#75 Guest_Mrówa_*
Posted 10 lutego 2007 - 21:00
So Cruel
Genialna w swojej prostocie
Ultraviolet
Pod względem muzycznym idealna. Bardzo dobrze Bas współgra z gitarą, szczególnie po bridge'u na 3 zwrotke
Even Better
Utwór jak na U2, bardzo dobry, mimo że jeden ze słabszych na płycie
Mysterious Ways
Wspaniala partia perkusji, nie wspominając już o używaniu Efektu Wah-wah, mistrzostwo
The Fly
Mój ulubiony utwór, naprawde wspaniałe solo, i utwór trudny do grania, edge wspaniale dobrał efekty, ogólnie jest to najlepszy utwór u2 :wink:
The Fly przebija wszystkie pozostałe utwory u2, nie wspominając już o Surrender czy coś innego, ale takie moje zdanie, kazdy może mieć inny gust
Posted 10 lutego 2007 - 21:09
1. Album Boy : I will follow, An cath a dubh, Into the heart, The ocean,
The Electric Co
2. October : Tomorow ,October,Scarlet,Rejoice.
3. War : Surrender, New Years Day,Secounds
4. Under Bloddy Sky : brak.powyzej
5 UNF : UNF , Promende,Elvis Presley and America
Ciag dalszy n.s
Reply to this topic
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users